Wat is een affiliate link?

Wat is een affiliate link?

Dit is een affiliate link: https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/81898 ?.

 

wat is een affiliate link

Schiet je nog niks mee op, ik weet het. Maar dit is wat het is. Een affiliate link is een link met een speciale code erin, waardoor de verkoper ‘weet’ dat ik het ben. Of jij. Of nog iemand anders die een affiliate link heeft. In ieder geval is een affiliate link voor iedereen uniek. Bij mij zie je dat bijvoorbeeld aan het eind met het nummer 81898, dat ‘ben’ ik dus.

De affiliate link weet niet alleen dat ‘ik’ het ben. De link ‘weet’ ook dat als er via deze specifieke url gekocht wordt, dat ik dan een vergoeding krijg. Niet alleen het bedrag van de vergoeding is ingesteld, achter de link zit nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld hoeveel tijd er tussen het klikken op de link en een uiteindelijke aankoop mag zitten, zodat de uiteindelijke verkoop alsnog aan mij wordt toegekend. Dat laatste verschilt per verkoper. Er zijn verkopers die een termijn van een paar dagen hanteren. Het maximum wat ik hierin ken is een jaar.

Een affiliate link verdient niet de schoonheidsprijs. Als je dit https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/81898 in je tekst zet, dan klikt niemand er op. Daarom zou ik deze link dus ook nooit voluit geschreven vermelden. Dat hoeft gelukkig ook niet. Je kunt de link ‘verstoppen’ onder een nette omschrijving. Bijvoorbeeld: klik hier.

Sommige mensen zijn bang dat als ze zo’n lelijke link delen dat daar ook een lelijke pagina achter zit. Niets is minder waar. Het zou zomaar kunnen dat achter die lelijke link (bijna) exact dezelfde salespage zit als de pagina die de verkoper op zijn eigen website heeft. Met een keurig nette url, zonder al die code erin.

Jouw affiliate link gaat ook gewoon naar diezelfde pagina, alleen met wat extra informatie erin. Daar heeft degene die op jouw link klikt dus helemaal geen last van. Sterker nog: vaak hebben deze mensen het helemaal niet in de gaten dat ze op een bijzondere link klikken.

Een affiliate link maken kan je niet zelf. Die krijg je. Sluit je aan bij een affiliate netwerk als bijvoorbeeld Paypro, Daisycon of Plug & Play van IMU. Zij verzorgen de techniek achter de affiliate link en zij zorgen ook voor de juiste instellingen.

Ik zou het niet doen ?. Als je de affiliate link van iemand anders gebruikt dan betekent dit dat die andere persoon vergoedingen krijgt voor de acties die jij gedaan hebt. Super zonde van jouw moeite en tijd en het levert je niks op. Wees slim, meld je aan bij een affiliate netwerk en zorg dat je je eigen linkjes krijgt. Zodat ook helemaal duidelijk is jij degene bent die een vergoeding verdiend hebt.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl