Weer zien met je eigen ogen

Online gezonde zie-gewoontes leren voor iedereen die zonder ’krukken’ (bril of lenzen) door het leven wil gaan.

Ontdek wat je kunt doen om je ogen hun vrijheid terug te geven. Zodat jij weer helder gaat zien en de waas die tussen jou en de wereld staan kunt vermorzelen. 

Herken je dit:

 • Wordt jouw zicht alsmaar slechter en lijk je in steeds rapper tempo weer een sterkere bril nodig te hebben?
 • Baal je van je bril of lenzen of overweeg je misschien zelfs een operatie? En denk je ‘dit moet toch anders kunnen’?
 • Maakt de gesteldheid van je ogen je onzeker? Omdat je zo weinig ziet als je je bril afzet.

Het kan anders en de kennis om dit te doen is al meer dan 100 jaar beschikbaar. Deze kennis is te vinden onder de naam de Bates-methode. Een methode die is ontwikkeld door oogarts Dr. Bates.

De Bates-methode helpt je om weer te zien met je eigen ogen. Het kan en het is makkelijker dan je denkt.

Mijn NIEUWE online training is gebaseerd op de Bates-methode en:

 • Zorgt dat je ogen beter worden in plaats van slechter;
 • Leert je gezonde zie-gewoontes en je ontdekt dat het weinig tot geen moeite kost om beter te zien;
 • Gemaakt voor iedereen die zonder bril of lenzen door het leven wil gaan;
 • Hoe korter je brildragend bent hoe makkelijker het waarschijnlijk is. Maar laat je ook niet afschrikken als je al langer brildragend bent. Ik was het meer dan 40 jaar en het is mij ook gelukt om van mijn bril af te komen;
 • Ideaal voor mensen die weinig tijd hebben. Want de training is kort en krachtig en wat je leert kun je altijd en overal toepassen;
 • De ‘oefeningen’ die je leert kosten weinig tijd en met hooguit een half uurtje per dag ben je al heel goed bezig.

Ik help je graag!

Weer zien met je eigen ogen

hoe je in 5 stappen een verkoopwebinar schrijft mockup

SUCCESVERHALEN

Eindelijk snap ik de tegengestelde beweging en kan ik het ook toepassen. En ik dacht altijd dat de Bates-methode heel veel tijd zou kosten. Tijd die ik niet had. Daarom deed ik er maar niets mee. Door de video’s is het me duidelijk geworden wat ik met mijn ogen kan doen om ze te verbeteren. Ik heb de tips opgevolgd en merkte vrij snel verschil: een heerlijk ontspannen gevoel van mijn ogen.

Michelle

Heel fijn: iets simpels en laagdrempeligs waar ik meteen mee aan de slag kan. Duidelijk uitgelegd zodat ik het kan nadoen. Ik weet dat ontspannen een belangrijke poot is van de Bates-methode en ik maak er niet genoeg tijd voor vrij. Eigenlijk laat Liesbeth met haar video’s zien dat je ook geen extra tijd vrij hoeft te maken. Je kunt de ‘oefeningen’ in je dag integreren. Work ik progres, maar ik ben onderweg.

Carla

Van € 49,95
NU tijdelijk voor slechts
€ 20

Hoe ik in 10,5 maand van een sterke bril (+4,5) naar zonder bril ging

Hoi, ik ben Liesbeth de Korte en ik ben inmiddels in opleiding op Bates-leraar te worden.

In de zomer van 2022 was ik in de sportschool en het was warm, heel erg warm. Mijn bril gleed steeds van mijn neus en ik was het beu. Dus ik bracht mijn bril terug naar de kleedkamer en sportte zonder bril verder.

Daar kwam ik al snel mee in de problemen, want ik zag veel te weinig. Ik kon de getallen op de gewichten niet lezen en was dus constant aan het struggelen met mijn oefeningen. Dan had ik weer veel te zware gewichten gepakt, dan weer te licht. Zucht.

hoe je in 5 stappen een verkoopwebinar schrijft profielfoto

Sorry, ik heb nog geen nieuwe
foto’s zonder bril 🙈

Ik kreeg ook een paar boze reacties omdat ik mijn medesporters niet herkende en niet groette. En als klap op de vuurpijl kon ik mijn schema niet lezen en had ik dus geen idee welke oefeningen ik nog moest doen.

Op dat moment besefte ik dat ik zonder bril gehandicapt was geworden. En dat voelde heel kwetsbaar. Sterker nog, ik werd er echt bang en heel onzeker van. Dat moest anders en eenmaal thuis heb ik meteen een afspraak ingepland bij een oogkliniek.

Ik had geluk, er was een afspraak afgezegd en ik kon een week later al terecht voor een screening. Ik kreeg echt de kriebels van die kliniek. Niet om de kliniek of de mensen die er werkten. Dat was allemaal prima. Nee, ik kreeg de bibbers van het feit waarom ik daar was. Om in mijn ogen te laten snijden. Dat kón toch niet de bedoeling zijn?

Het verlossende woord kwam al snel. Ik was ongeschikt. De kunstlenzen bestaan blijkbaar uit ringen en mijn pupil stond zo scheef dat ik precies tegen een ring aan zou kijken. Daardoor zou ik met een kunstlens wazig zien. Niet de bedoeling natuurlijk.

Een golf van opluchting stroomde door me heen en ik ben dansend en zingend weer in de trein naar huis gestapt. Dansend en zingend omdat ik niet in mijn ogen ging laten snijden. Maar daarmee was het probleem natuurlijk nog niet opgelost.

En nu? Ik bedacht dat ik jaren eerder een onderneemster had ontmoet die mensen hielp om weer te zien zonder bril of lenzen en ik ben op 1 januari 2023 met haar jaarprogramma begonnen.

Het werd een levensveranderd jaar. Sowieso veranderde mijn hele leven omdat ik andere keuzes maakte. En ik leerde zien zonder bril of lenzen. Voor een groot deel NIET door het jaarprogramma trouwens. Maar door verschillende boeken die ik in die tijd gelezen heb en alle dingen die ik heb geleerd van verschillende Bates-leraren.

Ja, de Bates-methode kan ingewikkeld zijn. Zeker als je complexe oogproblemen hebt. En tegelijkertijd is de Bates-methode in de basis super simpel. Want het zijn slechts een paar zie-gewoontes die je wilt leren en wilt toepassen en als je dat doet, dan kan het niet anders dan dat je veranderingen op gaat merken. Grote kans dat het verbeteringen zijn, die naar meer smaken.

Maar voor dat je over dat ‘meer’ na wilt denken is het eerst belangrijk dat je zelf ervaart dat het kan. Want ondanks dat de Bates-methode al meer dan 100 jaar bestaat, ga ik ervan uit dat je zo goed als niemand kent die zelf hun ogen heeft genezen. Het is niet gebruikelijk en de meeste mensen die ik er over vertel vinden het heel raar. Kunnen het niet geloven. Daarom is het belangrijk dat je het zelf ervaart en mijn online training is hiervoor een allereerste stap.

Van € 49,95
NU tijdelijk voor slechts
€ 20

Beste brildrager,

Draag jij een bril (of lenzen of ben je van plan om je aan je ogen te laten opereren om weer beter te zien)? Of je nu lang of kort een bril draagt, ik denk dat ik voor ons allen spreek als ik zeg dat er een punt komt waarop je het zo verschrikkelijk beu bent.

Beslagen glazen, droge ogen van steeds weer contactlenzen dragen. De kosten en vooral het ongemak. Hoe vaak ik mijn bril wel niet heb laten repareren. Omdat ik weer tegen een deur was gelopen. Omdat mijn bril zo scheef stond dat het echt niet meer kon.

Op het moment dat ik besefte dat ik zonder bril zo slecht zag dat ik bijna niets meer kon, heb ik mijn breekpunt bereikt. Er moest iets gebeuren. Ik ben op zoek gegaan naar een natuurlijke manier om de ogen te genezen en die heb ik gevonden. In de Bates-methode.

Feitelijk een supersimpele methode die al binnen een paar weekjes een groot verschil voor me maakte. In positieve zin. Ik merkte toen al dat ik 1,5 punten naar beneden kon in brilsterkte. Van +4,5 naar +3. En doorrrrr totdat ik in totaal 10,5 maanden mijn bril definitief af kon zetten.

Durf jij het aan om het ook te proberen of blijf je lekker veilig achter je brillenglazen verborgen? Dit laatste is helemaal goed hè, maar dan ben je op deze pagina op het verkeerde adres. Hoor jij bij die groep die wél van je bril af wil?

Voor wie is ‘Weer zien met je eigen ogen, zonder bril of lenzen of operatie’ bedoeld?

Deze training is NIET voor iedereen.

Ik raad je aan om je alléén aan te melden als je echt open staat voor de mogelijkheid dat je in staat bent om je eigen ogen te genezen.

 • Je bent brildragend (of lenzen natuurlijk);
 • En wilt met een minder sterke bril of zelfs zonder bril door het leven;
 • Je bent bereid om je oude overtuigingen los te laten en open te staan voor nieuwe. Dat je die nieuwe kennis ook toe gaat passen;
 • En je bent bereid om ongemak te verdragen. Want je bril afbouwen of zelfs afzetten gaat een tijdje onhandig zijn. Weet dat het nodig is om daar doorheen te gaan.

Het maakt niet uit:

 • Hoe lang je al brildragend bent. Korter een bril is waarschijnlijk makkelijker dan langer brildragend zijn. Maar dat hoeft niet per se zo te zijn;
 • Wat de sterkte van je bril is.;
 • Hoe oud je bent. Ik was zelf in de 50 toen ik startte met de Bates-methode.

‘Weer zien met je eigen ogen’ is niet bedoeld voor:

 • Mensen die op zoek zijn naar een quick-fix. Die quick-fixes kun je vinden in een operatie. Daar ga je ’s morgens heen en ’s middags zie je de wereld door nieuwe ogen. De Bates-methode heeft tijd nodig. Sommige mensen kunnen het heel snel leren en anderen (de meesten) hebben meer tijd nodig;
 • Ik wil alleen met mensen werken die er zin in hebben en die ervoor willen gaan. Positieve resultaten komen NIET vanzelf en ik garandeer je dat het alleen gaan lukken als je gemotiveerd bent.

Waarom dit níét de complete Bates-methode is

De Bates-methode omvat veel meer dan ik in deze online training aanbied. Dat heeft een aantal redenen:

 • Ik wil dat je START met weer zien met je eigen ogen. Dat betekent dat de basics op dit moment het belangrijkst zijn;
 • Als ik alle informatie over en uit de Bates-methode met je deel, dan raak je direct overweldigd. Weet je niet meer waar je wilt beginnen en raak je ontmoedigd. Om dat te voorkomen zijn dit alleen de basics;
 • De basics gaan de grootste impact geven en al die andere opties in de Bates-methode zijn het puntje op de i. Maar voor we aan het puntje op de i toe zijn, is het eerst belangrijk om het streepje van de i te schrijven. Dát is wat mijn online training je biedt.

Je ontdekt in ‘Weer zien met je eigen ogen zonder bril of lenzen of operatie’

 • Welke 10 oefeningen (of eigen zie-gewoontes) je direct toe kunt passen zonder dat het je zeeën van tijd kost
 • Met extra video’s om ‘oefeningen’ nog beter uit te leggen
 • 1 video met een hartstikke fijne tip, die én goed voor je ogen is én supergoed om te doen

Proclaimer
Ik geloof niet in even snel je ogen fixen en de Bates-methode (en mijn video’s) zijn geen wondermiddel. Je moet het zelf doen en met de tips aan de slag gaan. Ik ben GEEN arts/oogarts of Bates-leraar (nog niet) en als er iets met je ogen aan de hand is dan raad ik je ten zeerste aan om direct professionele hulp in te roepen. Ondertussen weet ik dat de Bates-methode werkt en als je met de oefeningen aan de slag gaat dan ga je verschil merken. Alleen jij moet die tools gaan gebruiken en vertalen naar jouw situatie. Maar alleen jij kan het doen, dus wees je ervan bewust dat niets op deze pagina of website je resultaten garandeert of belooft. Dat gezegd hebbende: laten we aan de slag gaan!

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl