Over mij

Liesbeth de Korte

Liesbeth de Korte

Mijn naam is Liesbeth de Korte en ik ben nog net een veertiger. Met de nadruk op ‘nog net’.

Ik woon op het eiland Tholen in de plaats Tholen en daarmee woon ik mooi tussen Vlissingen, Breda, Rotterdam en Antwerpen in.

Op deze “over mij” pagina lees je mijn verhaal en hoe ik jou kan helpen om je online business op te bouwen of je online business nog beter neer te zetten.

Mijn verhaal

Op jonge leeftijd was ik al een bijzonder kind. Ik kon alles ‘seffe wel’ (vertaling: ik kon het zelf wel) maar dat was niet altijd waar. Sterker nog: ik heb het bijna voor elkaar gekregen om te blijven zitten op de kleuterschool. De kleuterjuf vond het geen gek idee om mijn nog een jaartje langer op de kleuterschool te houden. Gelukkig is dat niet gebeurd ?.

Op de lagere school bloeide ik op, maar ik was wel vaak ziek. Had vooral te maken met een paar onhandige oren. Dat en het feit dat ik de CITO-toets niet heel goed gemaakt had, zorgde ervoor dat ik MAVO-advies kreeg en dat heb ik dan ook keurig 4 jaar gedaan.

Na de MAVO ging ik naar de HAVO en ik bracht het warempel nog tot het VWO. En toen liep ik vast. Want ik vond alles leuk. In die tijd vroeg je nog informatieboekjes aan van opleidingen en ik had een nachtkastje dat stampesvol lag met allemaal informatieboekjes. Maar ik kon niet kiezen. Uiteindelijk heb ik maar de breedste studie gekozen die ik kon vinden.

Technische Bedrijfskunde

Vier jaar lang heb ik in Enschede gewoond en ik heb daar de studie Technische Bedrijfskunde gevolgd. Ik heb het zelfs gehaald, dus officieel ben ik Ir. Liesbeth de Korte. Nooit wat mee gedaan overigens.

Helaas werd ik na mijn studie ziek en kreeg ik Chronische Vermoeidheid. Daar heb ik trouwens nog steeds last van, maar ik kan er heel goed mee leven.

Lastig om werk te vinden

Mijn ziekte maakte het moeilijk om werk te vinden, zeker omdat ik parttime wilde werken. Ik kwam als vanzelf in administratieve banen terecht en ik vond het superleuk. Met Technische Bedrijfskunde was ik opgeleid om manager te worden, maar dat paste helemaal niet bij mij.

Na een reeks aan administratieve banen belandde ik uiteindelijk bij een groot bedrijf als salarisadministrateur. Na een fusie werd ik helaas boventallig verklaard en de zoektocht naar een baan kon weer beginnen.

Lukte niet

In die tijd was half Nederland op zoek naar een parttime administratieve baan en ik kwam er gewoon niet tussen. Om wanhopig van te worden.

Toen kwam mijn miracle moment: ik ontdekte de term Virtueel Assistent. Op afstand voor klanten werken (virtueel) en ik zou zelf kunnen bepalen hoe veel uren ik wilde werken. Ik heb een training van een half jaar gevolgd en ik kon van kiet.

Opleidingen en trainingen

Ik dacht dat ik er met die ene training wel zou zijn, maar niets bleek minder waar. Sinds 2015 heb ik een hele bak aan trainingen gevolgd op uiteenlopende gebieden. Ik vond het allemaal even leuk. Ik geniet van leren, van groeien en van mezelf steeds maar weer uitdagen.

Al die kennis en ervaring heb ik voor mezelf gebruikt en voor mijn klanten maar ik heb altijd het gevoel gehad dat er meer in zat.

Digital nomad

Inmiddels waren mijn vriend Rinie en ik toch wel een beetje verliefd geworden op Italië. Sinds 2012 hebben we ieder jaar een taalreis naar een stad in Italië gemaakt en gingen we tijdens onze vakantie naar school. Italiaans leren in onder andere Rome, Bologna, Florence, Salerno, Turijn en ik ben vast nog een paar steden vergeten.

We zijn nog verder gegaan en in 2018 hebben we 8 weken in Italië gewoond. In 2019 hebben we het nog eens dunnetjes over gedaan en zijn we nog 5 weken in Italië geweest. En al die tijd draaide mijn bedrijf gewoon door. Ik werk online en als ik mijn laptop bij me heb dan kan ik werken.

Op het moment dat ik deze pagina schrijf zitten we midden in de corona-crisis en ik ben zo blij dat ik online werk. Voor mij is er zo goed als niets veranderd en mijn werk loopt gewoon door. Dat gun ik andere mensen ook.

Hoe kan ik jou helpen

Dat is een van de redenen waarom ik deze website begonnen ben. Ik wil mijn kennis en ervaring zo veel mogelijk delen en het zou mij blij en gelukkig maken als ik weet dat ik andere mensen geholpen heb om ook van het internet te leven. Het kan, je moet alleen weten wat je kunt doen, wat belangrijk is en waar je op moet letten.

Blijf me dus volgen en doe er je voordeel mee.

2 gedachten over “Over mij”

 1. Hallo Liesbeth, ik ben Richard Kwast en ben 49 jaar en woon in Friesland.

  Ik heb uw leuk verhaal gelezen en vind het zeer interessant. Ik heb zelf een website, maar kan er niet veel mee. Er staat geen content op. Verkeerde host naam. Ik ben een beginners niveau op het gebied van affiliate marketing. Ik heb onlangs een mail gestuurd naar bol.com of ik van hun informatie kon krijgen om op gang te helpen voor zakenpartner. Ik ben nl. ook lid van AMR. Maar een content schrijven, welke niche is voor mij een moeilijk geval. In ieder geval mijn ambities zijn nog niet echt optimaal. Ben ook lid van Paypro. Maar de website is nog leeg en nog niet startklaar. Ben veel geld kwijt aan research voor affiliate wat niets opleverde. Ik ben particulier.

  Graag zou ik u willen vragen of u mij hiermee kunt helpen. Want ik betalingen gaan door maar is zonde als ik niet verder kom. Maar ik blijf sterk om hulp te zoeken.

  Hierdoor ben ik bij u beland, en hoop dat u mij uit deze situatie kunt redden,

  B.v.d,

  Met vriendelijke groeten,

  Richard kwast.

  Beantwoorden
  • Hoi Richard,

   Goed dat je hulp zoekt, want als ik je verhaal zo lees ga je niet de goede kant op. Zonde, want je hebt AMR al. Ik zou daar dan ook mijn hulp zoeken als ik jou was en ik begrijp ook niet zo goed dat je schrijft dat je veel geld kwijt bent aan research. Dat is helemaal niet nodig. Gewoon beginnen en onderweg steeds meer leren en ontdekken.

   Mijn tip aan jou zou zijn, koop het boek van Jacko Meijaard (De laptop lifestyle, https://internetsuccesgids.plugandpay.nl/r?id=mkpGF9MS). Daar heb ik veel aan gehad, ook voor ideeën van niches.

   Heel veel succes en nogmaals, ik zou in het forum bij AMR (en in AMR zelf https://internetsuccesgids.plugandpay.nl/r?id=7ECAQDFb) kijken hoe ze jouw website op stoom kunnen krijgen.

   Hartelijke groet,
   Liesbeth

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Ik werk graag samen met Liesbeth omdat het fijn is om iemand te hebben die heel goed is in haar werk en die ook hart voor de zaak heeft. Iemand die zichzelf blijft ontwikkelen in haar vakgebied.

Adrienne van den Bos
Gifted People

Liesbeth is erg prettig om mee te werken omdat ze een persoonlijke en rustige benadering heeft en boordevol tips zit. Met de nadruk op tips: het is niet moeten, maar kunnen.

Kim Heijboer
Gewichtsconsulent Kim

Ik had vooral behoefte aan iemand die me kon helpen met Facebook en Facebookadvertenties, die alle ins and outs kent van Autorespond, die teksten kan schrijven en die meedenkt qua strategie. Liesbeth heeft deze kwaliteiten allemaal in huis.

Peter Plusquin
www.shortcuts.be

Vanaf de allereerste seconde heeft Liesbeth me tijd opgeleverd en ze ging meteen naast me staan. Ze zet mij als klant voorop en ze verstaat de kunst mij in het licht te zetten. Ze laat me voelen dat mijn succes haar succes is.

Carla Ketelaar
www.laatsteliefde.nl

De aanbevelingen van mijn klanten, die door Liesbeth uitgewerkt zijn, zijn voor mij goud waard. Ik las wat klanten van mij vonden, wat ze van mijn dienst vonden en dat komt zo binnen. Het is niet alleen een waardevolle recensie of aanbeveling, het werkt ook goed voor je social proof op je website.

Petra Duijzer
www.creatiefsucces.nl

Liesbeth streeft een hoge kwaliteit na en komt haar afspraken na. Ze zoekt dingen uit en denkt mee. Ze is leergierig en zelfstandig en ze blijft zich ontwikkelen, daardoor was ze een goede sparringpartner. Ze was er echt voor me en ik voelde me door haar gesteund.

Danielle Leuvering
www.vabusinessacademy.nl