Hoe kan je snel geld verdienen?

Hoe kan je snel geld verdienen boven

Leuk, 2 vragen in 1. Hoe kan je snel geld verdienen? Dan zeg ik meteen ‘definieer snel’ en ‘definieer geld verdienen’. Want wat is snel? Vandaag nog, of binnen een maand of binnen een jaar? Dat maakt namelijk verschil voor welke strategie je kunt en wilt kiezen. Hetzelfde voor ‘geld verdienen’. Hoeveel geld wil je verdienen? Is een paar euro genoeg? Dan zou je direct kunnen beginnen met het verzamelen van statiegeldflessen en dan ben je klaar. Of wil je genoeg geld verdienen om van te leven, zonder dat je daarvoor voor een baas hoeft te werken? Het antwoord op deze vragen maakt een wereld van verschil voor welk antwoord passend is.

Wij zijn natuurlijk online ondernemers (of ik ga er in ieder geval van uit dat je het wilt worden). Dan kan ik wel een veilige aanname doen dat het prima is dat ‘snel’ gelezen mag worden als ‘binnen een maand of misschien zelfs wel binnen een half jaar’. En dat ‘geld verdienen’ gelezen mag worden als ‘genoeg om van te leven’. Dus niet zomaar een paar euro per maand, maar een paar duizend euro per maand (minimaal).

Allright, daar heb ik antwoorden voor, dus we gaan aan de slag. Er zijn trouwens een heleboel mogelijkheden, maar ik ga je vertellen wat ik zou doen. En ik heb menig verdienmodel onderzocht, dus ik durf wel te zeggen dat ik weet waar ik over praat.

Hoe kan je snel geld verdienen, kiezen is verliezen (en winnen)

Allereerst moet je een keuze maken. Ga voor 1 ding waar je je helemaal op stort. Dat hoeft niet voor altijd te zijn, maar doe het wel voor NU. Bouw deze keuze helemaal uit en als je er geld mee verdient kun je altijd de keuze maken om jouw werk uit te gaan besteden of om het zelf te blijven doen. Als je het leuk vindt en je bent er goed in zou ik het zelf blijven doen. Ben je het inmiddels alweer beu (dat overkomt me regelmatig) dan kun je het ook uitbesteden aan een professional en ga jij weer verder met een volgend project. Zo bouw je een mooi portefeuille aan virtueel vastgoed op en het online vliegwiel gaat zo harder en harder voor je draaien en je doet meteen aan risicospreiding. Want het kan zomaar gebeuren dat 1 van je projecten om wat voor reden dan ook niet meer loopt. Dan heb jij al andere ijzers in het vuur en kun je door.

Dropshippen

Een prachtig verdienmodel is Dropshippen. Mocht je niet weten wat dat is, dan heb ik hier een lang artikel voor je over wat Dropshippen is en hoe het werkt. Voor nu geef ik je even de korte versie: Dropshippen is het VERKOPEN van producten van iemand anders. Jij bent hierin alleen de tussenpersoon. Jij maakt een webshop waarop je producten verkoopt en als jij een verkoop hebt dan stuur je deze bestelling door naar de leverancier. De leverancier stuurt vervolgens zelf het product naar jouw klant.

Het mooie van Dropshippen is dat je:

 • Zelf geen voorraad hebt (kan wel natuurlijk, maar hoeft niet). Jouw leverancier stuurt het product direct naar jouw klant.
 • Jij betaalt bij de leverancier inkoopprijs en je rekent de verkoopprijs bij jouw klant. Het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs is voor jou.
 • Feitelijk heb je alleen een goeie webshop nodig en dan kun je gaan. Je hebt geen fysieke winkel nodig en die kosten hoef je dus ook niet te maken.

Maar, het is natuurlijk niet alles goud wat er blinkt

 • Jouw klant heeft bij jou gekocht en jij hebt beloftes gedaan (denk bijvoorbeeld aan levertijd en kwaliteit van het product). Als er iets mis is komt jouw klant wel degelijk bij jou.
 • Hoe maak je een goede webshop? Wat moet daar allemaal op? Wat moet je allemaal regelen? Nog veel belangrijker: hoe kies je een goed product? Met welke eisen van de leverancier ga je wel akkoord en met welke niet? Wat wil jij van de leverancier en als je dat niet krijgt kun je jezelf een hoop ellende besparen door NIET met deze leverancier in zee te gaan. Kortom: waar moet je allemaal op letten en wat moet je zeker wel en zeker niet doen. Dat wil je weten voordat je start, want je wordt wel degelijk ondernemer als je met Dropshipping start. Met alle risico’s van dien.

Op dit moment vindt er gelukkig een verschuiving plaats (corona heeft ook voordelen). Eerst kwamen heel veel Dropship-producten uit Azië, met alle gevolgen van het milieu van dien. En frustratie van je klanten, want je product kan zomaar weken of zelfs maanden onderweg zijn. Hou je klanten dan maar eens rustig en nog belangrijker: tevreden.

Mijn grote held op het gebied van Dropshippen in Joshua Kaats. Hij heeft High Ticket Dropshippen (producten van minimaal 200 euro die uit Europa komen/zelfs een Nederlandse leverancier hebben). En dan heb je nog Low Ticket Dropshippen (het goedkope spul dat meestal uit Azië kwam, maar Joshua heeft nu een goede leverancier dichtbij en hij deelt de gegevens met je zodat ook jij van deze leverancier gebruikt kunt maken). Het een is niet slechter of beter dan het ander, het is gewoon anders. En je kunt met High Ticket en met Low Ticket goed verdienen, het is maar wat het beste bij je past.

Terug naar de oorspronkelijke vraag ‘hoe kan je snel geld verdienen?’ Is het antwoord dan Dropshippen?

 • Als we kijken naar snel -> dat ligt helemaal aan jou. Maar ik zeg dat je echt binnen een maand een werkende shop KUNT hebben. Zelfs binnen een week, maar dat ligt eraan hoeveel je zelf aan kunt en hoe hard je aan je shop werkt.
 • Als we kijken naar geld verdienen -> dat kan dus gewoon binnen een maand al goed lopen. Ligt aan je niche, aan hoe goed je shop is, hoe goed je geïnteresseerden naar jouw shop weet te krijgen en nog veel meer. Maar je kunt echt binnen een maand goed geld verdienen of in ieder geval eerste verkopen gerealiseerd hebben.

Ik zou zeggen ‘check it out’! Je kunt gratis met een webinar meedoen van Joshua en kijken of het wat voor je is.

Hoe kan je snel geld verdienen midden

Affiliate marketing

Mijn persoonlijke favoriet qua verdienmodellen is affilate marketing. Mocht je niet weten wat het is, dan heb ik hier een uitgebreid artikel voor je over hoe affiliate marketing werkt. Maar ook hier wil ik weer in het kort uitleggen waar het bij dit verdienmodel om draait.

Bij affiliate marketing draait het om het PROMOTEN van de producten en diensten van iemand anders (dat is dus meteen het grote verschil tussen Dropshippen en Affiliate marketing). Je promoot producten en diensten van iemand anders en je VERKOOPT in feite NIKS.

Wat is de gedachte hierachter? De verkoper van de producten en diensten heeft zijn eigen netwerk en hij/zij wil ook graag verkopen aan mensen die NIET in zijn/haar netwerk zitten. Jouw netwerk bijvoorbeeld. Daarvoor maakt de verkoper een speciale link waarin een code verwerkt zit waardoor hij/zij kan zien dat een bepaalde klant via jou komt. Is dat het geval, dan krijg jij een vergoeding. Dat varieert van een paar cent tot 1500 euro (mijn persoonlijke topper). En ja, dat is per verkoop.

Het mooie voor jou is dat je feitelijk geen klanten hebt. Je hebt dus geen klantenservice nodig, geen magazijn, zelfs geen eigen producten of diensten. En je casht voor iedere verkoop die via jouw speciale link gedaan wordt.

Het mooie van affiliate marketing is dat je:

 • Zelf geen klanten hebt. Je promoot alleen maar de producten en diensten van iemand anders.
 • Voor iedere verkoop krijg je een commissie.
 • Je hebt alleen een platform (denk aan een website of een Facebookgroep of pagina) nodig en een netwerk.

Maar, het is natuurlijk niet alles goud wat er blinkt

 • Je bouwt je huis op de grond van iemand anders. Hier moet ik ook eerlijk in zijn: als jij voor iemand promoot en die verkoper zegt dat hij/zij stopt met affiliate marketing of hij/zij schroeft ineens de vergoedingen omlaag, dan heb je het daar maar mee te doen. Ik heb het allebei al meegemaakt.
 • Je moet natuurlijk wel wat brengen. Heb je al een website of een socialmediakanaal waar je een flinke groep volgers hebt die ook daadwerkelijk jouw adviezen aannemen en iets via jouw affiliate link willen kopen? Waarschijnlijk is het antwoord nu nog nee. Maar wat moet je dan allemaal doen en regelen? Nog veel belangrijker: hoe kies je een goede niche? Wat kun je beter wel doen en wat beter niet als je promoot voor iemand anders. Kortom: waar moet je allemaal op letten. Dat wil je weten voordat je start, want je wordt wel degelijk ondernemer als je met affiliate marketing start. Met alle risico’s van dien.

Mijn grote voorbeeld op het gebied van affiliate marketing is Jacko Meijaard. Hij verdient duizenden en duizenden euro’s per maand met affiliate marketing en hij heeft al meer dan 10 jaar ervaring. Hij weet precies wat een goede niche is en wat niet. Hoe je een goede affiliate website bouwt en wat daarvoor nodig is. En nog veel meer.

Terug naar de oorspronkelijke vraag ‘hoe kan je snel geld verdienen?’ Is het antwoord dan Affiliate marketing?

 • Als we kijken naar snel -> dat ligt helemaal aan jou, maar mijn ervaring is dat affiliate marketing meer tijd nodig heeft. Reken toch zeker op een half jaar of langer voordat je leuke bedragen verdient. Maar goed, het geld dat je verdient, daar hoef je maar heel weinig moeite voor te doen.
 • Als we kijken naar geld verdienen -> je kunt heel veel geld verdienen met affiliate marketing, zoals ik al schreef ‘Jacko verdient duizenden en en duizenden euro’s per maand. Ik ben nu een jaar bezig met affiliate marketing maar ik kan er nog niet van leven. Voor mij geeft dat niks, want ik blijf gewoon bouwen en dan komt het op een keer goed.

Ik zou zeggen ‘check it out’! Jacko heeft 2 spotgoedkope manieren om met hem aan de slag te gaan:

Klik hier voor het boek ‘De Laptop Lifestyle‘. Een boek voor beginnende affiliate-marketeers, maar ook als je al meer ervaren bent zitten hier nog genoeg golden nuggets in. Je betaalt alleen de verzendkosten en dan is dit (fysieke) boek van jou.
Of ga voor de ‘Affiliate Marketing Revolutie‘. Een complete online training waarin je alle ins and outs van een volwaardige affiliate website leert voor slechts 47 euro.

Zelf een online training maken

Hoe kan je snel geld verdienen onder

Ik heb erg getwijfeld of ik deze optie erbij ging zetten, want de vraag was ‘hoe kan je snel geld verdienen’. En een online training maken kan een enorme bevalling zijn. Maar er is een list en daarmee kan je zeker wel SNEL een online training maken. Hoe? Door te starten met verkopen en DAARNA pas de training te maken. Dit geeft je een paar voordelen:

 • Voordat je überhaupt veel tijd en moeite in het maken van een online trainging steekt ga je eerst kijken of er wel animo voor is. Je start dus met verkopen en als iemand koopt dan pas ga je de training maken.
 • Als niemand koopt, dan weet je genoeg. Geen interesse of je biedt het nog niet op de juiste manier aan.
 • Als je wel verkoopt dan heb je meteen een stok achter de deur. Je moet aan de bak. Iemand zit op jouw training te wachten en die moet je nu dus ook gaan maken.

Maar geen stress, als je het goed communiceert hoeft het helemaal geen probleem te zijn dat je de online training nog niet hebt. Je vertelt gewoon dat mensen nu tegen een pilot-prijs in kunnen stappen en dat de training op een bepaalde datum begint. Je bereidt je lessen voor en je geeft je les de allereerste keer live en je neemt deze les op. Mooi, module 1 van je online leeromgeving is hiermee klaar. Zo geef je al je lessen live en aan het eind heb je dus je complete online training staan en kunnen volgende inschrijvers direct beginnen.

Wat is hiervoor belangrijk?

 • Dat je ergens expert in bent en dat naar jouw kennis en kunde vraag is.
 • Dat mensen er voor willen betalen en graag bij jou de online training kopen.
 • Dat je weet hoe je een salespagina schrijft, dat je een shopping cart hebt (dat mensen kunnen kopen bij je), dat je kennis hebt van marketing.
 • En nog veel meer.

Terug naar de oorspronkelijke vraag ‘hoe kan je snel geld verdienen?’ Is het antwoord dan zelf een online training maken?

 • Als we kijken naar snel -> tja, daar kan ik geen zinnig woord over zeggen. Hangt af van je expertise, van je netwerk/e-maillijst grootte en van je kennis en ervaring van verkopen. Maar het kán echt snel gaan.
 • Als we kijken naar geld verdienen -> yep, ook dit is lastig in te schatten. Maar als je een online training gemaakt hebt heb je er in feite maar heel weinig kosten meer aan (als het goed is). Bijna je complete omzet is dus winst. En als jij jouw training goed weet te verkopen tegen een mooie prijs dan kun je er rijk mee worden. Ik heb de voorbeelden gezien bij collega-ondernemers. Zelfs iemand die zei ‘als ik vanaf nu niks meer omzet, dan kan ik nog 16 jaar leven voordat mijn geld op is’. Maar de waarheid was op dat moment dat ze haar online training nog steeds aan de lopende band verkocht, dus het aantal jaar dat ze door kan zonder inkomsten loopt nog steeds op.

Dit was mijn top-3 tips om snel geld te verdienen. Mijn persoonlijke favoriet blijft affiliate marketing. Waarom? Omdat je daarmee het minst gedoe hebt. Feitelijk heb je geen klanten én dat scheelt enorm. Vrijheid voor alles en als je verdienmodel daarbij past dan is dat the bomb!

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie