Welke aandelen kopen? Volg deze aandelen kopen tips voor 2024

Aandelen kopen kun je op heel veel manieren doen en ook op heel veel plekken. Maar wat is nu het beste aandelen kopen advies? Waar aandelen kopen? Welke aandelen kopen? En waar moet je zoal op letten? In dit artikel ga ik je dat vertellen. Dan weet jij na afloop precies waar jij de juiste informatie kunt vinden én waar je de beste aandelen scoort. Lees maar mee! 

Ik geef je meteen een spoiler-alert. Want heel eerlijk: ik kan niet met zekerheid zeggen welke aandelen je moet kopen. Ik heb geen glazen bol, als ik die zou hebben zou ik nu op mijn eigen onbewoonde eiland in de zon liggen. Is niet zo.

Nu niet direct wegklikken, want ik heb wel degelijk een goede tip wat je kunt doen om wél exact te weten wat je het beste kunt kopen en verkopen. In dit artikel ga ik je dat vertellen. Dan weet jij na afloop precies waar jij de juiste informatie kunt vinden én waar je de beste aandelen scoort. Lees maar mee! 

Aandelen kopen advies: hoe pak je dit het beste aan?

Wist je dat er websites bestaan die een actueel overzicht geven van wat je per aandeel zou moeten doen? Dit wordt continu in de gaten gehouden door analisten die er een goede kijk op hebben. Zo staat er of je bijvoorbeeld (meer) aandelen van een bepaalde soort zou moeten kopen, omdat er een stijgende lijn wordt verwacht of dat je juist moet verkopen, om de schade te beperken. De derde optie is je aandelen behouden, omdat dat het meest gunstig lijkt om te doen. ***

Houd er wel rekening mee dat zelfs analisten speculeren en het nooit voor 100% zeker weten. Toch is het algemeen aandelen kopen advies: verkoop niet te snel, maar heb geduld. Op de lange termijn beleggen is niet alleen een stuk minder risicovol, maar levert naar verwachting uiteindelijk ook het meeste rendement op.

welke aandelen nu kopen

Dus welke aandelen kopen? 

Nu wil je natuurlijk graag het antwoord weten op de vraag ‘welke aandelen kopen?’ en dat snap ik heel goed. Volgens de ING is er een top 11 aan aandelen die je nu zou kunnen (of moeten) kopen. Houd er rekening mee dat resultaten (tijdelijk) kunnen tegenvallen. Schrijf een bepaald aandeel in zo’n geval niet direct af. De resultaten kunnen nog rechtgetrokken worden. Overigens zijn soortgelijke bedrijven/instellingen net zo interessant. De volgende top is in elk geval gebaseerd op bedrijven die het goed doen en naar verwachting goed blijven doen én waar je niet te veel per aandeel betaalt. ***

1. DNB: De Noorse Bank is een hele solide bank en staat er momenteel goed voor. Ook betaal je er niet al te veel voor. 

2. AB InBev: De marges op bier liggen vrij hoog, waardoor de verwachtingen voor aandeelhouders gunstig zijn. Het kan ook gunstig zijn om een sprinter te kopen in plaats van een echt aandeel. 

3. IQVia: Een Amerikaanse marktleider in de pharma sector. Ze digitaliseren allerlei proeven, bijvoorbeeld van corona proeven. 

4. Accor Hotels: Een Europese hotelketen. In Europa is de bezettingsgraad in hotels nog lang niet zoals dit voor corona was, dus hier zit nog wat rek in wanneer het toerisme weer toeneemt. 

5. Engie: Dit bedrijf zit goed in haar kasmiddelen en staat er redelijk voor. Vorig jaar stond het bedrijf ook in de top 11. 

6. Total: Als de olieprijzen zo blijven, gaan de koersen naar verwachting nog wel wat omhoog. Dat is gunstig voor aandeelhouders. 

7. Air Liquide: De industrie doet het wel weer goed en dit is een interessante sector de komende tijd. 

8. Emerson: Een Amerikaans bedrijf dat zich richt op duurzaamheid en klimaatbeheersing op een energiezuinige manier. 

9. Activision Blizzard: Een bedrijf dat videospelletjes maakt. De koers heeft wat onder druk gelegen omdat kinderen in China nog maar een paar uur per week mogen gamen, maar daarom is het een mooi moment om nu in te stappen. Dit trekt naar verwachting wel weer bij.  

10. Nokia: Met de komst van 5G wordt verwacht dat de aandelenkoersen van Nokia, maar ook Ericsson zullen stijgen. Zij zijn namelijk de verwachte grote marktspelers op dit gebied. 

11. Vonovia: Een Duits vastgoedbedrijf in woningen. Het aantal woningen is momenteel schaars en Vonovia geeft een interessant dividendrendement. 

En waar aandelen kopen?

Ben je van plan om één van bovenstaande aandelen (of nog andere) te kopen? Timing is alles in de wereld van aandelen, dus het is van belang dat je in actie komt. Nu je weet welke aandelen je moet kopen, rest nog de vraag ‘waar aandelen kopen?’ 

Aandelen kopen DEGIRO

Je kunt bijvoorbeeld aandelen kopen bij DEGIRO***. Beleg nationaal of internationaal via deze online broker, waarbij je toegang krijgt tot meer dan 50 beurzen in 30 landen. Zo wordt beleggen in aandelen toegankelijk voor iedereen. Aandelen kopen DE GIRO is een verstandige keuze voor wie als particulier belegger graag veel mogelijkheden heeft, maar niet te veel wil betalen. De tarieven van DEGIRO zijn heel laag en daardoor extra aantrekkelijk. Bovendien is aandelen kopen DEGIRO heel eenvoudig. 

Meer aandelen kopen tips? Volg de training van Harm van Wijk!

Trading navigator methode review harm van wijk

Ben jij nieuwsgierig geworden naar meer aandelen kopen tips? Daarvoor vertrouw ik op Harm van Wijk***. Hij heeft al duizenden beleggers geholpen om succesvol te worden. Hij heeft een bewezen beleggingsstrategie die ervoor zorgt dat mensen snel leren én snel geld verdienen. Die strategie heeft hij verpakt in een interessante cursus voor beleggers, genaamd de Trading Navigator Methode. Lees hier mijn Trading Navigator Methode review. Deze cursus duurt 6 weken en bevat software die je kunt inzetten om met minder risico te beleggen. Zo ga jij binnen de kortste keren ook geld verdienen op de beurs!  

Bovendien vinden er regelmatig Live Q&A’s plaats waarin experts je vragen beantwoorden en kun je dagelijks gebruikmaken van een trading update én de kansen inzien die beleggingsexperts ontdekken. Bovendien krijg je elke dag drie concrete posities aangereikt waarmee je op actuele kansen kunt inspelen. En alsof dat allemaal nog niet genoeg is, krijg je met een lidmaatschap van de Trading Navigator Methode ook toegang tot een grote community met gelijkgestemden! 

Wat krijg je bij de Trading Navigator Methode?

Wanneer je je aanmeldt voor de Trading Navigator Methode, kun je in elk geval veel aandelen kopen tips verwachten. Verder krijg je er interessante bonussen bij: 

welke aandelen kopen vandaag

Bonus #1: Trading Navigator software (t.w.v. € 1.997) 

Bonus #2: 2 jaar VIP-toegang tot MBC (t.w.v. € 696) 

Bonus #3: 2 jaar relevante alerts via Telegram (t.w.v. € 1.994) 

Bonus #4: De handleiding ‘Geld verdienen met Opties’ (t.w.v. € 47) 

Bonus #5: De handleiding ‘Geld verdienen met Aandelen’ (t.w.v. € 54) 

Bonus #6: Speeders, Sprinters en Turbo’s (t.w.v. € 47) 

Bonus #7: MeXem transactietegoed (t.w.v. € 500) 

Bonus #8: 2 jaar live coaching (t.w.v. € 4.888) 

Bovendien krijg je levenslang toegang, op elk apparaat. Je mag de cursus bovendien 30 dagen gratis proberen. Is het niets voor jou, dan kun je je geld gewoon terugkrijgen! Als je al een beetje aan het rekenen was gegaan, had je ontdekt dat de totale waarde van de Trading Navigator Methode én alle bonussen boven de € 12.000 uitkomt. Dat is natuurlijk niet de prijs die Harm van Wijk jou laat betalen! Op dit moment betaal je voor het complete pakket inclusief alle bonussen slechts € 997. 

Meest gestelde vragen 

Heb je nog vragen over aandelen? Lees dan nog even verder. Ik heb de meest gestelde vragen alvast voor je beantwoord. 

1. Wat is een aandeel?

Een aandeel is een bewijs van deelname in een onderneming. Wanneer je een aandeel koopt, koop je eigenlijk een deel van een bedrijf. Je bent dan zelfs voor een klein deel eigenaar van dat bedrijf. Of beleggen in aandelen iets voor jou is, hangt af van verschillende factoren. Allereerst moet je realiseren dat het mogelijk is dat je (een deel van) je inleg verliest wanneer het minder goed gaat. Ben je bereid dat risico te nemen en kun je je dat financieel veroorloven? En hoeveel tijd heb je om je te verdiepen in een bedrijf en de marktomstandigheden? Als je hier eigenlijk geen tijd voor hebt en zin in hebt, is aandelen kopen wellicht niet het beste idee.  

2. Hoe verdien je geld met aandelen?

Het voordeel van aandelen kopen, is dat je profiteert van de successen die het bedrijf behaalt. Stijgt de koers van het aandeel, dan verdien je daar geld aan. Meestal keren bedrijven aan het eind van het jaar winst uit (dividend). Het kan helpen wanneer je inzicht hebt in de toekomstverwachtingen van een bedrijf en de algemene economische omstandigheden die spelen. Zo kun je beter voorspellen of de aandelenkoers zal stijgen (en dus geld zal opleveren) of zal dalen. 

3. Kan ik ook aandelen kopen als beginner?

Ja, ook als beginner kun je aandelen kopen. Bepaal wel of je actief of passief wilt beleggen, hoeveel budget je beschikbaar wilt stellen en of je wellicht baat hebt bij een goede training. Ik adviseer zelf de training van Harm van Wijk, omdat deze heel interessant én volledig is. Harm leert je precies hoe beleggen werkt, in welke producten je kunt beleggen en hoe je een goede strategie voor jezelf bepaalt. Het is daarom zeker de moeite waard om in zijn training te investeren. 

4. Waar kan ik gratis advies krijgen over welke aandelen gaan stijgen?

welke aandelen gaan stijgen

Harm van Wijk heeft ook een gratis handleiding gemaakt, genaamd ‘30 winstgevende aandelen in 5 minuten’. Hierin leert hij je hoe je zelf winstgevende aandelen selecteert, zonder daar te veel tijd aan kwijt te zijn. Lees dit GRATIS (maar super waardevolle) document goed door, want daar zal je profijt van hebben.  

Harm van Wijk geeft ook een gratis webinar waarvoor je je kunt aanmelden. In deze live-training leer je onder andere hoe je rendement maakt met Harm’s software, zelfs wanneer je nog geen ervaring hebt. Maar ook hoe je met slechts 5 minuten per week je aandelenportefeuille beheert én hoe je al met een inleg van € 250 een mooi rendement behaalt. Ik zeg: aanmelden maar! 

Bedankt voor het lezen over welke aandelen je vandaag wilt kopen

Ben je er klaar voor om te starten met de Trading Navigator Methode? Ik hoop dat ik al je vragen heb beantwoord en als dat niet zo is, dan hoor ik graag van je. Rest me om je alvast heel veel succes gewenst met je beleggingen! *** 

Meer manieren ontdekken van online geld verdienen? Lees dan mijn uitgebreid artikel over online geld verdienen.

*** De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de methode waar ik over schrijf. Maar weet dat niks van wat je op onlinebusinessbouwer.nl leest financieel advies is, alles wat je doet met de kennis die je via mij krijgt is 100% je EIGEN verantwoordelijkheid. Je bent een volwassen man/vrouw, je kunt eigen keuzes maken en niemand is verantwoordelijk voor jouw keuzes en de resultaten. Ik kan je nergens garanties op geven. Doe dus altijd je eigen research, want je kunt met beleggen je geld verliezen!

Plaats een reactie