Inschrijven KvK: wat, wanneer en hoe?

inschrijven kvk

Inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Wat houdt dat precies in? Wanneer moet je je als zzp’er inschrijven bij de KvK en hoe doe je dat precies? Is zzp zonder inschrijving KvK ook mogelijk? Allemaal vragen waar jij vast een antwoord op wilt. Hoog tijd om er dieper in te duiken én te zorgen dat jouw bedrijf zo succesvol wordt, dat inschrijven bij de KvK gewoon moet. Hoe sneller jouw business groeit, hoe eerder jij een afspraak bij de KvK moet plannen! 

Wat je bijvoorbeeld kunt doen om een kickstart te hebben van je bedrijf is je aansluiten bij de Dropship Academy of de Affiliate Marketing Revolutie***. Dit zijn 2 verdienmodellen waarmee je snel up and running kunt zijn met je bedrijf. Weet je wat zo fijn is? Je kunt beide platformen gratis (of bijna gratis) onderzoeken.

Wanneer inschrijven KvK freelancer?

Ben je een freelancer, dan hoef je je niet direct bij de KvK in te schrijven. Het is in het begin nog mogelijk om je inkomsten in je aangifte op te geven als ‘inkomsten uit overig werk’. Ga je echter meer opdrachten binnenhalen en meer uren maken, dan word je wel als freelancer/zzp’er/ondernemer gezien. Dan is inschrijven KvK zzp noodzakelijk. Wil je advies over jouw persoonlijke situatie, omdat je niet zeker weet welke regels voor jou gelden? Neem dan contact op met de Belastingdienst of met de Kamer van Koophandel. Inschrijven KvK als zzp werkt voor iedere ondernemer net weer even anders. 

Vooraf inschrijven bij KvK of pas later?

Zoals je hierboven las, hoef je niet altijd direct aan te geven dat je gaat freelancen. In sommige gevallen geldt een uitzondering. Het kan voorkomen dat je nog niet bent gestart met je eigen onderneming, maar wel al een KvK-nummer nodig hebt. Bijvoorbeeld om een pand te huren, vergunning aan te vragen of inkopen te doen. Dan kun je je alvast inschrijven en je KvK-nummer opvragen, ook al start je pas later met je onderneming. Vanaf dat moment ben je direct ondernemer, ook al heb je nog geen klanten. Je moet dan ook al btw-aangifte doen, zelfs al is er nog geen omzet.

Ik heb er bijvoorbeeld zelf voor gekozen om mijn bedrijf al een paar maanden vóórdat ik werkelijk begon met ondernemen, in te schrijven bij de KvK omdat ik een dure cursus had gekocht. Die training kostte duizenden euro’s en dat was dus ook een flink bedrag aan btw. Doordat ik al ingeschreven stond met mijn bedrijf, mocht ik de btw ook verrekenen (lees: terugvragen en dat wilde ik natuurlijk wel).

Hoe werkt inschrijven Kvk precies?

Ga je je inschrijven bij de KvK, dan kun je online een inschrijfformulier invullen. Dat is nodig om een afspraak in te plannen bij een KvK-kantoor. Neem altijd een geldig legitimatiebewijs mee en houd rekening met de inschrijfkosten. Je kunt deze ook met je pinpas voldoen op het desbetreffende KvK-kantoor. Denk alvast na over je bedrijfsnaam, diensten, omschrijving, enzovoort. Samen met een medewerker van de KvK neem je je inschrijving door en vul je gegevens aan waar nodig. Daarna ontvang je je inschrijving op papier en wordt je bedrijf van een KvK-nummer en btw-nummer voorzien. 

Feitelijk is een bedrijf inschrijven bij de KvK appeltje eitje. Iedereen kan het, er is niks moeilijks aan. Nee, de uitdaging komt pas als je eenmaal ingeschreven staat. Dat is in ieder geval hoe het bij mij ging, want ik heb wat donkere wolken over mijn ondernemersavontuur gezien.

Laat je bedrijf echt meetellen! 

Natuurlijk wil je zelf dat je bedrijf mee gaat tellen en impact gaat maken, maar er is nog een andere organisatie waar je ‘noemenswaardig’ voor moet zijn. Welke organisatie dat is? De belastingdienst! Als je NIET aan de criteria van de belastingdienst voldoet, dan ziet de belastingdienst je namelijk niet als ondernemer.

En nee, je hoeft niet te wachten met inschrijven KvK als zzp totdat je bedrijf ertoe doet. Maar je wilt wel dat je bedrijf zo snel mogelijk mee gaat tellen. Dan word jij als ondernemer direct serieus genomen en is je bedrijf vanaf de start noemenswaardig! Twee interessante manieren waarop je dit kunt bereiken, is door de Dropship Academy te volgen of je aan te melden voor de Affiliate Marketing Revolutie. Deze twee programma’s hebben mij goed op weg geholpen en kunnen jou ook helpen om je bedrijf een kickstart te geven! 

Dropship Academy Nederland

Ben je bekend met de term dropshipping? Daarbij verkoop je producten door van een leverancier/bedrijf, zonder dat je zelf een voorraad aanhoudt. Je hoeft dus geen inkopen te doen of de verzending te regelen. De enige taak die je hebt is zorgen dat producten gekocht worden in jouw webshop en dat je vindbaar bent. Wel ben je verantwoordelijk voor het klantencontact. Zijn er vragen of klachten? Dan komt de klant bij jou. Dit verdienmodel lijkt heel simpel, maar je moet je er wel goed in verdiepen. Eén van de beste manieren om dat volgens mij te doen, is door je te laten informeren door Dropship Academy Nederland. 

Dat kan middels het Dropship Academy webinar dat je gratis kunt volgen, maar ook door het Drophip Academy e-book te downloaden. Ben je helemaal geïnteresseerd geraakt in dropshipping en wil je meer leren van de Dropship Academy? Dan kun je je voor een lidmaatschap aanmelden. Met de Dropship Academy 4.0 ben je op de hoogte van alle nieuwe regels, updates en strategieën op het gebied van dropshipping. Het is een A-Z videocursus voor beginners en gevorderden en je krijgt toegang tot de Dropshop Academy community van Nederland en België. Gedurende het jaar dat je toegang hebt tot de community (en een Nederlandse dropship leverancier én allerlei persoonlijke coaching sessies) zal je steeds blijven leren. En het mooiste van alles: niet goed = geld terug! 

Dropship Academy Nederland

Affiliate Marketing Revolutie

Droom jij ervan om een passief inkomen op te bouwen via het internet? De Affiliate marketing Revolutie is dan dé cursus die je zou moeten volgen. Het leert je wat het beste verdienmodel is om dit te doen en hoe je met slechts 1 tot 2 uur werk dag per al duizenden euro’s per maand kunt verdienen. De Affiliate Marketing Revolutie cursus bestaat uit handige video’s die laten zien hoe je een winstgevende affiliate website bouwt. En daar heb je zo goed als geen technische kennis voor nodig. Je kunt je business bovendien snel opschalen om meer bezoekers, clicks en geld aan te trekken. Zo laat je het internet voor jou werken, in plaats van andersom. 

De Affiliate Marketing Revolutie zorgt ervoor dat jouw affiliate marketingwebsite of bedrijf direct van de grond komt en dat succes binnen handbereik ligt. Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Dat heeft Jacko van de Affiliate Marketing Revolutie al gedaan. Wat je wel moet doen is zijn cursus volgen, zodat je ook binnen de kortste keren duizenden euro’s per maand verdient en je bedrijf wel móét inschrijven bij de KvK. 

Jij bepaalt het tempo, dus zet er vaart achter!

Hoe harder jij werkt aan je eigen bedrijf, hoe eerder inschrijven KvK nodig is. Het tempo waarmee je je moet inschrijven, hangt af van jouw inzet, wilskracht en de tijd en energie die je in je bedrijf stopt. Hoe meer jij je inzet, des te sneller je bedrijf groeit. Ik kan het daarom echt aanraden om met een goede cursus te starten en jezelf zoveel mogelijk in te lezen over het succesvol runnen van een eigen bedrijf. Kennis is zeker geen overbodige luxe. En hoe beter je het in één keer aanpakt, des te meer groei je ervaart. 

Ga daarom aan de slag met de gratis tools die ik je aanreik via Dropship Academy Nederland. Als iets gratis is, kun je er maar beter van profiteren. En hoewel je als startende ondernemer misschien nog niet veel vermogen hebt, is een cursus volgen wel een hele goede investering. Niet alleen in je bedrijf, maar ook in jezelf. De Affiliate Marketing Revolutie is bovendien niet duur, dus het is voor elke ondernemer wel mogelijk om hem aan te schaffen. Kennis is macht! 

Meest gestelde vragen

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over inschrijven KvK, over de Dropship Academy of over de Affiliate Marketing Revolutie? Lees gerust verder. En staat jouw vraag er niet tussen, laat dan even een reactie achter. Ik doe dan mijn best om je vraag zo snel mogelijk alsnog te beantwoorden. 

1. Is inschrijven KvK verplicht?

Ja, inschrijven KvK is verplicht als je gaat ondernemen. Dat betekent dat je werkzaamheden verricht waar je geld voor ontvangt. Zoals eerder in dit artikel uitgelegd, kan je als freelancer in het begin nog wel zonder KvK-inschrijving. Ga je meer verdienen en meer uren maken, dan word je als zzp’er/freelancer gezien en moet je jezelf kenbaar maken bij de KvK. Doe je dat niet, dan wordt het gezien als zwart werken en dat is niet toegestaan. 

Affiliate Marketing Revolutie

2. Hoeveel kost inschrijven KvK?

Inschrijven KvK zzp kost zo’n € 50,-. Je kunt met je pinpas, creditcard of smartphone betalen wanneer je op een KvK-kantoor bent en de inschrijving voltooid is. Wil je ook een uittreksel van het Handelregister ontvangen? Dan kan dat voor ongeveer € 16,- extra. 

3. Wanneer krijg je een KvK nummer?

Nadat je bent ingeschreven bij de KvK, sta je in het Handelsregister. Elk bedrijf dat daarin geregistreerd is, heeft een eigen KvK nummer. Het is mogelijk om tot 3 maanden voor de startdatum van je bedrijf al in te schrijven. Dan krijg je al een KvK-nummer, wat handig is wanneer je al een vergunning moet aanvragen of bedrijfspand wilt huren. 

4. Moet je voor alle vormen van online geld verdienen inschrijven KvK?

Je hoeft niet direct voor elke vorm van online werk ingeschreven te staan bij de Kamer van Koophandel. In dit artikel over online geld verdienen lees je meer over onlinemogelijkheden om (extra) geld te verdienen. Je ontdekt daarbij snel genoeg of het iets is dat je naast je baan in loondienst kunt doen of dat je er werk van moet maken en dat inschrijven KvK als zzp nodig is. Je kunt altijd de KvK website bezoeken als je hierover twijfelt of meer informatie wilt. 

*** De tips die ik deel op onlinebusinessbouwer.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de methode waar ik over schrijf. Maar weet dat niks van wat je op onlinebusinessbouwer.nl leest financieel advies is, alles wat je doet met de kennis die je via mij krijgt is 100% je EIGEN verantwoordelijkheid. Je bent een volwassen man/vrouw, je kunt eigen keuzes maken en niemand is verantwoordelijk voor jouw keuzes en de resultaten. Ik kan je nergens garanties op geven.

Plaats een reactie