Online geld verdienen? Een overzicht van de meest effectieve manieren om online geld te verdienen!

online geld verdienen uitgelicht

Dus jij wilt online geld verdienen? Wat goed! Er zijn namelijk ontzettend veel mogelijkheden om dit te doen. Het internet is niet meer weg te denken uit ons hedendaagse bestaan. Dankzij de razendsnelle ontwikkelingen op dit gebied, kan het internet ook goed worden ingezet om geld te verdienen. De meeste ondernemers kunnen het internet en haar online mogelijkheden niet eens meer wegdenken uit hun eigen onderneming. Daarbij komt nog dat steeds meer bedrijven zich gedeeltelijk of geheel online bevinden. Naar verwachting zal het aantal onlinebedrijven en –ondernemers alleen maar toenemen. Reden genoeg om je te verdiepen in online geld verdienen. Lees je snel verder?

Snel navigeren door dit artikel:
Openen Sluiten

Eigen bedrijf starten ideeën (en wat zijn de beste?)

Als je online geld wilt verdienen dat doe je dat in mijn ogen zelfstandig en bijna nooit in loondienst. Het is ook handiger om het als zelfstandige te doen want dan ben je eigen baas. Heerlijk! Kun je werken waar en wanneer jij maar wilt. En dat waar kan natuurlijk gewoon thuis hier in Nederland zijn, maar je kunt natuurlijk ook digital nomad worden.

Maar voordat je digital nomad kunt worden, zal je dan toch eerst een keuze moeten maken. Wat ga je doen? Waar ga jij je geld mee verdienen en wat voor bedrijf wil jij starten? Hieronder geef ik je mijn lijst met favorieten en dat zijn er heel wat. Kun je vast iets uit kiezen, dus let’s go!

Online geld verdienen met affiliate marketing

Een van de beste manieren waarop mensen tegenwoordig geld verdienen vanuit huis, is door een website of blog te starten. Wanneer je een website hebt waarmee je bezoekers kunt aanspreken en activeren, kun je daar veel profijt van hebben. Zeker in je portemonnee! Heb je nog geen website, dan kun je door middel van aanbieders zoals WordPress snel en gemakkelijk een simpele website maken. Dit is in principe ook mogelijk voor mensen die geen verstand hebben van websites bouwen. Met de kant-en-klare templates om uit te kiezen, heb je binnen een paar uur een goed uitziende website. 
 
Heb je al een eigen website of blog? Dat scheelt je dan werk. Met jouw eigen stukje internet kun je vanaf nu geld verdienen online. Hoe? Door affiliate marketing in te zetten. Het is een gemakkelijke manier van geld verdienen vanuit huis, omdat je er alleen een eigen blog of website én internetverbinding voor nodig hebt. Misschien had je tot nu toe nog nooit gehoord van geld verdienen met affiliate marketing. Laten we er daarom eerst eens dieper induiken. We gaan kijken naar wat affiliate marketing precies is, welke platformen je hiervoor kunt benaderen, welke tips je kunt gebruiken en welke valkuilen je moet ontwijken. Bovendien geef ik je de naam van een hele waardevolle affiliate marketingcursus én vertel ik je welk affiliate marketing boek mij echt geholpen heeft! 

Hoe kun je geld verdienen vanuit huis met affiliate marketing

online geld verdienen affiliate marketing

Affiliate marketing betekent simpelweg dat je producten of diensten van een ander aanprijst. Je zet hierbij een leuke, waardevolle tekst op je website of blog, waarin je met een linkje verwijst naar een product of dienst. Ik zeg bewust een ‘waardevolle tekst’. Als je een tekst plaatst die niet van waarde is voor de lezer, of waarmee je de lezer niet echt aanspreekt, levert het artikel hoogstwaarschijnlijk niets op. Teksten moeten bezoekers aanspreken, informeren, enthousiasmeren en vervolgens activeren om tot op een link te klikken en tot een aankoop over te gaan. Duidelijk? Mooi, dan gaan we verder met de uitleg over de affiliate link. 

Die link, een affiliate link, is uniek. Bezoekt iemand via jouw unieke link de website van de aanbieder en doet hij of zij een aankoop? Dan weet de aanbieder dat die bezoeker of klant via jou gekomen is. Er staat namelijk een unieke code in de link die aan jou of jouw website gekoppeld is. Doet een bezoeker een aankoop en wordt hij of zij klant? Dan ontvang je hier een commissie over. Vaak is dit een percentage van de aankoopprijs. Lijkt het je wat om met affiliate marketing te beginnen? Lees dan mijn artikel over beginnen met affiliate marketing, wat ik eerder geschreven heb en kom alles te weten over affiliate marketing.

Direct starten met online geld verdienen door affiliate marketing platformen

Hoe kom je precies aan die affiliate linkjes die online geld verdienen mogelijk maken? Helaas komen ze niet zomaar uit de lucht vallen. Wel worden ze onder andere aangeboden door de aanbieder van een product of dienst zelf. Je kunt zelf proactief bedrijven of merken benaderen om te vertellen dat je affiniteit hebt met hun producten of diensten. Vervolgens stel je de vraag of zij aan affiliate marketing doen en of jij je met jouw website of blog bij hun programma mag aansluiten. Gaan zij akkoord, dan kun je aangeven naar welke producten of diensten je wilt linken. De aanbieder (het bedrijf/merk) regelt de affiliate links voor jou die jij vervolgens kunt plaatsen. 

Nóg gemakkelijker is het, wanneer je je bij een affiliate marketing platform aansluit. Op zo’n platform worden producten en diensten van allerlei bedrijven en merken aangeboden. Dit scheelt je veel zoekwerk en het geeft je veel keuze. Het aanbod is hier namelijk enorm. Bovendien maakt het online geld verdienen betrouwbaar, omdat alles via één groot platform verloopt en je niet te maken hebt met individuele aanbieders. Je weet uiteindelijk nooit of kleine(re) aanbieders hun afspraken nakomen. Pak het daarom liever groots aan. Twee grote en populaire affiliate marketing platformen waarop je je kunt aanmelden zijn Daisycon en Bol.com. 

Online geld verdienen via Daisycon

Daisycon is een gratis affiliate netwerk waar je lid van kunt worden. Hier worden ondernemers samengebracht die affiliate linkjes aanbieden en ondernemers die ze op hun website willen plaatsen. Het is een overzichtelijk platform waarop je duidelijk ziet welke aanbieders er zijn, wat de voorwaarden zijn en wat de vergoeding is. Omdat het platform gericht is op kwaliteit, wil Daisycon dat jouw website, blog en/of social media in orde zijn en dat je er geen vreemde content of afbeeldingen op plaatst. Daardoor is het niet voor iedereen toegankelijk.  

Je website of blog moet daarom aan een aantal voorwaarden voldoen. Nadat je je hebt aangemeld, vindt er een handmatige keuring plaats. Daardoor kan het enkele werkdagen duren voordat je iets hoort. Tijdens de keuring wordt onder andere rekening gehouden met of je alle gegevens goed hebt ingevuld. Ook wordt bekeken of je geen racistische, pornografische, illegale, politiek getinte of op een andere manier smakeloze content op jouw website plaatst. Hier wil Daisycon niets mee te maken hebben. Ben je ervan overtuigd dat jouw media geen vreemde teksten of uitingen bevatten, dan kun je je eenvoudig aanmelden, je website verifiëren en beginnen. Daisycon heeft ruim 1600 campagnes die je kunt promoten, dus er is voldoende keuze. Bovendien zitten er grote aanbieders bij van telefonie, verzekeringen, enzovoort! 

Online geld verdienen via Bol.com

Een ander affiliate marketing platform, wat waarschijnlijk veel bekender voor je klinkt, is Bol.com. Op dit platform wordt vrijwel alles verkocht wat een mens nodig heeft. Van parfum en make-up tot aan gereedschap, kleding, tuinspulletjes en speelgoed. Je kunt het zo gek niet bedenken of deze website verkoopt het. Dat wordt mogelijk gemaakt door de vele aanbieders die via Bol.com actief zijn. Heb je een eigen webshop, dan kun je je producten eenvoudig via deze website verkopen. Daardoor is het aanbod hier enorm. 

Wanneer je je aanmeldt bij het partnerprogramma van Bol.com, kun je hier handig gebruik van maken. Je kunt dan affiliate linkjes van al die verschillende producten op jouw website plaatsen. Plaats niet zomaar allerlei linkjes van willekeurige producten, maar kies producten die aansluiten op jouw website en op de teksten die je schrijft. Alleen dan kom je geloofwaardig over en is de kans groot dat een bezoeker van jouw website doorklikt. Wist je bovendien dat wanneer iemand via jouw affiliate link naar Bol.com gaat, je ook kunt verdienen op andere aankopen die hij of zij doet? Klikt diegene op Bol.com door naar allerlei andere producten en wordt er afgerekend? Dan ontvang je ook daar commissie over! 

Succesvol online geld verdienen door middel van affiliate marketing met onze tips!

Wil jij geld verdienen vanuit huis, dan is affiliate marketing heel interessant. Om je beter op weg te helpen, hebben we een aantal handige tips verzameld. Zo weet je precies wat je wel en niet moet doen wanneer je met affiliate marketing geld verdienen wil. Enkele handige tips: 

Overtref je concurrenten

Het internet is gigantisch en er zijn ontelbaar veel aanbieders, ondernemers en andere mensen die hun geld verdienen online. Er zijn veel manieren om online geld te verdienen, maar dat betekent dat er ook veel concurrentie is. Daarom moet je leren je concurrenten te slim af te zijn. Dat doe je door je te verdiepen in termen zoals zoekmachineoptimalisatie. Dit heeft alles te maken met de vindbaarheid van jouw website in zoekmachines, zoals Google. Wanneer je begrijpt hoe je zoekwoorden gericht inzet en hoe Google de websites in zoekresultaten rangschikt, kun je hierop inspelen. Veel eigenaren van websites hebben hier geen flauw idee van en zullen daardoor nooit de top bereiken. 

online geld verdienen houd je ogen en oren open

Houd je ogen en oren open

Wanneer je simpelweg je ogen en oren openhoudt wanneer je op het internet ‘surft’, kun je ook al leren van anderen. Je hoeft je concurrenten niet per se als vijanden te zien. Kijk hoe zij bepaalde dingen aanpakken en waar zij succesvol in zijn. Zet dit vervolgens om naar jouw eigen concept. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden wanneer een ander dat al gedaan heeft. 

Kies een niche

ook heel belangrijk is bij deze vorm van online geld verdienen, is dat je je richt op een niche. Een niche is een hele specifieke doelgroep op wie jij je richt met je content en links. Waarom je altijd een nichte moet kiezen? Omdat het mensen heel gericht aanspreekt. Dit vergroot de kans dat een bezoeker via jouw website overgaat tot een aankoop. Het is van belang om een niche kiezen vóór je aan je plan/website/onderneming begint. Op die manier kun je elke keuze die je maakt heel bewust afstemmen op jouw niche doelgroep. Zet je eerst al je media op en begin je daarna pas na te denken over de doelgroep op wie jij je wilt richten, dan is dat zonde van je tijd en moeite. Je zal dan veel keuzes moeten heroverwegen en dingen moeten aanpassen. 

Waar je normaal gesproken zou denken dat een grotere doelgroep meer oplevert, is dat in werkelijkheid niet zo. De beste affiliate marketing niche voor 2021 kiezen, is daarom heel belangrijk. Het is dé manier om online geld verdienen effectief te doen en erin te slagen. Bovendien zal Google jouw website beter ranken wanneer je over specifieke onderwerpen schrijft voor specifieke bezoekers. 

Online geld verdienen met affiliate marketing? Pas op voor deze valkuilen

Ondanks dat affiliate marketing veel kan opleveren – en juist daarom heel interessant is voor onlineondernemers – zijn er een aantal valkuilen die je beter kunt ontwijken. Heb je geen idee welke dat zijn, dan wordt dat lastig. Gelukkig voor jou heb ik (door schade en schande wijs geworden) wél een goed beeld van wat de meest voorkomende affiliate marketing valkuilen zijn. Ik heb er een aantal voor je opgesomd: 

online geld verdienen valkuilen
  • Weet bijvoorbeeld dat je veel geduld moet hebben. Als je dat niet hebt, haak je waarschijnlijk af vóór je goed en wel de kans hebt gekregen om online geld te verdienen; 
     
  • Kies vooral producten waar je affiniteit mee hebt. Doe je dit niet, dan zal je snel interesse verliezen en heb je er geen plezier aan; 
     
  • Wed niet op één paard, maar plaats meerdere, relevante affiliate links op je website. Op die manier wordt de kans groter dat bezoekers een van de linkjes aanklikken en tot een aankoop overgaan. 

Dit was lang nog niet alles. Wil je meer weten? Lees dan het artikel over affiliate marketing valkuilen dat ik eerder schreef!  

Affiliate marketingcursus

Affiliate marketing is niet zomaar iets. Het is een onderwerp waar je je enorm in kunt verdiepen. Heb je interesse om meer te leren over affiliate marketing? Ga bijvoorbeeld zelf op onderzoek uit. Op het internet kun je veel informatie vinden en handige tips vinden die je op weg kunnen helpen.  

Wil je geld verdienen binnen 10 minuten, dan is affiliate marketing helaas niets voor jou. Heb je meer geduld, dan kan het heel leerzaam en leuk zijn om met deze vorm van online geld verdienen aan de slag te gaan. Je kunt het namelijk heel goed combineren met je werk, waardoor geld verdienen als student een stuk gemakkelijker wordt. Heb je tijd over en wil je écht iets leren en bereiken op het gebied van affiliate marketing? Dan is een cursus zeker aan te raden. 

Een van de meest succesvolle affiliate marketingcursussen van dit moment, is de Marketing Revolutie. Hierbij leer je in 7 modules alles over affiliate marketing, hoe je je website goed opricht, welke zoekwoorden je moet gebruiken en hoe je Google Analytics gebruikt. Deze cursus is ontwikkeld door Jacko Meijaard en ik schreef eerder al een uitgebreide review over de Marketing Revolutie cursus

Een andere ster op het gebied van affiliate marketing is Tom Weedaege. Een Belg die ook een online training heeft gemaakt. Ik vind de training vergelijkbaar met de Affiliate Marketing Revolutie, maar heel eerlijk: ik vind Tom beter. Hij kijkt namelijk veel meer naar de toekomst en de ontwikkelingen die nu in de wereld gaande zijn. Zoals bijvoorbeeld voice-search (dus dat je je zoekvraag niet typt maar uitspreekt). Met die techniek heb je andere zoekwoorden en dit is de toekomst dus daar wil je bij zijn. Ik zou dus zeker de Thuiswerk Masterclass van Tom ook bekijken en dan een keuze maken.

Affiliate marketing boeken

Naast online cursussen, zijn er ook verschillende affiliate marketing boeken geschreven. Deze leren jou de ins and outs over deze manier van geld verdienen vanuit huis. Lees je graag en wil je meer weten over dit onderwerp, schaf dan een goed affiliate marketing boek aan. Dit is slechts een kleine investering, als je het vergelijkt met wat het je uiteindelijk kan opleveren. Het is dan ook een minder grote investering dan het volgen van een affiliate marketingcursus. Welke manier beter is, is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Heb je graag uitleg in de vorm van video, ga dan voor een cursus. Doe je liever aan zelfstudie en houd je van lezen, dan kan een marketingboek een goed alternatief zijn. 

Ik vind vooral De Laptop Lifestyle van Jacko Meijaard een heel sterk boek. Het is een vrij dun boek, maar er staat veel waardevolle informatie in die jouw skills als affiliate marketingondernemer naar een hoger niveau tillen! Zo wordt geld verdienen vanuit huis ineens een stuk gemakkelijker. In dit boek lees je onder andere over affiliate marketing in het algemeen, hoe je een goede niche kiest, hoe je aan je eigen mindset werkt, hoe je SEO voor je laat werken en hoe je winst kunt maken met je website. 

Online geld verdienen als student met affiliate marketing

Ben je een student en zoek je een manier om online geld te verdienen? Dan is affiliate marketing een interessante optie. Onthoud wel dat affiliate marketing een inkomstenbron is voor de lange termijn. Dit betekent dat je niet snel direct inkomsten zult ontvangen vanuit affiliate marketing. Houd rekening met een periode van 3 tot 6 maanden waarin je geen inkomsten zult vergaren. In het begin zul je namelijk veel tijd moeten investeren in het opbouwen van jouw website. Staat jouw website eenmaal als een huis? Dan zal jouw website constant voor je blijven werken. Zelfs als jij iets anders doet! Dat maakt affiliate marketing een geweldige bron van passieve inkomsten.

Slimmer online geld verdienen met Affiliate marketing met de ThirstyAffiliates plugin

Als je start met affiliate marketing dan krijg je meteen al een hoop informatie over je heen. Je moet beslissingen maken, en ik vond het in het begin superlastig om te bepalen wat de juiste beslissingen waren. Wat heb je nodig, wat hebt je NU nodig en wat kan ook later? Of misschien wel nooit.

Zo twijfelde ik over affiliatevoorwaarden.nl (heb ik wel aangeschaft en daar ben ik heel erg blij mee). Ik twijfelde over Markettheme (builder van Jacko en zijn compagnon. Heb ik niet gekocht en daar ben ik ook blij mee, want ik vind alle websites die met dit thema gebouwd zijn op elkaar lijken). En dan Thirsty Affiliates. Daar heb ik lang over gedaan om een beslissing over te nemen. Uiteindelijk heb ik de Thirsty Affiliates plugin wel aangeschaft en dat is mijn beste investering ooit geweest op het gebied van affiliate marketing.

Affiliate Held, deze plugin mag niet in deze blog ontbreken

De Affiliate Held plugin was voor mij echt een game-changer. Waarom? Ik verkoop bijvoorbeeld producten via bol.com maar ook andere aanbieders kunnen deze zelfde producten hebben. Als je dan een bepaald product promoot dan wil het liefst dat alle aanbieders getoond worden en liefst nog met de meest actuele prijzen, zodat je bezoeker meteen kan zien bij welke aanbieder hij/zij het product het best kan kopen. En dat, precies dat, kan Affiliate Held voor je doen.

Je geeft je bezoekers daarmee niet alleen de meest actuele informatie maar Affiliate Held zorgt er ook voor dat je product op een hele professionele manier wordt gepresenteerd.

Neem daarbij dat je ook meteen een gelikte inhoudsopgave kunt maken in je blogs én dat je de meest gestelde vragen op zo’n manier kunt vormgeven dat Google jouw antwoorden snel oppakt (voor je ranking!). Dat maakt Affiliate Held in mijn ogen tot een must-have en ik vind de plugin echt spotgoedkoop voor wat ie voor je kan doen.

Online geld verdienen door producten te verkopen

Wil je geld verdienen naast je baan of studie, maar zie je affiliate marketing niet zo zitten? Wil je liever sneller resultaat zien? Dan kun je ook geld verdienen door onlineproducten te verkopen. Hierbij verkoop je de producten zelf, rechtstreeks. Je doet dus niet alleen aan verwijzingen via links, maar je zorgt zelf voor de afhandeling van het verkoopproces en het verwerken van de betaling, je maakt de verzending in orde en je bent het aanspreekpunt bij eventuele klachten of vragen. Misschien denk je nu direct: ik heb geen zin om een eigen webshop te runnen. Dan hebben we goed nieuws, want dat hoeft ook niet. Je kunt online geld verdienen door producten te verkopen, zónder dat je daarvoor zelf een webshop hoeft te hebben. 

Dat je geen webshop hoeft te bouwen, scheelt al veel tijd, moeite en waarschijnlijk ook frustratie. Het is namelijk niet gemakkelijk om dit te doen. Wat als je deze stap nu eens overslaat en gebruikmaakt van grotere platforms? Platforms die al heel veel bezoekers trekken en die de kans op verkoop vele malen groter maken.  Heb je weleens van Amazon en dropshipping gehoord? Dit zijn hele interessante namen voor ondernemers die geld verdienen vanuit huis mogelijk willen maken. Dankzij websites zoals deze kun je zonder een eigen webshop te hebben, producten doorverkopen.  

online geld verdienen producten verkopen

Online geld verdienen op Amazon

Amazon is een Amerikaanse multinational. Het is een technologiebedrijf dat zich richt op e-commerce, digitaal streamen, artificial intelligence en de cloud. Net als Google, Apple, Microsoft en Facebook is het een van de vijf grootste bedrijven van de Verenigde Staten. Ook hier kun je als ondernemer producten verkopen en daar geld mee verdienen online.  

Wil je graag leren hoe je met Amazon aan de slag kunt gaan en ben je er klaar voor om alles over dit platform te leren? Dan is Amazon Gameplan iets voor jou. Hier schreef ik eerder een blog over, waarin ik er meer over vertel. Ik heb deze online training om met Amazon te starten en een succesvolle business op te zetten, namelijk zelf getest! Er geldt bovendien een hele interessante combinatieaanbieding, dus neem zeker een kijkje in dat artikel. Ook hier geldt: het is slechts een kleine investering die je fantastische mogelijkheden kan bieden. Laat die kans niet aan je voorbijgaan en gun jezelf een betere, gelukkigere en financieel zekere toekomst! 

Online geld verdienen met Dropshipping

Heb je weleens van dropshipping gehoord? Dat is het kopen en doorverkopen van producten van een bedrijf of merk. Het grote voordeel is dat je hiervoor zelf geen voorraad hoeft aan te leggen. Dat scheelt niet alleen opslagkosten (bijvoorbeeld voor een magazijn), maar ook moeite en tijd. Nog een groot voordeel is dat je de producten niet zelf hoeft te versturen naar de koper. Wat je dan wel doet bij dropshipping? Eigenlijk ben je alleen bezig met de promotie van producten en de verkoop ervan, in overeenstemming met de leverancier. Het is de leverancier die zich ontfermt over het bijhouden van de voorraad, inkopen doen en het verzenden van de bestellingen. Super, toch? En helemaal niet moeilijk. 

Wat je nodig hebt om met dropshipping te beginnen, is in elk geval een website waarop je producten promoot. Ook moet je afspraken maken met een leverancier (of met meerdere), over hoe jullie te werk gaan. Geef door welk verpakkingsmateriaal en welk logo er op de bestellingen geplaatst moet worden (het liefst die van jou, natuurlijk) en start met verkopen. Het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs (min aftrek van eventuele verpakkingskosten) belandt bij jou in je portemonnee.   

Toch moet je wel goed nadenken over je werkwijze en is het van belang een duidelijk, gestructureerd plan op te stellen voor dropshipping. Wanneer een klant een klacht heeft of zijn/haar bestelling niet ontvangen heeft, moet jij voor een oplossing zorgen. Jij bent immers het aanspreekpunt en daarmee de eindverantwoordelijke. Denk daarom niet dat dropshipping betekent dat je niet hoeft te werken voor je geld. Pak je het echter slim aan en verkoop je dure producten, dan houd je daar best wat winst aan over. Vaak zo’n 40 procent per product. Dit noemen we high-ticket dropshipping. De exacte verschillen tussen high ticket dropshipping en low ticket dropshipping vind je terug op onze website. 

Online geld verdienen op social media

online geld verdienen met sociale media

Waar men een paar jaar geleden misschien nog vreemd op keek als je vertelde dat je je geld verdienen via social media, is het tegenwoordig de normaalste gang van zaken. Steeds meer mensen zetten social media in om geld te verdienen. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je producten of diensten promoten en aan de hand van affiliate marketing inkomsten genereren. Dit is een gemakkelijke manier van geld verdienen vanuit huis. Het is ook mogelijk om je eigen producten op social media aan te prijzen en deze vervolgens online of offline te verkopen.  

Geld verdienen via social media brengt veel voordelen met zich mee. Je hebt namelijk alleen internetverbinding en een goede strategie nodig om er succesvol in te worden. Bovendien zijn er ontzettend veel social media kanalen om uit te kiezen, wanneer je op deze manier geld wilt verdienen. Denk goed na over wie jouw doelgroep is en waar deze mensen zich bevinden, want dan kun je gericht een social media platform kiezen om mee aan de slag te gaan. Populaire platformen die tegenwoordig ingezet worden om online geld te verdienen zijn bijvoorbeeld Facebook en Instagram. Deze zijn niet alleen heel populair, maar blijven qua gebruikersaantallen ook steeds meer groeien. De kans dat jouw doelgroep zich op Facebook of Instagram bevindt is al heel groot en wordt – naarmate de tijd verstrijkt – eigenlijk alleen nog maar groter. 

Online geld verdienen op Facebook

Er zijn meerdere manieren om geld te verdienen met Facebook. Een van de mogelijkheden is influencer worden, alhoewel dat gemakkelijk gezegd is dan gedaan. Heb jij een groot bereik en veel volgers op Facebook, dan kun je hier wel iets mee. Je bent dan interessant voor bedrijven die een doelgroep aanspreken die overeenkomt met jouw volgers. Ben jij bijvoorbeeld altijd in de weer met beauty en make-up, dan zullen make-upmerken geïnteresseerd raken om via jou hun producten te promoten. De kans is echter aanwezig dat jij geen duizenden volgers hebt, maar toch geld wilt verdienen met Facebook. Geen zorgen, ook voor jou zijn er mogelijkheden! 

Je kunt Facebook namelijk ook inzetten voor affiliate marketing. Zoals we eerder verteld hebben, draait affiliate marketing om het plaatsen van gesponsorde links in een context die relevant is. Dit kun je toepassen op je website of blog, maar ook op social media. Je kunt dit via je eigen Facebookprofiel doen of je kunt een Facebookpagina aanmaken voor je bedrijf of merk. Als je hierop affiliate linkjes plaatst, zullen je volgers dat zien en er op klikken.

Bovendien is er nóg een manier om een slaatje te slaan uit je Facebookprofiel. Ga adverteren! In eerste instantie kost dit je geld, dat is waar. Wanneer je hierbij gebruikmaakt van een zogenoemde marketing funnel, kun je hier op de lange termijn veel profijt van hebben. Hoe dat precies werkt heb ik in dit blogartikel over geld verdienen met Facebook uitgelegd! 

Online geld verdienen op Instagram

Geld verdienen met Instagram is net zo goed mogelijk als geld verdienen met Facebook. Ook hierbij zijn er verschillende methodes die je kunt inzetten om winst te maken. Zo zou je ook hier influencer kunnen worden. Weet wel dat het lang kan duren voordat je voldoende (echte) volgers hebt en daarmee een waardevol bereik hebt opgebouwd. Heb je hier geen geduld voor, denk dan eens na over het promoten van je eigen product(en) of dienst(en) via Instagram. Het is een gemakkelijke manier om nieuwe mensen te bereiken en hopelijk klanten van hen te maken. Dit social media kanaal is namelijk een gratis marketingtool die je kunt inzetten om reclame te maken.  

Een andere manier van geld verdienen: Instagram affiliate marketing! Hierbij geldt hetzelfde als voor Facebook. Plaats die gesponsorde links onder relevante afbeeldingen en met relevante tekst, om mensen nieuwsgierig te maken en aan te sporen om iets te kopen via jouw link. Tot slot kun je ook op Instagram advertenties plaatsen. De tool die dit mogelijk maakt, werkt ook via Facebook. Je zou in principe twee vliegen in één klap kunnen slaan door te adverteren via beide social media kanalen. Met een goede marketingstrategie kan geld verdienen met Instagram heel goed mogelijk worden én heel winstgevend zijn! Lees het artikel om alles te leren over geld verdienen met Instagram! 

Online geld verdienen op YouTube

Waar sterke en relevante teksten steeds belangrijker worden, geldt dat ook voor sterke, visuele content. De populariteit van video’s neemt steeds meer toe en naar verwachting blijft het aantal video’s dat online gepubliceerd wordt alleen nog maar toenemen. Reden genoeg om je te verdiepen in videocontent en manieren om er geld mee te verdienen. Zoals je misschien wel weet is YouTube marktleider op het gebied van videocontent. Geld verdienen via internet is ook op dit kanaal mogelijk. Hoe? Door relevante, unieke, sterke en inspirerende video’s te maken. Video’s waar mensen naar op zoek zijn, zelfs als zij dat zelf nog niet weten.  

Speel je op de juiste manier in op de behoeften van mensen, dan kun je daar met videocontent misschien nog wel meer mee doen dan met tekst. Video spreekt namelijk tot de verbeelding, het laat iets echt lijken. Daardoor kan het nog veel sterker overkomen en meer losmaken bij mensen. Dat is wat je wilt als geld verdienen via YouTube je doel is. Wil je hier meer over weten, dan verwijzen we je graag door naar mijn tips voor geld verdienen met YouTube

Heb je al eens van de Cash Cow University gehoord? Dat is een hele speciale manier van geld verdienen met YouTube. Zelfs zónder dat je zelf in beeld bent/hoeft te zijn. Echt, ik kende het nog niet, maar dit is een hele mooie manier waarop je veel geld kunt verdienen. En dat kan al behoorlijk snel.

Online geld verdienen met een SMMB

Ben jij (al) een expert op het gebied van social media en wil je andere bedrijven hierbij helpen? Of wil je meer leren over social media om vervolgens je eigen, succesvolle, Social Media Marketing Bureau (SMMB) te beginnen? Dat kan. Kijk daarvoor naar de SMMB Masterclass en leer precies hoe je dat doet, waar je op moet letten en wat je hiervoor nodig hebt. Aangezien dit soort marketingbureaus tegenwoordig steeds populairder worden, vond ik het hoog tijd om deze optie mee te nemen in mijn lijst van op welke manieren je online geld kunt verdienen met sociale media.

Online geld verdienen met boeken

online geld verdienen met boeken lezen

Menig boekenwurm zal blij worden van het lezen van deze titel. Want zeg nu eens eerlijk: als je gek bent op boeken, dan zou het geweldig zijn als je er geld mee kunt verdienen. Op die manier combineer je een hobby of passie met een inkomen. Beter kan niet! 

Online geld verdienen met boeken, kan dat echt? Ja, zeker weten. De meest gemakkelijke manier is een baantje zoeken bij een bibliotheek. Nu begrijp ik wel dat je je baan hier niet per se voor zou willen opzeggen. Maar misschien vind je lezen en schrijven wel heel leuk. Dit zijn manieren die (online) geld verdienen met boeken ook mogelijk maken. Boeken zijn waardevol en dat zullen ze (gelukkig) ook altijd blijven. Om je te inspireren om met andere ogen naar boeken te kijken, heb ik twee manieren van geld verdienen met boeken voor je uitgelicht. 

Online geld verdienen door boeken te lezen

Wie graag boeken leest, vindt het soms lastig om hier tijd voor vrij te maken. We hebben tegenwoordig allemaal een druk bestaan. We willen allerlei leuke dingen doen, maar er moet ook geld verdiend worden. Maar wist je dat het ook mogelijk is om boeken te lezen en te reviewen en daarvoor betaald te krijgen? Dit is zeker een optie wanneer je graag leest. Houd er wel rekening mee dat dit vaak niet de bestsellers zijn die in de boekenwinkels als top 10 tentoongesteld worden. Niet elk boek zal even goed zijn, maar je krijgt er wel voor betaald.  

Geld verdienen met boeken lezen is overigens ook mogelijk via je eigen affiliate website. Alle boeken die je leest, kun je voorzien van een review. Als je jouw website deelt en er reclame voor maakt, is de kans groot dat mensen jouw website bezoeken voor recensies over boeken. Je kunt hierbij affiliate links plaatsen naar websites waar die boeken te koop zijn en op die manier commissie ontvangen als iemand een aankoop doet. En wat dacht je van (oude) boeken verkopen die je niet meer leest? Via platforms zoals Bol.com kun je je boeken ook tweedehands aanbieden. 

Online geld verdienen door boeken te schrijven

Ben jij goed in teksten schrijven, heb je veel inspiratie en fantasie én heb je de motivatie, de tijd en het geduld om zelf een boek te schrijven? Waar wacht je dan nog op? Jouw verhaal kan geld waard zijn! Oké, eerlijk is eerlijk. Een boek schrijven doe je niet in een paar dagen of weken. Waarschijnlijk gaan er maanden – zo niet, jaren – van je tijd in zitten. Maar als je echt een verhaal te vertellen hebt wat de wereld moet horen (of lezen, in dit geval), dan is het de moeite waard. 

Een boek schrijven, hoe doe je dat precies? Ik schreef een handig stappenplan dat je kunt aanhouden wanneer je hiermee aan de slag gaat. Een boek schrijven, dat kan in principe iedereen die het echt wil. Maar een bestseller schrijven is een ander verhaal. Hoe je dát precies doet, heeft Aartjan van Erkel uitgelegd in zes simpele stappen. Zodra jouw boek een bestseller geworden is, kun je er geld mee verdienen! 

Online geld verdienen met jouw website

Zoals ik eerder schreef, is online geld verdienen met jouw website ook goed mogelijk. Zo kun je geld verdienen met bloggen, met het verkopen van producten in je blogartikelen of door producten of diensten van anderen te promoten in jouw teksten. Het is ook mogelijk om advertenties in je blogs te tonen, door middel van Google AdSense. Wat dat precies is en hoe geld verdienen met bloggen exact werkt, lees je in mijn uitgebreide artikel over dit onderwerp. 

Jouw website inzetten als visitekaartje

Over het algemeen kun je al geld verdienen met jouw website, door te promoten waar jij goed in bent. Misschien ben jij goed in het lakken van nagels, in het bouwen van bepaalde dingen of in het schrijven van gedichten. Laat mensen weten wat jouw specialisme is. Misschien dénk jij dat mensen jou kennen en dat zij wel weten wat jij precies doet, maar vaak is dat voor een ander minder helder dan voor jezelf. Presenteer jezelf daarom en laat keer op keer weten waar je mee bezig bent. Laat voorbeelden zien van wat je maakt of doet, zodat mensen er een goed beeld van krijgen.  

En blijf onder de aandacht, zodat mensen zich jou zullen herinneren. Heeft iemand een keer iets nodig wat jij kunt maken of kan iemand op een andere manier een beroep op jou doen, dan is de kans groter dat jij in de gedachten van die persoon opkomt en dat JIJ de opdracht krijgt. Hierbij is het vooral belangrijk dat je doet wat je leuk vindt en wat voor jou goed voelt. Hoe meer plezier jij hebt in wat je doet, hoe groter de kans dat je er (online) geld mee kunt verdienen! 

Online geld verdienen door te bloggen

Waar mensen over het algemeen met bloggen starten omdat zij het leuk vinden om te schrijven, zijn er meer mogelijkheden mee. Natuurlijk is het leuk om mensen te vermaken, te inspireren of te motiveren met de teksten die je schrijft. Maar net zoals je tegenwoordig overal een businessplan voor kunt schrijven, kun je ook je blog winstgevend maken. Pak je het op de goede manier aan, dan kun je je geld verdienen met bloggen

Weet wel dat ‘zomaar een tekst schrijven die in je opkomt’ dit niet tot stand zal brengen. Als je een inkomen uit je blog wilt halen, moet je je verdiepen in onderwerpen zoals SEO, om sterke en relevante teksten te schrijven. Teksten die mensen willen lezen, omdat zij een vraag, probleem of idee hebben en daar meer over willen weten. Geld verdienen met bloggen lukt daarom alleen wanneer je onderzoek doet, een plan opstelt en er volledig voor gaat. Gebruik je hiervoor mijn drie beste tips, dan moet het zeker lukken! 

online geld verdienen met webinars

Online geld verdienen met webinars

Ben je ondernemer, heb je een eigen bedrijf of lever je op een andere manier een product of dienst waarmee je je geld verdient? Dan is het wellicht interessant om eens na te denken over het geven van webinars. In een webinar – een soort online college dat je live geeft of dat je vooraf opneemt en dat mensen kunnen afspelen op een moment naar keuze – informeer je je doelgroep. Je kunt algemene informatie geven, interessante tips delen en je persoonlijke verhaal vertellen. Op die manier probeer je kijkers aan je te binden en uiteindelijk klant te maken. 

Online geld verdienen met webinars is een goede zet, omdat webinars veel voordelen hebben. Zo wordt een boodschap gericht overgebracht naar je doelgroep. Wanneer een webinar plaatsvindt, krijgt iedereen die kijkt op hetzelfde moment dezelfde boodschap. Ook kun je een webinar organiseren met mensen vanuit verschillende landen. Iedereen met internetverbinding kan in principe deelnemen. Daardoor heb je geen gedoe met afstanden.

Ook tijdzones hebben weinig invloed, wanneer je een webinar op verschillende momenten beschikbaar stelt of wanneer je na afloop een link stuurt waarmee mensen de webinar terug of opnieuw kunnen bekijken. Wist je dat het organiseren van een webinar tot 1.000 deelnemers bovendien redelijk eenvoudig en goedkoop is? Het is daarom de ideale manier om te laten zien wie jij bent, wat je kunt en dat je een specialist bent in jouw vakgebied. Wil je meer weten over online geld verdienen met webinars, dan is mijn review over Webinargeek wellicht interessant om te lezen. Dankzij dit softwarepakket wordt het organiseren van webinars een stuk gemakkelijker en leuker! 

Handige tools bij het online geld verdienen

Online geld verdienen is soms best ingewikkeld. Gelukkig zijn er handige tools bij het ondernemer die je verder helpen. Ken je de tools van IMU (Internet Marketing Unie) bijvoorbeeld al? De oprichters van IMU schreven het boek De Marketing Tornado: een waardevol en actueel boek dat bomvol kennis en tips staat. Zij hebben ook softwareprogramma’s ontwikkeld, zoals HuddlePhoenix en Plug&Pay, om online geld verdienen mogelijk te maken voor iedereen! 

Start je een eigen webshop, dan moet je winkelwagen in orde zijn. Hoe je dat precies voor elkaar krijgt, ik regel dat met de Shoppingcart van Autorespond. Daar schreef ik een uitgebreide review over. Of ga je liever met een gratis shoppingcart, zoals Moneybird aan de slag? Denk ook aan hoe je je pakketjes wilt versturen. 

Op het gebied van financiën moet je onder andere nadenken over een handig boekhoudsysteem. Ook hier kan Moneybird geschikt voor zijn. En heb je al een zakelijke rekening geopend, zodat privé en zakelijk niet door elkaar lopen en voor chaos zorgen? Verder zijn de Profit First methode en onderzoeken welke verzekeringen je zoal moet afsluiten, ook heel nuttig. 

Denk ook om je online veiligheid! Hackers liggen overal op de loer. Daarom zijn sterke wachtwoorden een must. Vergeet je je wachtwoorden snel? Gebruik dan een wachtwoordmanager, die alles voor je bewaart. Lees je ook even in over wat VPN is en wat je eraan hebt. Dat is zeker geen overbodige luxe. En last but zeker not least: check ook je dataverbruik in bepaalde situaties. Want als je niet op Wifi kunt of wilt, kan het hard gaan met je databundel.

En dan nog een stukje marketing, want ook hier zijn handige tools voor op de markt gebracht. Lees bijvoorbeeld over hoger scoren in Google, zodat je website echt een bezoekersmagneet wordt. Zodra je klantenbestand écht groot wordt, wil je wellicht een autoresponder software gebruiken om automatisch e-mails te versturen. Dat scheelt je veel tijd en moeite! 

Tenslotte, en dit is last maar zeker not least: als je online geld wilt verdienen dan móét je er voor zorgen dat de hosting van je website tiptop geregeld is. Ik vertel je dus graag mijn persoonlijke verhaal over hoe het met mijn websites ging toen ik de hosting niet op orde had. En wat mijn oplossing was. Vooruit, ik vertel het gewoon meteen: het zijn mijn helden van Savvii Hosting Nijmegen.

Met geld maak je geld! Verdien geld door geld te investeren en voor je aan het werk te zetten***

Na het lezen van al deze methodes om online geld verdienen mogelijk te maken, wil je vast direct beginnen. Ben je hier al enige tijd mee bezig, dan heb je misschien al wat geld verdiend. Wist je dat je dit geld kunt investeren? Dit noemen we geld verdienen met geld. Het is een slimme manier om je winst nog meer waard te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan beleggen, dat kan bijvoorbeeld door een rekening te openen bij DEGIRO. Zo ben ik groot fan van geld verdienen met de Trading Navigator Methode van Harm van Wijk. Gewoon de pijltjes volgen en kopen als het pijltje groen is en verkopen als het pijltje rood is. Zo weet je meteen welke aandelen je wilt kopen (en verkopen natuurlijk).***

Je kunt je geld ook investeren in crypto, de nieuwe, digitale vorm van geld. Dit wordt naar verwachting hét nieuwe geld. Geld verdienen met crypto is daarom een heel populair onderwerp! En als je dan in crypto wilt stappen dan kun je niet zomaar naar het bankkantoor op de hoek van de straat lopen. Daar heb je een broker voor nodig. Welke broker ik fijn vind werken? Bitvavo. Je kunt hier direct mijn eerlijke review bekijken. Maak ik meteen ook een vergelijking tussen Bitvavo en Binance, want je kunt uit meerdere platformen kiezen. Maar ze zijn allemaal natuurlijk wel net weer een beetje anders.

Heb je het niet zo op die nieuwe digitale trends? Wellicht is geld verdienen met vastgoed dan meer jouw ding. Stop je geld in stenen en maak er winst mee! 

Het belangrijkste bij online geld verdienen: mindset

online geld verdienen mindset

Wat veel mensen niet beseffen, is dat de juiste mindset enorm in je voordeel werkt bij geld verdienen. Je kunt je mindset trainen door verschillende mindset boeken te lezen. Een andere manier om jezelf én je lichaam gezond te houden, is door voedingssupplementen te slikken. Ons lichaam kan tegenwoordig namelijk best wat hulp gebruiken. Wanneer je dit soort gezonde gewoontes aanleert en goed voor jezelf zorgt, leg je direct de basis voor een fijn en succesvol leven. Verdiep je ook eens in de OERsterk methode. Die kan hier enorm bij helpen! 

Merk jij dat je regelmatig dat je gedachtes niet helpend zijn? Als je je mindset wilt veranderen dat moet je constant op blijven letten. Waar laat ik wat liggen, waar denk ik toch weer negatief? Mindset is een levenslange training. En op de momenten dat het wat minder met je gaat merk ik dat het een uitdaging is om op het rechte pad te blijven. Daarom heb ik contact met een mindsetcoach die me helpt om mijn mindset te veranderen.
 

Veel gestelde vragen omtrent online geld verdienen

Heb je nog vragen over online geld verdienen? Lees dan even verder. Ik heb de meest gestelde vragen omtrent dit onderwerp alvast beantwoord! 

#1 Hoe kun je snel geld verdienen?

Online geld verdienen kan op meerdere manieren, zoals je in dit artikel hebt kunnen lezen. Snel geld verdienen doe je uiteindelijk toch met dropshipping of door zelf een onlinetraining te maken. Dit zijn vaak de meest winstgevende manieren. Het is geen geld verdienen binnen 10 minuten of geld verdienen in 1 uur, want je moet er wel even voor gaan zitten. Maar zodra het staat, zal je er de vruchten van plukken. 

#2 Hoe kun je zonder diploma geld verdienen?

Ondanks dat naar school gaan belangrijk is voor je algehele opvoeding, kun je ook geld verdienen als student. Hierbij bedoelen we geld verdienen vanuit huis als student, naast het volgen van een opleiding. Zo kun je je opleiding financieren en leuke dingen doen. Hoe dat online geld verdienen als student werkt, lees je in ons artikel over geld verdienen zonder diploma

#3 Hoe kun je zonder te investeren geld verdienen?

Waar veel mensen denken dat online geld verdienen zonder investeren niet mogelijk is, is het tegendeel waar. Er zijn tal van manieren om dit te doen. In dit artikel las al over een paar methodes, maar wil je meer weten, dan verwijzen we je graag door naar ons artikel over online geld verdienen zonder investeren

#4 Is er een cursus omtrent ondernemen?

Ben je er klaar voor om in de ondernemersboot te stappen en wil je alles leren over het ondernemerschap? Met de trainingen van Lifestyle of Business word je compleet klaargestoomd voor een freelancebestaan en/of het runnen van een eigen bedrijf! Onze ervaringen over de training én de mogelijkheden om eerst gratis aan de slag te gaan, lees je in onze Lifestyle of Business review. Je hoeft namelijk niet direct een betaald programma te kopen. Er liggen bijvoorbeeld een gratis ondernemerstest en een gratis e-book op je te wachten, als je geïnteresseerd bent! 

#5 Kun je als student online geld verdienen?

Ja zeker! Als student is het zeker mogelijk om online geld te verdienen. Sterker nog, er is geen betere tijd geweest voor studenten om online geld te verdienen als vandaag de dag. Door de opkomst van het internet zijn veel verschillende verdienmodellen ontstaan welke weinig tot geen investeringen vereist. Zo kun je geld verdienen zonder te investeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan affiliate marketing, dropshipping, producten verkopen via Bol.com of Amazon, geld verdienen door boeken te lezen en noem het allemaal maar op. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende mogelijkheden. Lees je dus goed in en bekijk welke mogelijkheid het beste bij je past.

Ben je er klaar voor?

Heb jij al besloten welke manier van online geld verdienen het beste bij jou past? Ik ben heel benieuwd met welk onderwerp jij aan de slag gaat. Laat je het weten in een reactie? Dat vind ik leuk, ik ben dol op mooie verhalen! Ik wens je alvast heel veel succes met je nieuwe uitdaging. Let’s earn some money! 

*** De tips die ik deel op onlinebusinessbouwer.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de methodes waar ik over schrijf. Maar weet dat niks van wat je op onlinebusinessbouwer.nl leest financieel advies is, alles wat je doet met de kennis die je via mij krijgt is 100% je EIGEN verantwoordelijkheid. Je bent een volwassen man/vrouw, je kunt eigen keuzes maken en niemand is verantwoordelijk voor jouw keuzes en de resultaten. Ik kan je nergens garanties op geven. Doe dus altijd je eigen research, want als je ergens geld in investeert kun je het ook verliezen!

Plaats een reactie