Expertise en eigenaardigheden van een Liesbeth

Niets menselijks is mij vreemd

En het is bijzonder om te zien hoe mijn reis lang niet altijd logisch leek en
dat het geheel ineens lijkt te kloppen

Mijn ontwikkeling:

Jarenlang heb ik in administratieve functies gewerkt en was ik de spin in het web, die er voor zorgde dat alles goed geregeld was. Dat is ook echt wat bij mij past. Plannen maken en zorgen dat ze op de juiste momenten uitgevoerd worden. Zorgen dat wat geautomatiseerd kan worden ook geautomatiseerd wordt, zodat we daar niet meer naar om hoeven te kijken. Zodat we meer en meer tijd krijgen voor zaken die er echt toe doen.

Toen ik in 2015 begon als VA waren bovenstaande taken nog steeds mijn favoriet en ik voegde daar ’teksten schrijven’ aan toe. Dat vond ik ook echt leuk om te doen. En ik ben er goed in.

Inmiddels volg ik daarin mijn eigen advies: je kunt niet voor iedereen alles doen. Als we allemaal onze ideale klanten kiezen en alleen doen wat we echt het allerleukst vinden en waar we het allerbest in zijn, dan mogen onze conculega’s de andere klanten hebben.

Zo is iedereen blij en dat is waar ik voor ga. Bij mij is dat dus werken met klanten waarbij ik processen mag optimaliseren, vanuit 3 invalshoeken: de mens, de techniek en de organisatie.

Trainingen en coachings

 • 2015: Onweerstaanbaar teksten schrijven bij Christine Algera
 • 2016: Opleiding Virtueel Succes afgesloten met een certificaat
 • 2016: Zoekmachine optimalisatie bij Karel Geenen
 • 2016: Active Campaign (online training, onder andere bij Thijs van Halewijn)
 • 2016: Gloeiend hete copywriting bij Laura Babeliowsky
 • 2017: Gecertificeerd voor de training Succesvol Adverteren op Facebook
 • 2018: Profit First opleiding + summerschool van Femke Hogema (alle ins and outs van een financiële administratie voeren) + winstgevende plannen
 • 2018: LinkedIn adverteren bij Masja Slootweg
 • 2018: Business Book Bestseller bij Aartjan van Erkel
 • 2019: Mastermoves bij Eelco de Boer
 • 2019: Gecertificeerd voor de training Facebook Advertentie Expert
 • 2020: MBA op Slippers (van Lifestyle of Business)
 • 2021: Vastgoedbeleggen bij Actief
 • 2022: Transformational Coaching Program
 • 2023: Uitgebreide training gevolgd op het gebied van affiliate marketing
 • 2023: Jaarprogramma gevolgd over de Bates-methode
 • 2024: Opleiding tot leraar in de Bates-methode. Weer zien met je eigen ogen, zonder bril of lenzen of een operatie.

Goudeerlijk

Wist je dat?

Door mijn brede belangstelling was ik niet in een hokje te vangen en heb ik gekozen voor de breedste studie die ik kon vinden: Technische Bedrijfskunde. Studeren op zich vond ik heerlijk, kennis tot me nemen over diverse vakgebieden zodat ik bedrijfsprocessen kan bekijken vanuit drie invalshoeken: mens, techniek en organisatie.

In 1995 heb ik mijn bul voor Technische Bedrijfskunde gehaald en sindsdien mag ik mezelf ingenieur noemen.

Ik heb lang het gevoel gehad dat ik niets met deze opleiding heb gedaan, omdat ik vrij snel daarna ziek ben geworden (ik heb chronische vermoeidheid en dat heb ik al sinds 1998). Maar dat is natuurlijk niet waar. Wat ik als een Liesbeth nu doe past perfect in wat ik tijdens mijn opleiding heb geleerd.

Dat ik chronische vermoeidheid heb is overigens geen enkele belemmering om vol voor mijn werk te gaan, ik let alleen goed op mijn energie.

De eigenaardigheden van een Liesbeth

Wat is typisch aan Liesbeth?

Ik ben:

 • Een snelle denker en er zijn zelfs mensen die zeggen dat ik hoogbegaafd ben. Zou kunnen, want ik weet dat ik ooit voor een IQ-test 140 heb gescoord. Dus ja, blijkbaar ben ik best slim. Weet dat ik echt niet overal slim in bent. Zo ben ik niet handig met de hardware van computers. Onthoud ik nooit welk knopje ik om moet zetten als een stop springt. En bevestig ik het vooroordeel dat vrouwen niet kunnen parkeren helemaal. O ja, en navigeren kan ik ook niet. Ik slaag er regelmatig in om zelfs mét een TomTom alsnog de verkeerde kant op te gaan. 
 • Snel in mijn werk en ook volledig. Daarmee wil ik overigens niet beweren dat ik perfectionistisch ben. Zo zie ik mezelf niet. 
 • Consistent, planmatig en goed in consequenties van bepaalde acties overzien. Ik weet precies wat eerst moet en wat mag wachten. Wat nodig is en wat niet per se nodig is. 
 • Verslaafd aan podcasts, trainingen, en boeken (in het kwadraat). Uit al die informatie neem ik goudklompjes mee die ik graag met anderen deel.
 • Een ietsjepietsje autistisch, ja ik heb zo mijn eigenaardigheden. Zo kan ik soms niet zo goed tegen verandering en ik kan dingen te letterlijk nemen. Verder ben ik niet zo goed met harde/vervelende geluiden en andere prikkels. Denk aan dat iemand zit te tikken, eetgeluiden of bijvoorbeeld flikkerende lampen (de discotheek is dus geen fijne plek voor mij). En ik ben vaak heel goed in details zien en ben goed in analyseren.

Wat doet een Liesbeth graag?

 • Processen optimaliseren, ik heb veel kennis van hoe bepaalde taken makkelijker, sneller en beter gedaan kunnen worden. 
 • Boeken lezen en informatie tot me nemen. Documentaires, trainingen, informatieve programma’s. Ik slorp het allemaal op en als het mijn interesse heeft dan gaat het in de grote vergaarbak van verhalen en anekdotes en kennis die te pas en te onpas uit me schieten.

 • Daardoor kan ik verhalen blijven vertellen en dat doe ik dan ook.
  Ik vertel zelfs constant verhalen aan mezelf en noem dat ‘directie-overleg’  🙃. 
 • Ik sta iedere morgen om 5 uur op voor mijn hoogstpersoonlijke Miracle Morning. (en ja, dat doet af en toe echt pijn, zeker als het donker en koud is buiten). Maar na 1 stap buiten geniet ik. Van de stilte, het wandelen en helemaal in mijn eentje door de straten van Tholen dwalen.

  Na het wandelen lees, schrijf, mediteer en palmeer (een gezonde zie-gewoonte) ik én speel ik op mijn keyboard en als ik om half acht aan het werk ga heb ik alle dingen die ik belangrijk vind op een dag al gedaan! 

 • Ik ga elke dag om 8 uur naar bed. Oké, in de zomer niet altijd. Als het warm en zonnig is ga ik soms liever rustig in de tuin zitten en daar mijn dag uit laten doven. Uurtje lezen en een kwartier gecombineerd palmeren en mediteren. Telefoon uit. En dan slapen, veilig en warm in mijn bedje de boel de boel laten.

 Waar heeft een Liesbeth een hekel aan?

 • Ik werk niet ’s avonds, alleen bij grote uitzondering. Gaat mij niet goed af, dan gonzen de gesprekken en de bezigheden de hele nacht door mijn hoofd. En enge films kijken of enge boeken lezen, doe ik ook niet in de avond. Dan slaap ik meteen slecht en dat wil ik niet. 
 • Mensen die de kantjes ervan aflopen. Daar kan ik echt giftig van worden. 
 • Gedoe, onduidelijkheid, negatieve sfeer en opgejaagd worden. En wantrouwen daar krijg je me mee op de hoogste kast. Want ik doe zelden iets ‘zomaar’, ik denk altijd goed over na voor ik iets doe. Het kan gebeuren dat iets dan alsnog slecht uitpakt, maar de reden waarom ik het deed was altijd te goeder trouw. 
 • Ik trek me al het leed op de wereld heel erg aan, en dierenleed vind ik daarin nog het moeilijkst. Daarom ben ik lange tijd vegetarisch geweest en ik sta op het punt om het weer te worden. Misschien niet volledig (ik heb een lief die graag dierlijke producten eet) maar ik ben minimaal een flexitariër die zoveel mogelijk plantaardig eet. 
 • Ik word ook niet blij van eenzaamheid en andere vormen van verdriet die door onze steeds individualistischere maatschappij ontstaan. Eenzaamheid is in feite een krankzinnig probleem. Er zijn zoveel mensen op deze aarde. Hoe kunnen er mensen eenzaam zijn? Ik zou heel graag die verbinding maken en in verbinding leven. Samen. Elkaar helpen en er voor elkaar zijn. Liefde en geen oorlog. 
 • De toestand van de aarde. Ik snap niet:
  ❌ Hoe machthebbers kunnen roeptoeteren dat er geen klimaatproblemen zijn.
  ❌ Hoe we met zijn allen nog zoveel vlees kunnen eten.
  ❌ Een al helemaal niet dat ik hoor dat er in Amerika al zoveel verrukkelijke plant-based producten zijn, die wij in Europa helemaal niet kunnen krijgen. Why tell me why. 
 • Ik rij niet graag auto. En dan heb ik het over zelf rijden. Ik heb daar inmiddels een heuse fobie voor ontwikkeld en dat houdt ook in dat ik niet graag reis. Op de fiets ga ik overal naar toe (als het qua kilometers nog te doen is natuurlijk hè). Maar de trein, de bus en zelf met de auto rijden geeft me echt de kriebels. Rare uitzondering hierop: een grote roadtrip of met de auto op vakantie zou ik weer wel zien zitten. Zeker als ik op een rustige snelweg van 200 kilometer bijna de hele rit alleen een beetje rechtdoor mag tuffen.

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl