Bitvavo Review: een toegankelijk, transparant én vooruitziend platform!

Wil je handelen in crypto, maar weet je niet waar je moet beginnen? Bitvavo is in 2018 in het leven geroepen om bitcoins te kopen en verkopen makkelijk te maken voor iedereen. Of je nu al een paar jaar meedraait of net komt kijken, Bitvavo is een toegankelijk en transparant platform dat de kosten zo laag mogelijk houdt. Inmiddels is het uitgegroeid tot één van Europa’s grootste digitale valuta exchanges. Hoog tijd voor een Bitvavo review! 

Heb je zelf al onderzoek gedaan naar Bitvavo en weet je het al, dit is hét platform waarop jij wilt gaan handelen. Dan kun je hier direct starten om een account aan te maken op Bitvavo.

Wat is Bitvavo? 

Even terug in de tijd. Sinds het ontstaan in 2018 bouwen de oprichters van Bitvavo aan de toekomst. Een toekomst waarin de kloof gedicht wordt tussen de traditionele valuta zoals wij die al heel lang kennen (geld dus) en de digitale valuta die sterk in opkomst is. Om die kloof te dichten gebeurt er veel en het Bitvavo platform is daarom continu in beweging en er worden voortdurend verbeteringen en uitbreidingen doorgevoerd vanaf het hoofdkantoor in Amsterdam. 

Bij Bitvavo kijken ze naar de toekomst, maar houden ze het verleden ook zeker in gedachten. Dit is dé manier om te leren van wat gebeurd is en het in de toekomst beter aan te pakken. Ik hou ervan, want ik geloof oprecht dat de traditionele valuta (geld dus) de langste tijd gehad heeft en dat we onze blik mogen gaan richten op de nieuwe valuta: digitaal ‘geld’ en crypto. Ik ben mijn kansen dus nu al aan het spreiden en ja, ik heb gewoon nog spaargeld, maar ik wed ook op een ander paard: crypto. En dat doe ik op het platform van Bitvavo.

Bitvavo missie en visie

Het is de missie van Bitvavo om digitale valuta voor iedereen beschikbaar te maken. Dit doet het platform door lage en transparante kosten te berekenen en het handelen in verschillende valuta mogelijk te maken. Daarnaast is het Bitvavo platform gemakkelijk in gebruik en toegankelijk voor mensen uit heel Europa. Bovendien gelden er strikte veiligheidsprotocollen, waardoor handelen in digitale valuta uitsluitend veilig gebeurt bij Bitvavo. In feite is Bitvavo het beste van twee werelden: het biedt het gebruikersgemak van een broker platform en de lage tarieven van een digitale valuta exchange. Bitvavo doet trouwens ook keihard zijn best om enthousiaste, deskundige medewerkers aan te nemen die genieten van hun vak en die hun klanten écht willen en kunnen helpen. “Samen geloven we in het vermogen om elk obstakel op ons pad te overwinnen” zeggen ze dan.

Waarom zou je Bitvavo gebruiken?

De interface van het Bitvavo platform is heel simpel en begrijpelijk. Dit heeft als groot voordeel dat iedereen er in principe mee aan de slag kan gaan. Ben je meer ervaren, dan kun je de interface aanpassen en dan krijg je meer mogelijkheden. Mogelijkheden die voor beginners minder interessant zijn. Hierdoor is Bitvavo het platform waar beginnende investeerders hun eerste stappen kunnen zetten, maar ook het platform voor ervaren handelaren met gevorderde strategieën. Zelfs institutionele partijen kunnen terecht op Bitvavo. 

Verder onderscheidt het Bitvavo platform zich van andere brokers, doordat het de eerste verzekerde crypto exchange van Nederland is die een eigen orderboek heeft. Bitvavo is goedkoop, veilig én maakt het handelen in veel verschillende digitale valuta mogelijk. In de handige app (beschikbaar voor Android en IOS) kun je direct geld op je Bitvavo rekening storten en de beurs op gaan. Ik zou bijna zeggen ‘een kind kan de was doen’, maar de minimale leeftijd is 18 jaar 😅. 

Zo waarborgt Bitvavo jouw online veiligheid!

Bij Bitvavo staat veiligheid voor gegevens en tegoeden op nummer één. De medewerkers worden gescreend en zijn verplicht zich aan strikte protocollen te houden. Maar dat is niet het enige wat Bitvavo doet om jouw veiligheid als klant te waarborgen. Zo wordt crypto op beveiligde, koude opslaglocaties bewaard, iets wat niet veel beurzen voor elkaar krijgen. En wist je dat de back-ups van Bitvavo in kluizen van bankkwaliteit staan die 24 uur per dag bewaakt worden? 

Verder voldoen de Bitvavo systemen aan veeleisende veiligheidsstandaarden die internationaal gehanteerd worden. Voor het beveiligen van je account wordt onder andere aan twee-factor-authenticatie gedaan, er worden anti-phishing codes afgegeven en IP-adressen worden op een whitelist geplaatst. Ook zijn er meerdere handtekeningen van directieleden nodig voor het uitvoeren van grote transacties. En om je gegevens en tegoeden te beschermen vindt er geavanceerde logging en monitoring plaats en worden er frequente tests uitgevoerd. Je kunt dus zeggen dat ze hun stinkende best doen om jouw crypto veilig te houden.

De voordelen van Bitvavo als platform

Bitvavo heeft een heleboel voordelen voor wie geïnteresseerd is in handelen in bitcoin en andere digitale valuta. Ik heb ze nog even op een rijtje gezet: 

✅ Je kunt er meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren; 
✅ Het is de grootste exchange van Nederland; 
✅ De (handels)kosten zijn transparant en laag; 
✅ De tegoeden zijn verzekerd; 
✅ Bitvavo ondersteunt acht betaalmethoden, inclusief iDEAL;
✅ Het bedrijf voldoet aan alle relevante wetgeving en veiligheidsprotocollen; 
✅ Het platform is gemakkelijk in gebruik en geschikt voor iedereen; 
✅ Het bedrijf is geregistreerd bij de KvK en De Nederlandsche Bank (DNB); 
✅ Het platform wordt beoordeeld met een 8,6 uit 10 door gebruikers; 
✅ Het platform ondersteunt ook de handel in USD stablecoins; 
✅ Er zijn al meer dan 1 miljoen actieve gebruikers aanwezig op het Bitvavo platform; 
✅ Het platform wordt ondersteund door 27 Europese landen; 
✅ Dankzij de mobiele app heb je altijd en overal toegang tot je valuta en inzicht in de stand van zaken; 
✅ Bitvavo heeft een staking service die tot interessante rendementen kan leiden; 
✅ Het is een goed beveiligd platform met een sterk fundament, dankzij Stichting Bitvavo Payments. Hier staat het digitale geld van klanten veilig, zelfs al zou Bitvavo failliet gaan.  

Bitvavo vs andere exchange platforms

Bitvavo is geen wisselkantoor, maar het is een handelsplatform met een eigen orderboek en order matching systeem. Hierdoor kan zij zelf de koop- en verkoopopdrachten van haar klanten uitvoeren. Dit brengt nog een aantal grote voordelen met zich mee ten opzichte van soortgelijke platforms: 

✅ Bitvavo is goedkoop qua transactiekosten; 
✅ Je kunt er orders uitvoeren voor een ongelimiteerd bedrag; 
✅ Je kunt er limiet orders uitvoeren (op bedragen die je vooraf afspreekt); 
✅ Je kunt geautomatiseerd handelen dankzij de Bitvavo trading bot; 
✅ Je kunt er stop-loss orders uitvoeren; 
✅ Je kunt passief geld verdienen dankzij de Bitvavo staking service.

De nadelen van Bitvavo als platform

Zijn er dan ook nadelen te noemen? Als ik eerlijk ben wel. Geen mens is perfect, maar er is ook geen bedrijf of handelsplatform waarbij geen ruimte is voor verbetering. 

❌ Bitvavo ondersteunt geen handel in termijncontracten en/of hefbomen; 
❌De Bitvavo staking service brengt risico’s met zich mee, waardoor je je digitale munten kunt verliezen; 
❌Het opnemen van bitcoin moet geverifieerd worden, wat soms voor gedoe zorgt. Echter is dit wel het beste voor je eigen veiligheid; 
❌ Klanten klagen weleens dat er misverstanden zijn, waardoor het verifiëren van de bitcoin wallet bijvoorbeeld niet heel soepel gaat. 

Toch heeft het platform een Nederlandse helpdesk die je altijd kunt raadplegen wanneer er een probleem ontstaat. Bij mij is het altijd weer goed gekomen! 

Bitvavo kosten

Voor niks gaat de zon op en handelen op het platform van Bitvavo kost geld. Met de nadruk op ‘handelen’. Het hebben van een account bij Bitvavo is is gratis. Zo lang je niks doet betaal je ook nergens voor. Fijn om te weten, maar als het goed is is dit natuurlijk niet je bedoeling. Je wilt gaan handelen in crypto toch? Nou dan! En dan betaal je dus wel wat. De handelskosten variëren van 0,03% tot 0,25% per transactie. Dat is trouwens goedkoop, daarmee horen de kosten van Bitvavo tot de laagste van de markt.

Aan de slag met Bitvavo? Dat kan!

Ben jij er klaar voor om je aan te sluiten bij de ruim 1 miljoen Bitvavo gebruikers die jou al voorgingen? Start vandaag nog met digitale valuta kopen en verkopen en maak een Bitvavo account aan. Wanneer je je aanmeldt krijg je een welkomstbonus. Je mag dan namelijk de eerste € 1.000,- aan digitale valuta verhandelen zonder dat je daarover handelskosten betaalt! Zo kun je het eerst op je gemakje uitproberen, zonder te veel geld te investeren. Ik zei toch al dat Bitvavo geschikt is voor iedereen! Ook voor beginners die het Bitvavo platform eerst rustig willen aftasten. 

Wil je liever eerst meer leren over handelen in crypto***? Lees dan mijn Crypto Masterclass review.
 

Meest gestelde vragen

1. Is Bitvavo betrouwbaar?

Ja, Bitvavo is zeker betrouwbaar. Dat komt mede door de strikte veiligheidsprotocollen en doordat de digitale valuta in een offline opslaglocatie bewaard wordt. Daardoor zou deze niet te hacken zijn. Op de website van Bitvavo lees je hier nog veel meer over. 

2. Is aanmelden bij Bitvavo gratis?

Ja, dat is helemaal gratis, als je niet handelt dan betaal je ook niks. Handel je, dan moet je handelkosten betalen, maar ik heb een mooi aanbod voor je. Je krijgt een welkomstbonus, want je hoeft over de eerste € 1.000,- die je verhandelt geen handelskosten te betalen. Ik laat het zien in de video die ik hieronder heb geplaatst, daar plaats ik een order van € 10,- en dan moet ik € 0,03 kosten betalen. Bijna niks dus.

3. Ben ik verplicht om een identiteitsbewijs te uploaden op Bitvavo?

Ja, dat is nodig in verband met identiteitsverificatie. Europese wetgeving stelt Bitvavo gebruikers verplicht om een identiteitsbewijs te uploaden. Dit mag een kopie of foto van het rijbewijs of paspoort zijn. Bitvavo is namelijk verplicht om te weten met welke klant zij te maken heeft. 

4. Waarom moet ik geld storten op Bitvavo?

Wanneer je je account aanmaakt moet je minstens eenmalig geld naar je Bitvavo rekening storten. Dit hoeft geen hoog bedrag te zijn, een bedrag van € 1,- is al voldoende. Zo verifieer je dat het jouw bankrekeningnummer is en dat jij er toegang tot hebt. Dit is verplicht om te doen.

5. Een Bitvavo account aanmaken, hoe doe je dat? 

Een Bitvavo account aanmaken is echt niet moeilijk, maar er zijn wel een aantal stappen die je moet zetten:

Je kunt snel en eenvoudig een Bitvavo-account aanmaken door de volgende stappen te zetten:

  1. Ga naar www.bitvavo.nl en druk rechtsboven op de blauwe knop met ‘aanmelden’
  2. Vul de gevraagde persoonsgegevens in en kies een wachtwoord. Vergeet ook niet om de vakjes aan te vinken, anders kom je niet verder 🙈
  3. Verifieer je e-mailadres
  4. Verifieer dat jij het werkelijk bent
  5. Stort geld in je account en zoals ik al schreef, je moet minimaal € 1,- storten. Maar hé, je wilde beleggen en dat ga je natuurlijk ook doen. Al is het maar met € 1,- in het begin. Heb ik ook gedaan hoor, ik ben begonnen met € 10,- maar dat is nu al beduidend meer want het gaat lekker!
Bitvavo account aanmaken
Bitvavo affiliate code
Bitvavo kosten

6. Is handelen op Bitvavo moeilijk?

Storten, kopen, verkopen en geld opnemen op het platform van Bitvavo is helemaal niet moeilijk. Ik heb een video opgenomen en daarin laat ik zien hoe ik zelf koop en verkoop. Check de video over Bitvavo hieronder.

Bedankt voor het lezen van de Bitvavo Review

Ben je er klaar voor om te starten met Bitvavo? Ik hoop dat ik al je vragen heb beantwoord en als dat niet zo is, dan hoor ik graag van je. Rest me om je alvast heel veel succes gewenst met je beleggingen! *** 

Meer manieren ontdekken van online geld verdienen? Lees dan mijn uitgebreid artikel over online geld verdienen.

*** De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten waar ik over schrijf. Maar weet dat niks van wat je op onlinebusinessbouwer.nl leest financieel advies is, alles wat je doet met de kennis die je via mij krijgt is 100% je EIGEN verantwoordelijkheid. Je bent een volwassen man/vrouw, je kunt eigen keuzes maken en niemand is verantwoordelijk voor jouw keuzes en de resultaten. Ik kan je nergens garanties op geven. Doe dus altijd je eigen research!

Plaats een reactie