Waarom je altijd een niche moet kiezen (#1 tip voor affiliate-marketing en dropshipping)

Waarom je altijd een niche moet kiezen boven

Als mensen aan mij vragen wat mijn #1 tip is als je gaat starten met affiliate-marketing of met dropshipping dan is dat ‘kies een niche’. En ja, ik heb zelf de fout gemaakt om niet te kiezen. Kijk naar deze website (www.onlinebusinessbouwer.nl, de site waar je nu op bent). Ik heb daar heel veel moeite en tijd in gestoken en om een voorbeeld te geven: ik heb in 6 maanden tijd meer dan 100 blogs en artikelen op deze website gezet. En qua affiliate-inkomsten sta ik op het moment van schrijven nog op zo goed als nul.

Hoe komt dat? Ik heb geen echte niche gekozen. Ik wilde zoveel mogelijk kennis delen en dat doe ik ook. Dat vind ik leuk en ik doe het graag. Maar als affiliate-website is het gewoon een misser. Want wil je plezier hebben of resultaat? En eigenlijk heb je natuurlijk niet voor niets een affiliate-website, je wilt resultaat voor al dat harde werken.

Een niche kiezen

Ik luister veel podcasts en een van de laatste podcasts die ik hoorde was een interview met een succesvolle ondernemer. Hij gooit de ene na de andere succesformule de wereld in en aan hem werd gevraagd wat het geheim is van zijn succes. Hij zei ‘het geheim van mijn succes is dat ik voor alles wat ik doe en verkoop een aparte website/webshop maak’. Dus verkoopt hij telefoonhoesjes voor een iPhone dan maakt hij een website met de url iphonehoesjes.nl. Verkoopt hij juist hoesjes voor een iPad, dan komt er een nieuwe webshop met de url ipadhoesjes.nl. En op die sites richt hij zich uitsluitend op het product dat hij verkoopt. Duidelijk voor de bezoekers, lekker makkelijk voor hemzelf en het werkt. Hij is direct de specialist.

Zitten er ook nadelen aan de niche kiezen?

Of er ook nadelen aan een niche kiezen zitten? Zeker wel. Want als je meerdere producten wilt verkopen dan heb je dus meerdere websites nodig. En al die websites moeten gemaakt worden. En gevuld worden. Vergeet ook niet dat ze bijgehouden moeten worden.

Als je dropshipper bent, dan valt het allemaal nog wel mee. Of je nu een heleboel producten op 1 website zet of je verdeelt al die producten over 10 verschillende websites. Dat maakt niet uit, dat is bijna net zoveel werk. Op het maken van de shops na natuurlijk.

Als je aan affiliate-marketing doet is het andere koek. Want dan schrijf je zoveel mogelijk artikelen en blogs over dat ene product. Ik kan je vertellen, dat is al heel veel werk voor 1 website. Wat ik nu bijvoorbeeld voor deze website doe is iedere week een lange blog schrijven van rond de 1500 woorden. En iedere dag schrijf ik een kennisbank-artikel. Kennisbank-artikelen mogen een stuk korter zijn, maar dan nog. Je moet zoekwoordenonderzoek doen. Bepalen waarover je gaat schrijven. Onderzoek doen, zodat je ook wel iets zinnigs zegt over je onderwerp van vandaag. Schrijven. Op de website plaatsen. En dat maal het aantal websites dat je hebt.

Op onlinebusinessbouwer (de website waar je nu bent) schrijf ik onder andere over dropshippen, over marketing, de klantreis en over Facebookadverteren. En zo is er nog veel meer. Als ik voor al die onderwerpen een aparte website ga maken, dan moet ik voor al die websites iedere week een blog van 1500 woorden schrijven en iedere dag een kennisbank-artikel.

Ik kan je vertellen dat dat niet te doen is. Maar ik weet wel vrij zeker dat als ik ooit zo begonnen was, dat ik dan nu meer affiliate-inkomsten had gehad.

Waarom je altijd een niche moet kiezen midden

Kies je niche vóór je begint

Als jij dit artikel leest dan hoop ik dat je nog aan het begin staat. Dat je nog beslissingen kunt nemen. Kies dan slim en kies nu een niche. Start daar gewoon mee. En zorg dat je leuk gaat verdienen in die niche. Als dat gebeurt kan je een magische kettingreactie in gang zetten. Gebruik het geld dat je verdient voor een volgende website en zorg dat je hulp inschakelt. Iemand die voor jou teksten gaat schrijven. Iedere week een blog van 1500 woorden en iedere dag een kennisbank-artikel.

Vond je het in het begin moeilijk om te kiezen, dan kom je nu op het punt dat je een volgende niche erbij kunt kiezen. Als ook die tweede website goed gaat lopen, dan kan je nog meer door gaan pakken. Bouw zo stap voor stap op naar al die niches waar jij niet uit kon kiezen. Je mag ze allemaal, het is een kwestie van tijd, investeren en bouwen.

Zorg er natuurlijk wel voor dat je zelf ook leuk blijft verdienen. Het is een beetje stom als je allemaal mensen inhuurt die leuk aan jouw opdrachten verdienen en dat je zelf op een houtje bijt. Maar zelfs dan. Zelfs dan. Stel dat jij niets zelf overhoudt en alles wat je verdient meteen weer investeert. Dan nog ben je goed bezig. Want! Die affiliate-websites zijn van jou. Jij hebt daar waardevolle content op staan en het wordt meer en meer. Jij wordt de expert op dat gebied en je komt op een gegeven moment gewoon op de eerste pagina in de zoekresultaten in Google. Je websites gaan steeds beter lopen en meer inkomsten genereren. Je hebt gewoon een knap staaltje virtueel vastgoed gebouwd.

Kansen voor jou als je je niche niet meer leuk vindt

Het zou zomaar kunnen gebeuren dat je een niche op een bepaald moment helemaal niet meer leuk vindt. Of dat je het beu bent om te jongleren met zoveel websites. Dan komt er een nieuwe kans op je pad: het verkopen van je website. En dat kan heel lucratief zijn!

Stel je hebt een affiliate-website over reizen en op een bepaald moment ben je er wel klaar mee. Je komt iemand tegen (of je gaat actief opzoek naar iemand) die jouw affiliate-website graag wil hebben. Die persoon krijgt een enorme voorsprong van jou, want jouw website loopt al goed. Die staat misschien al op de eerste pagina in de zoekresultaten van Google. Jij kunt laten zien hoeveel affiliate-vergoeding jij per maand met deze website opstrijkt.

Het is dan helemaal niet raar als je de gegenereerde affiliate-omzetten van het afgelopen jaar optelt en dat bedrag noemt als prijs. Dus stel dat jouw affiliate-website € 1000,- per maand opbrengt. Dan is het helemaal niet gek als je jouw website verkoopt voor € 12.000,-. Ketsjing! Jij blij en de koper blij. Want die wéét dat hij/zij die € 12.000,- in een jaar tijd terug mag verwachten. En hij/zij heeft het roer nu in handen. Met een frisse blik en een stapel ideeën gaat die persoon aan de slag met deze website. Nieuwe content. Nieuwe producten. Nieuwe invalshoeken. Dus de website zal alleen maar verder gaan stijgen en daardoor is het betaalde bedrag misschien al binnen een half jaar terugverdiend. En daarna is alles wat erbij komt pure winst.

Waarom je een niche moet kiezen als je start met affiliate-marketing

Waarom je altijd een niche moet kiezen onder

Waarom je dus een niche moet kiezen?

–  Als jij heel specifiek bent in waar je over schrijft dan gaat Google je veel sneller en makkelijker ranken. Je schrijft namelijk iedere keer over hetzelfde onderwerp. Dus dit zal wel relevant zijn als mensen op deze zoekterm zoeken. En hup, je komt steeds hoger in de zoekresultaten.

– Als mensen zoeken dan zoeken ze heel specifiek. Willen ze starten met affiliate-marketing dan zoeken ze op ‘affilate-marketing’. En ze willen er niet een hoop zooi omheen. Ze willen dé expert vinden en je straalt uit dat jij dat bent als je een website hebt die specifiek richt op affiliate-marketing. Of reizen, of daten, of een specifiek hondenras.

– Het is voor jezelf ook veel makkelijker. Je weet precies waarover je kunt schrijven. Begin met de algemene zoektermen en ga steeds dieper en dieper. Stel dat jouw affiliate-website gaat over herdershonden. Schrijf daar dan een algemene blog over. Ga vervolgens een laag dieper en maak een blog over een Mechelse herder, over een Duitse herder enz. Ga vervolgens nog dieper en vertel over de vachtverzorging van een Mechelse herder en een Duitse herder enz.

Maar blijf consequent binnen je niche. Wat je natuurlijk wel kunt doen is gewoon een tweede affiliate-website starten en nu over reizen (bijvoorbeeld hè). En daar ga je precies hetzelfde doen.

Wil je nog breder, dan start je nog een affiliate-website over daten (ik roep weer maar wat). Dus ja, je mag best over meerdere onderwerpen schrijven, maar wees slim en doe het dan ook op verschillende websites!

Heb jij al een idee in welke niche je zou willen stappen? Perfect! Een goed begin is het halve werk. Maar die rest van het werk, zorg ook daar dat je direct goed van start gaat en zoek een expert die jou gaat helpen. Ik heb mijn expert gevonden in Jacko Meijaard.

*** Soms heeft Jacko van de Affiliate Marketing Revolutie een speciale deal. Kijk hiervoor bij de Partner Deals, dan zie je of er op dit moment een speciaal aanbod geldt.

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

affiliate marketing revolutie

Direct op de juiste manier starten met affiliate marketing?

Klik dan op onderstaande knop en lees meer.

Plaats een reactie