Grootste angst bleek grootste zegen

We hadden het riempje al een paar weken in huis en wat voelde het fout. Een slipketting gebruiken voor onze pup Pip. Maar het ging niet goed. Onze ‘sledehond’ liet ons alle hoeken van de buurt zien en het is voor niemand leuk als mensen liever een blokje om lopen als ze je zien komen. Er moest dus iets gebeuren.

We hebben een nieuwe hondenschool gevonden en daar geldt een ander regime. Niet zoveel mogelijk snoepjes op de grond gooien en dan doet de hond wel wat je wilt. Nee. Optreden en wel met een slipketting.

Onze grootste angst

Afgelopen weekend was het zo ver, onze eerste les. Wat vonden we het spannend, want je hoort zoveel negatieve verhalen over slipkettingen. De les begon en Pip begon meteen de clown uit te hangen (Pip(o) dus ?). Daarmee verdiende ze een uitnodiging van de instructrice. Pip mocht even laten zien wat ze allemaal kon. Slipketting aan en de lerares ‘vertelde’ haar wat de nieuwe regels waren.

Twee keer. Meer was niet nodig. Twee keer een stevige correctie, foei zeggen en direct het gewenste bedrag uitbundig belonen. Onze hofnar schrok zich twee keer hoedje, piepte en ze begreep het. ‘Allright, het is dus niet de bedoeling dat ik de pias uit ga hangen. Ik hoef het niet eens meer te verzinnen. Het enige wat ik hoef te doen is doen wat het baasje me vraagt. Misschien een idee dat ik gewoon eens ga luisteren in plaats van kijken waar ik nog meer slingers op kan hangen.’

Ze doet het nu. Niet altijd, maar toch zeker 80% van de tijd. En we hoeven maar zelden meer echt te corrigeren. De angst die in ons zat om ons hondje pijn doen, misschien zelfs wel martelen. Verstikken. Een slipketting is dieronvriendelijk. De gedachte dat we de ketting zo min mogelijk zouden willen gebruiken. Het is allemaal niet waar. Want weet je wat Pip nu heeft? Vrijheid, duidelijkheid en rust.

Ze loopt nu keurig netjes naast ons en ze hoeft niet om zich heen te kijken waar ze nu weer gek kan gaan doen. Nee, gewoon rustig naast het baasje. Veilig en gezellig. En als ze dat doet hangt het riempje volledig los rond haar nekje. Feitelijk loopt ze 80% van de tijd nu zonder riem naast ons. Ja, ze heeft de riem nog steeds aan, maar het doet helemaal niks. Wij blij, Pip blij. En we lopen nu dus altijd met de slipketting. Veel fijner voor ons en voor onze grappenmaker.

Onze grootste angst bleek onze grootste zegen te zijn

Onze grootste angst bleek onze grootste zegen te zijn en ik herken dat meteen bij mezelf als ondernemer. Wat heb ik tegen bepaalde dingen op gezien, die later verschrikkelijk meevielen. Die zelfs een zegen bleken te zijn. Dat zie ik ook bij andere ondernemers. Bijvoorbeeld de angst voor webinars geven. ‘Dat is niks voor mij.’ ‘Iedereen doet het al, dus wat heb ik nog toe te voegen?’ ‘Ik heb het al eens geprobeerd en er kwam geen hond op af.’

Maar ondertussen wil het maar niet lukken. Blijven de verkopen en daarmee ook de omzet achter. En misschien is webinars geven dan wel de oplossing. Ook al loopt het je dun langs je hakken als je er alleen maar aan denkt. Daarom wil ik je helpen om webinars een kans te geven. Ik heb er een gratis inspiratiebooster over gemaakt ‘7 Kansen om te verkopen met webinars. Kansen die bijna iedere ondernemer laat liggen’. Download dit gratis e-book en laat je verrassen. En wie weet mag ik dan binnenkort te gast zijn op een webinar van jou. En zeg je achteraf ‘ik was er zo bang voor, maar wat bleek het een zegen te zijn’. Dat gun ik je echt.

Hartelijke groet,
Liesbeth

PS: Heb je mijn inspiratiebooster helemaal niet meer nodig, maar wil je weten hoe je een verkoopwebinar schrijft dat je dikke omzetten oplevert: klik dan hier. Wil je hulp bij het schrijven van je webinar? Kan ook. Klik dan hier

Plaats een reactie