Affiliate marketing stappenplan

Affiliate marketing stappenplan

Wil jij de stap zetten en starten met affiliate marketing? Goed plan! En een goed plan begint altijd met een goed stappenplan. Want hoe start je en wat moet je zeker doen? Hieronder vind je het antwoord en deel ik mijn 7 stappen met je.

Stap 1: Onderzoek en maak een plan

Welke producten en diensten zijn er allemaal en wat zou jij willen promoten? En aan wie zou jij je producten en diensten willen laten zien. Het praat en schrijft een stuk makkelijker als je weet tegen wie je het hebt. Is je doelgroep oud, jong, man, vrouw, ondernemer, juist geen ondernemer, welke problemen hebben ze, waar dromen ze van. Dat soort dingen. Als je dat weet, weet je ook wat je moet schrijven.

En heel belangrijk: kies die producten en diensten waar jij enthousiast van wordt. Als je iets gaat promoten dan is het voor jou (en voor je lezers/toehoorders) het meest aanstekelijk als jij daadwerkelijk enthousiast bent. Kies dus producten en diensten die bij je passen.

Stap 2: Kies voor hosting en kies een domeinnaam, kortom regel je website

Er zijn andere manier, maar het beste is om een website te bouwen om jouw informatie op te delen. Voor een paar tientjes per jaar kan je dit regelen. Installeer vervolgens WordPress (gratis) en ga aan de slag.

Denk goed na over je domeinnaam. Hij moet duidelijk zijn, maar vooral ook makkelijk te onthouden. Heel handig als je mensen over jouw website vertelt. Blijf dus weg van domeinnamen met streepjes, afkortingen en rare extensies. Mijn advies is om te kiezen voor .nl of .com en te kiezen voor een pakkende domeinnaam die meteen blijft hangen.

Stap 3. Regel producten of diensten die je kunt promoten

Je weet wat je wilt promoten en aan wie. Tijd dus om de producten en diensten te selecteren. Meld je aan bij een affiliate netwerk:

– Paypro

– Trade Tracker

Of optie 2: neem contact op met ondernemers waar jij al eens iets bij gekocht hebt. Ik heb zelf bijvoorbeeld al heel veel trainingen en coachings gevolgd. Ik heb een aantal van deze ondernemers benaderd met de vraag of ik hun programma’s mag promoten en of zij voor mij een affiliate link willen maken. Tot op heden heeft iedereen daar ja op gezegd.

Stap 4: Bouw je website

Je hebt niet veel nodig en dat mag heel simpel. Begin met een home-page waar je jezelf voorstelt en laat zien wat je allemaal te bieden hebt.

Daarnaast wil je een blog/berichten-pagina. Op deze pagina deel je je artikelen, zoals bijvoorbeeld dit artikel wat je nu aan het lezen bent. In dat artikel verwerk je je affiliate linkjes en dan ben je direct in business.

Stap 5: Optimaliseer je SEO

Je kunt natuurlijk adverteren om bezoekers naar je website te krijgen. Het kan ook anders, gewoon gratis. En daar hou ik van, want daarmee maximaliseer je je winst.

Zorg dat je Search Engine Optimalisation (SEO) op orde is. Zorg dat Google je vindt op de zoekwoorden waar jij op gevonden wilt worden. Welke zoekwoorden dat zijn? De zoekwoorden waar jouw ideale klant op zoekt.

Stap 6: Start met het verzamelen van e-mailadressen

Het overgrote deel van de mensen die jouw website bezoekt komt er nooit meer terug. Niet omdat ze niet willen, maar omdat ze je niet meer kunnen vinden. En als ze jou niet kunnen vinden dan vinden ze iemand anders die ook het juiste antwoord geeft.

Hoe voorkom je dat? Door iets gratis (maar wel heel waardevol) aan te bieden. Daar wil je natuurlijk wel iets voor terug, namelijk dat jouw bezoeker zijn of haar naam en e-mailadres achter laat.

Verzin dus een super waardevolle weggever waar jouw bezoekers graag hun e-mailadres voor achterlaten. Op dat moment weet je wie jouw website heeft bezocht en kan je nog meer waardevolle informatie met ze delen. In die waardevolle informatie verwerk je vervolgens natuurlijk jouw affiliate linkjes en nodig je uit om artikelen te lezen op je website. Et voila, jouw bezoekers zijn weer terug en jij hebt nieuwe kansen om ze warm te maken voor de producten en diensten die je promoot.

Stap 7: Wees consistent

Blijf bouwen aan je website en Google zal meer en meer gaan zien dat jij een waardevolle website hebt. Een website die het verdient om hoog in de zoekresultaten te komen. En als je daar eenmaal staat dan ga je los. Dan kan ook jij leven van het internet en het leven leiden dat jij wilt.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl