TCP van Jim Fortin (Transformational Coaching Program Review 2024!)

‘Transformation from the inside out’. Van binnen naar buiten en niet van buiten naar binnen, dat is waar Jim Fortin goed in is en wat hij de rest van de wereld ook wil leren.

Wat betekent dit? Ik denk dat het handig is als ik een voorbeeld gebruik. Transformatie van buiten naar binnen is het volgende: je wilt afvallen en je besluit om het groots aan te pakken. Je neemt een abonnement op de sportschool en je gaat vanaf nu 5x per week sporten. En o ja, alleen maar water drinken en maar 1500 calorieën per dag eten. Je houdt het 1 week vol en dan begin je al te sloffen. Al een paar keer veel te veel gegeten en gedronken, te veel bezoekjes aan de sportschool overgeslagen. En 3 weken later ben je weer terug bij af. Of erger.

Wat is het Transformational Coaching Program?

Het Transformational Coaching Program zorgt ervoor dat je leert om transformatie van binnen naar buiten te laten gaan. Dat betekent dat je eerst aan jezelf werkt. Aan je zelfbeeld, je visie en je overtuigingen, je waardes, je gewoontes. Hoe toegewijd ben je, welke verantwoordelijkheden wil je nemen, je bekijkt je omgeving en je relaties. Als je dat op orde hebt sta je echt voor je doelen en ga je er ook voor. Volgens Jim is dit de enige manier om resultaten te halen. En wonder boven wonder, zo kun je verbluffende resultaten halen soms al binnen een dag.

Dit is wat Jim je leert in TCP. The Transformational Coaching Program is een programma van 14 weken. Intensieve weken kan ik je vertellen. Je begint met een week met uitleg over het programma en in deze eerste week krijg je ook meteen het huiswerk voor week 1. In week 2 krijg je vervolgens een pre-audio met extra uitleg over week 1. Daarna krijg je dan 2 coachcalls van ongeveer anderhalf uur waarin je vragen kunt stellen over het huiswerk van week 1. Heb je vragen dan kun je je inschrijven voor een hotseat. Krijg je de hotseat dan kun je live op dat moment een probleem doorspreken met een coach of met Jim zelf.

In week 2 krijg je ook het huiswerk voor de volgende week en zo gaat het 14 weken lang door. Ik zeg dus eerlijk dat ik het best pittig vond om ‘bij te blijven’. De coachcalls waren voor mij om 10 uur in de avond en ik luisterde ze dus altijd achteraf. Maar dat betekent dat ik 2x per week anderhalf uur alleen al aan coachcalls te luisteren had. En we hadden nog de pre-audio en dan ook nog eens het huiswerk voor de volgende week.

Toch vond ik al snel een ritme en het is allemaal zo interessant dat ik met veel plezier zorgde dat ik bij bleef. Ik luisterde de coachcalls tijdens het sporten en het schoonmaken. Was dus een win-win-situatie.

Jim Fortin Free Training?

Laat ik met een belangrijke vraag beginnen: moet je per se TCP aanschaffen of kun je ook met een gratis training beginnen? Yes, ik zou je zelfs adviseren om met de gratis content van Jim te beginnen. Jim is de koning van de weggevers. Dit is namelijk een vorm van Ayni (reciprociteit) en dat wordt uitgebreid uitgelegd tijdens TCP.

Jim Fortin Podcast

Allereerst heeft Jim zijn gratis podcast. Daarin legt hij al heel veel uit en als je met deze podcast wilt starten dan raad ik je ook echt aan om met nummer 1 te beginnen. Je hoeft niet per se de volgorde aan te houden, maar ik merkte zelf dat Jim steeds verder bouwt. Hij pakt dus vaak terug naar vroegere afleveringen en zegt dan ‘dat heb ik uitgelegd in aflevering X’. Ik vond het dus heel fijn dat ik die afleveringen al geluisterd had.

Heel eerlijk: in the Transformational Coaching Program heb ik veel dingen teruggehoord die ik ook al in de podcasts had gehoord. Niks nieuws dus. En toch wel. Want het is heel fijn om er een geheel van te maken en dat lukt veel makkelijker, beter en laat gewoon veel meer kwartjes bij je vallen als je het in TCP krijgt.

Maar goed, de gratis podcast luisteren is dus een heel goed begin. Zeker als je Jim wilt leren kennen. Als je nog niet goed weet wat je kunt verwachten en gewoon even wilt checken of je Jim te pruimen vindt.

Jim Fortin Be Do Have

In de Jim Fortin Podcast hoorde ik over de Be-Do-Have-training. Ook deze training was gratis. Wat is Be Do Have? Dat je eerst iets moet zijn om iets te kunnen doen waardoor je iets kunt worden. Cryptische omschrijving, maar ga eens terug naar het begin van deze blog. Daar heb ik het over iemand die wil afvallen en daar kun je de Be-Do-Have perfect overheen leggen.

Je moet eerst die slanke persoon ZIJN (in je hoofd dus) om de juiste dingen te DOEN en de juiste keuzes te maken. En als je dat op orde hebt dan kun je het HEBBEN, dan kun je die lean mean fightingmachine worden. Of neem het voorbeeld van mensen die rijk willen worden. Jim zegt dat je het eerst moet ZIJN, dus dat je eerst een rijke mindset moet hebben. Dan ga je de juiste keuzes maken (DOEN) met als resultaat dat je rijk wordt (het HEBBEN van veel geld).

Ik leg het nu allemaal simpel uit en er zit een hele strategie achter, dat leer je tijdens de gratis Be-Do-Have-training van Jim.

Jim Fortin Master Thought Formula

De Master Thought Formula is ook weer zo’n meesterstuk van Jim Fortin. Waar komt het op neer? Je wilt voorkomen dat je negatieve gedachtes hebt, want die brengen je sowieso nergens. Je raakt erdoor in de put, je maakt jezelf kleiner dan nodig en nog veel erger: negativiteit trekt negativiteit aan.

Lisa, een van de coaches uit het team van Jim zei het heel mooi.

Worrying is praying for shit you don’t want

Kortom: door negatief te denken nodig je het universum van harte uit om nog veel meer ellende over je uit te storten. Dat wil je niet en de Master Thought Formula is een hele eenvoudige methode om je gedachtes binnen een paar tellen weer op het positieve pad te zetten.

Bij mij ligt de Master Thought Formula op mijn bureau en ik pak ‘m er snel bij als ik merk dat mijn gedachtes de verkeerde kan op gaan. En jij kunt die formule ook gewoon gratis krijgen.

Jim Fortin Money Workshop

Jim heeft ook nog een Money Workshop voor je. Die gaat helemaal over geld in je leven krijgen. Wat moet je doen om zoveel mogelijk geld aan te trekken. En wat moet je vooral ook niet doen, want als je dat doet dan stoot je het geld alleen maar UIT je leven en dat is natuurlijk wat je NIET wilt.

De Money Workshop duurt 3 maanden en dat lijkt dus net zo lang als TCP, maar het is toch echt anders. In TCP heb je 14 weken en iedere week wordt er een thema behandeld. In The Money Sequence heb je 3 maanden en heb je slechts 3x uitleg, huiswerk en meditaties en heb je ook iedere maand 1 coachcall. In het geheel is het dus een stuk kleiner dan TCP en ook dit kan een mooie opstap zijn om eerst meer over Jim te weten te komen voordat je in het ‘grote’ programma stapt.

Deze training is trouwens NIET GRATIS, maar ik durf er even geen bedrag op te plakken. Dat verandert namelijk nog wel eens en je kunt dus het beste even kijken wat de training op dit moment kost.

Wie is Jim Fortin en waarom wil je naar hem luisteren?

Jim is een bijzondere man. Op het moment dat ik dit stuk schreef (5 juli 2022) is Jim 57 jaar oud en hij is in een arm gezin opgegroeid en is nu zelf stinkend rijk. Hij heeft de nodige ellende in zijn leven meegemaakt en hij mag zich nu met recht de leider op het gebied van transformational coaching noemen.

Als Jim vertelt pakt hij vaak terug naar verhalen over wat hij mee heeft gemaakt met zijn zwager (DX, een sjamaan). DX heeft Jim zoveel geleerd over het universum, energie en het leven. En Jim geeft die kennis ook weer door. Hij zegt altijd ‘the world needs us’ en daar geloof ik oprecht in.

Zelf heb ik met vlagen wel moeite met Jim. Het is een echte Amerikaan (in mijn ogen dan hè). Hij doet regelmatig aan name-dropping, dat hij vertelt over welke belangrijke personen door hem gecoacht zijn en hoeveel geld deze mensen nu verdienen. Ik vind hem daarin best een beetje opschepperig overkomen, maar goed: als het waar is is het waar.

Verder laat Jim mensen tijdens de coaching vaak niet uitpraten en begint hij lange verhalen over wat hij zelf wil vertellen. Maar roept hij anderen wel tot de orde als zij een lang verhaal willen vertellen. Kortom: ik zat soms met gekromde tenen naar de coachings van Jim te luisteren. Nee, dan was ik blijer met de coachcalls waarin de ‘andere’ coaches coachten. Maar dit is dus echt persoonlijk. Ik heb ook meerdere mensen gesproken die juist veel liever naar de coachcalls van Jim luisterden.

In TCP doet Jim het niet alleen, er zijn nog 6 coaches: Padma, Lisa, Sandra, Jake, Sara en Ichel. Hun manier van coachen sprak me meer aan. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik uit alle coachcalls pareltjes gehaald heb. Zeker ook die van Jim!

Jim Fortin TCP, inhoud van de Transformational Coaching Program

Je bent er nog steeds, tijd dus om de inhoud van TCP (Transformational Coaching Program) te laten zien. TCP is dus 14 weken en ik ga nu kort maar krachtig de inhoud van die weken met je delen.

Let op: TCP ontwikkelt zich voortdurend. Ik geef hieronder weer hoe mijn programma was, maar Jim blijft TCP veranderen en verbeteren. Het kan dus goed zijn dat het programma op het moment dat jij instapt heel anders in elkaar zit.

Week 1: Vision & Clarity

Wat wil je? Je doet mee met TCP, maar wat wil je in deze 14 weken bereiken? Kortom: in week 1 kijk je waar je nu staat en waar je naar toe wilt. Dit is een pittige week met veel huiswerk, maar een goed begin is het halve werk.

Week 2: Subconscious Identity

Terug naar Be-Do-Have want het gaat allemaal over wie je BEnt. Welke verhalen vertel je tegen jezelf en houden die verhalen je tegen of zijn ze helpend? Natuurlijk heb je het het liefst over de helpende verhalen, maar als ik naar mezelf kijk ging het vooral over de negatieve verhalen. De verhalen die me tegenhouden en die verhalen wil je allereerst gaan zien en daarna kun je ze transformeren. Dat is wat je doet in week 2.

Week 3: Subconscious Values

Waarom doe je wat je doet? Wat zijn je waardes? Om een voorbeeld te geven: als ‘eerlijkheid’ een belangrijke waarde van je is, dan voel je je niet prettig in een bedrijf waar je mensen oplicht of met slinkse trucjes ergens in wilt luizen. Sommige mensen vinden dat laatste geweldig om te doen en ze zijn er ook erg goed in. Maar als je eerlijkheid hoog in het vaandel hebt dan word jij helemaal gek binnen dan bedrijf.

Je kunt ook conflicterende waardes hebben. Dat je bijvoorbeeld én heel succesvol wilt worden maar dat je tegelijkertijd er ook zo veel mogelijk voor je gezin/familie wilt zijn. Om succesvol te worden zal je zeer waarschijnlijk toch in ieder geval een tijdje kei- en keihard moeten werken en dat gaat ten koste van de tijd met je gezin. Wat kies je? Moet je wel kiezen of zijn er andere oplossingen?

Als je met conflicterende waardes zit kun je jezelf behoorlijk in de weg zitten. Het is dus heel erg fijn om je eigen waardes duidelijk te krijgen en als je ze weet dan kun je ook veel makkelijker belangrijke beslissingen nemen. Past dit bij mijn waardes of niet? Mooie week dus in TCP.

Week 4: Subconscious Reprogramming

Dit was mijn favoriete week, want in de vorige weken waren we vooral bezig met zelfonderzoek. Maar hoe verander je nu de situatie? Dat doe je met subconscious reprogramming. Je krijgt hier de WOM-methode in je schoot geworpen en daarmee leer je een betere toekomst voor jezelf te zien.

Alleen al WOM was voor mij zo’n eye-opener en deze methode blijf ik de rest van mijn leven toepassen.

Week 5: Brain Habits

Gewoontes dus. Jim zegt ook ‘je krijgt in je leven NIET wat je wilt, je krijgt je gewoontes’. En gewoontes zijn niet voor niets gewoontes. Je hebt het vaak niet eens in de gaten dat je iedere dag dezelfde dingen doet. Voor een deel is dat natuurlijk superhandig. Stel dat je iedere dag opnieuw uit moet vinden om je tanden te poetsen. En ontbijt te maken. En te douchen en auto te rijden. Gewoontes zijn ook goed.

Maar je hebt ook hele onhandige gewoontes en daar ga je deze week mee aan de slag.

Week 6: Commitment

Iedereen is vastberaden en wil bepaalde dingen doen/bereiken. Het is alleen de vraag waar je je voor inzet. Is dat een helpende richting voor je of juist niet? Kies dus wijs over waar je je voor in wilt zetten en wat je juist los wilt laten.

Week 7: Choice vs Reaction

Belangrijk verschil: reageer je op dingen (vaak automatisch) of kies je echt voor een bepaalde reactie. Reageren is vaak gebaseerd op angst, kiezen niet. En dan is er nog het punt dat we soms denken dat we moeten kiezen, maar dat je helemaal niet hoeft te kiezen. Dat je ook alles kunt hebben.

Intrigerende week was dit!

Week 8: Self Integrity

Zo belangrijk: wat wil jij en wat kies jij? Voor jezelf! En hou je je daar ook aan of laat je je heel makkelijk uit het veld slaan als iemand anders iets van je wil? Schuldig, ik doe dat dus. Daarom was deze week belangrijk voor me, want als je wat wilt bereiken in het leven dan zul je de ruimte en tijd moeten claimen om dat doel te bereiken. En dan wil je integer zijn tegen jezelf. Zeggen dat je het gaat doen en het ook daadwerkelijk gaan doen.

Week 9: Personal Responsibility

Deze week ligt in het verlengde van vorige week. Jij bent zelf verantwoordelijk als je dingen wilt bereiken in het leven. Hoe zorg je dat je verantwoordelijkheid houdt, want verantwoordelijke mensen zorgen dat er daadwerkelijk iets gebeurt/verandert.

Week 10: Life Interpretations

Er zijn maar heel weinig feiten op deze wereld. En alles wat we voor de rest denken zijn eigenlijk interpretaties van wat we zien. De ‘feiten’ bestaan dus in ons hoofd. Hebben we altijd gelijk? Nope. Bijna altijd zijn er ook andere interpretaties mogelijk en daar ga je deze week mee aan de slag. Hou je jezelf misschien tegen doordat je feiten ziet die helemaal geen feiten zijn.

Week 11: Environment & Relationships

Daar gaan we, op naar de voor mij leukste weken van TCP. Want deze en de 2 volgende weken gaan allemaal over relaties. Deze week gaat het over wat voor jou belangrijk is. Wil jij:

  • Dat anderen vinden dat je er goed uit ziet/bewondering
  • Gelijk hebben
  • De controle houden
  • Dat mensen je leuk vinden
  • Veiligheid
  • Niet meer bang zijn

Welke je ook kiest (en misschien wel allemaal), dit is van invloed op hoe je met andere mensen omgaat. En hoe zij met jou omgaan. Belangrijke les dus.

Week 12: Reciprocity of Life

Ayni, daar is ie. Wederkerigheid. Als jij met een open hart geeft dan geeft het universum met een open hart aan je terug. Kan niet anders, want gelijkgestemde energieën trekken elkaar aan. Maar hoe doe je dat, Ayni? Daarover gaat deze week.

Week 13: Presence in Relationships

Ook zo’n eyeopener: als je met anderen in gesprek bent luister je dan echt naar die persoon? Of ben je alleen maar bezig met gelijk krijgen en alvast bedenken wat jij terug wilt zeggen? In deze week leer je hoe je wel met andere mensen om wilt gaan (en natuurlijk ook hoe je wilt dat ze met jou omgaan).

Week 14: Final Recap

In deze week pakken we heel TCP bij elkaar en mag je tijdens de coachcalls alle vragen stellen die je maar wilt. Normaal moeten de vragen over de desbetreffende week gaan, maar in deze week zijn alle vragen geoorloofd. En je bent met de hele familie natuurlijk al 14 weken onderweg. Iedereen is gegroeid en iedereen heeft de hele cyclus doorlopen. Dat maakt dat de vragen in de laatste week ook echt van hoog niveau zijn. En de antwoorden dus ook.

Transformational Coaching Program Review Mijn eindoordeel

Ik ben ontzettend blij dat ik me ingeschreven heb voor TCP. Ik heb zoveel geleerd en ik ben zo gegroeid. Het was veel werk om de hele training bij te houden, maar ik vond het zo interessant dat ik het met veel plezier heb gedaan.

Ik heb veel inzichten opgedaan en ik zie nu ook steeds beter waar ik eerst aan wil werken en wat daarna komt. Want ik deed het liefst alles tegelijk. Maar dat gaat gewoon niet. En als je overwhelmed bent dan doe je uiteindelijk NIETS. Ik ben dus heel blij dat TCP mijn stippen op de horizon duidelijk heeft gemaakt en ik weet nu wat me te doen staat.

Hoe kun jij meedoen met TCP?

Met TCP moet je een beetje geluk hebben, want je kunt maar op een paar momenten per jaar meedoen en dan moet je er snel bij zijn. De rest van het jaar kom je op de wachtlijst en dat is ook prima.

Ik stond al 2 maanden op de wachtlijst toen ik een mail ontving dat de deuren opengingen. Op dat moment heb je een aantal dagen de tijd om in te stappen en dan doe je mee of je moet weer wachten op het volgende moment dat de deuren op zijn.

Wat kost TCP?

Net als bij The Money Sequence wil ik de investering voor TCP openlaten. Gewoon omdat dat iedere keer verandert. Wat ik je in ieder geval wel kan vertellen is dat de standaard-betaling op 6x staat, maar als je een mailtje naar support stuurt dan kun je ook vragen om in 1x te betalen. En dat scheelt aanzienlijk of je in 6x betaalt of in 1x. Dus die tip wil ik je in ieder geval meegeven.

Uiteraard wil ik wel vertellen wat ik betaald heb, dat was 3000 dollar. Maar ik kan echt geen garanties geven dat dit ook het bedrag is wat gerekend gaat worden op het moment dat jij in gaat stappen.

Rest mij nog om te vertellen dat het nooit gaat om wat iets kost, maar dat het belangrijkste is wat iets oplevert.

Wil je me helpen?

Ik heb deze lange review geschreven om mijn lezers te helpen om de beslissing te maken of ze wel of niet met TCP mee willen doen. Dit helpt jou met informatie en het helpt mij omdat ik affiliate-linkjes in de blogs kan zetten.

Die affiliate link zorgt ervoor dat als jij via mijn link koopt dat ik dan een vergoeding krijg. Nu heeft Jim het hele systeem op de kop gegooid en de enige manier waarmee hij nog kan registeren dat jouw aankoop via mij komt is doordat jij bij de kortingscode ‘JEVERDIENTHET’ invult.

Helaas krijg jij daar géén korting mee, het is alleen bedoeld als registratie. Als je mij wilt helpen en een groot plezier wilt doen, zou je dan ‘JEVERDIENTHET‘ bij de aankoop van TCP in willen vullen?

Het maakt voor jou NIETS uit, maar ik zal je eeuwig dankbaar zijn.

Veelgestelde vragen over Jim Fortin, TCP (Transformational Coaching Program)

Regelmatig krijg ik vragen over TCP en Jim Fortin. Ik heb hieronder de meestgestelde vragen op een rijtje gezet. Check it out en vind het antwoord op jouw vragen.

#1 Wat is TCP?

TCP staat voor Transformational Coaching Program en dat is een training van Jim Fortin. Jim Fortin is een grote naam op het gebied van transformational coaching en ik kan je vertellen dat ik nog nooit een programma heb gezien als dat van Jim. Dat is trouwens een compliment. Het programma zit ingenieus in elkaar en hij zegt altijd ‘there is a method to my madness’

#2 Is TCP een online training of is het meer dan dat?

TCP is inderdaad een online training, maar het is veel meer dan dat. Iedere week krijg je huiswerk en krijg je ook regelmatig content toegestuurd in de vorm van video’s, audiobestanden, meditaties, scripts en nog veel meer. Maar je krijgt ook iedere week 2 coachcalls waarin je een hotseat kunt vragen. Krijg je de hotseat dan kun je jouw vraag aan Jim of 1 van de coaches stellen.

#3 Is Jim Fortin de enige coach in TCP?

Zeker niet, Jim kan dit niet alleen doen. Er zijn nog 6 andere coaches en zij nemen een deel van de coachcalls voor hun rekening én ze zijn dagelijks aanwezig in de Facebookgroep waar je ook constant vragen kunt stellen en natuurlijk je overwinningen kunt delen. Kortom: als je een vraag hebt dan krijg je hoe dan ook antwoord. Of van Jim of van 1 van de andere coaches en je kunt dus altijd verder.

#4 Kan ik op ieder moment instappen in TCP?

Nee helaas. TCP opent de deuren op dit moment 2x per jaar en dan moet je ook zorgen dat je erbij bent. Het is dus heel verstandig dat je zorgt dat je op de wachtlijst komt, want dan krijg je een (geheel vrijblijvend) seintje dat de deuren weer opengaan. Toen ik eenmaal bevlogen was van de podcasts van Jim heb ik me meteen op de wachtlijst ingeschreven en voor mij was het niet eens een vraag of ik deel zou nemen. Ik zat vol spanning te wachten op het openen van de deuren en ik heb me meteen ingeschreven.

#5 Ben ik klaar als ik TCP gedaan heb?

Je gaat het zelf zien als je meedoet met TCP, je wilt niet stoppen. Tijdens je eerste ronde gebeurt er zo veel dat ik meteen al voelde dat ik dit vaker wilde. En dat is precies wat heel veel mensen doen. Er zijn zoveel mensen die al meerdere rondes meegedaan hebben en die iedere ronde weer een nieuwe focus hebben en weer verder groeien. Want dat is wat het leven is, je wilt constant blijven groeien. Dus ja, je kunt zeker stoppen na 1 ronde TCP. Maar een heleboel mensen blijven om weer volgende rondes mee te maken. Maar dat is helemaal aan jou. Na 1 ronde TCP heb je alle informatie en kun je zelf verder aan de slag. Dan kun je stoppen en heb je al heel veel geleerd. En je kunt ervoor kiezen om door te groeien, dat is aan jou.

#6 In welke taal is TCP, is het ook in het Nederlands?

Helaas, TCP is in het Engels. Voor mij was dat geen enkel probleem. Het was maar heel af en toe dat ik dacht ‘waar gaat dit over’. Dat komt ook omdat Jim soms moeilijke woorden gebruikt, maar dan legt hij het later nog een keer uit en dan gebruikt hij weer andere woorden en dan begrijp ik het wel meteen. Weet wel dat er inmiddels een flinke groep Nederlanders is die mee heeft gedaan met TCP, en ik hoor geluiden dat er mensen bezig zijn om de Nederlandse TCP’ers bij elkaar te krijgen voor een live-ontmoeting. Dan kun je gewoon in je moerstaal kletsen en wie weet wie je nog ontmoet met wie je weer verder kunt groeien.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over de TCP review

De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie