Véél meer energie in 4 weken, zo krijg je dat

Voel je je vaak moe en heb je niet genoeg energie om je dagelijkse taken aan te pakken? Ben je het zat om afhankelijk te zijn van cafeïne en suikerrijke snacks om de dag door te komen? Zoek dan niet verder! Welkom bij mijn review van de online training ‘Veel meer energie in 4 weken’ van Richard de Leth.

In deze uitgebreide review gaan we dieper in op de geheimen van het stimuleren van je energieniveau en het terugwinnen van je vitaliteit. Of je nu een drukke ondernemer bent, en/of een versleten ouder, of gewoon iemand die het leven ten volle wil leven. De tips van Richard zijn jouw snelweg naar een energieker en levendiger bestaan.

Vergeet snelle oplossingen en tijdelijke oplossingen; wij zijn hier om je te voorzien van bewezen strategieën en uitvoerbare stappen die je energieniveau zullen transformeren van futloos naar energiek.

Wat is ‘Véél meer energie in 4 weken’?

Veel meer energie in 4 weken is een online training uit de stal van OERsterk van Richard de Leth. En ja, hier deel ik meteen wat linkjes, want ik heb al veel meer over Richard en OERsterk geschreven. Waarom? Omdat ik fan ben van de gedachtes van Richard. Hij was ooit regulier arts, maar hij heeft zijn witte jas aan de wilgen gehangen. Omdat hij het niet kon verkroppen dat de reguliere medische wetenschap mensen eerst ziek liet worden om ze vervolgens weer beter te maken. In ieder geval dat ze dat proberen, je beter te maken.

Nee, Richard kiest voor zelfzorg. Voor zorgen dat je gezond blijft om te voorkomen dat je überhaupt ziek wordt. En daar heeft hij revolutionaire ideeën over. Dat revolutionair valt heel erg mee hoor. Als je ze leest en hoort dan is het eigenlijk super logisch en vraag je je af waarom niet iedereen dat weet.

Nou, en zo gaan we naadloos over naar ‘Veel meer energie in 4 weken’. Want ook hier schopt Richard een aantal deuren open die heel logisch zijn. Hij vertelt over je energie-emmertje en hoe je dat emmertje het makkelijkst kunt vullen. En waar de gaten in je emmertje zitten. Gaten waar je energie wegsijpelt tot gewoon er in dikke stralen uit gutst. Het is de kunst om je emmertje zo veel mogelijk te vullen en de gaten zo snel mogelijk te dichten. Hoe je dat doet, daar gaat ‘Veel meer energie in 4 weken over’.

Waarom is Véél meer energie in 4 weken goed voor je?

Waarom Veel meer energie in 4 weken goed voor je is lijkt me logisch. Je gaat iets doen wat ‘de kudde’ niet doet. Waardoor ‘de kudde’ blijft hangen in lusteloosheid en moeheid. En jij niet. De oplossingen van Richard zijn eigenlijk heel erg simpel en ook best wel makkelijk. Je moet het alleen ‘even’ weten en ‘even’ doen.

Ik kan het je uit eigen ervaring vertellen: als je de adviezen van Richard volgt dan ga je je vanzelf beter voelen. Zonder pillen, poeders en wat voor andere preparaten je maar kunt verzinnen. Gewoon beter voor je dondertje zorgen en daar de vruchten van plukken. Waar gaat dit over? Lees verder, dan bespreek ik de verschillende modules met je.

Inhoud van de online training ‘Véél meer energie in 4 weken’

De online training ‘Veel meer energie in 4 weken’ bestaat uit 6 modules en het zal je niet verbazen, maar je kunt de training in 4 weken afronden.

Module 1: Inleiding

De eerste module bestaat meteen al uit 5 losse video’s en in deze video’s legt Richard uit dat het heel logisch is dat de moderne mens steeds vermoeider wordt. We leven namelijk in een omgeving waar ons lichaam totaal niet voor gemaakt is. Feitelijk hebben we nog een lichaam dat gemaakt is voor de oertijd. Toen we nog uit moesten kijken voor sabeltandtijgers.

We zijn gemaakt voor kortstondige stress en niet voor de chronische stress die we nu kennen. In dit geval is kennis macht. Als je weet waar het vandaan komt, kun je ook stappen gaan zetten naar de oplossing. In deze inleiding wordt de basiskennis vastgelegd en hierna kunnen we door naar week 1.

Inhoud: 5 video’s (in totaal ongeveer 40 minuten) en een werkboek.

Module 2: Week 1

Helaas, we zijn de logica meteen een beetje kwijt, want module 2 is dus week 1. Het is niet anders, de verschillende weken hebben geen namen gekregen.

Week 1 gaat over een evolutionair vergeten noodzaak om voor veel meer energie te zorgen (maar die door het moderne leven nooit meer wordt uitgelokt). En dat is kou. Richard legt in deze module uit waarom het af en toe heel erg koud hebben, heel goed voor je is. En ja, dan hebben we het bijvoorbeeld over koud douchen. Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

En zoals beloofd legt Richard in deze video uit hoe kou kan helpen om je energie-emmertje te vullen. Maar ook wat het gat in je emmertje is, dat je dus zo snel mogelijk wilt dichten.

Inhoud: video van ruim 18 minuten, een werkboek, quizvragen en een mooie bonus.

Module 3: Week 2

In week 2 gaan we het hebben over beweging en het liefst bewegen als je nog nuchter bent. En nuchter betekent in dit geval niet dat je geen alcohol drinkt, maar nuchter as in ‘op een lege maag’.

In het begin zei ik het al -> we zijn moderne mensen die nog leven in het lichaam van een oermens. En wat denk je? Zou een oermens een koelkast hebben gehad? Of een voorraadkast die vol lag met chips, broodjes en tussendoortjes? Nope. Als de oermens wilde eten, dan was de kans groot dat hij/zij dat eerst moest zoeken of vangen.

Richard legt uit dat we dat na kunnen bootsen. Gewoon door op de nuchtere maag te gaan sporten, of in ieder geval bewegen. Ik doe dat al jaren. Als ik uit bed kom, drink ik 2 glazen warm water en dan ga ik drie kwartier lopen. Weer of geen weer, ik ga zo goed als altijd.

Ook in deze module legt Richard uit hoe je met deze tool zo snel mogelijk je energie-emmertje kunt vullen en wat je lekken zijn. Die je ook hier weer wilt dichten.

Inhoud: video van ruim 17 minuten, een werkboek, quizvragen en een mooie bonus.

Module 4: Week 3

Deze week heeft Richard het over de kracht van eiwitten en vetten. Ja, die vetten waar we zo bang voor zijn. Volkomen onterecht, als je maar goede vetten tot je neemt. Zo maak ik tegenwoordig bottenbouillon van botten van grasgevoederde dieren. Als ik daar een bak soep van neem, dan heb ik echt gegeten. Dan voel ik me vol. Heel anders dan toen ik nog soep maakte van bouillonblokjes. Daar kon ik wel een hele regenton van op voordat ik een vol gevoel had.

Eiwitten vind ik persoonlijk moeilijker. Ik ken mensen die een gebakken ei eten en dan zeggen ‘zo nu kan ik er tot de volgende maaltijd tegen’. Dat heb ik dus absoluut niet. Voor mij is een gebakken ei een paar happen lucht.

Maar ik probeer het wel meer en meer te doen. Vooral goede vetten en eiwitten eten en minder koolhydraten en nog veel minder suikers. Voel ik me heel goed bij trouwens.

Ook in deze module weer adviezen voor hoe je met eiwitten en vetten je energie-emmertje kunt vullen. En wat de gaten in je emmertje op dit gebied zijn en hoe je ze kunt dichten.

Inhoud: video van ruim 13 minuten, een werkboek, quizvragen en een mooie bonus.

Module 5: Week 4

In deze week de kracht van stilte, reflectie en overzicht. Hoe energie en zingeving met elkaar samenhangen en waarom jij trouw mag zijn aan de weg van je hart. Hier ga je dus veel meer richting mindset en dat hoort er ook gewoon bij.

Mooie les weer waarbij je tips krijgt om je energie-emmer te vullen en om de energielekken zo snel mogelijk te verhelpen.

Inhoud: video van ruim 14 minuten, een werkboek, quizvragen en een mooie bonus.

Module 6: de afsluitende video

Alles hangt met elkaar samen en in deze afsluitende video maakt Richard het cirkeltje rond. Door alle modules aan elkaar te knopen en je uit te leggen dat meer energie geen quick fixes nodig heeft, maar een verandering van leefstijl.

Inhoud: video van ruim 5 minuten en een werkboek.

Bonus

De module van de bonus is meer een overzicht van alle bonussen bij elkaar dan dat het nog iets nieuws brengt. Alle bonussen uit de modules staan hier nog een keer mooi op een rijtje en dat is wel lekker handig. Ik luister al die video’s namelijk in de sportschool. Dan is het fijn dat ik alles op 1 pagina vind en dat ik lekker door kan klikken. Volgende video en weer door.

Wat voor bonussen zijn het:

  • Een tweetal hele interessante afleveringen van de OERsterk-podcast.
  • Kookboeken.
  • Leesvoer, complete boeken en allerlei hoofdstukken uit boeken die Richard ooit geschreven heeft.

Kortom: je kunt vooruit met de bonussen.

Véél meer energie in 4 weken, mijn review

Nu komt de hamvraag, wat vind ik van de online training Véél meer energie in 4 weken? Tja, ik sta een beetje dubbel hierin. Want ik heb al veel bij OERsterk gedaan. Heel veel gelezen, verschillende trainingen gekocht. En het is iedere keer wel een beetje van hetzelfde alleen in een nieuw jasje en net iets anders verteld. Dus voegt het voor mij heel veel nieuwe informatie toe? Nee, niet direct.

Toch ben ik blij dat ik de training wel aangeschaft heb. Want ik merk dat de leefregels toch iedere keer weer een beetje wegzakken. Dat ik ze vergeet. En dan is het fijn om weer even een nieuwe boost te krijgen. Dan spring ik weer met meer enthousiasme onder de koude douche. En dan pak ik mijn eetritmes bijvoorbeeld ook weer serieuzer aan.

Verder is het altijd leuk om naar Richard te luisteren. Hij vertelt het eenvoudig en vooral grappig. Ik moet regelmatig grinniken om wat hij allemaal vertelt. Want het is ook absurd hoe veel dingen we voor waar aannemen terwijl juist het tegendeel logisch is.

En ik ben blij met de bonussen. Want ja, die zijn online. Maar je kunt complete boeken van je verlanglijstje afstrepen omdat je ze nu als e-book hebt. In dit geval een receptenboek en een OERsterk boek.

Kortom: voor mij is het een zeer waardevolle aanvulling op alle dingen die ik al doe om me goed te voelen en gezond te blijven.

Veelgestelde vragen over Véél meer energie in 4 weken

#1 Is de training Véél meer energie in 4 weken compleet nieuwe informatie?

Of de training Véél meer energie in 4 weken compleet nieuwe informatie voor je bevat hangt er van af. Waar van af? Van of je Richard de Leth van OERsterk al langer volgt of niet. Als je nog nooit iets bij Richard gevolgd hebt dan ga ik er van uit dat er behoorlijk veel dingen gezegd worden die nieuw voor je zijn.

Ben je net als ik een die-hard volger van Richard dan wordt er niet zo heel veel nieuws verteld. Maar wel in een ander jasje en op een andere manier. Het zet je weer opnieuw op scherp om voor je beste leven te kiezen en daar de juiste stappen voor te zetten.

Dus nieuw nee, maar waardevol zeker wel.

#2 Wat kost de online training om veel meer energie te krijgen in 4 weken?

Voor 97 euro mag je een jaar lang de training kijken. Tijd zat om alle video's te bekijken en de kennis tot je te nemen. En de bonussen heb ik gewoon gedownload dus die kan ik kijken wanneer ik maar wil.

#3 Wat als ik niet direct tijd heb om met de training aan de slag te gaan?

Geen enkel probleem als je niet direct met de training Véél meer energie in 4 weken aan de slag kunt. Maar wacht ook niet te lang, want na 1 jaar verdwijnt de training uit je online omgeving.

Dat maak ik overigens niet vaak mee, meestal krijg je voor altijd toegang tot trainingen. Dus het was voor mij ook even schakelen toen ik doorhad dat deze toegang maar voor een jaar is.

#4 Wat als je niet tevreden bent over de inhoud van de training?

Niet-goed-geld-terug! Als je binnen 14 dagen je geld terugvraagt dan krijg je het terug. Je hoeft alleen maar te mailen en het wordt geregeld. Ga je niet doen trouwens (dat geloof ik oprecht), maar het is fijn om te weten dat het kan.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over Véél meer energie in 4 weken

De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

Tip: Manieren ontdekken van online geld verdienen? Lees dan mijn uitgebreid artikel over online geld verdienen.

Plaats een reactie