Lekker(der) in je vel in 4 weken (review 2024)

Voel je je soms somber, gestrest of onrustig? Niet zo gek. In de herfst en de winter hebben veel mensen last van een verminderde stemming. Ik herken het zelf helemaal, in de zomer gaat het leven zoveel makkelijker dan in dat gure najaar. Daar kun je trouwens wat aan doen, dus welkom bij mijn review van de online training ‘Lekker(der) in je vel in 4 weken‘ van Richard de Leth van OERsterk.

In deze uitgebreide review vertel ik wat ik van de training vind. De sterke en de minder sterke punten. En of de tips me iets opleveren/opgeleverd hebben natuurlijk.

Want in the end is het de vraag of deze training je gaat bieden wat je zoekt -> je lekker(der) voelen en liefst gewoon goed.

Wat is ‘Lekker(der) in je vel in 4 weken’?

Lekker(der) in je vel in 4 weken is een online training van OERsterk van Richard de Leth. En ja, hier deel ik meteen wat linkjes, want ik heb al veel meer over Richard en OERsterk geschreven. Waarom? Omdat ik fan ben van de gedachtes van Richard. Hij was ooit regulier arts, maar hij heeft zijn witte jas aan de wilgen gehangen. Omdat hij het niet kon verkroppen dat de reguliere medische wetenschap mensen eerst ziek liet worden om ze vervolgens weer beter te maken. In ieder geval dat ze dat proberen, je beter te maken.

Nee, Richard kiest voor zorgen dat je gezond blijft en voorkomen dat je überhaupt ziek wordt. En daar heeft hij revolutionaire ideeën over. Dat revolutionair valt heel erg mee hoor. Als je ze leest en hoort dan is het eigenlijk super logisch en vraag je je af waarom niet iedereen dat weet.

Nou, en zo gaan we naadloos over naar ‘Lekker(der) in je vel in 4 weken’. Want ook hier schopt Richard een aantal deuren open die heel hij al vaker open heeft geschopt. Want dat vind ik inmiddels wel. Ik heb een training om OERsterk te worden in 6 weken. Ik heb ‘veel meer energie in 4 weken‘ en nu deze weer. Heel eerlijk: ze lijken op elkaar.

Maar goed, dat is ook niet gek. Want OERsterk bouwt op een aantal pijler en die pijlers komen steeds weer terug. In de boeken. In de grotere trainingen en ook weer in de kleinere trainingen zoals deze. Kijk dus even wat je al hebt van OERsterk. Dat je het niet dubbel krijgt. Dat is zonde van je geld.

Waarom is ‘Lekker(der) in je vel in 4 weken’ goed voor je?

Er zijn gewoon dingen die je structureel aan je leven kunt veranderen. Waardoor je meer rust in je koppie krijgt (voel je je direct beter door). Waar je op kunt letten en wat meteen ook een soort van alarmknopjes zijn. Als je dat duidelijk hebt wordt het ook makkelijker om in ‘de groene zone’ te blijven. En als je daar blijft gaat alles makkelijker in je leven.

Kijk maar eens, als het mis gaat gaat het vaak goed mis. Dan lijkt de hele wereld wel tegen je te spannen. Terwijl als jij lekker in je vel zit, dan gaat ineens alles vanzelf. Komt de bus precies op tijd. Wordt het geld mooi op tijd gestort. Lopen ook moeilijke gesprekken als vanzelf. Het voelt misschien als magie of toeval, maar dat is het niet. Jij bent het die die stroom op gang brengt met zelf lekker in je vel zitten.

Ik kan het je uit eigen ervaring vertellen: als je de adviezen van Richard volgt dan ga je je vanzelf beter voelen. Gewoon beter voor je dondertje zorgen en daar de vruchten van plukken. Waar gaat dit over? Lees verder, dan bespreek ik de verschillende modules met je.

Inhoud van de online training ‘Lekker(der) in je vel in 4 weken’

De online training ‘Lekker(der) in je vel in 4 weken’ bestaat uit 6 modules en het zal je niet verbazen, maar je kunt de training in 4 weken afronden.

Module 1: Inleiding

De eerste module bestaat meteen al uit 6 losse video’s en in deze video’s legt Richard uit waarom de moderne mens moeite heeft om zich goed te voelen. We leven nu eenmaal in een wereld waar we niet voor gemaakt zijn. We genieten te veel van comfort, wat lang niet altijd het beste voor ons is. Verder hebben we nogal wat factoren in onze omgeving die ons endorfinegehalte omlaag halen. En endorfine is juist nodig om je goed te voelen.

Als je weet waar je rotgevoel vandaan komt, kun je ook stappen gaan zetten naar de oplossing. In deze inleiding wordt de basiskennis uitgelegd en hierna kunnen we door naar week 1.

Inhoud: 6 video’s (in totaal ongeveer 47 minuten) en een werkboek.

Module 2: Week 1

Ook in deze training hebben de weken geen namen gekregen en dat is best onhandig. Daardoor zie je niet in 1 oogopslag over welk onderwerp deze week gaat. Maar ik weet het wel. Week 1 gaat over ademhaling. Want ademhaling is de basis. Het is dé manier om in het NU te komen en/of te blijven.

In deze week wordt een link gelegd tussen ademhalen en rust en wordt vooral gekeken naar wat goed ademhalen is. Wat ik heel grappig vond aan deze module is het idee om ’s nachts je mond dicht te plakken. Schijnt goed te zijn voor je ademhaling en je slaap.

Ik heb het gedaan en ik moet zeggen dat ik het verrassend makkelijk vond. Het is niet vervelend om je mond dicht te hebben en ik had het gevoel dat ik wel wat beter sliep.

Wat minder fijn was, ik had een gewone pleister gebruikt die nachten achter elkaar bleef plakken. Totdat ie ineens extreem plakkerig werd en ik de plakzooi niet meer van mijn mond af kreeg. Ga ik zo niet meer doen. Of iedere nacht een nieuwe pleister (I know, Zeeuwse zuunigheid) of de tape kopen die Richard adviseert.

Inhoud: video op een haar na 25 minuten, een werkboek, quizvragen en een mooie bonus.

Module 3: Week 2

In week 2 gaan we het hebben over voeding. Dit komt echt in iedere training van Richard terug, gewoon omdat hij dit superbelangrijk vindt. Er zit zoveel troep in onze voeding en het is belangrijk dat we toch weer terug gaan naar hoe we als oermens aten. Dus ja, wel vlees, wel eieren en dat soort dingen.

Hij haalt ook zijn Vitaily-supplementen van stal. Want we krijgen van een heleboel stoffen te veel binnen, maar we hebben ook zeker te korten.

En variatie. Blijft ook een puntje. Het is volgens Richard niet goed om iedere dag boterhammen te eten en aardappels vlees en groente. Variatie, een regenboog op je bord (die heb ik van een andere guru). Hoe je dat doet? Daarover vertelt Richard in deze module.

Inhoud: video van ruim 16 minuten, een werkboek, quizvragen en een mooie bonus.

Module 4: Week 3

Deze week heeft Richard het over de kracht van breinlicht en dit mag je letterlijk nemen. Licht is zo belangrijk voor ons mensen. En we zitten het overgrote deel van ons leven binnen. Met te weinig licht.

Meer naar buiten gaan, de natuur in. Belangrijk! Richard legt in deze module uit waarom en wat het voor je doet als je meer het echte gezonde licht opzoekt.

Inhoud: video van ruim 12 minuten, een werkboek, quizvragen en een mooie bonus.

Module 5: Week 4

In deze week de kracht van verbondenheid. Wij mensen zijn kuddedieren of je het nu wilt of niet. Achter de computer gamen is niet het meest ideale. Zelfs niet als je tegen andere mensen speelt.

Je wilt echte verbondenheid met mensen die je voeden en die je energie dus niet als een stofzuiger bij je weg halen.

Waarom knuffelen en bij een groep horen zo belangrijk is en wat het voor je doet? Richard vertelt mooie verhalen hierover in deze module.

Inhoud: video van op een haar na 12 minuten, een werkboek, quizvragen en een mooie bonus.

Module 6: de afsluitende video

Alles hangt met elkaar samen en in deze afsluitende video maakt Richard het cirkeltje rond. Door alle modules aan elkaar te knopen en je uit te leggen dat je lekker(der) in je vel voelen aan de ene kant quick fixes heeft. Maar dat het ook zeker een verandering van leefstijl nodig heeft.

Inhoud: video van ruim 4 minuten en een werkboek.

Bonus

De module van de bonus is meer een overzicht van alle bonussen bij elkaar dan dat het nog iets nieuws brengt. Alle bonussen uit de modules staan hier nog een keer mooi op een rijtje en dat is wel lekker handig. Ik luister al die video’s namelijk in de sportschool. Dan is het fijn dat ik alles op 1 pagina vind en dat ik lekker door kan klikken. Volgende video en weer door.

Wat voor bonussen zijn het:

  • Recepten voor OERsterk ontbijten, lunchen en dineren (dus 3 verschillende boeken).
  • Meer informatie over Vitaily (de voedingssupplementen die Richard verkoopt).
  • Leesvoer, hoofdstukken uit boeken die Richard geschreven heeft.

Kortom: je kunt vooruit met de bonussen.

Lekker(der) in je vel in 4 weken, mijn review

Nu komt de hamvraag, wat vind ik van de online training Lekker(der) in je vel in 4 weken? Tja, ik sta een beetje dubbel hierin. Want ik heb al veel bij OERsterk gedaan. Heel veel gelezen, verschillende trainingen gekocht. En het is iedere keer wel een beetje van hetzelfde alleen in een nieuw jasje en net iets anders verteld. Dus voegt het voor mij heel veel nieuwe informatie toe? Nee, niet direct.

Toch ben ik blij dat ik de training wel aangeschaft heb. Want ik merk dat de leefregels toch iedere keer weer een beetje wegzakken. Dat ik ze vergeet. En dan is het fijn om weer even een nieuwe boost te krijgen. Dan weet ik weer waarom het belangrijk is om lekker naar buiten te gaan. En dan pak ik mijn eetritmes bijvoorbeeld ook weer serieuzer aan.

Verder is het altijd leuk om naar Richard te luisteren. Hij vertelt het eenvoudig en vooral grappig. Ik moet regelmatig grinniken om wat hij allemaal vertelt. Want het is ook absurd hoe veel dingen we voor waar aannemen terwijl juist het tegendeel logisch is.

En ik ben blij met de bonussen. Want ja, die zijn online. Maar je kunt bepaalde tijdschriften van je verlanglijstje afstrepen omdat je ze nu als e-book hebt. In dit geval receptenboeken voor het ontbijt, lunch en diner.

Kortom: voor mij is het een zeer waardevolle aanvulling op alle dingen die ik al doe om me goed te voelen en gezond te blijven.

Veelgestelde vragen over de training Lekker(der) in je vel in 4 weken

#1 Is Lekker(der) in je vel een training met compleet nieuwe informatie?

Nee, dat vind ik het jammere aan Lekker(der) in je vel in 4 weken. Zeker als je Richard en OERsterk al langer volgt dan zie je dat iedere nieuwe training (tot nu toe) weer een herhaling van zetten is. Tenzij je Richard nog niet kent natuurlijk, dan is het wel nieuwe informatie.

Kortom: heb je al veel van OERsterk, zou ik even goed nadenken of je dit ook nodig hebt. Voor nieuwelingen is deze korte training fantastisch. Is een relatief goedkope en fijne manier om kennis te maken met de ideeën en principes.

#2 Wat kost de training Lekker(der) in je vel in 4 weken?

Altijd zelf nog even checken, maar de training kost 97 euro. En daarvoor krijg je een jaar lang toegang. Niet vergeten dus om voor die tijd nog even alle bonussen te downloaden en de werkboeken en de sheets. Als ze op je eigen computer staan heb je levenslang toegang.

#3 Wat als je spijt heb van de aankoop van het programma?

Ze willen alleen blije klanten, dus als je de training Lekker(der) in je vel in 4 weken echt niks vindt, dan krijg je binnen 14 dagen je geld terug. Feitelijk kun je dus zonder risico deze training kopen.

#4 Hoe lang heb ik toegang tot de training?

Goeie vraag! Want hier ging ik dus de mist mee in. Waren er ineens trainingen weg. Bleek dat je maar een jaar toegang hebt. Nu is een jaar best lang, want in een ochtendje ben je echt door de modules heen. Maar toch. Op tijd alle informatie downloaden dus en natuurlijk ook niet te lang wachten met de video's kijken. Want een jaar is 2x met je ogen knipperen en het is alweer voorbij.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over Lekker(der) in je vel in 4 weken

De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

Tip: Manieren ontdekken van online geld verdienen? Lees dan mijn uitgebreid artikel over online geld verdienen.

Plaats een reactie