Online geld verdienen zonder investeren, hoe doe je dat?

Online geld verdienen zonder investeren boven

Online geld verdienen zonder investeren, hoe doe je dat? Niet. Echt helemaal zonder te investeren gaat gewoon niet lukken. Maar als je de vraag iets anders stelt dan zeg ik wel dat het mogelijk is. Namelijk: online geld verdienen door slechts een klein bedrag te investeren, hoe doe je dat? Op die vraag geef ik graag antwoord, want dit is wel degelijk mogelijk.

Als je online geld wilt verdienen dan heb je bepaalde dingen nodig, zoals bijvoorbeeld:

  1. Een website (dus minimaal een domeinnaam en hosting van je website).
  2. Je hebt producten of diensten nodig (van jezelf of van iemand anders).
  3. Heb je daarvoor een Shopping Cart nodig (het winkelwagentje, zoals je dat bijvoorbeeld ziet bij bol.com)?
  4. Ga je adverteren om direct zo veel mogelijk verkeer naar je website te krijgen en/of wil je via advertenties je producten of diensten verkopen?
  5. In mijn ogen het aller- allerbelangrijkste: heb je de kennis en vaardigheden om van je online bedrijf een succes te maken? Zo nee, dan wil je hier ook in investeren.

En vergeet ook niet dat tijd ook geld is. Tijd is zelfs nog belangrijker dan geld. Want geld kun je terugverdienen als je het kwijtraakt, tijd krijg je nooit meer terug. Dus zelfs al zit je nu op de bank duimen te draaien en denk je ‘wat kan mij het schelen hoeveel tijd iets kost’ dan nog is dit een punt om nu al over na te denken. Wat kun je het beste zelf doen en wat wil je uitbesteden? Niet alleen omdat het jou tijd scheelt, maar ook omdat een ander het misschien sneller of beter kan. En beter is nog veel belangrijker dan sneller.

Zo heb ik bijvoorbeeld een accountant die mij jaar in jaar uit positief verbaast over hoe weinig belasting ik moet betalen (en gewoon binnen de regels hè). Dan zou ik toch wel gek zijn om mijn eigen belastingaangifte in te vullen!

Je hebt een website nodig (dus minimaal een domeinnaam en hosting van je website)

Het regelen van een website, een domeinnaam en de hosting van je website gaat je geen rib uit je lijf kosten. Een domeinnaam kan je al vanaf een euro per jaar hebben en de hosting van de website kan al voor een paar tientjes per jaar.

De echte uitdaging ligt op het maken van je website. Je kunt natuurlijk met gratis oplossingen werken, maar ziet je website er dan mooi uit bijvoorbeeld als je op mobiel kijkt of op een tablet.

Weet je hoe je een goede website bouwt en met goed bedoel ik converterend (dat mensen bereid zijn om via je website te kopen)? Want ja, iedereen kan een website in elkaar flansen. Dat is tegenwoordig echt niet moeilijk. Maar dóét je website dan vervolgens ook iets voor je?

Je hebt producten of diensten nodig (van jezelf of van iemand anders)

Als je online geld wilt verdienen dan ga ik er van uit dat je iets te verkopen hebt. Dat ‘iets’ komt in 2 smaken: of je verkoopt producten of je verkoopt diensten. En daarin zijn nog 2 mogelijkheden: zijn het producten of diensten van jezelf of van iemand anders. Kan allebei.

Als je producten van jezelf verkoopt heb je bijvoorbeeld te maken met inkoopkosten en wellicht ontwikkelkosten, opslagkosten en productiekosten. Helaas, voordat je kunt verkopen zal je dus eerst deze kosten moeten maken. Kijk ook naar het volgende punt op deze lijst, want als je wilt verkopen zal je ervoor moeten zorgen dat mensen bij je kunnen kopen. Dat doe je met een Shopping Cart.

Als je diensten van jezelf verkoopt ook dan moet je kosten maken. Al is het alleen maar je eigen tijd. Maar zeker als je diensten verkoopt (dus het is feitelijk niet tastbaar) dan kan het heel goedkoop. Kijk ook naar het volgende punt op deze lijst, want als je wilt verkopen zal je ervoor moeten zorgen dat mensen bij je kunnen kopen. Dat doe je wederom met een Shopping Cart.

Bij het verkopen van de producten van iemand anders kun je denken aan Dropshippen en aan affiliate marketing.

Dropshippen

Het verkopen van de producten van iemand anders kan op allerlei manieren, bijvoorbeeld door te Dropshippen. Weet je wat dat is? Dropshippen het inkopen van een product en dat met een flinke marge verkopen. Maar het fijne is dat je geen voorraad houdt (het hoeft in ieder geval niet). Je hebt dus geen magazijn, je hebt geen personeel (hoef in ieder geval niet) en je loopt relatief weinig risico. Wat je niet verkocht hebt, koop je namelijk ook niet in.

Wat doe je met Dropshippen? Je maakt een shop en je verkoopt daarin producten van bijvoorbeeld Aliexpress. Een bezoeker komt op jouw website en koopt het product. Deze bezoeker is daarmee klant geworden en rekent zijn product direct bij jou af. Jij stuurt automatisch de bestelling door naar jouw leverancier en de leverancier zorgt dat het bestelde product bij jouw klant bezorgd wordt.

Wat is er zo mooi aan dit systeem? Jij hebt een klant die jou de verkoopprijs van het product betaalt en jij koopt zelf tegen inkoopprijs in bij je leverancier. Je krijgt achteraf een factuur van je leverancier en je betaalt 40 tot 50% minder aan jouw leverancier ten opzichte van wat jouw klant aan jou heeft betaald. Het verschil (de marge) is voor jou. Is dat even fijn! Zo zijn er jonge gastjes die meer dan een ton (yes € 100.000,-) per week omzetten.

Kan iedereen dat? Ja, Dropshippen kan iedereen. Maar wil je echt succesvol worden en meteen een shop bouwen die flink verkopen oplevert. Dan kun je het wiel zelf uit proberen te vinden, maar het kan slimmer. Ik heb zelf een training gevolgd bij Dropshipping Nederland van Joshua Kaats. Een geweldige training waar ik zoveel van heb geleerd.

En als ik dan terugpak naar de titel van dit artikel ‘Online geld verdienen zonder investeren’ dan zeg ik ‘dat moet je niet willen’. Als jij Dropshipper wilt worden dan wil je investeren in een goede training. Waarom? Omdat die training zich easy de peasy terugverdient.

Online geld verdienen zonder investeren midden

Affiliate marketing

Het verkopen van diensten van iemand anders (en het werkt trouwens ook met tastbare producten) kun je doen met affiliate marketing. Affiliate marketing is structureel anders dan Dropshippen. Bij Dropshippen VERKOOP je echte tastbare producten van iemand anders, bij affiliate marketing PROMOOT je de producten en diensten van iemand anders. Maar je verkoopt niks.

Het fijne van affiliate marketing is dat je dus ook geen klanten hebt, geen klantenservice, geen voorraad, geen gedoe, niks. Je hebt alleen een website nodig (hoeft trouwens ook niet per se, je kunt het ook alleen met sociale media doen of alleen met je mailinglijst). De website waar je nu op bent is ook een affiliate website.

Wat je met affiliate marketing doet is een website bouwen en daar waardevolle informatie op delen. En in die waardevolle informatie deel je ook linkjes, zogenaamde affiliate linkjes. Dat zijn linkjes waar extra code aan is toegevoegd. Als een bezoeker op die link klikt en vervolgens het product koopt dat jij aangeprezen hebt, dan ziet de verkoper dat die klant via jou is gekomen. En dat levert jou een commissie (een vergoeding) op.

Hoe fijn is dat! Je hebt dus alleen een website nodig. Je schrijft oprechte verhalen en je deelt je affiliate linkjes. En dan stroomt het geld binnen. Nou, hold your horses, want zo’n vaart zal het in het begin niet lopen. Net als bij Dropshippen zit er een hoop strategie, kennis en vaardigheden achter. En ja, die kun je zelf leren, maar ik wil je adviseren om de snelweg naar succes te nemen. Dat heb ik ook gedaan met de Affiliate Marketing Revolutie van Jacko Meijaard. In het kader van ‘Online geld verdienen zonder investeren’, dat is in dit geval bijna waar. Want je kunt een complete affiliate marketing training al voor € 47,- kopen en als je dat nog te veel vindt dan kun je ook boek ‘De Laptop Lifestyle’ voor slechts een bijdrage in de verzendkosten kopen. Zou ik zeker doen!

Heb je een Shopping Cart nodig?

Verkoop je eigen producten of diensten dan wil je gewoon dat mensen direct bij je af kunnen rekenen. Natuurlijk zou je ook kunnen zeggen ‘mail me en dan stuur ik je een factuur’. Die factuur zou je dan zelfs in Excel kunnen maken, maar geloof me dat wil je niet. Ten eerste omdat je je potentiële klant een extra beslismoment geeft. Daarmee vergroot je de kans dat ze alsnog niet kopen. Je wilt dat mensen jouw product of dienst zien, dat ze overtuigd zijn dat ze het willen hebben en dat ze meteen kunnen kopen en afrekenen. Hoppa, verkocht. En het scheelt je nog een hoop rompslomp ook.

Hoe doe je dat? Met een Shopping Cart. Ik gebruik daarvoor de afrekenmodule van Autorespond. Superfijn, want ik heb ik Autorespond ook mijn autoresponder, dus een module om mails en nieuwsbrieven naar de inschrijvers op mijn mailinglijst te sturen. En daar krijg je dan weer gratis de module ‘affiliate marketing’ bij. Die module geeft me de mogelijkheid om mijn producten en diensten door andere ondernemers te laten promoten.

Maar goed, de Shopping Cart. Ook die is niet gratis, maar voor zoveel gemak én extra vertrouwen van bezoekers die overwegen om te kopen is het het geld meer dan waard.

Ga je adverteren om direct zo veel mogelijk verkeer naar je website te krijgen en/of wil je via advertenties je producten of diensten verkopen?

Zorg dat de wet van de grote getallen voor je gaat werken. Als jij nog geen of gewoon te weinig bezoekers naar je website of webshop krijgt dan ga je zeer waarschijnlijk geen verkopen en ook geen affiliate vergoedingen krijgen. Als jij 10 bezoekers per dag hebt en 1 op de 100 mensen koopt iets via jouw website, dan heb je gewoon 10 dagen nodig voordat je een verkoop hebt. Met adverteren versnel je dat proces.

Dat kan met adverteren via Google, daarvoor zit een uitgebreide module in High Ticket Dropshipping van Joshua Kaats. Overweeg je te adverteren op Google, dan wil je dit weten.

Wil je adverteren op Facebook, dan wil je ook precies weten hoe dat werkt. Waarom? Omdat adverteren je anders handen vol geld gaat kosten, terwijl de resultaten waarschijnlijk tegenvallen. Ik heb dan ook 2 uitgebreide trainingen voor Facebookadverteren gevolgd bij Birgit Luijk. En ja, dat kost ook geld, maar het bespaart me nog veel meer geld.

Ik zeg maar zo: wil jij de zakken van Google en Facebook verder spekken of wil je juist je eigen zakken spekken. En als ik dan weer terugpak naar de titel van dit artikel ‘Online geld verdienen zonder investeren’ dan zeg ik wederom ‘dat moet je niet willen’. Investeer in goede trainingen om te adverteren, dat verdien je in no-time terug.

Heb je de kennis en vaardigheden om van je online bedrijf een succes te maken?

Online geld verdienen zonder investeren onder

Het is een illusie om te denken dat je iets op kunt bouwen zonder dat je erin investeert. Je moet dingen weten, dingen hebben en dingen kunnen om succesvol te kunnen worden. Investeer daarin! Zo heb ik MBA op Slippers gekocht van Lifestyle of Business. Een compleet programma op het gebied van:

En er komen nog 3 extra modules aan. En dan heb ik het nog niet eens over de coaching die je ook krijgt. Kortom: een zeer compleet programma dat je van A tot Z helpt om niet alleen een bedrijf op te bouwen, maar om een succesvol bedrijf op te bouwen dat ervoor zorgt dat jij die vrijheid gaat ervaren waar je naar op zoek bent. Check MBA op Slippers hier.

Je ziet, online geld verdienen zonder te investeren is geen goed idee. Gewoon omdat niet investeren er waarschijnlijk toe gaat leiden dat het in the end meer gaat kosten dan wanneer je wel geïnvesteerd zou hebben. Kijk dus goed wat je nodig hebt. Kies waar je wel in wilt investeren en doe dat. En bouw vervolgens dat kick-ass bedrijf dat vóór jou gaat werken. Waardoor je geld genoeg hebt om nieuwe investeringen te doen. The Sky Is The Limit.

Succes!

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie