Geld verdienen met geld

Geld verdienen met geld boven

‘De duivel schijt altijd op de grote hoop’ ken je die uitdrukking? Ja, ik val een beetje bot dit verhaal binnen, maar dat heeft een reden. Met deze uitdrukking zeg je dat rijken steeds rijker worden. Dat als je geld hebt dat het steeds makkelijker wordt om nog meer geld te krijgen. Waarom? Omdat je de kans krijgt om geld te verdienen met geld.

Maar moet je in beginsel met een gouden lepel in je mond geboren zijn om geld te kunnen verdienen met geld? Nee, dat is dus niet nodig. Je moet alleen een beginnetje maken, lef hebben en doorzetten. En dan schijt de duivel als vanzelf ook op jouw grote hoop.

Wat kun je bijvoorbeeld doen? Ik heb er een overzichtelijke lijst van gemaakt. Maar weet dat ik geen financieel adviseur ben en dat je zelf verantwoordelijk bent en blijft voor de keuzes die je maakt!

Door te sparen

De ouderwetse manier van geld verdienen werkt nog steeds, maar niet meer zo goed als vroeger. Mijn ouders hebben nog spaarrekeningen gehad waar ze 12% rente per jaar op ontvingen. Kijk, dat is lekker. Maar helaas, die spaarrekeningen zijn er niet meer. Je mag tegenwoordig al blij zijn als je 0,12% rente krijgt. En dat is jammer. Want het achtste wereldwonder (volgens Einstein) is samengestelde rente. Met 0,12% rente werkt dat principe alleen niet meer zo lekker.

Waar moet je aan denken met samengestelde rente?

Stel je stort aan het begin van jaar 1 € 10.000,- en je bent een bad-ass spaarder die 5% rente weet te krijgen op een spaarrekening. Dan hoef je helemaal niks te doen, je moet alleen het geld laten staan. Na 10 jaar is jouw € 10.000,- al ruim € 16.000,- euro waard. Wat denk je dat er gebeurt als je dat geld nog eens 30 jaar laat staan? Ik weet het antwoord: dan is jouw € 10.000,- gewoon € 70.000,- waard.

Geld verdienen met geld midden

Maar goed, dat lukt op dit moment niet, want de rente is veel lager dan 5%. Laten we zeggen dat je nu 0,5% rente krijgt. Dan heb je met een inleg van € 10.000,- na 10 jaar € 10.500,- en na 40 jaar heb je ruim € 12.000,-. Dat kan beter. Hier wordt zelfs Einstein niet vrolijk van.

Met beleggen

Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst en dat is wel een dingetje met beleggen. Maar goed, banken vallen ook om en als je je spaargeld toevallig bij die bank op een spaarrekening hebt staan, heb je ook kans dat je alles kwijt raakt.

Met beleggen kun je veel hogere rendementen halen en dat heb je zelf in de hand. Hoe hoger het risico hoe hoger de kans op een beter rendement. Maar ja, je kunt dus ook alles kwijtraken.

Even een rekensommetje: wat gebeurt er als je 15% rendement weet te maken op je beleggingen? Nou heel veel. Dan is die € 10.000,- uit ons vorige voorbeeld na 10 jaar zomaar ineens ruim € 40.000,- waard. En na 40 jaar, tadaaaaaa, meer dan 2,5 miljoen euro. Zonder ook maar een cent extra bij te storten. Gewoon die € 10.000,- van het begin en meer niet. Bizar!

Wat is daarvoor nodig?

  • € 10.000,- (of welk bedrag je ook maar mee wilt beginnen).
  • Vroeg genoeg starten, want hoe meer jaren je op kunt bouwen hoe mooier je bedrag wordt.
  • Lef om te durven beleggen.
  • Weten wat je doet (dus kennis over beleggen).

Wij beleggen sinds kort ook en doordat het sinds kort is is ons bedrag nog niet heel hoog. Maar we hebben over de afgelopen twee jaar wel meer dan 10% rendement. Dus…

Hoe hebben we dat gedaan? Veel lezen, bijvoorbeeld het boek van Harm van Wijk over in 10 stappen succesvol beleggen.

Geld verdienen met geld onder

Door te investeren in vastgoed

In vastgoed investeren is ook een goede optie. Mijn goede vriend T. Harv Eker zegt in het boek ‘Het miljonairsbrein ontrafeld’ dat je niet moet wachten met investeren in vastgoed, maar dat je moet investeren in vastgoed en dan moet wachten.

Het mooiste is het natuurlijk als je vastgoed kunt kopen met eigen geld, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om een hypotheek te nemen en de hypotheeklasten te betalen van huuropbrengsten van je vastgoed. Je winst is dan aan het eind de waardevermeerdering van je vastgoed.

Persoonlijk vind ik dit een gewaagde keuze. Ik heb nog niet zo lang geleden een documentaire op tv gezien van een man die met geleend geld vastgoed had gekocht. Het ging goed zo lang de huurders bleven zitten en bleven betalen. Maar toen kwam de crisis van 2008 en de huurders zegden de huur op en hij vond zo snel geen nieuwe huurders. Hij kon vervolgens de hypotheek niet meer betalen en werd door de bank gedwongen om voor een veel te laag bedrag zijn vastgoed te verkopen. Kortom: hij bleef met een enorme restschuld zitten en zijn financiële kaartenhuis stortte ter plekke in.

Dit is natuurlijk het allerslechtste scenario, maar het kan je gebeuren. Maar als je met eigen geld vastgoed kunt kopen, overkomt je dit zeer waarschijnlijk niet. En dan kun je een crisis uitzitten en wachten totdat de prijzen weer stijgen. Want als dat gaat gebeuren en dan kun je cashen.

Door te investeren in je bedrijf

Deze website heet niet voor niets onlinebusinessbouwer.nl en ik leg op deze website veel uit over marketing, tools en verkopen. In mijn ogen is de beste manier om geld te verdienen met geld door investeringen te doen in je bedrijf. In je eigen kennis bijvoorbeeld. Waardoor je hogere prijzen kunt vragen.

Maar denk ook eens in investeren in het inhuren van mensen. Dat je een team maakt dat met en voor jou werkt.

Affiliate marketing

Geld verdienen met geld onder

Stel dat jij een affiliate website hebt waar je iedere week een monsterartikel voor schrijft en een aantal kortere artikelen. Daar heb je tijd voor nodig. Voor 1 affiliate website is het nog wel te doen, maar wat als je 20 affiliate websites hebt? Dan zou je 20 monsterartikelen per week moeten schrijven en nog een heleboel kleinere artikelen. Dan schrijf je je vingers stuk en ben je constant aan het rennen en vliegen.

Hoe zou het voor je zijn als je de opbrengsten van je affiliate websites (voor een deel) investeert in de inhuur van mensen die jou helpen. Die artikelen voor je schrijven, die zoekwoordenonderzoek voor je doen en die de artikelen voor jou op je website plaatsen? Ja, dat kost geld, maar in dit voorbeeld heb je dan ook ineens 20 affiliate websites waar je geld mee verdient in plaats van 1. Als het goed is klotst het geld dan tegen de plinten omhoog, terwijl slechts een deel van dat geld betaalt aan de mensen die je helpen.

Dropshippen

Hetzelfde met dropshippen. Als je 1 dropship webshop hebt kun je leuk verkopen. Maar wat als je er 20 hebt? Dat kan alleen als je mensen inhuurt, anders word je helemaal gek van wat je allemaal moet doen voor je shops. Maar als jij goede webshops bouwt met kansrijke artikelen dan verdien je de sterren van de hemel. En net als bij het vorige voorbeeld betaal je slechts een deel van al dat geld uit aan je team.

Virtueel vastgoed

Kortom: geld verdienen met geld door je bedrijf steeds groter en groter te maken. En wat het mooie is. Of je nu een affiliate website of een dropship website hebt, die website is van jou. Het is jouw virtuele vastgoed en het blijft jouw virtuele vastgoed. Je kunt het verkopen maar je kunt er ook tot in lengte van jaren de vruchten van plukken.

Dat verkopen is trouwens ook een mooie melkkoe. Ik hoorde een tijdje geleden als richtlijn voor het verkopen van een affiliate website dat je moet denken aan de jaaropbrengst van de website. Dus als jouw affiliate website € 25.000,- per jaar oplevert dan is het heel gebruikelijk dat je de website verkoopt voor datzelfde bedrag. Stel dat je er zo 10 hebt, dan kun je een aardige tijd leven van dit bedrag (in dit voorbeeld € 250.000,-) en je hoeft er helemaal niks meer voor te doen. Sterker nog: je hebt jaren zelf een mooie geldstroom gehad en nu krijg je nog eens een flink bedrag ineens ook. Kom daar maar eens om als je voor een werkgever werkt. Dat lukt je niet, maar dit is echt heel goed te realiseren.

Hoe? Door geld te verdienen met geld. Door steeds weer te investeren. In jezelf en in je bedrijf. Door te groeien en geld te gebruiken om te groeien. Investeren in jezelf is trouwens sowieso (in mijn ogen) de beste manier om je geld te investeren. Daar kun je zoveel mee verdienen. Zoveel meer dan sparen. Zoveel meer dan beleggen. En met minder risico, want de kennis die in je koppie zit die neemt niemand je meer af.

Begin vroeg, laat het geld staan en laat het groeien en groeien en groeien. Bedank me later ?.

PS: Meer weten over manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie