Feestje (met een corona-proof traktatie. Cadeautje van mij voor jou)

Ik was het alweer bijna vergeten, maar dit zomer heb ik een jubileum. Ik ben 5 jaar ondernemer en boy oh boy wat is er veel gebeurd. Als ik er nu nog aan denk hoe ik 5 jaar geleden begon. Helemaal in paniek omdat mijn website al live stond terwijl dat nog helemaal niet mocht. Lang verhaal, maar ik ben als ondernemer gestart vanuit de WW en dan moet je aan regels voldoen. Een van die regels was dat ik pas op een bepaalde datum als ondernemer mocht starten en voor die tijd mocht ik niks doen wat ook maar riekte naar dat ik al als ondernemer bezig was. En daar stond mijn website pontificaal online. Ik had het niet eens in de gaten en ik wist ook niet hoe ik een Coming Soon pagina moest maken. Dat heb ik in al die jaren toch maar mooi geleerd ?.

Of het gedoe dat ik meteen met de belastingdienst had. Ik was te eerlijk en ik had een reële inschatting van mijn omzet voor 2015 gemaakt en die inschatting was superlaag. De getallen die ik op mijn aanvraag voor de VAR (vergeet die term gelijk!) had ingevuld klopten wel, maar het was niet handig dat ik dat had ingevuld. Want de belastingdienst keurde mijn aanvraag meteen af en dat was heel vervelend voor mijn klanten die daardoor geen zekerheid hadden dat zij nooit gedoe zouden krijgen met of ik bij hen in loondienst was of niet. Wat heb ik een boel slapeloze nachten gehad om al deze perikelen. Heel eerlijk, ik sta verbaasd van mezelf dat ik het zo ver heb geschopt.

Vrijheid?

Ja, ik ben ondernemer. Ja, ik voel me daar steeds beter bij. En ja, ik kan goed leven van mijn ondernemerschap. De vrijheid die het ondernemerschap me zou bieden voel ik nog niet helemaal maar daar wordt aan gewerkt ?. Verder voel ik me heel erg dankbaar voor mijn jaren als ondernemer, want ik heb zo ontzettend veel geleerd en gedaan en wat ben ik gegroeid ten opzichte van 5 jaar geleden.

Wat al heel lang in mijn hoofd sluimert is dat ik de kennis en ervaring die ik op heb gedaan wil delen. Het is een cliché, maar als ik het kan kunnen andere mensen het ook. Waarschijnlijk niet precies wat ik kan, maar dat is ook juist het mooie. Er is geen kopie van Liesbeth nodig. Iedereen is uniek en jij kan en wil andere dingen dan ik (en al die anderen) en daarmee is er genoeg voor iedereen. Ieder op zijn of haar eigen vakgebied.

Goed, delen dus. In de afgelopen jaren heb ik zoveel cursussen, trainingen en coachings gevolgd en die kennis en ervaring zit nu in mijn hoofd. Dat kan beter. Daarom heb ik de website www.onlinebusinessbouwer.nl* gemaakt om daarop te vertellen over wat ik allemaal geleerd en ontdekt heb. Zodat jij er je voordeel mee kunt doen. Hoef je niet alles wat ik gedaan heb zelf te doen (en te betalen). Je kunt bij mij eerst kijken of het wat voor je is en alvast de belangrijke informatie checken.

Waar schrijf ik bijvoorbeeld over:

Weet dat ik alleen schrijf over wat ik zelf gedaan, gelezen of gebruikt heb. Met de mooie kanten en als er negatieve kanten aan zitten dan vertel ik dat natuurlijk ook.

En er komt nog veel meer. Gratis en voor niks. Gewoon omdat als ik 1 ding geleerd heb in de afgelopen jaren dan is het wel dat ik wil delen. Wil helpen. Wil zorgen dat andere ondernemers net als ik een goede boterham verdienen met waar ze het allerbeste in zijn. Dat gun ik jou ook. En daarom geef ik geen feestje waarbij we met een groep proosten op deze mijlpaal. Nee ik geef een cadeau. Helemaal coronaproof, in eigen tijd te bekijken en voor altijd beschikbaar. I love it.

Hartelijke groet,
Liesbeth

* www.onlinebusinessbouwer.nl is een affiliate website. Dat betekent dat ik een (kleine) vergoeding krijg als jij op deze website op een link klikt en je koopt vervolgens dat product of die dienst. Wil je dat niet? Even goede vrienden, maar klik dan niet op mijn linkjes als je iets leest op www.onlinebusinessbouwer.nl. Gun je me het wel, dan zeg ik ‘hartelijk dank’. Want je geeft me daarmee de mogelijkheid om mijn volgende droom te verwezenlijken om meer en meer vrijheid te krijgen binnen mijn bedrijf.

Plaats een reactie