Wat verdien je met affiliate marketing?

Als ik vertel dat ik affiliate marketing doe dan mag ik altijd meteen uitleggen. De eerste vraag is meestal: wat is affiliate marketing? Gevolgd door vraag 2: En levert het een beetje op?

50% van de verkoopprijs is niet ongebruikelijk

Wat je met affiliate marketing verdient, daar kan ik geen zinnig woord over zeggen. Dat hangt voor een groot deel van jezelf af. Wat ik wel weet is dat ik regelmatig vergoedingen zie van 50% van de aankoopprijs. Geloof je me niet? Het is echt waar. Zeker als je een online training verkoopt dan kan dat heel goed. Als een ondernemer eenmaal een online training heeft gemaakt dan hoeft hij of zij daar niks meer aan te doen. Zeker als de training 100% online is. Krijg je er nog coaching of andere persoonlijke aandacht bij, dan wordt het een ander verhaal. Maar als het echt alleen maar online is, dan maakt het de ondernemer niet uit hoeveel programma’s hij/zij verkoopt. Sterker nog, hoe meer hoe liever.

De gedachte is dan vervolgens heel simpel: deze ondernemer realiseert door jouw tussenkomst een verkoop die hij/zij anders nooit gehad zou hebben. Ondernemers hebben dus liever WEL de helft van de opbrengst dan helemaal geen opbrengst. En daarmee gunnen ze jou gewoon 50% van de verkoopprijs.

Denk ook eens aan abonnementen

Je kunt ook abonnementen verkopen en dat is misschien nog wel interessanter. Soms krijg je namelijk een bepaald percentage van het maandelijkse abonnement dat iemand via jouw affiliate link koopt. Stel je dus voor: iemand koopt via jouw link software om een webshop in te maken. Hij of zij betaalt 50 euro per maand voor deze software en jij krijgt 25% van dit maandbedrag zo lang ‘jouw koper’ het abonnement houdt. So hee, dat is iedere maand € 12,50 en dat kan zo maar eens jaren doorgaan. Want als ‘jouw koper’ een succesvolle webshop heeft dan stopt hij of zij er niet zomaar mee.

Dit is maar een voorbeeld, maar ik weet dat er abonnementen zijn die voor nog veel hogere bedragen gaan. En dat blijft dus doorgaan totdat ‘jouw koper’ het abonnement opzegt.

Consistentie

Je hebt het in eigen hand hoeveel je verdient. Hoe ‘dikker’ jouw website wordt, hoe eerder Google jou gaat zien en hoog rankt in de zoekresultaten. Als je een hoge positie in de zoekresultaten hebt, gaan mensen die op jouw zoekwoorden zoeken jouw website vinden. En dan gaat de wet van de grote getallen werken. Als je 100 bezoekers op een dag hebt en 1% koopt via jouw affiliate link, dan mag je iedere dag rekenen op 1 vergoeding. Als je echter 1000 bezoekers per dag krijgt, of 10.000 of 100.000, dat kan je met een behoorlijke zekerheid voorspellen hoeveel je verdient.

Dat zal zeker niet vanaf het begin zijn, je moet eerst bouwen en geduld hebben. Maar als het eenmaal gaat lopen, dan ben je los. En dan blijven bouwen. Wat verdien je met affiliate marketing? The sky is the limit, maar daar moet je dus wel voor blijven bouwen.

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl