Leverage Secrets review van Mitchel van Duuren – het eerlijke verhaal over copytraden

Eerlijkheid staat bij mij hoog in het vaandel en ik kan er dan ook niet tegen dat als ik op Mitchel van Duuren of Leverage Secrets google, dat er dan alleen maar jubelverhalen komen. Uiteraard, want de mensen die die verhalen geschreven hebben hopen dat je op hun link klikt en dat je in Leverage Secrets van Mitchel van Duuren stapt. Als je op deze manier gaat copytraden verdienen zij een vergoeding.

En dat is prima, want dat doe ik zelf ook. Ik ben ook affiliate-marketeer, maar alleen voor programma’s die echt goed zijn. En helaas jongens, dat is het programma van Mitchel NIET! Lees verder, dan vertel ik hoe ik mijn reis in Leverage Secrets heb ervaren.

Even voor de duidelijkheid, ik heb het dan over het ‘echte’ copytraden.

Wat is copytraden?

De term copytraden kun je gewoon letterlijk vertalen. Wat is copytraden? Dat is het kopiëren van de trades van anderen. Met een paar klikken kun je jezelf koppelen aan het account van een trader en als er geld in je account zit, kun je dat inzetten. Jij doet dan mee met wat degene die je kopieert doet.

Hartstikke fijn dus als je zoals ik niet zelf constant achter het scherm wilt zitten. Het is toch puzzelen hoe al die instellingen werken en je moet erbij blijven. Winst pakken op het juiste moment en verliezen afkappen voordat ze te groot worden. Ik heb daar geen tijd voor en geen zin in, dus ik was helemaal blij toen Mitchel van Duuren met copytraden kwam.

Hoe werkt copy trading?

Copytraden werkt dus heel erg simpel:

  • Je meldt je aan op een platform waar je kunt copytraden. Bijvoorbeeld Bybit of Bitget. Dat zijn de platformen waarop ik zelf traders gevolgd heb.
  • Zorg dat er ‘geld’ op het platform staat, in dit geval moest dat USDT zijn.
  • Kies de copytrader die je wilt volgen en zet de instellingen goed. Je wilt weten hoe hoog het bedrag is waar die copytrader mee tradet en jij doet met een bepaalde multiplier mee. Die multiplier is een vermenigvuldiging van het bedrag van de copytrader. Doet de copytrader met 2500 USDT inleg mee en jij hebt maar 500 USDT gestort dan is je multiplier 0,2. Doe je met 5000 USDT mee, dan is het dus 2.
  • Klik op oké en klaar! Wat de copytrader doet, doe jij nu ook.

En je snapt natuurlijk dat de correcte multiplier heel belangrijk is. Bij winsten kan het fijn zijn als je een te hoge multiplier in hebt gesteld. Bij verliezen is het heul erg jammer. Dan verlies je nog meer. En bij een te lage multiplier zijn je winsten lager dan ze hadden kunnen zijn. En je verliezen zijn ook kleiner dan ze hadden moeten zijn. Dat is het laatste geval dus weer fijn. Maar het slimste is om je multiplier gewoon correct in te stellen.

Andere vorm van copytraden

Stiekem is er nog een andere vorm van copytraden. Het is een beetje een tussenvorm, maar voor het gemak noemt Mitchel dat ook copytraden. Je legt bij deze vorm zelf je trades in en je sluit ze ook zelf. Maar je kopieert wel de trades van de traders. Dus zij zeggen ‘wij stappen nu in een bepaalde coin en wij gebruiken deze instellingen’. Het is aan jou of je volgt en als je besluit om mee te doen, doe je alles zelf.

Nadeel hiervan is dat als je niet op tijd kijkt dat je een trade gemist kunt hebben. Of dat er gezegd wordt dat je NU moet sluiten en dat jij dat net niet ziet.

Daar had ik dus geen zin in en ik wilde het ‘echte’ copytraden. Laten we dat nu voor het gemak copytraden noemen. En de manier dat je alleen de tips kopieert maar dat zelf doet Copytraden DIY (Do It Yourself) noemen.

Even voor de duidelijkheid, hieronder heb ik het dus NIET over DIY maar over copytraden (dat de trader alles voor je doet).

Leverage Secrets review van Mitchel van Duuren – het eerlijke verhaal over copytraden2

Nadelen van copytraden

Zitten er ook nadelen aan copytraden? O zekers. Bijvoorbeeld de slippage. Het is heel simpel. Als je meedoet met copytraden en er volgen bijvoorbeeld 100 mensen een bepaalde trader. Dan is het niet gezegd dat als die trader iets sluit of opent, dat jij op exact hetzelfde moment meegaat.

Het is namelijk geen spelletje dat altijd doorgaat. Je kunt wel willen kopen of verkopen, maar dan moet er ook een tegenpartij zijn die met jou zaken wil doen. En als er 100 mensen tegelijk hetzelfde willen, dan kan het zijn dat er niemand met jou ‘wil spelen’.

Zo heb ik verschillende keren gezien dat we een mooie winst zouden hebben en dat dat niet zo was. Dat ik veel minder winst had. Andersom was het nog erger. Dat het verlies zogenaamd klein was gebleven. Nou bij mij niet. Door de slippage werd mijn order pas veel later afgehandeld. En was het verlies inmiddels al hoog opgelopen. Om hierin een concreet voorbeeld te geven -> de trader zei dat hij met een challenge uiteindelijk 9% had verloren. Uhmmmm, ik had 63% verloren…

En verliezen heb ik geleden met het Leverage Insider abonnement van Mitchel van Duuren. Bijna 3000 euro door de plee gespoeld.

Leverage Secrets review

Nou, hier komt ie dan, het eerlijke verhaal in mijn Leverage Secrets review. In het voorjaar van 2023 was er een grote advertentiecampagne van Mitchel van Duuren.

‘De code was gekraakt en je was gek als je niet meedeed met copytraden. Er was getest en de kinderziektes waren eruit hoor. Het enige wat je hoefde te doen was je aanmelden tegen een maandelijkse fee (97 euro per maand). Wat geld storten, het crème de la crème op het gebied van copytraden volgen (zijn team). En dan werd je rijk.’

Dat wilde ik wel eens zien en ik heb me aangemeld. Ik ben gestart met ruim 2000 USDT.  Het ging al snel bergafwaarts. In eerste instantie kwam dat door de slippage (werd gezegd) en nog wat andere instellingen die toch niet helemaal goed stonden. Een hoop gemopper in de community, want we verloren alleen maar geld.

Toen werd de heilige graal gevonden. Er kwam een x10 challenge. De trader had dit al meerdere keren gedaan en hij zou het nu ook even fixen. Mede door persoonlijke omstandigheden van die trader ging dit helemaal fout. Verlies op verlies op verlies. Maar we hadden wel wat ontdekt. Want voor het copytraden zaten we op Bybit en voor de challenge waren we op Bitget overgestapt omdat Bybit zulke rare fratsen uithaalde. En het leek er verdacht veel op dat het op Bitget een stuk eerlijker voelde.

Nee, nu hadden we het lek boven water. We gingen ook met het copytraden over naar Bitget en dan zouden de winsten eindelijk komen. Zo gezegd zo gedaan, maar het hielp helaas helemaal niks. En de x10 Challenge is inmiddels opgedoekt met dik verlies (voor mij in ieder geval).

Er kwam ook meteen een grote schoonmaak, van een behoorlijk groepje traders gingen we terug naar 2 traders. De toppers. Echt, die gingen het even laten zien. Ik stapte bij beiden in met 500 USDT en de ene trader kreeg het voor elkaar om binnen een paar dagen dit hele account op te blazen. Alles op. Tot zover risicomanagement en verliezen klein houden. De andere trader deed het beter, maar niet veel beter. Ook daar is na een paar weekjes maar 250 USDT meer over.

Ondertussen heb ik 6 keer 97 euro afgetikt en heb ik nog 250 USDT over van ruim 2000 USDT. De schamele oogst van dat de code toch niet gekraakt was. En ik ben echt niet de enige die er zo over denkt. Lees maar even mee.

Leverage Secrets review van Mitchel van Duuren – het eerlijke verhaal over copytraden1

En ik kan nog veel meer opmerkingen plaatsen, maar ik wil het kort en krachtig houden. Met deze opmerkingen zie je ook wat de toon in de groep is.

Leverage Insider review

What’s in a name? De Leverage Insider review is feitelijk hetzelfde als de Leverage Secrets review. Er is blijkbaar ooit een wijziging van de naam geweest en hetzelfde programma is onder 2 verschillende namen te vinden.

Even door met de review, want over welke naam we het ook hebben, dit is wat het is.

Natuurlijk was dit hele avontuur mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik ben erin meegegaan en ik heb Mitchel geloofd. Ik kreeg eurotekentjes in mijn ogen en ik hoopte op veel geld verdienen. Dat is niet gelukt, onderaan de streep is dat mijn eigen schuld. Ik had mijn abonnement al veel eerder op kunnen zeggen en mijn verlies kunnen beperken.

Maar daar komt het enthousiasme en het vertrouwen van Mitchel om de hoek kijken. Er was iedere keer iets waarom het niet goed ging (tot zover ‘de kinderziektes zijn eruit’). En er kwamen iedere keer nieuwe plannen.

‘Nee nu komt het goed, er komt een x10 challenge.’ ‘We gaan over naar een ander platform.’ ‘We gaan van een groep traders naar slechts 2 toppers. Nu gaat het lukken.’

En ik vind het heel logisch, je wilt je verliezen zo graag terugverdienen. Dus iedere strohalm die je aangereikt wordt die pak je. En ja, dan blijf je dus te lang hangen en is er bijna 3000 euro door de plee gespoeld.

Want wat ik wel zag was dat er constant gezondigd werd tegen regel 1 van traden. Regel 1 is in mijn ogen: beperk je verliezen en pak je winsten en laat een stukje van je winsten doorlopen. Kortom: als een trade niet doet wat je verwacht dan kap je zo snel mogelijk af. Maar bij deze traders leek het wel andersom te zijn. De verliezen liepen juist heel hoog op, de winsten waren marginaal.

Nog maar eens een jubelmail van Mitchel van Duuren

Waar ik echter echt van baalde is dat ik ergens in juli weer een jubelmail van Mitchel ontving. We hadden een paar slechte maanden achter de rug, maar deze maand hadden we weer winst. En hij liet een prachtig staatje zien met mooie winsten. Uhhhhhh?!? Terwijl ik serieus alleen nog maar dikke verliezen had.

Hoop reuring in de community, want ik was niet de enige die dit had gezien. Wat bleek, met Copytraden DIY waren die winsten gehaald. Daarin wordt ook met andere coins getradet, coins die voor het ‘gewone’ copytraden niet goed werken. En DIY ging dus wel goed.

Feitelijk klopt het verhaal van Mitchel. Hij had een leuke winst en dit was inderdaad een vorm van copytraden. Maar dit was een ander soort copytraden (DIY). En mensen die nog niet aangemeld zijn voor de community die zien dit verschil natuurlijk niet. Kan ook niet. Dus feitelijk klopt het, maar als je er eerlijk naar kijkt is het gewoon bullshit. Een manier om nog meer mensen in het zinkende schip te krijgen. Keiharde, marketing. Lie by omission -> feitelijk de waarheid vertellen maar heel goed weten dat je lezers/luisteraars niet snappen wat je werkelijk zegt.

En dan, na maanden van verliezen en een in een paar dagen compleet opgeblazen account, breekt de pleuris uit in de community. Em komt er eindelijk reactie van Mitchel van Duuren. Alles was onze eigen verantwoordelijkheid en als je niet meer in de community wilde zijn dan kon je je abonnement opzeggen. Maar Mitchel snapte ook wel dat het nu te ver was gegaan en na dagen van nadenken kwam er een voorstel. We zouden 2 maanden in de community mogen blijven voor 37 euro per maand in plaats van 97 euro per maand. Na die 2 maanden ging het bedrag weer terug naar je oorspronkelijke bedrag.

Nou nou, poeh poeh. Wat een aanbod. 120 euro korting na inmiddels al bijna 3000 euro in de min te staan. Door valse informatie hè.

  • Nee, de kinderziektes waren er niet uit.
  • De code was niet gekraakt.
  • Er was nog niet eens een fatsoenlijk platform gekozen (het bleek voor copytraden beter om over te stappen (let op: dit gold dus NIET voor copytraden DIY)).

Weet ook dat Mitch ons gevraagd heeft om ons via zijn linkjes aan te melden op de tradingplatforms. Dat waren affiliatelinkjes. Dus hij verdient ook nog eens een keer affiliate-commissies op onze trades.

Ik vond dit zo’n aanfluiting dat ik mijn abonnement op heb gezegd. Als dit het aanbod is van de man die (naar eigen zeggen) miljoenen heeft gedaan, dan ben ik er klaar mee. Want wie is Mitchel van Duuren eigenlijk?

Leverage Secrets review van Mitchel van Duuren – het eerlijke verhaal over copytraden3

Wie is Mitchel van Duuren

First things first: ik heb helemaal niets tegen de persoon Mitchel van Duuren. Sterker nog, ik heb grote bewondering voor hem. Hij heeft een paar grote bedrijven (gehad) en deze binnen korte tijd naar miljoenen omzet geholpen.

Mitchel van Duuren woont op Gran Canaria en hij is in 2023 gescheiden van zijn vrouw. Daar mailt hij zelf heel open over, dus het is niet ongepast als ik dat hier nog een keer vertel. Als ik de verhalen lees over hoe hij en zijn ex het nu aanpakken met de kinderen, dan kan ik alleen maar chapeau zeggen. Ik ga er van uit dat er ook zeker minder prettige momenten zijn, maar de verhalen die hij deelt zijn mooi en liefdevol.

Ik heb Mitchel ook gevolgd toen hij zelf een challenge deed om te laten zien dat hij binnen een maand 10.000 euro kon verdienen in een markt waar hij compleet nieuw was. En hij koos niet zomaar een markt uit, hij ging voor ‘kinderen opvoeden’. Hij liet tijdens de challenge zijn stappen zien en ik weet niet meer of hij na een maand inderdaad 10.000 euro verdiend had, maar het was in ieder geval duizenden euro’s. Superknap!

Mitchel is ook extreem goed in marketing. Hij maakt Video Sales Letters en pakt dat heel erg slim aan. Met een korte video als teaser en daarna een lange video waarin hij je opwarmt om een product van hem te kopen. Werkt als een tierelier en hij brengt zijn boodschap zo dat je mee wilt doen. Precies wat ik gedaan heb voor het copytraden.

Mitchel van Duuren de visionair

Mitchel is absoluut een kei in kansen zien en die ook pakken. Hij zat al in NFT’s toen de rest van Nederland nog zat te slapen. Hij was er goed in en hij heeft veel geld verdiend met het verhandelen van hele lelijke plaatjes.

Kortom: Mitchel is echt een geldprintmachine. Hij leeft een prachtig leven en hij ziet kansen, bedreigingen en heeft zijn eigen visie op het leven. En hij pakt alles op en maakt het tot een succes.

Dan verbaast het me dus echt hoe hij zich opstelt in de community van Leverage Secrets. Dat hij totaal zijn verantwoordelijkheid niet pakt en niet zegt ‘we hebben het verkloot’. Dat meneer ‘ik heb miljoenen gedaan’ de deelnemers niet serieus compenseert voor hun verliezen. Want het was toch echt onder zijn vlag dat binnen een paar dagen een compleet account opgeblazen werd. En dat verliezende trades steeds hoog oplopen terwijl winsten marginaal zijn. In plaats daarvan roept hij dat het onze eigen verantwoordelijkheid is. Dat we altijd uit hebben kunnen stappen.

Hij zegt ook dat hij niet naast zijn traders kan gaan zitten om te kijken of zij hun stop-losses wel goed neergezet hebben. Hier heeft hij natuurlijk groot gelijk. En ook weer niet. Want het is en blijft zijn bedrijf. Een vroegere manager van me zei altijd ‘het maakt niet uit wie een fout maakt. Als een van jullie een fout maakt ben ik eindverantwoordelijk en mag ik het oplossen.’ Doet Mitchel niet, hij gaat in de slachtofferrol en vraagt zich af waarom we met z’n allen zo onaardig tegen hem doen.

Yep, hij heeft die trades niet persoonlijk verkloot. Helemaal waar. Maar hij was wel de man die riep dat alle kinderziektes eruit waren en dat de code gekraakt was. Als dat dan niet zo blijkt te zijn, dan mag je de consequenties daarvan aanvaarden.

Hoe dan ook, Mitchel wil het #1 cryptoplatform van Nederland worden en dat is het niet. Helemaal niet zelfs. En daarom wil ik je in dit artikel mijn eerlijke verhaal vertellen. Wat ik beleefd heb in de community en hoe ik het ervaren heb.

Dat is niet per se dé waarheid, maar het is wel mijn waarheid. En je mag zelf je oordeel vellen.

Zou ik dit ook hebben gezegd als ik winst had gemaakt?

Tuurlijk, ik snap deze vraag. Als je winst maakt dat ben je onze beste vriend. Maak je verlies dan kotsen we je uit. En ja, het blijft onze eigen verantwoordelijkheid. Klopt. Maar het gaat er ook om HOE iemand reageert als het helemaal fout gaat. Dáár gaat het me om en dat is me enorm tegengevallen van Mitchel van Duuren.

Mitch mag snappen dat zijn marketingtaal en verhalen een scenario voorspiegelen waarbij je wel gek zou zijn om het niet te proberen. Het zijn zijn woorden en resultaten die je over de streep trekken. En dan zeggen dat de kinderziektes eruit zijn, terwijl dat echt niet zo is. Dat is niet eerlijk. En als je dan op internet gaat zoeken naar reviews, vind je alleen jubelverhalen. Dus je denkt dat je met een gerust hart in kunt stappen.

En dat is dus niet zo. WEL voor copytraden DIY, dan hou je alles zelf in de hand. Maar doe niet net alsof ook het ‘gewone’ copytraden zo goed loopt. Want dat is dus niet het geval (in ieder geval niet in de 6 maanden dat ik er bij heb gezeten).

Wil je gaan copytraden

Twijfel je aan mijn verhaal. Zou ik zeggen ‘stap lekker in en ga dan direct lezen in de discord’. Check alle verhalen en zie dat het waar is. Tenzij de thread met al die klachten inmiddels gesloten is 🙈.

Lees en als je bevestiging vindt, dan kun je direct opzeggen. Net als deze deelneemster. Die is maar heel kort in de community geweest en als de bliksem weer vertrokken.

Leverage Secrets review van Mitchel van Duuren – het eerlijke verhaal over copytraden4

Ik ga nu mijn heil ergens anders zoeken. Bij Corné Marchand. Bij hem heb ik de complete training gevolgd en daar heb ik veel van geleerd.

Hartelijke groet,
Liesbeth

Veelgestelde vragen over copytraden met Mitchel van Duuren (Leverage Secrets review)

#1 Is Mitchel van Duuren betrouwbaar?

Zeker wel, in mijn ogen is Mitchel van Duuren betrouwbaar. Hij pakt alleen dingen soms wat onhandig aan. Maar ik geloof oprecht dat zijn intenties goed zijn en dat hij de mensen met wie hij werkt succes gunt. Dus betrouwbaar is ie wel.

Wat ook waar is, is dat hij niet goed reageert als zaken niet lopen zoals verwacht. En dus gewoon fout lopen. Dan is ie ineens teleurgesteld als we met de vinger naar hem wijzen. Omdat hij met z'n marketingskills veel te grote woorden heeft gebruikt en te veel heeft beloofd. Dan heeft ie ineens niks beloofd maar mogelijkheden laten zien.

#2 Is Leverage Secrets/Leverage Insider een slechte training?

Zeker niet, de training van Leverage Insider is prima. Mitchel. legt heel goed uit wat je moet doen, welke instellingen je moet pakken en hoe je bepaalde zaken inricht. Bovenstaande review gaat echt over het copytraden. Het echte copytraden, dat je niks meer zelf doet. Daar is behoorlijk wat mis gegaan en daar waren de kinderziektes achteraf gezien dus niet uit. En de code was ook niet gekraakt. We waren aan het pionieren en vonden fout op fout. Fouten die opgelost werden, maar waar we wel geld mee verloren, alweer.

#3 Zijn er alternatieven voor Leverage Secrets?

Zeker, ik ben zelf fan van Corné Marchand met Cryptonite. In mijn ogen legt hij echt heel goed uit hoe je trends kunt analyseren en voor mij is het een completere training. Vraag je je misschien af waarom ik dan daar niet ben gaan traden? Het antwoord is heel simpel, omdat Corné geen copytraden aanbood. Wel DIY maar niet echt dat je niks hoefde te doen. Heeft wellicht ook een reden?!? Dat hij al zag dat dit nooit goed zou werken voor grote groepen. Geen idee, maar zou een verklaring kunnen zijn.

PS: Meer weten over manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie