Geld verdienen met je website

Geld verdienen met website linksboven

Vind jij het superleuk om websites te bouwen en heb je misschien al een mooie website gebouwd maar gebeurt er nog weinig? Je hebt ‘m gemaakt en je hebt nog weinig bezoekers en geld verdienen met je website doe je al helemaal niet.

Zonde! Want dat kan echt anders. Hoe zou het voor je zijn als Google jouw website weet te vinden. Dat je veel bezoekers krijgt die relevante informatie op jouw website vinden en daardoor lang blijven lezen. Die interessante linkjes zien en daar ook op klikken, waardoor je geld kunt verdienen. Zou je leven een stuk makkelijker maken toch?

Dit artikel gaat over op welke manieren jij geld zou kunnen verdienen met je website. Dus doe er je voordeel mee.

Geld verdienen met bloggen

Een website bouwen is 1 ding, hoog in Google komen is iets heel anders. Om hoog te ranken in Google moet je 1 fout niet maken en dat is dat je een website bouwt en er daarna niets meer aan doet. Een website is niet statisch, een website is een organisch document dat zou moeten blijven groeien.

Heb jij dus een snelle pen en heb je een passie ergens voor? Ga daar over bloggen. Als je start met bloggen zijn er eigenlijk 3 manieren waarop je geld kunt verdienen:

 1. Verkoop eigen producten in je blogs.
 2. Promoot (en verkoop misschien zelfs wel) producten van iemand anders in je blogs.
 3. Toon advertenties in je blogs.

Het leuke is dat je niet hoeft te kiezen, alles mag. Je kunt voor optie 1, 2 en 3 gaan en dat allemaal in dezelfde blog. Of je combineert 2 opties, of je kiest er maar 1. Het is jouw feestje.

Hou echter 1 ding goed in je achterhoofd: Google is niet gek. Als je blogs niet relevant, leesbaar en informatief zijn dan vertrekken jouw lezers binnen no-time van je website. Dat ziet Google en dat ‘kost je punten’.

Verkoop eigen producten in je blogs

Heb jij een online training gemaakt, verkoop je fysieke producten of geef je persoonlijke begeleiding in wat dan ook? Daar kun jij vast heel veel over vertellen. Over problemen die jouw klanten hadden en hoe het nu met ze is, nu ze met jou of jouw producten gewerkt hebben. Welke angsten hadden jouw klanten en hoe is nu? Welke wensen hadden jouw klanten en hoe is het nu? Je kunt verder denken aan:

 • Wat is het dringende probleem waar jouw klanten tegenaan lopen en wat betekent dat voor ze?
 • Wat heb jij op dit gebied al geleerd en wie ben jij dat je andere mensen hierbij kunt helpen?
 • Welke oplossingen heb je?

Vertel oprechte verhalen en zuig niet hele verhalen uit je duim die niet waar zijn. Als het goed is is dat ook helemaal niet nodig, want je hebt tevreden klanten toch? Je wilt dus aanbevelingen vragen en die oprechte verhalen delen in een blog.

Even tussendoor: weet je niet hoe je een goede aanbeveling uitvraagt? Daar kan ik je mee helpen.

Aan het eind van iedere blog vertel je vervolgens dat je je lezer ook verder kunt helpen. Denk hierbij aan een gratis weggever, waarmee ze een eerste stap kunnen zetten kunnen zetten om hun dringende probleem op te lossen. Dat hoeft niet per se een e-book te zijn, denk ook eens aan een gratis adviesgesprek, een proefmonster of een reeks video’s.

Heb je een laaggeprijsd product, dan kun je natuurlijk ook direct je product aanbieden. Wat ook kan? Geef webinars en wijs je lezers op die gratis webinars. In die webinars geef je uiteraard goede tips, maar je wilt vooral jouw luisteraars inspireren en motiveren om met jou te gaan werken. Want je wilt natuurlijk niet dat je kijkers aan het eind van het webinar zeggen ‘dank je wel en ik kan het nu zelf wel’. Je wilt dat (een deel van) je kijkers bij je koopt!

Promoot (en verkoop) producten van iemand anders in je blogs

Geld verdienen met website midden

Om geld te verdienen met je website hoef je niet per se eigen producten of diensten te hebben. Je kunt ook geld verdienen door producten van anderen te verkopen of te promoten. Als jij bijvoorbeeld een grote fan bent van de KOBO e-reader en daar alles van weet, waarom zou je daar dan niet over gaan bloggen. Zorg dan meteen dat je een affiliate-link krijgt van een verkoper van KOBO’s en deel die link op je website. Als jij waardevolle tips deelt, jouw ervaringen vertelt en daar eerlijk en open in bent, dan lezen potentiële kopers jouw verhalen graag. En als ze vervolgens via jouw affiliate-link de e-reader kopen, dan verdien jij een commissie.

Het leuke is dat de bezoeker van jouw website niet eens die e-reader hoeft te kopen waarvoor hij op een link heeft geklikt. Zeker als je een affiliate link deelt van Bol.com dan krijg je ook commissies over andere producten die jouw bezoeker vervolgens bij bol.com koopt. Soms is het dus al genoeg als je iemand zo ver weet te krijgen dat hij/zij naar een bepaalde website gaat en daar aan het inkopen slaat.

Ik hoef je niet te vertellen dat hoe hoger je in Google staat, hoe meer bezoekers je krijgt en hoe meer potentiële klikkers je op jouw affiliate-link binnenhaalt. Hoe kom je hoger in Google? Door waardevolle informatie te delen.

Hetzelfde geldt voor Dropshipping. Als dropshipper verkoop je producten van anderen en je kunt het natuurlijk simpel houden door een shop te maken en je producten te verkopen door te adverteren op Google en op Facebook. Maar je voegt nog veel meer waarde aan je shop toe als je daadwerkelijk jouw ervaringen deelt. Als je weet waar je het over hebt en je net als bij affiliate-marketing jouw tips, ervaringen en mening deelt. Waarom is dit product zo geweldig? Wat doe jij er mee? Wat zijn de voordelen? Nog belangrijker: heb jij ook oprechte nadelen gezien? Vertel er over.

Toon advertenties in je blogs

Advertenties tonen in je blogs, hoe dan? Want hoe ga je daarvoor zorgen dat andere mensen op jouw blogs adverteren? Dan moet je zeker al een website hebben die miljoenen bezoekers per jaar trekt, want anders vinden adverteerders jou helemaal niet interessant.

Blijf even bij me, want het is helemaal niet nodig dat je al een hoog rankende website hebt. Sterker nog, dit kun je al vanaf je allereerste blog toepassen. Dat doe je met Google AdSense.

Wat is Google AdSense?

Google AdSense is een optie van Google. Als jij de bij deze dienst aansluit dan geef jij adverteerders op Google de mogelijkheid om op jouw website te adverteren. De adverteerder kan in zijn Google Ads instellen aan welke doelgroepen hij zijn advertenties wil laten zien.

Jij krijgt als blogger betaald voor het aanbieden van advertentieruimte op jouw website. Wat de vergoeding is hangt af van het aantal keer dat er wordt geklikt op de advertenties die op jouw website worden getoond. Hoe meer klikken, hoe meer je verdient. De adverteerder betaalt hiervoor en een deel van dit bedrag gaat naar Google en een deel gaat naar jou. Die verrekening gaat helemaal vanzelf.

Starten met Google AdSense

Als jij een website hebt dan kun je je aanmelden voor Google AdSense. Google zal jouw website checken en dan kan de munt twee kanten opvallen: of je wordt goedgekeurd of je website wordt afgekeurd. Wordt je website goedgekeurd, dan kun je meteen aan de slag.

Wat moet je doen om geld verdienen met Google AdSense?

Nu wordt het een klein beetje technisch, maar je moet stukjes code plakken op de plekken waar je advertenties wilt laten zien op je website. Na het plaatsen van de code hoef je dus eigenlijk niets meer te doen, behalve zorgen dat jouw website lekker veel bezoekers trekt. Hoe doe je dat? Met goede content.

Heb je invloed op welke advertenties op je website worden getoond?

Bij het aanmaken van een Google AdSense account geef je aan in welke categorie jouw website thuishoort. Op basis van deze informatie bepaalt het algoritme van Google welke advertenties het beste bij jouw website passen. Daarvoor kijkt Google dus ook naar de content die op jouw website staat. Google wil zoveel mogelijk verdienen en wil natuurlijk dat de advertenties die weergegeven worden op jouw website ook passen bij de interesses van jouw websitebezoekers.

Natuurlijk is Google AdSense pas echt winstgevend als je veel websitebezoekers hebt. Maar iedereen is ooit op 0 begonnen en jij nu misschien ook.

Geld verdienen met je website, mijn top 3 tips voor adverteren met Google AdSense

 • Heb jij een blog die het heel goed heeft gedaan en die heel veel mensen bekeken hebben? Plaats op die blog advertenties. Het heeft weinig zin om ads te plaatsen op blogs waar je weinig bezoekers hebt (maar goed, wat niet is kan nog komen natuurlijk!).
 • Zorg dat advertenties bovenaan je pagina getoond worden (dat heet ‘boven de vouw’). Dat geeft je de grootste kans dat je bezoekers de advertenties überhaupt zien.
 • Blijf schrijven en kijk welke onderwerpen goed aanslaan en welke minder. Richt je op de onderwerpen die wel aanslaan en hou je statistieken in de gaten.
Geld verdienen met website onder

Hoeveel geld kun je verdienen met een website?

De vraag die op ieders lippen brandt is dan natuurlijk ‘hoeveel geld kan ik verdienen met een website?’ Het antwoord is: zo veel als je maar wilt. Maar daar moet je wel keihard voor werken. Doorzetten. Blijven bouwen en vooral op de juiste manier bouwen. Wat is op de juiste manier bouwen:

 1. Kies een interessant onderwerp voor je website. Interessant voor jou, maar vooral interessant voor je lezers! Iets wat jouw interesse heeft en waar je dus veel over kunt vertellen. En waarmee je mensen kunt helpen met een oplossing voor hun dringende probleem.
 2. Zorg dat je hoog rankt op jouw zoekwoorden in Google. Blijf interessante artikelen schrijven over jouw onderwerp.
 3. Zorg dat je relevante ads op je website toont. Zorg dat de producten en diensten die je aanbiedt passen bij wat jouw bezoeker nodig heeft. Als dat niet klopt dan vertrekt jouw bezoeker weer van je website en ben je ze kwijt.

En hou 1 extra kans ook zeker in het oog. Er is niemand die zegt dat het bij 1 website moet blijven en dat je nu nooit meer over iets anders mag schrijven. Voel je dus ook vrij om nog meer websites te maken en op iedere website over andere onderwerpen te schrijven. Voor die nieuwe website kun je alle trucs van hierboven ook weer toepassen en zo kun je ook deze website laten groeien en een topper laten worden in Google.

Nou, ik stop met lullen en ik zou zeggen ‘aan de slag’. Want de beste tijd om met een website te beginnen was 20 jaar geleden. De tweede beste tijd is NU!

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie