Geld verdienen met internet

geld verdienen met internet boven

Geld verdienen met internet, why nut! Als de corona-crisis ons iets heeft geleerd is dat juist de ondernemers met een fysieke winkel in het nadeel zijn. Terwijl verkopen op internet explodeert. Met dropshippers, affiliate marketing en online trainingen en bijeenkomsten. Het kan allemaal gewoon doorgaan. Zolang het internet maar blijft werken natuurlijk.

Maar goed, geld verdienen met internet. Het is heel goed mogelijk en daar hoef je helemaal geen nerd of whizzkid voor te zijn. Iedereen kan het, als je maar een slimme keuze maakt. Een keuze die bij jou past.

Welke keuzes zijn er dan? Ik heb mijn top-4 voor je op een rijtje gezet.

Maak een online training

Kennisproducten zijn hot. Mensen hebben altijd problemen en als jij voor een bepaald probleem de oplossing hebt, dan zijn er mensen die jou voor die oplossing willen betalen. Denk daarin niet te klein, want je kunt het zo gek niet bedenken of je zou er een online training over kunnen maken. Ik weet bijvoorbeeld dat er ondernemers zijn die veel geld verdiend hebben met:

  • Een cursus maken over hoe je sieraden maakt van scrabble-steentjes. Wat is daar zo leuk aan? Je kunt met de steentjes een tekst maken en daarmee het sieraad heel persoonlijk en waardevol maken. Dit is een heuse hype geweest, maar nu volgens mij niet meer.
  • Je kunt een online training maken over hoe je een bepaald soort orchidee wél in leven kunt houden. Sterker nog, hoe je die bepaalde soort orchidee kunt laten bloeien zodat iedereen aan je vraagt ‘hoe doe je dat?’ Volgens mij loopt deze training nog steeds als een dolle.
  • Wat denk je van een online training waarin je leert om jouw hond zo te trainen dat als je ‘hier’ roept dat ie ook daadwerkelijk komt. Een grote frustratie van menig hondenbezitter dat de hond honderd meter verder een eigen feestje aan het bouwen is en net doet alsof hij/zij poep in de oren heeft. En jij maar roepen. Met deze training is het verleden tijd en dat wil je als hondenbezitter. En daar wil je ook graag voor betalen.

Je hoeft dus echt niet per se een wiskundig wonder te zijn of gespecialiseerd te zijn op een bepaald vakgebied. Je kunt ook gewoon aan hobby’s denken. Mensen willen leren, willen origineel zijn en willen uitblinken. Als jij daarbij kunt helpen dan willen ze graag van je kopen. Zeker als je een schappelijke prijs vraagt.

Denk klein, denk in problemen (problemen die je klant heeft) en denk specifiek.

Wil je hier meer over weten over hoe je een goede markt (en doelgroep) kunt kiezen. Kijk dan vooral ook even naar deze boeken: ASK en CHOOSE van Ryan Levesque. Dit zijn overigens 2 verschillende boeken die allebei heel erg waardevol zijn.

Organiseer online bijeenkomsten

Zit jouw goud in mensen bij elkaar brengen? Ken jij veel mensen en heb jij een talent om de juiste mensen bij elkaar te brengen? Daar kun je geld voor vragen. Of je dat nu doet als los product of dat het onderdeel is van een groter programma, dat maakt niet uit.

Gelijkgestemden vinden, mensen vinden waar je van weet dat ze je verder kunnen helpen, dat is geld waard. Zeker als je het ook nog eens aantrekkelijk weet te verpakken. En met Zoom of Webinargeek kom je al een heel eind om die online bijeenkomsten te regelen. Combineer dit met een online training uit mijn eerste punt en je hebt een super waardevol product in elkaar gedraaid.

geld verdienen met internet midden

Geld verdienen met internet door dropshipper te worden

Ken je dropshippen? Nee? Korte uitleg dan: dropshippen is het doorverkopen van producten. Dat kan bijvoorbeeld door producten van Aliexpress te verkopen maar het kan ook met Nederlandse leveranciers. Wat je doet? Jij bouwt een webshop waarop je de producten aanbiedt. Als bezoekers van jouw webshop bij je kopen, dan stuur jij de order door naar je leverancier. Die leverancier stuurt het bestelde product naar jouw klant. Ondertussen heeft jouw klant al aan jou betaald en jij krijgt van je leverancier een factuur voor de inkoop van het product.

Het verschil tussen de inkoopprijs en de verkoopprijs is voor jou en dat kan soms oplopen tot 40 tot 50% van de verkoopprijs.

Waarom betalen leveranciers hiervoor zal je misschien denken? Nou, omdat zij zelf geen voet aan de grond krijgen hier in Nederland. Omdat ze de taal niet spreken. Omdat ze niet weten hoe ze een webshop moeten maken. Of misschien heeft de leverancier helemaal geen zin om zich met de verkoop bezig te houden en wil de leverancier alleen maar doen waar hij/zij goed in is: het product maken.

Als je met dropshippen een goede niche kiest en je hebt producten gevonden waar echt interesse in is, dan kan het hard gaan. Ik zie jonge gasten die tonnen per week omzetten met een webshop waarop ze de producten van iemand anders verkopen. En nee, dat is niet allemaal winst. Want je hebt natuurlijk de kosten van je webshop en alle bedrijven en mensen die je helpen om je klanten te bedienen. Verder wil je waarschijnlijk ook adverteren en dat kost natuurlijk ook geld. Het is dus belangrijk om in de gaten te houden of er genoeg marge op je producten zit, want als je er geld op toelegt dan is het snel uit met de pret.

Dropshippen is niet moeilijk, je moet even weten hoe het moet en waar je op moet letten. Verder wil je ook weten wat de beste tools zijn om zo snel mogelijk up and running te zijn. Want tijd is geld! Ook belangrijk: ik had het net over adverteren en dat kan een bodemloze put worden. Je wilt dus ook leren hoe je zo goed en goedkoop mogelijk kunt adverteren en daar zijn ook trucjes voor.

Ik weet waar ik over praat want ik heb de training gekocht van Joshua Kaats van Dropshipping Nederland. Het is een superwaardevolle training die mij al zo geholpen heeft. En je hoeft echt niet meteen de training te kopen of mij op mijn blauwe ogen te geloven. Meld je (gratis) aan voor een webinar van Joshua of lees het e-book. Allemaal gratis en boordevol nuttige tips waar je meteen al mee aan de slag kunt. En waarmee je kunt ontdekken of dropshippen iets voor jou is. Want dat is nog het aller-allerbelangrijkst. Dat je en verdienmodel kiest dat bij je past.

Geld verdienen met internet door affiliate marketing

Weet je wat affiliate marketing is? Nee? Is helemaal niet erg, ik leg het je graag uit. Zoals dropshippen het VERKOPEN van de producten van een andere ondernemer is, zo is affiliate marketing het PROMOTEN van producten van een andere ondernemer. Als affiliate verkoop je dus niks en je hebt feitelijk ook geen klanten. Dat kan een belangrijke reden zijn om voor affiliate marketing te kiezen.

Als affiliate promoot je dus de producten en diensten van een andere ondernemer. Dat kan al heel simpel door een video op te nemen en die op YouTube te plaatsen. Of op sociale media. Dat je vertelt over een bepaald product en dat je uitlegt hoe het je geholpen heeft en hoe blij je er mee bent.

geld verdienen met internet onder

Je kunt ook een affiliate website starten (zoals bijvoorbeeld de website waar je nu op bent, onlinebusinessbouwer.nl is een affiliate website). Schrijf blogs op deze website en vertel daarin over de producten (of diensten) waar jij zo blij mee bent. Wat je ervaringen zijn en waarom jij dit product of dienst niet had willen missen. In deze blogs deel je meteen ook een link om het product te kopen en de link die je daar deelt is een speciale link. Het is namelijk een affiliate link, hetgeen betekent dat er in de link code is verwerkt waardoor de verkoper van het product of de dienst ziet dat de koper via jou is gekomen.

Als jouw bezoeker daadwerkelijk tot aankoop overgaat dan krijg jij als affiliate een commissie, dus een vergoeding. Dat varieert van een paar cent tot duizenden euro’s. Zo heb ik bijvoorbeeld een affiliate link die me 1500 euro oplevert als er iemand via die link koopt. Is me overigens nog nooit gebeurd hoor, mocht je nieuwsgierig zijn.

Wat is belangrijk om een succesvolle affiliate te worden? Kies een goede niche en weet voor welke doelgroep je schrijft. En ga dan bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Schrijf blogs, deel op sociale media, ga eventueel adverteren en zorg dat Google jou gaat zien als dé expert. Zodat je veel bezoekers naar je website trekt. En als je dat lukt dan gaat de wet van de grote getallen voor je werken. Als jij 1000 bezoekers per dag hebt op je website en 1% koopt daadwerkelijk iets via jouw linkjes, dan heb je 10 commissies per dag. Het is dus aan jou, hoe ga jij die 1000 bezoekers per dag krijgen?

Nee, dit lukt niet in een dag of in een paar weken. Je wilt dus starten en door blijven gaan. En daar schort het heel vaak aan. Ik zie zoveel mensen die enthousiast beginnen. Die het een paar maanden volhouden en dan stoppen. En dan is alle moeite voor niks geweest. Of mensen die een verkeerde doelgroep kiezen of wiens niche veel te breed of juist veel te klein is. En dan loop je vast.

Dat wil je voorkomen en je wilt op de juiste manier starten. Nu heb ik een tip voor je waarmee dat voor een ultiem laag bedrag kan. Kijk eens naar de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. Daar krijg je al een complete training voor 47 euro. En ik kan het weten, want ik heb de training van voor tot achter gedaan.

Vind je 47 euro nog te veel? Je kunt ook De Laptop Lifestyle (boek van Jacko Meijaard) kopen voor niet meer dan de verzendkosten. Een fantastisch boek waar ik zoveel waardevolle informatie uit heb gehaald.

Dit waren mijn tips. Rest mij nog om je veel succes te wensen met geld verdienen met internet! Maar dat gaat wel lukken toch!

Plaats een reactie