Wat is de Google dance en wat betekent het voor je website?

De Google Dance, ik kan niet exact uitleggen wat het is. Google Dance is zelfs niet eens een officiële naam. Maar ik kan wel vertellen wat het met je doet als je website slachtoffer wordt van de Google Dance. Je schrikt je namelijk een ongeluk.

Wij hebben naast deze website ook een Speelgoed Van Het Jaar website. December is onze maand, dan willen we knallen. Want in die maand wordt er veel gezocht op speelgoed. En… ik had een blog geschreven die gewoon op plek 2 stond in de zoekresultaten. We waren er dus helemaal klaar voor.

En opeens waren de affiliate-inkomsten 0. Niet 1 dag, maar 10 dagen achter elkaar. Wat was er aan de hand? We waren van een mooie positie op de eerste pagina van de zoekresultaten gezakt naar pagina 6. We stonden met onze website zelfs achter een krant die ooit 1 artikel had geschreven over speelgoed. Dat kan gewoon niet! We hebben onze website helemaal geoptimaliseerd op speelgoed-termen en dan zal een krant die 1 artikel heeft geschreven over speelgoed ineens boven ons staan?

We waren slachtoffer geworden van de Google Dance. Als Google het algoritme verandert dan kan het even chaos worden. Je hebt er lang niet altijd last van, maar wij nu dus wel. En na 10 dagen stonden we ineens weer terug op de eerste pagina. Daar hadden we niks voor gedaan. Sterker nog, de moed was ons in de schoenen gezakt en we hadden even geen puf meer om nog extra content toe te voegen. We hadden dus echt niks gedaan én we waren ook nog eens 1 positie gestegen ten opzicht van voor de Google Dance.

Wat wel heel jammer was, is dat we in de week waarin we echt hadden willen knallen helemaal niks verdiend hebben. Maar het goede nieuws is dat we de Google Dance overleefd hebben en dat Google ons onze positie (+1) heeft teruggegeven. En dat laatste is altijd maar afwachten. Er zijn verhalen bekend van mensen die van pagina 1 naar pagina 100 gingen en nooit meer terugkwamen.

Google Dance, wat is er over bekend?

De Google Dance is de periode tussen het begin en het einde van een Google update. En deze dans duurt gemiddeld zo’n vier tot zeven dagen. De update (en de Dance) is voorbij wanneer de nieuwe database op www.google.com staat. Een update begint bijna altijd tegen het einde van de maand.

Wat je het beste kunt doen als de Google Dance begonnen is: volop nieuwe pagina’s publiceren om deze zo snel mogelijk in de volgende update van Google te krijgen. De spider van Google gaat namelijk meestal vrij snel na een update opnieuw pagina’s ophalen voor de index van de volgende maand. En dan ben jij daar bij.

Ik hoop dat de Google Dance je nooit overkomt en als het gebeurt, dat het op een moment is dat het je niet heel slecht uitkomt. Er is nog veel meer te vertellen over hoger komen in Google, daarover vertel ik in dit artikel.

 

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl