Met affiliate marketing beginnen? Dé Affiliate Marketing Beginners Guide | Volg de beste affiliate marketing cursus van Nederland met meer dan 80% korting!

Geld verdienen met affiliate marketing midden

Affiliate marketing beginnen en een passief inkomen opbouwen. De droom van iedere ondernemer. Of eigenlijk hoef je er niet eens ondernemer voor te zijn, want een passief inkomen is voor iedereen geweldig. Een passief inkomen willen is niet zo moeilijk, maar een passief inkomen krijgen, dat is een grotere uitdaging.  

Je kunt natuurlijk een onlinetraining maken en die proberen te verkopen. Als je verder helemaal geen werk meer hebt aan die onlinetraining dan wordt dat jouw passieve inkomen. Maar wat als je helemaal niets afweet van online trainingen maken. Laat staan dat je genoeg kennis en tools hebt om die online training te verkopen. HELP?! Of toch niet? Na het lezen van deze Affiliate Marketing Beginners Guide ben jij namelijk helemaal klaargestoomd! 

Profiteer van meer dan 80% korting: volg nu de Affiliate Marketing Revolutie cursus voor een fractie van de normale prijs!

Snel navigeren door dit artikel:
Openen Sluiten

Geld verdienen met affiliate marketing

Online geld verdienen met affiliate marketing, kan dat? Ja, dat kan. Maar ik kan mij voorstellen dat je dan eerst nog een heleboel vragen hebt. Wat is affiliate marketing? En hoe doe je dat dan?  Nog belangrijker: hoe ga je er geld mee verdienen? Is het moeilijk? Verdien je dan geld als je slaapt? En ben je morgen al rijk? Die bubbel prik ik meteen door, want het antwoord op die vraag is nee. Maar je kunt er wel voor zorgen dat het in de toekomst wél komt. En zo zijn er nog veel meer vragen waarvan ik mij kan voorstellen dat jij daar een antwoord op wilt.  

Hoe werkt affiliate marketing?

Moeilijk woord, affiliate marketing. Maar wat betekent het eigenlijk? En hoe werkt het? Affiliate marketing is het aanprijzen van producten en diensten van iemand anders. Stel je voor dat jij veel reist. Je slaapt in hotels, je reist met een bepaald vervoersmiddel, je gaat op bepaalde plekken eten en je bezoekt leuke attracties. Dan zou je aan al die aanbieders een speciale link kunnen vragen om op jouw website (of in je mails of op sociale media) te delen. Die speciale link (een affiliate link dus) laat de aanbieder weten dat de bezoeker via jou komt, want dat zit in de code van de link verwerkt. Als die bezoeker vervolgens iets koopt, dan krijg jij een vergoeding. Dat noemen ze een affiliate commissie. 

Een affiliate link is een link met een speciale code erin, waardoor de verkoper ‘weet’ dat ik het ben. Of jij. Of nog iemand anders die een affiliate link heeft. In ieder geval is een affiliate link voor iedereen uniek. Bij mij zie je dat bijvoorbeeld aan het eind met het nummer 81898, dat ‘ben’ ik dus.

De affiliate link weet niet alleen dat ‘ik’ het ben. De link ‘weet’ wel dat als er via deze specifieke URL gekocht wordt, ik een vergoeding moet krijgen. Niet alleen het bedrag van de vergoeding is ingesteld, achter de link zit nog veel meer informatie. Bijvoorbeeld hoeveel tijd er tussen het klikken op de link en een uiteindelijke aankoop mag zitten, zodat de uiteindelijke verkoop alsnog aan mij wordt toegekend. Dat laatste verschilt per verkoper. Er zijn verkopers die een termijn van een paar dagen hanteren. Het maximum wat ik hierin ken is een jaar.

Een affiliate link verdient niet de schoonheidsprijs. Als je dit https://www.paypro.nl/producten/Internet_Succes_Gidsnl_-_Affiliate_Marketing_Revolutie/19099/81898 in je tekst zet, dan klikt niemand er op. Daarom zou ik deze link dus ook nooit voluit geschreven vermelden. Dat hoeft gelukkig ook niet. Je kunt de link ‘verstoppen’ onder een nette omschrijving. Bijvoorbeeld: klik hier.

Sommige mensen zijn bang dat als ze zo’n lelijke link delen dat daar ook een lelijke pagina achter zit. Niets is minder waar. Het zou zomaar kunnen dat achter die lelijke link (bijna) exact dezelfde salespage zit als de pagina die de verkoper op zijn eigen website heeft. Met een keurig nette URL, zonder al die codes erin.

Jouw affiliate link gaat ook gewoon naar diezelfde pagina, alleen met wat extra informatie erin. Daar heeft degene die op jouw link klikt dus helemaal geen last van. Sterker nog: vaak hebben deze mensen het helemaal niet in de gaten dat ze op een bijzondere link klikken.

affiliate link maken

Een affiliate link maken kan je niet zelf. Die krijg je. Sluit je aan bij een affiliate netwerk als bijvoorbeeld Paypro, Daisycon of Plug & Play van IMU. Zij verzorgen de techniek achter de affiliate link en zij zorgen ook voor de juiste instellingen.

Ik zou het niet doen. Als je de affiliate link van iemand anders gebruikt dan betekent dit dat die andere persoon vergoedingen krijgt voor de acties die jij gedaan hebt. Super zonde van jouw moeite en tijd, want het levert je niets op. Wees slim, meld je aan bij een affiliate netwerk en zorg dat je je eigen linkjes krijgt, zodat helemaal duidelijk is dat jij degene bent die een vergoeding verdiend hebt.

Geld verdienen met affiliate marketing door commissies te ontvangen

Waarom krijg je een affiliate commissie? Omdat jij hebt verteld over de aanbieder in kwestie en daardoor zijn jouw lezers enthousiast geworden en hebben zij iets gekocht. Dat is geld waard, want als jij je verhaal niet had verteld, dan had de aanbieder niets verkocht. Ondernemers zijn dus zeker bereid om jou voor je inspanningen te betalen. Soms gaat het om kleine bedragen. Soms om grote. Zo heb ik affiliate links die met één verkoop € 1.000,- commissie opleveren. En nee, dat is geen typefout. Ik heb ook linkjes die maar een paar euro per verkoop opleveren. Maar als iemand op jouw affiliatie link klikt en vervolgens iets koopt, dan krijg jij meteen een mailtje met het bericht dat je commissie hebt verdiend! 

Waarom met affiliate marketing beginnen? De voordelen van affiliate marketing

Affiliate marketing is een prachtig verdienmodel. Wat de voordelen zijn: 

Als je geen klanten hebt heb je ook geen verplichtingen of openingstijden. Je werkt waar en wanneer je maar wilt en ook hoe veel je maar wilt. Schrijf je 1 blog per maand dan zullen je affiliate inkomsten minder snel groeien dan wanneer je 1 blog per dag schrijft. Het is aan jou en het is maar waar jij tevreden mee bent;

Het enige wat je nodig hebt is een computer en een internetverbinding. En o ja, het is ook leuk als je goed kunt schrijven. Maar zelfs dat is niet nodig. Als je geld hebt om te investeren kun je dat voor je laten doen. Sterker nog, dan kun je ook het onderzoek vooraf (zoekwoordenonderzoek) door iemand anders laten doen. 

Het enige wat jij hoeft te doen is een mooie website bouwen met unieke content waar jouw bezoekers antwoorden vinden op hun specifieke vragen. Met natuurlijk sterke Call To Actions die ervoor zorgen dat jouw lezers op je affiliate linkjes klikken. 

Maar de aller- aller- allerbelangrijkste vraag is: wat ga je promoten? Voor welke producten of diensten wil je affiliate worden. En daar ben ik dus zelf ongelofelijk de mist mee ingegaan. Ik heb gekozen voor een onderwerp dat ik zelf leuk vind (heel belangrijk, maar niet het belangrijkst), maar mijn website is veel te breed. En dat kost mij affiliate inkomsten. Dit had ik kunnen voorkomen door in het begin duidelijke keuzes te maken en goed onderzoek te doen. 

Affiliate voorwaarden review en ervaring onder

Affiliate marketing valkuilen (denk hierover na vóór je begint)


Affiliate marketing is het nieuwe goud. Je hebt alleen een platform nodig waarop je blogs plaatst. In die blogs deel je je affiliate linkjes en het geld zou naar verwachting moeten binnenstromen. Toch is dat niet altijd even gemakkelijk. Onlangs heb ik een nadeel van affiliate marketing ontdekt en ik besloot te onderzoeken of anderen hierover hebben geschreven. Ik zocht op ‘affiliate marketing valkuilen’ en dan vind ik eigenlijk keer op keer een variatie op het volgende rijtje. Ik deel het met je, maar de golden nuggets komen ná de eerste 5 (blijkbaar) standaard-valkuilen.

Affiliate marketing valkuilen 1: Niet genoeg geduld hebben

Het kost gewoon tijd en heel veel moeite om een affiliate website op te bouwen die daadwerkelijk geld voor je genereert. En het kost helemaal veel moeite en tijd om een affiliate website te bouwen die je een fatsoenlijk maandsalaris oplevert. Ik kan het weten, want ik ben al meer dan een jaar bezig en ik zou nog niet van mijn affiliate websites kunnen leven. Terwijl ik wel iedere week een lange blog (lees: minimaal 1500 woorden) plaats.

Valkuil 2: Affiliate marketing beginnen voor iets waar je geen affiniteit mee hebt

De kansen liggen op straat, maar dat betekent niet dat je ze allemaal moet pakken. Ook al heeft een bepaald product een hoge commissie (affiliate vergoeding), als jij niets met dat product hebt, dan kun je deze kans beter aan je voorbij laten gaan.

Word affiliate voor producten die echt je interesse hebben en waar je expert in bent (of wilt worden, dat is natuurlijk ook goed). Als je echt geld wilt gaan verdienen met je website dan zal je veel artikelen moeten schrijven. Niet alleen veel, maar vooral ook artikelen met waardevolle inhoud.

Valkuil 3: Op 1 paard wedden

Als affiliate bouw je je huis op de grond van iemand anders. Als jij maar met 1 affiliate-gever (adverteerder) samenwerkt en die persoon stopt ermee, dan ben je de pineut. En dat gebeurt. De allereerste affiliate-gever waar ik mee samenwerkte, trok na een paar maanden de stekker eruit. Wat me ook overkomen is: ik had een mooie samenwerking waarbij ik 20% affiliate commissie kreeg bij een verkoop. Op een dag kreeg ik een mail waarin mij werd medegedeeld dat de commissie naar 10% ging. Daar doe je helemaal niets aan en je hebt het maar te accepteren.

Zorg dus dat je meerdere ijzers in het vuur hebt en dat je met een andere affiliate-gever door kunt, wanneer iemand de voorwaarden verandert of helemaal stopt.

Valkuil 4: Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het vaak ook

Als affiliate wil je betrouwbare informatie geven over de producten die je promoot. Maar als affiliate heb je ook een doel: dat je bezoekers zo snel mogelijk op jouw linkjes klikken. Dat kan elkaar bijten en zelfs zo ver gaan dat je bezoekers feitelijk misleidt. Dat is niet goed. Je affiliate-gever (adverteerder) kan daarop besluiten om de samenwerking met je te stoppen. Het kan ook andersom: als jouw bezoekers doorklikken op je linkjes en ze komen op een website die hen een negatief gevoel geeft. Dan schiet je je doel voorbij. Ze kopen dan sowieso niets, maar je hebt ze ook een slechte indruk gegeven. Die zie je nooit meer terug en zo ga je geen stabiele inkomsten opbouwen met je affiliate website.

Valkuil 5: Veel te veel Calls To Action inzetten om maar geld te verdienen

Je kunt op je website helemaal losgaan met banners, advertenties en andere pop-ups. Allemaal bedoeld om geld te verdienen. Maar wat doe je in werkelijkheid? Je maakt een kermis van je website en bezoekers klikken direct weg als ze al die toeters en bellen zien. Stel dat ze niet direct wegklikken, dan krijgen ze keuzestress. Want waar moeten ze in hemelsnaam beginnen en waar moeten ze op klikken? Grote kans dat ze helemaal niks doen.

Valkuil 6: Op welke voorwaarde krijg je commissies (golden nugget die je vóór dat je begint wilt onderzoeken)

Hier is ie dan, de valkuil die jouw succes als affiliate marketeer kan maken of kan breken. De voorwaarden waaronder een affiliate-gever (adverteerder) met je in zee gaat. Ik zal de situatie schetsen waar ik tegenaan gelopen ben en daarna uitleggen wat precies het probleem is.

Een paar weken geleden was ik in gesprek met een onderneemster en zij zocht een softwareprogramma. Ze vroeg mij naar een bepaald programma en mijn ervaringen hiermee en ze werd laaiend enthousiast over mijn favoriet. Ze ging kopen en met lood in mijn schoenen vroeg ik of ze via mijn affiliate-link wilde kopen. Geen twijfel, ze riep meteen dat ze dat uiteraard zou doen. Ik had haar namelijk zo goed geholpen, ze was helemaal blij.

Een dag later keek ik op mijn affiliate-account en ik had er geen commissie bij gekregen. Ik ben natuurlijk direct in de pen geklommen en heb de leverancier van het softwareprogramma gevraagd wat er misging. Dit is een onderdeel uit het letterlijke antwoord dat ik kreeg: ‘Als iemand voordat ze op de link klikken al eens onze site heeft bezocht of als ze een andere browser/computer gebruiken om een trial te maken, dan zal het account niet automatisch worden toegevoegd. Als iemand cookies uitzet of een ad blocker gebruikt zal de link meestal ook niet werken.

Affiliate marketing valkuilen midden

First click of last click?

Het gaat mij even om het eerste stukje van het antwoord: ‘Als iemand voordat ze op de link klikken al eens onze site heeft bezocht dan zal het account niet automatisch worden toegevoegd.’ Dit is het verschil tussen affiliate worden op basis van first click of affiliate worden op basis van last click en welke van de twee het is heeft grotere consequenties dan ik dacht.

Als jij naar een oplossing voor een probleem zoekt, ga je eerst Googelen. Je komt op een aantal sites uit en op een bepaald moment heb je bij een bepaalde oplossing het beste gevoel. Dan ga je vervolgens op zoek naar social proof. Wat vinden anderen van deze oplossing? Zijn ze tevreden? Wat vinden ze handig en wat vinden ze minder handig? Waar balen ze echt van? Heb je na het lezen van al deze informatie nog steeds een goed gevoel, dan ga je tot een aankoop over.

Laten we er even vanuit gaan dat jij weet wat affiliate-linkjes zijn en je hebt gezien dat de website waar jij de beste informatie hebt gevonden gebruikmaakt van affiliate-linkjes. Je gunt die persoon zijn/haar commissies en je klikt op die affiliate-link en je koopt. Dan krijgt deze affiliate alsnog geen commissie als de voorwaarde was ‘first click’.

Helemaal in het begin van jouw zoektocht was je namelijk al een keer op de website van dit product geweest en daarmee is de commissie al vergeven. Aan de ene kant kun je zeggen ‘you win some and you lose some’, maar het ligt wat complexer dan dat. Want als je goed nadenkt over hoe je het zoeken op internet normaal gezien aanpakt, dan zie je hoe verloren je bent als affiliate met ‘first click’.

Wat namelijk vaak gebeurt is dat een verkoper een product promoot op Facebook, LinkedIn of Google. Op al die platformen kun je adverteren en jezelf ‘in the picture’ zetten bij eventuele kopers. Zij zien een oplossing voor hun probleem en klikken uiteraard meteen. Ze onderzoeken de oplossing en zoeken daarna naar social proof. Die social proof lever jij met je affiliate website, maar je krijgt de vergoeding dus niet.

Een affiliate-gever (adverteerder) die ‘fout’ wil, heeft hiermee een prachtig middel in handen. Hij/zij adverteert zelf voor het product en haalt daarmee zelf de eerste click binnen (en hoeft dus niet te betalen aan een affiliate) terwijl ze ondertussen wel een leger aan affiliates ingeschakeld hebben die voor de social proof zorgen. En ik snap het ook wel vanuit de affiliate-gever, want die heeft natuurlijk ook al betaald voor de advertenties. Als hij/zij jou ook nog moet betalen, dan betaalt de affiliate-gever dus twee keer. Maar jij was degene die het laatste zetje gaf, dus voor jou is het niet eerlijk.

Is dit een reden om te stoppen met affiliate marketing?

Valkuilen zijn er om overwonnen te worden. Als je weet waar het fout kan gaan, dan kun je er wat tegen doen. Wat kun je ertegen doen?

✅ Alleen producten promoten van affiliates die met ‘last click’ werken. Ook belangrijk: op koop-zoektermen scoren en er met jouw verhaal voor zorgen dat iemand koopt. Voorbeeld: als iemand een gitaar wil kopen, dan weet hij/zij op een bepaald moment precies welke gitaar het gaat worden. Bijvoorbeeld een klassieke gitaar model x. Schrijf dan een artikel over ‘klassieke gitaar model x kopen’.

✅ Producten promoten die met ‘first click’ werken, maar dan heel goed nadenken over hoe jij ervoor kunt zorgen dat jij zelf de eerste klik hebt. Bijvoorbeeld door zelf te adverteren (check eerst of dat mag!). Of misschien zelfs wel een paragraaf in je teksten opnemen waarin je kopers vraagt om te kopen via een apparaat waarmee ze nog niet op de website van de verkoper zijn geweest. Gewoon omdat ze jou je commissie gunnen.

Heel eerlijk: ik weet nog niet goed hoe ik deze laatste tip goed zou kunnen verwoorden op een website, maar het is een optie.

Affiliate marketing valkuilen: de mooiste oplossing

Andere optie: kijk eens naar dit artikel over Coolblue. Die schaffen last click en first click helemaal af en zij kijken vanaf nu hoeveel een bepaald kanaal bijgedragen heeft aan de uiteindelijke koop. Dit lijkt mij de meest eerlijke oplossing voor iedereen. Maar goed: waar het mij om gaat is dat je erover nadenkt en snapt dat een bepaalde voorwaarde een probleem kan zijn om goed te verdienen met affiliate marketing. Een gewaarschuwd mens telt voor twee en kan actie ondernemen!

Geld verdienen met affiliate marketing onder

Valkuil 7: Denken dat je het wel alleen kunt

In deze valkuil ben ik in eerste instantie met beide voeten gesprongen. Ik dacht dat ik het wel alleen kon en Google was mijn beste vriend. Ja, je kunt het allemaal zelf, maar het kost veel tijd en uiteindelijk dus ook geld.

Wat helpt om wél commissies te verdienen met affiliate marketing? Op de juiste manier beginnen en weten wat je doet. Ik heb dat geleerd van Jacko Meijaard en ik heb in eerste instantie de Affiliate Marketing Revolutie aangeschaft. Een verrassend complete training voor een belachelijk laag bedrag. Voor 47 euro krijg je stap voor stap uitleg over hoe je een affiliate website opzet. Vind je 47 euro te veel geld? Je kunt ook het boek De Laptop Lifestyle kopen. Je betaalt alleen de verzendkosten en daarna kun je lezen over hoe je een affiliate website opzet en wat hierin belangrijk is. 

Met affiliate marketing beginnen aan de hand van een kompas

Affiliate marketing is een fantastische oplossing. Daarbij hoef je namelijk helemaal niets zelf te ontwikkelen. Je verdient gewoon geld door producten en diensten van anderen te PROMOTEN. Ik typ met opzet ‘promoten’ in hoofdletters. Want met affiliate marketing verkoop je niets zelf. Je promoot alleen maar producten en als iemand via jouw affiliate link een product koopt, dan krijg jij een vergoeding. Waarom krijg je een affiliate vergoeding? Omdat jij klanten voor deze ondernemer hebt gevonden die de ondernemer anders zelf nooit bereikt zou hebben. 

Maar even serieus: voor niets gaat de zon op. Ja, met affiliate marketing kun je een passief inkomen verdienen. Maar daar moet je wel wat voor doen. Zoek maar eens op het internet naar een populaire term zoals ‘speelgoed kopen’ of ‘iPhone kopen’, of nog mooier ‘de beste iPhone’ of ‘de beste datingsite’. Dan krijg je heel veel hits en als jij op een van deze gebieden promoot als affiliate partner, dan wil je natuurlijk wel hoog in de zoekresultaten komen. Kom je niet hoog in de zoekresultaten, dan kun je het wel schudden. Dan word je namelijk niet gevonden. 

Ik spreek uit eigen affiliate marketing ervaringen, want ik ben met een van mijn affiliate websites een keer in de Google Dance terecht gekomen. Binnen één dag zakten we van pagina 1 naar pagina 6 in de zoekresultaten. Dat hadden we trouwens al heel snel in de gaten. Hoe? Nou, er kwam werkelijk van de ene op de andere dag geen hond meer op onze website. En we hadden daardoor ineens €0 aan affiliate inkomsten. 

Maar goed, je wilt dus zo snel mogelijk hoog in Google komen. Dat valt nog niet mee, want dat wil iedereen. Daarom ben ik al vrij snel ingestapt in de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Ik heb het eerst een paar maanden zelf geprobeerd, maar ik zag al snel dat ik het zo niet ging redden. Ik zou het wel redden, maar als ik kan kiezen tussen de snelweg of een hobbelig zandpad, dan kies ik voor de snelweg. En dat is de Affiliate Marketing Revolutie. 

Wie is Jacko Meijaard van de Affiliate Marketing Revolutie? – De beste affiliate marketing cursus van Nederland

Jacko Meijaard is de oprichter en de bedenker van de Affiliate Marketing Revolutie. Al ruim 10 jaar is hij bezig met online marketing en bezit zelf tientallen affiliate websites. En dat doet ie niet slecht, want hij verdient echt tonnen per jaar met affiliate marketing. 

Jacko is geboren en getogen in het mooie Zeeland (Luctor Et Emergo!) zoals hij dat zelf zegt. Hij geniet zelf erg van het leven en heeft zijn dag zo ingedeeld dat hij voldoende vrije tijd heeft om leuke dingen te doen en zichzelf kan blijven ontwikkelen. 

Hij is gek op zijn vrijheid. Hij gaat dan ook graag naar het strand, het liefst 5x per jaar of meer op vakantie, houdt van lekker eten, sport graag, leest veel en is ook erg druk nieuwe ontwikkelingen. Zoals persoonlijke coaching, 10K club, 100K club, Marketheme en zijn boek ‘De Laptop Lifestyle‘. Want als je die € 47,- te veel vindt voor de training van de Affiliate Marketing Revolutie, dan kun je ook dit boek kopen voor slechts de verzendkosten. 

 
Over de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard
 

Jacko legt in de Affiliate Marketing Revolutie in 69 korte video’s uit wat je moet doen om een succesvolle affiliate website op te bouwen. Alle onderwerpen worden besproken: van het kiezen van een niche tot aan de puntjes op de i zetten op je affiliate website. Je hoeft natuurlijk niet alle video’s te kijken, maar ik wil je toch wel aanraden om dat te doen. 

De modules van de beste affiliate marketing cursus

De Affiliate Marketing Revolutie bestaat uit belangrijke modules, want succesvol worden als affiliate doet bijna niemand in een korte tijd. Echt, je moet doorzetten. Blijven schrijven, blijven posten en vooral ook blijven geloven in jezelf. Daar is inspiratie en motivatie voor nodig. 

Als je de video’s bekijkt, dan merk je dat Jacko regelmatig in herhaling valt. Hij heeft een paar stopwoordjes (of eigenlijk stopzinnetjes) en na een paar video’s denk je ‘jahaaa, nu weet ik het wel’. Maar toch is het belangrijk dat je de informatie tot je neemt, want je zal vroeg of laat tegen uitdagingen aanlopen en dan is het heel fijn als je weet wat je met die uitdaging kunt doen. 

Affiliate Marketing Revolutie review en aanbeveling module start

Affiliate marketing revolutie module 1: Wat is affiliate marketing en belangrijke beslissingen maken

Ook bij affiliate marketing is een goed begin het halve werk. Wat is affiliate marketing? Welke producten en diensten kun je promoten en wat is voor jou de juiste niche? Belangrijk! En als je dat beslist hebt, dan volgt de vraag: waar kun je jouw affiliate linkjes vandaan halen? Je kunt ze namelijk niet zelf maken. Dat is wat je in module 1 gaat doen. Beslissingen maken, kiezen en dan door. 

Affiliate Marketing Revolutie review en aanbeveling module 1

Affiliate marketing revolutie module 2: Eigen affiliate marketing website maken

In module 2 ga je al aan de slag met het bouwen van je website. Jacko vertelt je precies wat je moet doen. Zeker als je aan de slag gaat met Marketheme (het WordPress thema waarin Jacko zijn affiliate websites bouwt) dan kun je simpelweg de stappen volgen die Jacko laat zien. Als je dat doet, heb je deze onderdelen van je website aan het eind van module 2 gewoon klaar. In deze module ga je dus eigenlijk echt met affiliate marketing starten.

Affiliate Marketing Revolutie review en aanbeveling module 2

Affiliate marketing revolutie module 3: Zoekwoorden en blogberichten 

Een affiliate website valt of staat met blogberichten. Ja, je wilt de basis uit module 2 goed hebben staan, maar daarna wil je wekelijks meerdere blogberichten toevoegen aan je website. En nee, niet zomaar blogberichten, maar blogberichten die jouw website hoger laten komen in Google. Wat heb je daarvoor nodig? De juiste zoekwoorden en daarna jouw blogberichten optimaliseren op de zoekwoorden die jij hebt gekozen. Jacko legt uit hoe dat werkt in module 3. 

Affiliate Marketing Revolutie review en aanbeveling module 3

Affiliate marketing revolutie module 4: Je website live zetten

Ben je er helemaal klaar voor, dan kun je je website live zetten. Hierbij zijn een paar stappen belangrijk. Jacko vertelt je welke dat zijn. 

Affiliate Marketing Revolutie review en aanbeveling module 4

Affiliate marketing revolutie module 5: Google Analytics

Meten is weten. Je wilt weten hoeveel websitebezoekers je op je website hebt, wat ze doen en welke berichten zij interessant vinden (daar kun je dan meteen nog meer blogs over schrijven). Je wilt kunnen sturen en dat doe je met Google Analytics. Wederom niet moeilijk, maar je moet het wel even goed inrichten.  

Affiliate Marketing Revolutie review en aanbeveling module 5

Affiliate marketing revolutie module 6: Google nog blijer maken

Hoog in de zoekresultaten komen in Google is alles. En daar kun je nog een paar slimme trucs voor gebruiken. Zoals extra menu’s toevoegen, breadcrumbs gebruiken of met categorieën werken. Wees niet bang als je nu nog niet weet hoe het werkt. Jacko legt het allemaal uit. 

Affiliate Marketing Revolutie review en aanbeveling module 6

Affiliate marketing revolutie module 7: Extra module over Google Analytics en de Clarity Call 

De laatste module helpt je om de puntjes op de i te zetten en je krijgt de mogelijkheid om met een coach van de Affiliate Marketing Revolutie te praten over jouw stappen als affiliate. Je krijgt advies en je kunt vragen stellen. Hoe fijn is dat?! 

Vervolgens zijn er 7 bonusmodules: 6 modules met instructies, waar nog veel meer informatie te vinden is over de meest uiteenlopende onderwerpen. En dan nog een soort sales module, die niet direct belangrijk is voor een startende affiliate. Maar ik ben al zo ver dat ik serieuze plannen maak om met die module aan de slag te gaan. Jacko biedt namelijk ook mogelijkheden aan om het maken van je content (je blogs dus) uit te besteden. Zeker als je al affiliate-inkomsten hebt, is dit een kans om nog sneller te groeien en nog meer te verdienen. 

Affiliate Marketing Revolutie review en aanbeveling module 7

Affiliate Marketing Revolutie Review en Aanbeveling

Ik kan niet anders zeggen dan dat dit voor slechts € 47,- een bijzonder complete training is. En je kunt er twee kanten mee op. 

Optie 1: Met deze training kun je op een laagdrempelige manier ontdekken of affiliate marketing Nederland echt iets voor je is. Voor € 47,- koop je de training, je kijkt de video’s en je beslist. En is het niets voor jou, dan ben je dus maximaal die € 47,- kwijt. Dat is nog wel te doen, toch? 

Optie 2: ga direct aan de slag. En dat kan natuurlijk ook nadat je eerst optie 1 geprobeerd hebt. Maar dan sla je mooi twee vliegen in één klap. Je hebt én gekeken of dit wat voor je is en daarna kun je alle stappen erbij pakken en deze uitvoeren voor de niche waarin jij je wilt positioneren. 

Ook al valt Jacko regelmatig in herhaling, het is echt een hele goede en complete training en ik ben ontzettend blij dat ik de investering gedaan heb. Zonder Jacko zou ik niet staan waar ik nu sta. En dan zou ik niet ook alweer nadenken over mijn derde affiliate website! 

Wil jij dat ook? Lees dan verder over wat de Affiliate Marketing Revolutie inhoudt. Of je kunt het gloednieuwe boek van Jacko lezen. 

*** Soms heeft Jacko van de Affiliate Marketing Revolutie een speciale deal. Kijk hiervoor bij de Partner Deals, dan zie je of er op dit moment een speciaal aanbod geldt. 

Hoe kun je direct met affiliate marketing beginnen?

 

Wat heb je nodig om met affiliate marketing te beginnen? Allereerst natuurlijk affiliate links. Ik heb er een heleboel en die heb ik via verschillende wegen gekregen. Je kunt je aansluiten bij een affiliate-netwerk zoals bijvoorbeeld: 

Daarnaast heb ik affiliate links die ik rechtstreeks van ondernemers heb gekregen. Zij hebben zich bijvoorbeeld aangesloten bij Plug & Pay van IMU. Dit mag je trouwens gratis proberen, dus dat zou ik zeker doen! 

Als je die affiliate linkjes hebt ontvangen, is het een kwestie van mooie verhalen vertellen en de linkjes daarin delen. En dan wel op zo’n manier, dat je lezers er enthousiast van worden en erop klikken. Daarmee is de eerste stap gezet. Na die eerste klik wordt er een cookie geplaatst op de computer van jouw lezer. Als diezelfde lezer vervolgens binnen de affiliate-cookie termijn iets koopt, dan verdien jij een commissie. 

Tips om goed met affiliate marketing te beginnen

Met affiliate marketing beginnen? Maak gebruik van onderstaande tips en vergroot jouw kans op succes!

Geld verdienen met affiliate marketing tip 1: Doe goed onderzoek

Als je wilt starten met affiliate marketing dan móét je echt een paar dingen goed onderzoeken: 

Doe een zoekwoordenonderzoek. Zijn er voldoende mensen op zoek naar het onderwerp waar jij affiliate voor wilt worden? 

Welke leveranciers kun jij promoten en zijn de affiliate vergoedingen goed genoeg om hier een gezonde business mee op te bouwen? 

Heeft jouw niche toekomstperspectief? Denk hierbij aan de fidget-spinners. Die waren even niet aan te slepen. Met de nadruk op EVEN. Nu hoor je er niemand meer over. Als jij nu nog een affiliate website hebt over fidget-spinners, dan levert dat vast niets meer op; 

Wie zijn je concurrenten en zie je mogelijkheden om hen te verslaan? 

En ja, het is ook belangrijk dat je feeling hebt voor de niche waar jij voor kiest. Want als je een website begint over reizen, maar je komt zelf nooit de deur uit, dan zal je met de website zeer waarschijnlijk geen hoge ogen gooien. Jouw bezoekers voelen dat jij niet echt die reis hebt gemaakt en ze zullen niet ‘aan gaan’ op jouw verhalen. En dus niet op je affiliate linkjes klikken. Als jij feeling en interesse hebt voor een bepaalde niche, dan kun jij ook zeer waarschijnlijk meerwaarde leveren. En dat is nodig om succesvol te worden als affiliate. 

Beste affiliate marketing niche (voor 2021 en voor altijd) midden

Beginnen met affiliate marketing tip 2: Denk niet te klein

Waar ik de fout in ben gegaan, is dat ik te klein heb gedacht. Hoe kan ik nu affiliate worden van bijvoorbeeld bol.com? Of van Coolblue? Want ik dacht dat ik dan alles moest promoten wat zij in hun assortiment hebben. En dat is dus juist niet zo. 

Stel dat jij heel veel kennis hebt van wasmachines, dan zou je bij Coolblue affiliate kunnen worden en dan (in dit geval) op het gebied van wasmachines. Hoeveel mensen zullen er op ‘de beste wasmachine’, ‘de goedkoopste wasmachine’, ‘de grootste wasmachine’ of juist ‘top 10 beste wasmachines 2021’ zoeken? 

Als jij als affiliate mooie lijstjes maakt en ervoor zorgt dat jouw bezoekers het gevoel hebben dat ze op jouw website een goed advies krijgen, dan klikken ze heus op jouw affiliate link van Coolblue. Kassa! 

Wat moet je bijvoorbeeld doen als jij gek bent op wasmachines? 

Doe zoekwoordenonderzoek. Wordt er veel gezocht op de term ‘wasmachines’ en waar zoeken mensen dan precies naar? Je wilt natuurlijk gevonden worden op zoektermen waar al een duidelijke koopintentie op zit. Dus bijvoorbeeld ‘de beste wasmachine kopen’ of juist heel specifiek over een merk, zoals ‘Miele wasmachine kopen’; 

Schrijf daar blogs over, laat zo veel mogelijk zien, vertel over eigen affiliate marketing ervaringen. Maak video’s, deel de handleiding, geef tips. Jouw lezers smullen ervan; 

 ✅ Zorg uiteraard dat je affiliate linkjes hebt en let goed op. Coolblue geeft misschien niet de hoogste vergoedingen, maar Coolblue is wel een betrouwbare partij waar mensen zonder aarzelen een bestelling plaatsen. Ze wéten dat als je bij Coolblue bestelt, dat het dan goed komt. Krijg je van Coolblue bijvoorbeeld 5% commissie en heb je bij een ander onbekend bedrijf een commissie van 8%, dan zou ik toch voor Coolblue kiezen. De kans dat een lezer bij Coolblue bestelt is vele malen groter dan bij een onbekende partij; 

 ✅ Zorg dat je relevant blijft met je affiliate website. 
 

Geld verdienen met affiliate marketing tip 3: Wees niet bang om bedrijven om hulp te vragen

Wees ook niet bang om om hulp te vragen aan de bedrijven die je promoot. Jacko Meijaard schrijft in zijn boek ‘De Laptop Lifestyle’ dat hij op een gegeven moment een Sony koptelefoon promootte. Het liep van geen kant en hij had weinig commissies. Hij ontdekte hoe het kwam dat hij zo weinig klikken had: hij had de koptelefoon namelijk nooit zelf geprobeerd. Hij had gewoon teksten van andere websites overgenomen en dat allemaal onder elkaar geplakt. Zijn lezers voelden dat hij zelf niets van de koptelefoon wist. 

Jacko heeft toen aan Coolblue gevraagd of hij de koptelefoon mocht proberen en dat mocht. Hij heeft de koptelefoon vervolgens op van alles en nog wat getest en daar een verhaal over gemaakt met zijn eigen bevindingen. Blijft de koptelefoon goed zitten als je er mee gaat hardlopen? Wat doet de koptelefoon in de regen? Toen kon Jacko een goed onderbouwd persoonlijk verhaal schrijven. Drie keer raden wat er gebeurde? De commissies stroomden binnen! 

Ik zeg niet dat het altijd lukt, maar je kunt het altijd proberen. Vraag of je bepaalde producten mag proberen, zeker als jij ze wilt promoten. Nee heb je, ja kun je krijgen. 

Starten met affiliate marketing tip 4: Wees zo specifiek en relevant mogelijk

Beste affiliate marketing niche (voor 2021 en voor altijd) onder

Maak een website over SEO en promoot voortdurend SEMRUSH (een software-tool die je helpt bij SEO). Maak een website over wasmachines. Maak een website over cocktails. Maak een website over elektrische fietsen. Doe zoekwoordenonderzoek en kijk vooral naar long-tail zoektermen waar een koopintentie achter zit. En dan hoef je helemaal niet veel bezoekers per maand te trekken om toch goed te verdienen. Zeker als je ook nog eens een mooie affiliate vergoeding krijgt.

En als je zo groot denkt, dan is er zo veel dat je kunt promoten. Alleen al de complete collectie van Coolblue of bol.com. Alles is mogelijk, als jij maar goede content schrijft waar je jouw bezoekers mee helpt. 

Tip 5: Welke plugins wil je zo snel mogelijk aanschaffen?

Op mijn affiliate websites gebruik ik 3 plugins waar ik zo blij mee ben dat ik die aangeschaft heb. En wat zo fijn is, deze plugins besparen mij een hoop werk én ze zijn heel betaalbaar. Over welke affiliate plugins ik het heb?

  1. De Affiliate Held plugin. Dit is een veelzijdige tool die ik gebruik om mijn producten om een professionele manier te presenteren. Maar wat Affiliate Held ook kan is mooie inhoudsopgaves genereren (zie dit artikel, helemaal bovenaan) en de veelgestelde vragen op een overzichtelijke manier tonen (zie hieronder). Ik kan nu hier een heel verhaal vertellen over deze plugin, maar dat heb ik al gedaan in een ander artikel. Je kunt hier mijn review van de Affiliate Held Plugin lezen. Wil je direct op de website van Affiliate Held kijken, klik dan hier.
  2. Thirsty Affiliates! Ook zo’n kanjer. Wat deze plugin voor me doet is dat je je affiliate linkjes kunt ‘vermommen’. Affiliate linkjes zijn meestal niet heel mooi en de oplettende lezer ziet er meteen een mogelijk veiligheidsrisico in. Het zijn geen cleane linkjes, maar juist vaak een reeks getallen en letters en rare tekentjes en dat geeft geen goed gevoel voor je bezoeker. Je wilt dus liever een andere code, maar dat kun je niet even zelf. Thirsty Affiliates kan het wel. Kijk hier wat Thirsty Affiliates allemaal kan en ik zeg je -> deze plugin is het geld meer dan waard. Al was het alleen maar om het volgende: het kan gebeuren (en het is mij al meerdere keren gebeurd) dat een affiliate link verandert. Dan moet je heel je website door gaan zoeken waar die link allemaal staat. Gebruik je Thirsty Affiliates dan hoef je het maar op 1 plek te veranderen (in de plugin) en dan verandert het meteen overal op de website waar je die link maar hebt gebruikt. Just saying!
  3. Dit is niet echt een plugin, maar het zijn documenten. Welke documenten? De privacy-verklaring, de disclaimer, de cookieverklaring en je algemene voorwaarden. Super belangrijk om dat op orde te hebben. Ik heb ze van Affiliate Voorwaarden en ik wéét nu dat ik alles netjes afgekaart heb. Nu kun je denken ‘kopieer ik het toch even van deze site’. Yep, dat kan. Maar de mensen achter Affiliate Voorwaarden zijn ook niet gek en ze kennen hun pappenheimers. Gewoon een keer omgekeerd zoeken en als ze hun eigen teksten terugvinden op websites die niet bij hun gekocht hebben dan kloppen ze bij je aan. Niet voor niks juristen natuurlijk. Dus doe jezelf een plezier en schaf het gewoon aan. Slaap je meteen een stuk rustiger van.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over met affiliate marketing beginnen

De tips die ik deel op onlinebusinessbouwer.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

PS: Meer weten over manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie