Succesverhalen

Dianne Habraken

Diannehabraken.nl

In eerste instantie dacht ik dat Liesbeth me zou helpen met het schrijven van blogs. Vrij klinisch en technisch gedacht denk ik nu. Ik realiseer me nu dat ik het fenomeen ‘tekst’ te veel los zag van wie ik ben en wat ik doe.

 Naarmate we langer samenwerken, gaat Liesbeth meer onder mijn huid zitten. Op een prettige, constructieve manier. Soms zegt ze dingen die ik liever niet wil horen, omdat ze me confronteren met iets wat ik natuurlijk wel weet maar liever even niet zie. Maar ja, zo werkt het natuurlijk niet…

 Liesbeth is eerlijk in haar reacties en laat me ruimte om daar zelf wat mee te doen, of niet. Samenwerken met Liesbeth is fijn. In mijn ogen ‘moet’ je wel een traject met haar aangaan om alles uit jezelf en de samenwerking te halen. Dus investeren!

Geplaatst in 2024

Mirjam de Winter

Topscriptie.nl

mirjam de winter van topscriptie

Mijn bedrijf Topscriptie draaide al best goed, maar ik zocht vooral een fijne coach die mij kon helpen om er nog veel meer uit te halen. Ik heb namelijk wel veel websitebezoekers, maar hoe maak ik daar nu echt klanten van? In de hectiek van het dagelijkse werkende leven, kwam ik hier gewoon niet aan toe.

Ik ben erg blij dat ik heb besloten om het traject bij Liesbeth aan te gaan. Liesbeth heeft echt een deep dive in mijn website en bedrijf gemaakt. We zijn gestart met een inspirerende dag op locatie (wat Liesbeth tot in detail had voorbereid en natuurlijk kon een heerlijke lunch niet ontbreken) en ik was direct enthousiast over de meeste adviezen. Ze zijn helemaal gebaseerd op de wetenschap in combinatie met Liesbeth haar creativiteit en gedrevenheid. Dit leidde tot mooie ideeën die Liesbeth vervolgens ook concreet tot uitvoering bracht.

Dat was precies wat ik zocht! Ik kon niet wachten om de ideeën toe te passen, wat vervolgens volledig door Liesbeth en haar ict-rechterhand (Dijk Grootswagers) werd opgepakt en geïmplementeerd. En wat zo fijn was, Liesbeth schreef de teksten ook voor me. Het is echt een uniek en bijzonder aanbod waarbij je volledig wordt ontzorgd; want wat we hebben bedacht wordt technisch ook meteen ingericht op je website.

Liesbeth begeleidde me dus echt in alles en na korte tijd zag ik al enorme verbeteringen in de conversie (meer aanvragen en ook een hogere conversie). Liesbeth is een fijne businesscoach met ontzettend veel kennis en feeling voor wat er nodig is om je bedrijf te laten groeien.

Liesbeth is dé coach (ze noemt zichzelf trouwens liever Online Business Bouwer) die je nodig hebt voor jouw bedrijf en wat mij betreft mag ze veel meer voor dit programma vragen. Ik heb mijn ‘investering’ in een paar maanden al ruimschoots terugverdiend!

Ik ben heel blij met Liesbeths hulp en kijk ernaar uit om te blijven samenwerken in de toekomst.

Geplaatst in 2023

Karin Hornstra

karinhornstra.nl

Karin Hornstra In 2013 begon ik als ondernemer al met webinars. Interactieve webinars waar ik zelf de helft van de tijd aan het woord was en de deelnemers vulden de rest van het uur. Maar nu wilde ik verkoopwebinars gaan geven en dat is wel even iets anders.

Toen ik vorig jaar in Malaga een collega-onderneemster sprak, vertelde zij dat ze met Liesbeth werkte en dat Liesbeth voor haar een verkoopwebinar heeft geschreven waar ze prachtige resultaten mee haalt. Ik heb dus meteen contact opgenomen met Liesbeth.

Het schrijven van het webinar was nog wel een klus. Tijdens corona kreeg ik het juist erg druk en ik kreeg niet de ruimte en tijd om met het webinar aan de slag te gaan. Ik had er letterlijk buikpijn van want ik schoot maar niet op. Liesbeth bleef rustig, legde me de opbouw van het webinar uit en vooral ook hoe je uiteindelijk je verkooppraatje houdt (heel kort en makkelijk!). Ik kan niet anders zeggen dan dat ze echt een expert is in het goed opbouwen van een verkoopwebinar. En Liesbeth was mijn stok achter de deur, want ze zorgde ervoor dat ik in beweging bleef en informatie bleef aanleveren zodat ze mijn webinar kon schrijven.

En toen was het zo ver, mijn eerste live verkoopwebinar. Ik was echt bang dat veel luisteraars af zouden haken als ik een uur aan het woord was. Maar ze bleven bijna allemaal. En ik ontdekte dat er best veel mensen waren die het webinar terugkeken (zou ik zelf nooit doen!). Sterker nog, ik heb zelfs verkocht aan een kijker die alleen maar de replay heeft gekeken. En het was nog een ideale klant ook!

Wat ik heel fijn vond was de expertise van Liesbeth, haar rust en feit dat ze doorzette. Ze bleef ook altijd mijn persoon in het oog houden. Ik ben introvert en ik ben niet van dat schreeuwerige. Daar moet je webinar bij passen, anders krijg je misschien wel verkopen, maar van klanten die NIET je ideale klanten zijn.

Ondertussen staat mijn webinar en ik kan daar in de toekomst mee vooruit. Door de promotie van het webinar groeit mijn zichtbaarheid én mijn e-maillijst. De open-rate van mijn mails is in deze groep bijzonder hoog en daarmee weet ik dat ik de juiste mensen op mijn lijst krijg.

Stress heb ik niet als ik een webinar geef. We hebben het zo doorgekauwd en in Webinargeek kan ik het webinar constant hergebruiken. Het uitdenken van het webinar heeft veel tijd gekost, maar nu staat het en ik zie dat het werkt. Ik ben dus een zeer tevreden ondernemer. Bedankt Liesbeth!

Geplaatst in 2020

Carla Ketelaar

laatsteliefde.nl

Carla Ketelaar Ik heb jaren gedacht dat webinars niets voor mij waren. Verder had ik het ook druk en zag ik niet waar ik de tijd vandaan kon halen om een webinar te schrijven. En dan ook nog eens de sheets maken en alles achter de schermen regelen. Ik zag het gewoon niet zitten. En heel eerlijk: ik zag ook op tegen webinars geven. Ik had het al eens geprobeerd en dat was geen succes geworden. Dus waarom zou ik de moeite doen?

 

Totdat Liesbeth me liet zien wat er met webinars allemaal mogelijk was. Ze heeft me vervolgens geholpen met het schrijven van de teksten en het overzicht van wat ik wel en wat ik ook vooral niet ging vertellen tijdens het webinar. De verhalen die ik wilde vertellen die zaten al in me, ze mochten er alleen nog in de juiste volgorde en met de juiste opbouw uit komen. Liesbeth heeft me doen inzien dat die opbouw essentieel is om verkopen te krijgen. Met haar scherpe vragen, focus en overzicht is het een ijzersterk verhaal geworden waar ik nog jaren mee vooruit kan.

 

Mijn webinar staat nu als een huis en dat geeft me zoveel rust. Het geven van mijn maandelijkse webinar brengt een vaste omzet op gang en dat maakt dat ik alle tijd en aandacht voor mijn klanten heb. Heerlijk is dat.

Geplaatst in 2020

Marieke Anne Kamp

liefdevolleven.nl

Marieke Anne Kamp We hadden iemand nodig die onze social mediamarketing op kon pakken, die hand- en spandiensten kon verrichten voor onze webinars en voor de maillijsten. We hadden namelijk geen duidelijk plan en geen werkbare structuur.

Wat we kregen was Liesbeth die uiteraard veel van social marketing weet, die vooral goed kijkt naar wat je als ondernemer nodig hebt en die echt vanuit haar hart werkt. Ze hielp ons om meer uit onze eigen teksten te halen, hoe je naar buiten toe communiceert en wat voor soort teksten je daarvoor maakt. Die teksten waren er al, maar wij waren er zelf nooit opgekomen om de teksten op die manier te gebruiken.

Liesbeth is een sparringpartner, is altijd zeer betrokken en geeft goede tips. Ze heeft ons veel inzichten gegeven en ze denkt echt mee. Ben je een eenpitter die alles alleen doet en heb je niet genoeg knowhow op het gebied van social marketing dan kan Liesbeth jou uitstekend helpen. Je kunt met haar sparren en ze gaat ervoor. Ze geeft je structuur en een duidelijke richting en je hebt nooit meer het gevoel dat je er alleen voor staat.

In de samenwerking met Liesbeth heb ik veel geleerd over het schrijven van pakkende en marketing gerichte teksten zodat ik nu precies weet wat ik moet gaan doen. Ik kan nu met volle kracht vooruit.

Geplaatst in 2019

Eric Fennis

ericfennis.nl

ERIC FENNIS Met Liesbeth als VA haal je echt hulp in huis. Ze heeft aandacht voor je bedrijf. Ze verdiept zich in wat je doet. Denkt met je mee en kent de weg in de social media. Ze is taalvaardig wat erg handig is als ze bijv. interviews doet in het kader van testimonials vergaren voor je website. Ze helpt je met het maken van een stappenplan t.a.v. je marketing. Kortom ze kan allerlei klussen uit handen nemen waardoor ikzelf meer focus kan houden op mijn werk.

Wat ik heel fijn vind in het contact is dat het een heel plezierig, oprecht mens is, punctueel. Ze draait er niet omheen waardoor je goede afspraken kunt maken. Je krijgt tot op de minuut nauwkeurig te zien hoeveel tijd ze aan een bepaalde opdracht heeft gewerkt. Heel overzichtelijk allemaal.

Haar dienst is niet goedkoop maar het verdient zich dubbel en dwars terug met het werk wat ze uit handen neemt.

Geplaatst in 2019

Kim Heijboer

gewichtsconsulentkim.nl

Kim Heijboer Ik had al vaker gehoord en gelezen over Profit First en ik twijfelde of het wat voor mij zou zijn. Ik ben beginnend ondernemer en ik heb nog niet veel omzet. Ik was dus bang dat Profit First voor mij nog niet zinvol zou zijn.

Gelukkig heb ik contact opgenomen met Liesbeth en zij vertelde meteen dat Profit First juist heel geschikt is voor beginnende ondernemers. Dat het goed is om financieel alles ingericht te hebben zodat je, wanneer de omzet echt binnen gaat stromen, alles geregeld hebt om je bedrijf op een gezonde manier te managen.

Op dit moment is mijn bedrijf nog een dure hobby, maar ik ben vast van plan om daar verandering in te brengen. Ik ga mezelf een reëel salaris betalen, zodat ik ook minder kan gaan werken bij mijn werkgever. En ik zie nu ook in dat ik niet al het geld dat binnenkomt direct uit kan geven. Ik moet er verstandiger met mijn geld omgaan en eerst zorgen dat er meer binnen komt.
Ik ben nogal een doorpakker en ik heb gelijk de rekeningen geopend bij KNAB. Liesbeth heeft ook met me meegedacht en tips gegeven over hoe ik meer omzet zou kunnen halen. Ik ga er nog eens rustig voor zitten welke tips bij me passen, welke ik ga gebruiken en welke niet of deels. Ik ga kijken of het bij mij past. Dat was ook steeds wat Liesbeth benadrukte: het is jouw bedrijf en jij weet wat wel bij je past en wat niet.

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Ik zou de begeleiding van Liesbeth zeker aanraden aan ondernemers die ook voor het maximale willen gaan. Die een succesvol en financieel gezond bedrijf willen en die hun klanten zo goed mogelijk willen helpen.

Geplaatst in 2018

Adrienne van den Bos

giftedpeople.eu

Adrienne van den Bos Ik was nog maar net gestart met mijn bedrijf toen ik al op zoek ging naar een VA. Ook al had ik op dat moment nog maar weinig omzet, ik wist dat mijn levensduur als ondernemer heel kort zou zijn als ik alles alleen zou blijven doen. Er zijn gewoon dingen waar ik niet goed in ben en die ik ook niet wil doen omdat ze niet bij mij passen. Die wilde ik zo snel mogelijk uitbesteden aan een expert.

In het begin had ik nog weinig beeld bij wat ik kon verwachten. Hoe werkt het dan, wat gaat die VA voor me doen, hoe gaat de samenwerking eruitzien? Maar in mijn ogen is dat een belangrijk onderdeel van de reis die je als ondernemer maakt. Je probeert nieuwe dingen uit en je weet nog niet of het past en hoe het uit gaat pakken. Dit experiment was voor mij overigens een groot succes.

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied. Ze neemt taken goed uit handen en daardoor maak ik me er ook niet meer druk over. Het is fijn dat er iemand is die meekijkt, die me op dingen wijst, die statistieken bijhoudt. Gegevens waar we op kunnen sturen. Dat zorgt ervoor dat je als ondernemer meer vertrouwen opbouwt, waardoor je ook weer meer geld in advertenties durft te steken. Je leert wat werkt en kunt daarop voortbouwen. En ik kan mij richten op de dingen waar ik goed in ben en daarom veel sneller groeien als ondernemer. Dat is voor mij de grootste winst.

Liesbeth helpt bovendien niet alleen praktisch, ook ons wekelijkse overleg is heel waardevol. Daarin kan ik dingen voorleggen, even sparren. Liesbeth heeft veel ervaring met verschillende ondernemers, dat biedt verschillende perspectieven. Daarnaast is ondernemen ook best solistisch. En als je dan iemand hebt bij wie je je ideeën kwijt kunt en iemand die ook durft te zeggen ‘dat lijkt me niet handig’ dan is dat is heel prettig.

Er zijn weinig mensen aan wie ik zo’n groot deel van mijn business toevertrouw. Liesbeth is daar één van.

Geplaatst in 2018

Gusta Hazelhorst

cookingathome.nl

Gusta Hazelhorst Als onderneemster die heel erg van structuur en overzicht houdt, was ik meteen getriggerd toen ik over Profit First hoorde. Zou het iets voor ons zijn en past het ook bij ons bedrijf? Wij hebben namelijk te maken met inkoop en als je je geld over allerlei potjes gaat verdelen, blijft er dan nog geld over om voorraden van te kopen? We bankieren bij de Rabobank. Profit First raadt aan om voor alle potjes een aparte rekening te openen, dit kan voordeliger bij KNAB. Het leek ons lastig om over te stappen. Ik zeg heel eerlijk, dit is 1 van de redenen waarom we op dit moment nog niet volledig over zijn op de Profit First Methode.

Dat ligt overigens niet aan Liesbeth. We kregen van haar een zeer uitgebreid verslag, dat veel verder ging dan alleen Profit First. Liesbeth denkt echt mee over de totale bedrijfsvoering en geeft daarin graag advies. Ze neemt voldoende tijd voor je.

Dit advies heeft ons aangezet tot nog meer nadenken over ons bedrijf en dat proces loopt nog steeds. We hebben nu een model van Liesbeth gekregen, over hoe de financiële verdeling zou kunnen zijn en het is aan ons of we hiermee aan de slag gaan. Wat we erg prettig aan Liesbeth vonden is dat ze heel ver meegaat in het meedenken en inleven in onze situatie. Liesbeth heeft het goed gedaan en ze is nu al deskundig, ook al is ze net begonnen als Profit First Professional.

Ik denk dat Profit First voor iedere ondernemer interessant kan zijn. Als je grip op je financiën hebt, altijd overzicht hebt en in 1x kunt zien hoe je er voor staat, dan geeft dat rust en wie wil dat als ondernemer nou niet?

Geplaatst in 2018

Peter Plusquin

shortcuts.be

Peter Plusquin Toen ik Liesbeth als VA vroeg, was mijn grootste twijfel of zij voldoende haar hart in mijn bedrijf zou steken. Mijn bedrijf is namelijk mijn business en niet haar business. Die twijfel is inmiddels volledig weggenomen, want Liesbeth is een echte professional en ze voelt heel goed aan wat we nodig hebben. Ze denkt mee, ze is een stok achter de deur en ze neemt de lead als dat nodig is.

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis en het was voor mij zo fijn dat ik mezelf niet met deze dingen bezig hoefde te houden. Liesbeth deed dat allemaal voor me.

We hebben ons vooral geconcentreerd op het bouwen van een funnel om onze open trainingen gevuld te krijgen. Deze funnel staat nu live en we hebben samen een e-mailreeks gecreëerd die werkt. Daarbij heeft Liesbeth ook de Facebookadvertenties gemaakt. Weer iets dat ik van mijn lijstje af kan strepen.
Ik vond het heel prettig om met Liesbeth samen te werken. Ze werkt snel en is heel flexibel. Liesbeth heeft een goed evenwicht gevonden tussen focus houden op een klant en als het nodig is een andere klant tussendoor helpen. Ze zegt dan niet ‘ik heb dan en dan pas weer tijd voor je voorzien’, maar ze doet wat op dat moment nodig is. Ik kan me voorstellen dat het een valkuil is voor Liesbeth zelf, maar voor mij als ondernemer is het heel fijn om samen te werken met iemand die van nature graag helpt.

Geplaatst in 2018

Danielle Leuvering

vabusinessacademy.nl

Danielle Leuvering Ik werkte zelf al een tijd als VA en toen ik hard begon te groeien, ontdekte ik ineens hoe huiverig ik ervoor was om zelf iemand in te huren die voor mij zou gaan werken. Ik ben zelf namelijk behoorlijk perfectionistisch en ik wil altijd hoge kwaliteit leveren en gaat iemand die ik toevoeg aan mijn team dat waarmaken?

Op een bepaald moment groeide ik echter zo hard, dat ik de werkzaamheden niet zelf kon blijven doen. Dan zou ik veel te veel uren moeten werken. Ik was dus op zoek naar tijdwinst en ik wilde een aantal taken uitbesteden waar ik zelf niet zo blij meer van werd. Toen heb ik Liesbeth ingehuurd en dat was zo fijn.

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Ik kon taken loslaten en ik kon deze taken met weinig woorden doorgeven aan Liesbeth. Daarbij had ik zelf in drukkere tijden ook iemand om op terug te vallen en ik hoefde niet alles meer zelf te doen. Ineens werd ik ontzorgd.
Het inhuren van Liesbeth is voor mij de eerste stap geweest naar het uitbesteden van werk. Ik merk dat ik nu heel makkelijk kan loslaten, als ik maar vertrouwen heb in mijn VA. En dat had ik in Liesbeth.

Als je als ondernemer iemand zoekt om werk uit te besteden dan zou ik Liesbeth zeker aanraden. Ben je op zoek naar iemand die precies werkt, betrouwbaar is, afspraken nakomt, kwaliteit levert en meedenkt, zodat je zaken los kunt laten? Dan biedt Liesbeth de rust en het vertrouwen dat je zoekt.

Geplaatst in 2018

Anoniem

Deze ondernemer wil anoniem blijven, omdat zij in een markt opereert die nogal gevoelig is.

Ik heb al behoorlijk veel aanbevelingen op mijn website staan, maar dat waren alleen maar verhalen van mensen die vertelden dat ze zo blij waren met het eindresultaat. Het hele verhaal werd nooit verteld.

Daarom heb ik Liesbeth gevraagd om 3 aanbevelingen voor me te maken. Ik heb 3 klanten geselecteerd en ik heb een vragenlijst van Liesbeth gekozen en aan mijn wensen aangepast. Ze heeft deze klanten vervolgens benaderd en een telefonisch interview gehouden. Liesbeth zei van tevoren dat je klanten haar meer vertellen, dan wanneer je als ondernemer zelf belt. Ze had helemaal gelijk en ik was heel blij met de verrassende uitspraken van mijn klanten.

Ik heb nu prachtige aanbevelingen en quotes gekregen die ik goed kan inzetten op mijn Facebookpagina en website. En ik heb weer inspiratie voor het schrijven van blogs.

De aanbevelingen van Liesbeth zijn een schat aan informatie. Feitelijk houdt ze een evaluatie met je klanten en je krijgt achtergrondinformatie die je normaal niet van je klanten krijgt.

Ik ben echt tevreden met het resultaat. Ik heb drie uitgebreide interviews en ik weet nu wat mijn klanten goed vinden, maar ook wat ze anders zouden willen zien. Dat is voor mij zo waardevol.

Geplaatst in 2017

Petra Duijzer

creatiefsucces.nl

Petra Duijzer Voor mijn productlancering heb ik Liesbeth gevraagd om 5 klanten te bellen om een aanbeveling te vragen. Toen ik Liesbeth vroeg om aanbevelingen voor me te maken was ik nog wel bang dat klanten het vervelend zouden vinden dat ik niet zelf de vragen stelde. Het bleek al snel dat dat niet zo was. Het werkte eigenlijk nog beter dan dat ik zelf de vragen had gesteld.

Ik gaf Liesbeth de contactgegevens, ze mailde de klanten voor een afspraak en daarna hield ze een telefonisch gesprek. Ze hield me op de hoogte en dat maakte dat ik het zelf los kon laten en dat was heel prettig. Ik kon er op vertrouwen dat Liesbeth de aanbevelingen goed verzorgde, ze werkt accuraat en gaat goed met mijn klanten om.

Liesbeth noemt haar dienst ‘aanbevelingen maken’, maar voor mij zijn het meer diepte interviews. Ze stelt goede vragen over mijn geleverde dienst als: wat was er dan goed, waar liep je tegenaan, wat was je belemmering, hoe is Petra daar mee om gegaan, hoe heb je het uiteindelijk ervaren? Dat levert zoveel informatie op.

Toen ik de aanbeveling van mijn klanten ging lezen, kreeg ik gewoon tranen in mijn ogen. Het is een enorm cadeau voor jezelf en je bedrijf. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Je kunt het compleet uit handen geven aan Liesbeth. Ze typt het verslag van het gesprek namelijk helemaal uit en je krijgt die transcriptie van het gesprek met de klant ook. Je ontdekt wat je nog kunt verbeteren, hoe je nog beter kunt aansluiten bij je klanten. Je hoort wat je hun hebt gebracht en wat de waarde daarvan is.

Ik beveel Liesbeth met haar dienst aan voor ondernemers die een productlancering doen of een groepsprogramma aanbieden. Als je coach, adviseur of kennisondernemer bent en je wilt je social proof op je website vergoten, dan heb je baat bij een aanbeveling die door Liesbeth gemaakt is.

Je krijgt niet alleen het uitgebreide verslag van het gesprek, ze maakt er ook een compact verhaal van voor op je website en dat werkt gewoon heel goed. Je klanten mogen het ook nog een keer doorlezen om te zeggen of het verhaal juist is en dat is prima.

Op dit moment zit ik zelf op twee aanbevelingen te wachten die ik zelf wilde regelen en ik heb al 2x gemaild en gebeld en vragen gestuurd, maar nog steeds geen reactie gekregen. Ik ga Liesbeth dus gelijk, maar vragen om dit op te pakken. Dan weet ik dat ik snel, goede aanbevelingen krijg die ik zo kan gebruiken voor mijn salespage. De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard.

Geplaatst in 2017

Carla Ketelaar

laatsteliefde.nl

Carla Ketelaar Ik heb een paar jaar gewacht voordat op zoek ging naar een VA, omdat ik eerst zelf alles wilde kunnen en snappen. Ik wilde eerst bepalen wat ik wilde overdragen en hoe ik dat het beste kon doen. Ik was namelijk bang dat een VA me meer tijd zou kosten dan dat het op zou leveren. En toen ontmoette ik Liesbeth. Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Mijn grootste probleem was dat ik geen structuur had in mijn marketing. Ik weet niet goed hoe ik iets op Facebook moet plaatsen en ik vind het lastig om te bedenken wat ik dan moet plaatsen. Het kostte me gewoon heel veel tijd om daar overzicht in te krijgen en een goede regelmaat in te vinden. Met als resultaat dat ik soms maanden niks postte. Daardoor liepen de aanmeldingen terug en doordat we nu consequent zichtbaar zijn, lopen de aantallen op. Mijn e-maillijst is weer aan het groeien en daar ben ik heel blij mee. Liesbeth stimuleert me om me te laten zien en ze heeft me geholpen om het idee los te laten dat ik mensen lastig val als ik me meer laat zien.

Ik had ook behoefte aan iemand die makkelijk teksten schrijft. In Liesbeth heb ik een alles-in-een-oplossing gevonden. Ze helpt me om het ‘witte scherm’ te overwinnen. Als ik zeg dat ik ongeveer zoiets wil maken, dan gaat ze schrijven en dan is het voor mij heel makkelijk om daarop verder te gaan.

Liesbeth neemt een bescheiden rol in, maar ze is tegelijkertijd ook heel erg wakker. Ze zorgt dat ze zichzelf constant blijft ontwikkelen, ze heeft oog voor de nieuwste snufjes en we kunnen samen vooruit. We spreken dezelfde taal en daardoor hoeven we niet zoveel uit te leggen. Wat ik ook heel fijn vind is dat Liesbeth een voorbeeld is als ondernemer. Ze schrijft voor zichzelf blogs, ze is zichtbaar op social media en heeft zichzelf op film gezet voor haar website. Ze volgt dus haar eigen adviezen op.

Werken met Liesbeth heeft ervoor gezorgd dat er meer rust, regelmaat en plezier in mijn leven is gekomen. Ik voel me zo niet meer alleen in mijn bedrijf, het is een samen gevoel. Als ik op vakantie ben dan weet ik dat zij er is en dat alles doorloopt en dat bevalt me prima.

Geplaatst in 2017

Ann van Riet

althea-coaching.be

Ann van Riet Toen ik er aan dacht om te starten met een VA had ik verschillende twijfels. Eerst en vooral twijfelde ik of ik er wel in zou in zou slagen om assertief genoeg te zijn. Om helder en duidelijk aan te geven, als er iets niet zou lopen zoals ik het wou. Ten tweede twijfelde ik of de persoon waar ik mee ging samen werken wel die eigenschappen zou hebben die ik belangrijk vind (bv. precies en nauwkeurig werken).

Maar ik ben blij dat ik de stap gezet heb. De eerste keer vond ik het moeilijk om te zeggen dat ik iets toch op een andere manier wilde, maar daarna ging dat goed. Liesbeth vertelde me tijdens onze evaluatie ook expliciet dat ze het fijn vond om voor mij te werken omdat ik zo duidelijk ben.

Verder heb ik gemerkt dat het voor mij goed werkte dat we stukje bij beetje zijn opgestart en dingen hebben overgedragen. We zijn gestart met het inrichten van een Shopping Cart. Toen ik merkte dat dit goed liep, kreeg ik er wel vrij snel vertrouwen in dat het oké was.

Ik ben blij dat ik nu zelf niet meer alles wat er moet gebeuren zelf moet onthouden en opvolgen. Ook was het heel fijn dat ik terugkwam van vakantie en dat de lancering van mijn jaarprogramma helemaal automatisch gestart was. Er was meteen weer actie in mijn bedrijf en zelf kon ik rustig opstarten.
Ik vind het ook fijn dat Liesbeth mee dingen opvolgt. We hebben een kalender gemaakt en die is nu een houvast. Ik weet dat Liesbeth ook meekijkt en tijdens de wekelijkse meeting maakt ze me attent op de taken waaraan we moeten beginnen.

Liesbeth doet dat helemaal niet op een pusherige manier, en het helpt heel erg als iemand meekijkt en zorgt dat we dingen op tijd afgewerkt krijgen. Dat geeft een rustiger gevoel.

Ik zou Liesbeth aanbevelen aan ondernemers die wel heel veel drive en ambitie hebben, maar die toch regelmatig tegen uitstelgedrag aanlopen. Ondernemers die hun bedrijf verder willen doen groeien, maar merken dat het dagelijkse werk (dat altijd dringender lijkt) hen afhoudt van wat er op langere termijn een bloeiend bedrijf oplevert.

Ik zeg nu tegen iedereen die ondersteuning wil en op iemand wil kunnen rekenen: ‘dan moet je een Liesbeth nemen”. Net als Pampers is ‘een Liesbeth’ bij ons een soort merknaam geworden.

Geplaatst in 2016

Ditta van Vark-Beun

coachkrijgtklanten.nl

Ditta van Vark-Beun Als zelfstandige deed ik veel dingen. Ik kan ook veel, maar toch bleven dingen liggen. Zo zat er bijvoorbeeld geen vast ritme voor online marketing. Nu ik met Liesbeth samen werk komen er weer met regelmaat inspirerende twitterberichten en facebookberichten op mijn account.

Met haar inzet heb ik extra uren in mijn bedrijf. Liesbeth werkt heel conscienstieus. Er ontstaat nu volop ruimte om te doen wat ik zelf heel leuk vind. Liesbeth pakt die zaken op waar zij vrolijk van wordt. Het is heel fijn als je daar zelf niet meer achteraan hoeft te hobbelen. Met natuurlijk het belangrijkste waarvoor we dit alles doen. Hierdoor kan ik meer aandacht aan mijn klanten besteden.

Geplaatst in 2016

Natasja Popma

stachbegeleiding.nl

Natasja Popma Liesbeth is een jaar mijn assistente geweest via Payroll. Ze is een vrolijke vrouw die mij met hele grote inzet geholpen heeft administratieve processen handiger in te richten. Ze denkt mee en is zeer flexibel. Het bijhouden van de website en het samenstellen en versturen van de nieuwsbrieven kan ik volledig aan haar over laten. Klanten laten weten dat zij hen vriendelijk en adequaat telefonisch te woord staat. Zij is goed in staat zelfstandig te werken, maar ik werk ook graag met haar samen. Ik kijk er dan ook naar uit haar in te huren nu zij vanuit VA Bene Support haar diensten aanbiedt.

Geplaatst in 2015

Frank Bruining

frankbruining.nl

Frank Bruining Liesbeth is een van die type mensen die je maar zelden tegenkomt. Iemand die echt proactief is, kan luisteren en ook nog eens objectief feedback kan geven. Liesbeth als virtueel assistent is iemand die dienstverlening hoog in het vaandel heeft, maar niet alles klakkeloos aanneemt en uitvoert, voor iedere ondernemer een aanrader!

Geplaatst in 2015