Geld verdienen met YouTube, zo kan het écht

Geld verdienen met YouTube boven

Geld verdienen met YouTube? YouTube is toch gewoon een kanaal waar je lekker video’s kunt kijken en waar een hoop how-to’s te vinden zijn? Daar kun je toch geen geld mee verdienen? Júíst wel! Omdat iedereen naar YouTube gaat om video’s te kijken of om te ontdekken hoe iets werkt is dit kanaal super populair. En op super populaire kanalen is gezien en gevonden worden key. Daar kun jij gebruik van maken en ja, dan kun je dus gewoon geld verdienen met YouTube.

Je krijgt trouwens niet zomaar betaald voor de video’s die je uploadt op YouTube. Daar moet je wel iets voor doen. Daarvoor moet je het geld verdienen in je YouTube-accountinstellingen inschakelen. Op die plek zie je meteen de opties om deel te nemen aan het YouTube Partner Programma of om je video’s te laten opnemen in YouTube Premium. En nee, daar hoef je niet meteen miljoenen abonnees voor te hebben. Natuurlijk is veel abonnees fijn, maar het gaat ook om de betrokkenheid die jij bij je video’s weet te krijgen.

In dit artikel focus ik me alleen op echt geld verdienen. Je kunt bijvoorbeeld ook vragen om donaties of een crowdfunding starten via YouTube. Maar daar zijn we geen ondernemer voor geworden toch? Om te starten kan het prima, maar je wilt verdienmodellen ontdekken die blijven werken.

Start met een goed idee en blijf dan doorzetten

Kun je zo maar even van vandaag op morgen lekker gaan verdienen met YouTube? Nee, helaas. Dat lukt waarschijnlijk niet. Ten eerste kun je pas geld verdienen met YouTube als je genoeg volgers hebt die liefst ook nog eens zeer betrokken zijn bij wat je doet. Heb je dat niet, dan valt het niet mee om je eigen diensten of producten aan genoeg mensen te laten zien. En dan zijn er maar weinig bedrijven geïnteresseerd om via jouw kanaal te adverteren.

Je moet dus steeds weer video’s blijven uploaden om zo vertrouwen op te bouwen bij zoekmachines en om een band op te bouwen met jouw kijkers. Dat kost tijd en heel veel moeite, maar zet door. Als je het goed doet dan ga je zien dat je steeds sneller en harder gaat groeien. Gun jezelf die tijd en geef niet na een paar maanden teleurgesteld op. Dus… werk hard, verwacht in eerste instantie nog niks en werk dan nog harder. Ga ervoor!

Wil je je kanaal een duwtje in de juiste richting geven? Kijk dan eens of je kunt samenwerken met grotere Youtubers, schrijf gastblogs, benader de pers en vertel het tegen iedereen die het maar wil horen. Hou vol en wie volhoudt wordt daarvoor beloond.

Genoeg gekletst, lees hieronder mijn 5 tips die jou gaan helpen om geld te verdienen met YouTube.

Cashtip 1: Verdien geld met advertenties, door je aan te melden voor het YouTube-Partnerprogramma

Om aan het YouTube-partnerprogramma deel te mogen nemen heb je wel een kleine hobbel te nemen. Je kunt namelijk pas een aanvraag indienen als:

 • Er in de afgelopen 12 maanden minimaal 4000 uur naar jouw openbare video’s is gekeken.
 • Je minimaal 1000 abonnees hebt.
 • Je moet een Google AdSense-account hebben.

Als je dat hebt, dan kun je de volgende stappen volgen:

 • Log in op je YouTube-account waar je geld mee wilt gaan verdienen.
 • Klik op het icoontje voor je rekening in de rechterbovenhoek.
 • Klik op YouTube Studio.
 • Selecteer in het linkermenu ‘Andere functies’ en kies dan ‘Monetisatie’ (geld verdienen dus).
 • Lees de voorwaarden van het YouTube-partnerprogramma en als je akkoord gaat geef dat dan aan.
 • Koppel je AdSense account aan je YouTube-kanaal. Vanaf nu worden er advertenties getoond bij jouw video’s en kun jij er geld mee verdienen.
 • Stel je voorkeuren in voor hoe jij geld wilt verdienen.

  Leuke extra stappen:
 • Ga je terug naar het dashboard en klik je op het tabblad Analytics aan de linkerkant.
 • Kies ‘Revenu’ (opbrengst dus) in het tabblad bovenaan.
 • Scroll naar de grafiek Maandelijkse Geschatte Opbrengst om een idee te krijgen van je voorspelde opbrengst.

Cashtip 2: Verkoop je eigen producten via YouTube

Ken je de uitdrukking ‘Zien eten doet eten’? Het is letterlijk wat het is, als mensen zien wat jij hebt dan krijgen zij er als vanzelf ook zin in. Maak daar gebruik van en zet jouw producten op YouTube. Laat zien wat jouw producten kunnen, waarom ze zo fijn zijn en waarom je het zou willen gebruiken. En dat kan ook met diensten.

Zo heb ik kortgeleden een video gezien van een therapeut die depressieve mensen hielp om uit de depressie te komen. Ze had een video gemonteerd van hoe die personen voor de eerste keer bij haar kwamen en daarna een video van een paar maanden later. Je wist werkelijk niet wat je zag. Het leken compleet andere mensen. Serieus Jantje huilt, Jantje lacht. Als jij zelf depressief bent of je hebt te maken met iemand die depressief is, dan wil je dit weten. Dan wil je deze therapeut vinden, bellen of spreken. Ik ben ervan overtuigd dat die therapeut met deze YouTube video goed geld verdient, doordat het ‘klanten’ aantrekt als vliegen op de stroop.

Wat moet je hiervoor doen? Maak een aantrekkelijke video en zorg er ook zeker voor dat mensen zien waar ze kunnen bestellen of hoe ze in contact met je kunnen komen. En je kunt dit natuurlijk ook combineren met tip 1 (AdSense advertenties).

Geld verdienen met YouTube midden

Cashtip 3: Geld verdienen met YouTube, jouw kanaal betaald maken

Als jij echt waardevolle informatie deelt, dan zijn er mensen die jou daarvoor willen betalen. Wat je dus zou kunnen doen is jouw kanaal deels openbaar houden, maar als jouw kijkers echt jouw golden nuggets willen weten dan moeten ze betalen. Je kunt dit zien als een premium-versie van je kanaal.

Kijkers doneren dan in feite geld om jouw content te kunnen zien. En die optie kun je aan zetten als je meer dan 100.000 abonnees hebt. Jouw uitdaging ligt dus eerst op het halen van die mijlpaal. Een kwestie van interessante informatie delen en dan opschalen naar nóg interessantere informatie waar kijkers voor willen betalen.

Cashtip 4: Maak gesponsorde video’s

Als jij een populair kanaal hebt dan kun je ook proberen om geld te verdienen met gesponsorde berichten. Wat je daarvoor moet doen is direct in contact komen met iemand die graag op jouw kanaal en in jouw doelgroep wil adverteren. Jij kunt dan het product of de dienst van die ondernemer promoten.

Vraag of je het product gratis toegestuurd kunt krijgen, zodat je het kunt proberen. Of nog beter: misschien ben je al fan en helemaal enthousiast. Dat helpt meteen om de adverteerder zo ver te krijgen dan hij met jou een deal wil maken. Feitelijk word je op dit moment uitbetaald in spullen, namelijk de producten die jij gratis thuisgestuurd hebt gekregen. Maak vervolgens een video over hoe blij jij bent met het product of de dienst. En je noemt natuurlijk de naam van de leverancier.  

Het kan ook zijn dat je betaald krijgt om de video zelf te maken en het bedrijf of product daarin te noemen. In beide gevallen moet je in je video aangeven dat het om gesponsorde content gaat. Je vindt alle richtlijnen op het Google Support Forum.

Het mooie van gesponsorde berichten is dat je zelf afspraken kunt maken met jouw leverancier. Afhankelijk van hoeveel kijkers je hebt, en hoe goed de doelgroep aansluit bij de doelgroep die de adverteerder wil bereiken, kun je prijsafspraken maken. Afhankelijk van de grootte van jouw kanaal kan de opbrengst variëren van kleine bedragen tot duizenden euro’s. Maar pas op: zorg dat je je kijkers niet irriteert met je reclame. Als je kijkers je niet meer serieus nemen en je als een geldwolf gaan zien, dan haken ze af en dan heb je niks meer. En je adverteerders ook niet. Alle moeite voor niks geweest. Dat wil je echt voorkomen.

Cashtip 5: Affiliate marketing

Geld verdienen met YouTube onder

Geld verdienen met YouTube door middel van affiliate marketing lijkt op de tip om gesponsorde video’s te maken. Met 1 groot verschil. Bij gesponsorde berichten maak je afspraken met je leverancier over wat ze je gaan betalen voor de video die jij live gaat zetten. Met affiliate marketing doe je dat niet.

Affiliate marketing is anoniemer. Je kunt via verschillende platforms afiliate-linkjes ophalen en die linkjes delen. Denk bijvoorbeeld aan bol.com, Coolblue, Daisycon, PayPro en zo zijn er nog veel meer platforms waar je affiliate linkjes op kunt halen.

Wat is een affiliate link? Dat is een speciale link waarin een stukje code verwerkt zit, waardoor de verkoper kan zien dat een bepaalde bezoeker (of liefst koper) op zijn website via jou is gekomen. Als iemand via jouw affiliate link koopt dan krijg jij een commissie. Dat varieert van een paar cent (of procent) tot hoge bedragen. Ik heb zelfs affiliate linkjes die 1500 euro per verkoop opleveren.

Wel even belangrijk om te weten: het is nog niet helemaal duidelijk hoe YouTube staat tegenover affiliate linkjes en affiliate marketing. Sommigen experts zeggen dat het tegen de richtlijnen is, maar dat het oogluikend wel wordt toegestaan. Zolang je maar niet aan het spammen bent. Je ziet dan ook dat er best wel wat grote YouTubers zijn die affiliate linkjes onder hun video’s zetten. Maar er zijn ook verhalen te vinden van YouTubers wiens account gesloten zou zijn door de affiliate linkjes. Let dus goed op met wat je doet en hou ook in de gaten of YouTube actie onderneemt. Better safe than sorry!

Voor mij is geld verdienen met YouTube met affiliate marketing de winaar. Waarom? Omdat ik het helemaal in eigen hand kan houden met de affiliate linkjes en omdat ik zelf keer op keer kan bepalen aan welk product of dienst ik aandacht wil besteden.

Wil jij ook geld gaan verdienen met affiliate marketing, lees dan verder. Want natuurlijk kun je gewoon nu zelf beginnen. Domeinnaam claimen, website bouwen en bloggen en video’s maken maar. Alles zelf ontdekken en doen. Ja, dat kan. Maar het kan slimmer. Veel slimmer. En dat bespaart je een hoop tijd en uiteindelijk ook geld. Ik heb me daarom aangesloten bij Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Voor een belachelijk laag bedrag (47 euro) heb je een complete training hoe je een affiliate website opzet. Compleet met klik hier en vul daar dat en dat in. Check it out!

Vind je 47 euro te veel, dan heb ik nog een andere optie voor je. Jacko heeft namelijk een boek geschreven ‘De Laptop Lifestyle’. Dit boek is 1 brok waardevolle informatie over hoe affiliate marketing werkt en wat je wel en wat je vooral niet moet doen.

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

De laptop lifestyle, review en ervaring boven

Lees het boek ‘De Laptop Lifestyle’

Als jij de verzendkosten betaalt is dit super waardevolle boek van jou.

Plaats een reactie