Affiliate marketing ervaringen

Affiliate marketing ervaringen

Is affiliate marketing altijd eerlijk en krijg je precies wat je verwacht? Uh nee, ik heb al het nodige meegemaakt waar ik niet blij mee was.

Mijn affiliate marketing ervaringen:

  1. Met affiliate marketing bouw je je huis op de grond van iemand anders. Dat betekent dat die ander ‘de grond’ ook terug kan eisen. Wat mij bijvoorbeeld overkomen is, is dat ik van een ondernemer een affiliate-link had en dat die ondernemer de stekker eruit trok. Van het een op het andere moment zei hij ‘ik doe het niet meer’. En dat is me inmiddels 2x gebeurd (dus met 2 verschillende ondernemers). Daar sta je dan met je mooie artikelen. Die zijn niet ineens waardeloos geworden, maar er geld mee verdienen zit er niet meer in.
  2. Wat me ook een keer gebeurd is is dat ik een affiliate-gever had die mooie commissies gaf. Van de een op de andere dag kreeg ik een mail dat het percentage door de helft ging (van 20% naar 10%). Terwijl ik ondertussen wel verplicht ben om een abonnement bij deze ondernemer te hebben (een betaald abonnement hè). Als ik dat abonnement opzeg stoppen de commissies die nu lopen onmiddellijk en dat wil ik natuurlijk niet. Kortom: ik verdien er bijna niks op op dit moment.
  3. Tegenwoordig laat ik mijn affiliate inkomsten niet alleen afhangen van mijn website-bezoekers. Ik vertel in gesprekken dat ik een affiliate website heb en als ik ergens reclame voor maak waar ik een affiliate link voor heb, vraag ik vrijblijvend of degene tegen wie ik het vertel of hij/zij via mijn link wil kopen. Bijna altijd zegt die persoon ja. Dan krijg ik een mailtje of een telefoontje met ‘ik heb via jouw link gekocht hoor’. En dan zie ik toch dat ik GEEN commissie verdiend heb. Vervolgens ga ik er natuurlijk achteraan en zeg ik tegen de affiliate-gever dat ik een commissie verdiend heb maar dat ik hem niet zie. Moet ik vaak allerlei bewijzen aanleveren waarbij ik ‘de klant’ ook nog dingen moet vragen. Dat vind ik dan hoogst irritant want ik wil die persoon niet meer lastig vallen.

Vooral ik het laatste geval vind ik het echt vervelend. En het geeft me ook een unheimisch gevoel. Want nu weet ik het, dat ik onterecht een affiliate-inkomst niet heb gekregen. Maar hoe vaak weet ik het niet! Dat mensen geen contact met me opnemen en ik dus ook niet weet dat iemand bewust via mijn link heeft gekocht omdat ze het mij gunden.

Ik geloof dus oprecht dat ik veel meer affiliate inkomsten heb dan ik daadwerkelijk zie, maar dat kan ik dus niet bewijzen. Ik kan geen namen noemen, ik weet geen datums van aanmelden. Ik weet niks.

Kortom: zijn mijn affiliate marketing ervaringen alleen maar positief. Zeker niet. Stop ik er daarom mee. Nee, zeker niet. Maar ik wil je wel een andere kant vertellen van de jubelverhalen die je steeds weer hoort.

Een gewaarschuwd mens telt voor 2 toch. Zie je het nog zitten om te starten met affiliate marketing (ja toch zeker!). Lees dan hier verder.

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl