Anti-Productiviteit training van Tibor Olgers Review (2024)

Anti-Productiviteit training van Tibor Olgers Review (2022!)

Een paar weken geleden kreeg ik een mail met een aanbieding: Tibor Olgers had een nieuwe training genaamd Anti-Productiviteit. Ik mocht nog voor een pilot-prijs instappen en ik dacht ‘niet geschoten is altijd mis’.

Want heel eerlijk, ik wist niet zo goed wat ik met deze training aan moest. Anti-productiviteit? Het voelde niet direct als een probleem dat ik nu heel dringend op moest lossen. Geen idee ook wat ik van de training moest verwachten, voor die paar tientjes ben ik er gewoon blind ingesprongen.

Ik deel graag met je wat ik van de training vond en ik waarschuw je alvast. Het begon allemaal niet zo positief, maar dat veranderde al snel.

Weet je al dat jij de Anti-productiviteit training van Tibor Olgers zo hard nodig hebt? Dan kun je hier direct klikken en op de website van Tibor zelf kijken of het wat voor je is.

De Anti-Productiviteittraining, eerste indruk

Vol goede moed begon ik met de eerste modules en ik schrok er eigenlijk van hoe kort ze waren. Video’s van een paar minuten met als klapper les 3: De fundering: aandacht, tijd en geld. De complete module is een video van 1 minuut en 5 seconden. Serieus?!? Even dacht ik dat het zelfs zonde was van die paar tientjes die ik erin gestoken had. Inmiddels heb ik de hele training gedaan en mijn mening is 180 graden gedraaid. Ik ben enthousiast, want Tibor legt de vinger precies op de zere plek.

Wat is die zere plek? Dat je heel druk kunt zijn met rennen en vliegen. Maar als het de verkeerde kant op is, dan heb je toch een probleem. En dat is wat ik veel mensen zie doen (inclusief mezelf). Ja, ik ben hele dagen druk, maar ben ik druk met de juiste dingen? Juist daar gaat deze training over. Om voor JEZELF te bepalen wat voor jou de juiste richting is. En als je die juiste richting gevonden hebt, hoe ga je er dan zo efficiënt mogelijk komen.

Wat Tibor ook helemaal aan het eind zegt, dat is het: de belangrijkste verschuiving die nodig is is niet meer en sneller willen, maar minder en beter krijgen. Minder connecties maar wel betere relaties. Je wilt minder omzet maar wel meer winst. Je wilt minder druk maar wel een beter leven. En dát is waar deze anti-productiviteitstraining over gaat.

Welke lessen krijg je in de Anti-Productiviteit training?

De training is opgebouwd in 8 modules en hieronder geef ik je een overzicht + mijn persoonlijke inzichten/ervaringen.

Introductie

Je start met de introductie. Een korte video van 1 minuut waarin Tibor uitlegt wat we gaan doen en wat er nodig is.

Les 1: Clean worden voordat je kunt starten

Hoppa, les 1. Die gaat over dat het tegenwoordig zo moeilijk is om je aandacht ergens bij te houden. Grootste ruis is hierin je telefoon. Heel eerlijk, ik heb hier zelf weinig last van. Ik laat mijn telefoon regelmatig thuis en ’s nachts gaat ie helemaal uit. Maar ik zie het om me heen dat mensen geen seconde zonder dat ding kunnen.

Tibor legt in les 1 uit wat het je kost als je telefoon je leven beheerst en hij geeft ook tips over hoe je van deze verslaving af kunt komen. Want face it, een groot deel van de mensheid is inmiddels verslaafd aan de telefoon. Dit is stap 1 naar minder en beter.

Les 2: Het goede leven

Tibor zegt zelf ‘In een wereld waarin iedereen jaagt op het maximale, heeft niemand ooit genoeg.’ Wat genoeg is bepaal je zelf. Het is jouw leven en in deze module ga je bepalen wat belangrijk is voor jou. En keuzes maken. Je gaat aan de slag met:

  1. Wat doet ertoe voor jou?
  2. Hoe ziet een goede dag eruit voor jou?
  3. Wat is genoeg (qua geld en qua vrije tijd)?

Een belangrijke les voor mij, want heel eerlijk: ik laat me leiden door de agenda van mijn klanten. Wat zij van mij nodig hebben, dat ga ik doen. En daarmee ga ik voorbij aan mezelf. Deze les heeft mij geleerd om te kijken naar wat IK wil en HOE ik het wil. Gewoon door een canvas in te vullen .

Les 3: De Fundering: aandacht, tijd en geld

In deze module ontdek je waar je je leven precies op bouwt. En wat je dus als eerste op orde moet hebben voordat je überhaupt begint met bouwen. Dat is tijd, geld en aandacht. En maak niet de fout om te denken dat het daar om draait. Het zijn de voorwaarden om waar het wel om draait mogelijk te maken.

Les 4: Aandacht

In deze module krijg je een simpel kwadrant dat je direct duidelijk maakt welke knoop je door moet hakken. De snelste manier naar vooruitgang is namelijk niet om nieuwe dingen aan te pakken, maar door bepaalde mensen en activiteiten los te laten.

productiviteit tips

Ook hier weer een canvas om in te vullen en eentje die ik met knikkende knietjes opende. Want Tibor vraagt je ook om bepaalde mensen uit je leven te schrappen. En bepaalde taken. Taken waar mijn hele lijf meteen van schreeuwt dat ik dat toch echt moet blijven doen. Maar goed, ik heb het canvas ingevuld en door naar de volgende module.

Deze les heeft trouwens een prachtige bonus over hoe je kunt dansen met het leven. Ik had dit verhaal al eens gehoord en ik heb zelfs de complete video bewaard omdat ik dit zo’n treffend verhaal vond. Nu heb ik hem gewoon in deze training. Heel fijn. Want dit verhaal, deze paar minuten, daar draait het leven echt om.

En dan is er nog een tweede bonus die erover gaat dat je ooit doodgaat en dat je dan leeg wilt sterven nadat je vol hebt geleefd.

Les 5: Geld

Woehoe, dit is een heftige module. Want het gaat niet alleen over geld krijgen en vermogen opbouwen. Nee het gaat ook over hoe het nu gaat in de wereld. Over wat Tibor verwacht dat er gaat gebeuren (is geen fijn plaatje!) en wat je NU kunt doen om daarin te overleven. Misschien zelfs letterlijk overleven.

Ik heb deze module direct gedeeld met mijn lief en gezegd ‘dit is het wat we moeten gaan doen’. Wij stonden (toevallig?) net op een tweesprong van welke kant gaan we op. Dat is me door het verhaal van Tibor helemaal duidelijk geworden.

Les 6: Tijdmaker

Hier is ie dan, de echte breinkraker. Want iedereen heeft 24 uur in een dag en het is maar hoe je die tijd besteedt. Hier ga je een plan maken. Kijken wat je wél blijft doen en wat je niet meer gaat doen. Gebaseerd op een duidelijke strategie.

Krijg je niet alleen rust van in je kop, maar als je de oefeningen echt toepast dan kun je je waarde x100 laten gaan.

Voor dit canvas moet ik nog een keer goed gaan zitten, maar ik ga het zeker doen. En me er dan ook aan houden.

Bij deze module komt ook weer een prachtige bonus over het geheim van het leven. Wat is dat geheim? Dat je de weg van de MEESTE weerstand moet kiezen. Wat Tibor daarmee bedoelt legt hij uit in een video van 35 minuten. Ik zou zeggen ‘ga er eens lekker voor zitten, want hij heeft echt wijze woorden’.

Les 7: Het Systeem (deel 1)

Het is niet voor niets de ANTI-productiviteits training. Minder is meer. En dat is mijn valkuil, want voor mij is tot op heden meer meer geweest.

In deze module geeft Tibor je een simpel raamwerk met 1 thema, 1 kerncijfer, 3 kernprocessen en 1 feestje. En die enen zijn ook keiharde enen. En geen drie. Of zelfs maar 2. Dat is ook logisch. Het is een raamwerk per kwartaal en als jij deze dingen in dat ene kwartaal doet en je houdt dat kwartaal na kwartaal vol, dan moet je eens kijken waar je komt.

Dit legt Tibor allemaal uit in les 7. Je doet minder, maar je bereikt zoveel als je dit een jaar of jaren doet. Met maar 1 thema per keer.

productiviteit

Les 8: Het Systeem (deel 2)

Terwijl je in de vorige les het raamwerk neerlegde, moet je het nu ook echt gaan DOEN. Tibor legt uit hoe je daarvoor een plan maakt waar je je ook aan kunt houden, maar vooral ook hoe je accountable gehouden kunt worden. Kortom: dat je iemand meeneemt in jouw proces aan wie jij verantwoording af gaat leggen. Want dat verantwoording afleggen dat is jouw stok achter de deur.

Ik kreeg meteen het gevoel dat ik ineens heel veel moest, maar al snel kwam het besef dat dat ook logisch is. Want in les 2 heb ik bepaald wat een goed leven is. In les 4, 5 en 6 heb ik bepaald wat daarvoor nodig is. En in les 7 heb ik een stappenplan gemaakt. Blijkbaar vind ik dit dus belangrijk. En dan moet ik het ook gaan DOEN.

Tibor Olgers

wie is Tibor Olgers

Wat me allereerst opvalt aan Tibor is dat er heel weinig over hem te vinden is op internet. Terwijl hij online wel degelijk goed vertegenwoordigd is. Doet ie goed.

Wat ik wel over Tibor kon vinden? Tibor Olgers is business- en Bullet Proof Life coach. Als ex-teamleider van een speciale eenheid gebruikt hij de strategieën en principes waarmee dat soort eenheden duurzaam topprestaties leveren en hij vertaalt dat naar het bedrijfsleven.

Alleen winnen op zakelijk gebied is volgens Tibor geen winst. Zijn bedrijf staat voor winst op alle fronten: een gezonde groei van bedrijf, financiën, relatie en gezondheid. Zoals hij zelf vaak gekscherend zegt ‘ben je klaar om naar deze professionele schreeuwlelijk te luisteren?’

Anti-Productiviteit review

Zoals ik aan het begin van deze review al schreef, begon ik met teleurstelling. Zulke korte video’s! Maar dat werd na module 3 heel anders. Niet alleen werden de video’s en de content meer, het werd ook steeds interessanter. Ik had het ene na het andere aha-moment en ik zag ook waar ik fout ging.

Al met al is het nog steeds geen lange training hoor, met een paar uurtjes ben je door alle lessen heen. Nee, de waarde van deze training zit in de informatie die je krijgt. Informatie die ik nu aan het processen ben. Ik ga de training ook opnieuw kijken en dan echt alle opdrachten doen. Want dit is waar ik naar op zoek ben. Minder is meer.

Ik was tot op heden altijd druk. En maar rennen en vliegen, maar ren en vlieg ik de juiste kant op? De belangrijkste les die ik met deze training geleerd heb is niet meer en sneller willen, maar minder en beter krijgen. Minder connecties maar wel betere relaties (stond bovenaan mijn verlanglijstje van dit jaar). Minder omzet maar wel meer winst. Minder druk maar wel een beter leven.

Als dit is waar jij ook naar op zoek bent dan is deze training voor jou. Voor slechts 100 euro (exclusief btw) kun je meteen aan de slag met de Anti-productiviteit training en die 100 euro is deze training meer dan waard!

Veelgestelde vragen over de Anti-Productiviteit training van Tibor Olgers

Ik krijg veel vragen over de Anti-Productiviteit training en daarom geef ik hieronder antwoord op de meestgestelde vragen.

#1 Wie is Tibor Olgers

Tibor werkte meer dan 10 jaar als operationeel teamleider bij een speciale politie-eenheid waarbij hij over de hele wereld verantwoordelijk was voor de veiligheid van ernstig bedreigde getuigen, politici en de Koninklijke familie. De strategieën en principes die hij daar geleerd en gehanteerd heeft zijn van onschatbare waarde voor ondernemers. Tibor zegt namelijk dat veel ondernemers hard werken maar zonder plan, zonder accountability en zonder begeleiding. Als je maar wat doet is de enige groeistrategie nóg harder werken. Dit leidt tot onrust in je kop, een krakend lijf en relaties die onder druk komen te staan.

#2 Productiviteit definitie, wat is productiviteit eigenlijk?

Wikipedia zegt dat de definitie van productiviteit is: het is in de economie de relatie tussen de efficiëntie en de effectiviteit waarmee een organisatie of een hele economie de productiemiddelen (offers) om weet te zetten in resultaat. Hoe bereken je dit? Productiviteit kan worden uitgedrukt als het quotiënt van het resultaat en de offers, dus P = R / O. Concreet voorbeeld: voor een fietsenfabriek betekent dat het aantal gemaakte fietsen delen door de tijd die er aan het maken van de fietsen is besteed. Fijn om te weten natuurlijk, maar feitelijk heb je er ook weer niet zo heel veel aan. Want er wordt bij deze berekening niet gekeken naar of het ook zin had. Dat is precies de kern van de Anti-Productiviteit training. Het allerbelangrijkst is natuurlijk weten dat je aan het juiste werkt.

#3 Productiviteit tips, welke zijn het belangrijkst

Is productiviteit per definitie slecht? Dit is een terechte vraag natuurlijk als je een training maakt die Anti-Productiviteit heet. Het antwoord is nee, productiviteit is niet per definitie slecht. Maar het kan het wel zijn. Als je niet eerst goed hebt gekeken of wat je probeert te bereiken ook daadwerkelijk is wat je wilt hebben. Verder is het ook belangrijk om te kijken welke offers je wilt brengen. En nee, het doel heiligt niet de middelen. Je hebt namelijk maar 1 leven en dat leven wil je zo leuk mogelijk leven. Dus kies wat JIJ belangrijk vindt. Wat jij wilt krijgen en wat jij wilt offeren. Die keuzes op de juiste manier maken, leer je in de training van Tibor. En als je dat raamwerk hebt staan, dan mag je gaan knallen. Met mate natuurlijk. Maar dan weet je in ieder geval dat je de juiste dingen doet en dat je al die dingen die er niet toe doen delegeert, automatiseert of elimineert. Dus de belangrijkste productiviteit verhogen tips zijn: zorg dat je eerst kraakhelder hebt wat je wilt en ga daarná pas knallen. Je zult zien dat je dan ook de ruimte en de tijd hebt om alles te doen wat nodig is om het maximale resultaat te behalen.

#4 Wat kost de Anti-Productiviteit training?

Op dit moment kun je de Anti-Productiviteit training voor € 100,- aanschaffen en die € 100,- is exclusief btw. Een schijntje voor de inzichten die je opdoet. Dat was in ieder geval bij mij het geval.

#5 Wat als ik de Anti-Productiviteit training toch tegen vind vallen?

Vind je de Anti-Productiviteit training tegenvallen? Dan is meteen mijn eerste vraag: heb je er echt goed naar gekeken? Want in mijn ogen kan het bijna niet dat je deze training de prijs niet waard vindt. Maar goed, als je het echt niets vindt dan belooft Tibor het volgende: Heb je de modules doorgenomen, de opdrachten uitgevoerd, de principes toegepast in je bedrijf en ben je niet onder de indruk van de resultaten? Stuur binnen 30 dagen een mailtje naar hallo@tibor.nl en je krijgt je geld terug. Dus er is er maar 1 die risico loopt en dat is Tibor Olgers. Jij kunt de Anti-Productiviteit training compleet zonder risico hier kopen.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over de Anti-Productiviteit training

De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

Tip: Manieren ontdekken van online geld verdienen? Lees dan mijn uitgebreid artikel over online geld verdienen.

Plaats een reactie