Geld verdienen met bloggen (mijn 3 beste tips)

Geld verdienen met bloggen boven

Op het moment dat ik dit artikel schrijf is het een rare tijd. Het is nu 24 december 2020 en de tweede lock-down is een feit. De ene ondernemer na de andere valt om. Vaak omdat ze in een branche zitten die dit soort dingen niet kan hebben.

Wat je dan moet doen? Zorgen dat je in een branche komt die geen last heeft van lock-downs, corona of andere natuurrampen. Waar kom je dan op uit? Op online ondernemen. Maar hoe dan? En hoe kan je dit relatief snel opzetten? Online heb je zoveel mogelijkheden en vandaag wil ik je vertellen over hoe je geld kunt verdienen met bloggen.

Meteen weten wat mijn favoriete manier is? Ik vertel het je graag, dat is geld verdienen met bloggen door affiliate marketing. Wat dat is en waar ik geleerd heb om affiliate marketing meteen goed toe te passen? Klik hier

Geld verdienen met bloggen

Heb jij een snelle pen en heb je een passie voor iets? Ga daar over bloggen. Als je start met bloggen zijn er eigenlijk 3 manieren waarop je geld kunt verdienen:

 1. Promoot/verkoop je eigen producten met je blogs.
 2. Promoot/verkoop producten van iemand anders met je blogs.
 3. Zorg dat andere mensen op jouw blogs adverteren.

Ik ga de opties stap voor stap langs en het leuke is dat je niet eens hoeft te kiezen. Je kunt voor optie 1, 2 en 3 gaan en dat allemaal in dezelfde blog. Of je combineert 2 opties, of je kiest er maar 1. Wat maar bij jou past. En heel belangrijk: Google is niet gek. Als je blogs niet meer logisch zijn (en daardoor vertrekken je bezoekers ook weer snel) dan schiet je je doel voorbij. Dus zorg dat je blogs relevant, leesbaar en informatief zijn.

Promoot/verkoop je eigen producten met blogs

Heb jij een online training gemaakt, verkoop je fysieke producten of geef je persoonlijke begeleiding in wat dan ook? Vertel er over en dat kun je doen in de vorm van een blog. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Wat is het dringende probleem waar jouw klanten tegenaan lopen en wat betekent dat voor ze?
 • Wat heb jij op dit gebied al geleerd en wie ben jij dat je andere mensen hierbij kunt helpen?
 • Welke oplossingen heb je?

Heb je al klanten geholpen? Wat was hun situatie vóór ze met je aan de slag gingen? En hoe is het nu? Wat heb je met deze klanten gedaan of voor deze klanten gedaan?  Waar lezers helemaal warm voor lopen zijn oprechte verhalen van tevreden klanten. Vertel die verhalen.

Aan het eind van iedere blog vertel je vervolgens dat je je lezer ook verder kunt helpen. Denk hierbij aan een gratis weggever, waarmee ze een eerste stap kunnen zetten kunnen zetten om hun dringende probleem op te lossen. Dat hoeft niet per se een e-book te zijn, denk ook eens aan een gratis adviesgesprek of een proefmonster.

Heb je een laaggeprijsd product, dan kun je natuurlijk ook direct je product aanbieden. Duurdere producten kun je natuurlijk ook direct aanbieden, maar de ervaring leert dat bezoekers van je website meer tijd en meer informatie nodig hebben voordat ze tot een grote aankoop overgaan. Maar kopen mensen een product van jou door het lezen van je blog dan is dat dus de eerste manier om jouw kassa te laten rinkelen.

Promoot/verkoop producten van iemand anders met je blogs

Om geld te verdienen met blogs hoef je niet per se eigen producten of diensten te hebben. Je kunt ook geld verdienen met blogs door producten van anderen te verkopen. Als jij bijvoorbeeld een grote fan bent van de GoPro camera en daar alles van weet, waarom zou je daar dan niet over gaan bloggen. Zorg dan meteen dat je een affiliate-link krijgt van een verkoper van GoPro’s en deel die link in je blogs. Als jij waardevolle tips deelt, jouw ervaringen vertelt en daar eerlijk en open in bent, dan lezen potentiële kopers jouw verhalen graag. En als ze vervolgens via jouw affiliate-link de GoPro kopen, dan verdien jij een commissie. Ik hoef je niet te vertellen dat hoe hoger je in Google staat, hoe meer bezoekers je krijgt en hoe meer potentiële klikkers je op jouw affiliate-link binnenhaalt. Hoe kom je hoger in Google? Door waardevolle informatie te delen.

Hetzelfde geldt voor Dropshipping. Als dropshipper verkoop je producten van anderen en je kunt het natuurlijk simpel houden door een shop te maken en je producten te verkopen door te adverteren op Google en op Facebook. Maar je voegt nog veel meer waarde aan je shop toe als je daadwerkelijk jouw ervaringen deelt. Als je weet waar je het over hebt en je net als bij affiliate-marketing jouw tips, ervaringen en mening deelt. Waarom is dit product zo geweldig? Wat doe jij er mee? Wat zijn de voordelen? Nog belangrijker: heb jij ook oprechte nadelen gezien? Vertel er over.

Geld verdienen met bloggen midden

Zorg dat andere mensen op jouw blogs adverteren

Wordt het nu ingewikkeld? Want hoe ga je daarvoor zorgen dat andere mensen op jouw blogs adverteren? Dan moet je zeker al een website hebben die miljoenen bezoekers per jaar trekt, want anders vinden adverteerders jou helemaal niet interessant.

Blijf even bij me, want het is helemaal niet nodig dat je al een hoog rankende website hebt. Sterker nog, dit kun je al vanaf je allereerste blog toepassen. Dat doe je met Google AdSense.

Wat is Google AdSense?

Google AdSense is een optie van Google. Als jij de bij deze dienst aansluit dan geef jij adverteerders op Google de mogelijkheid om op jouw website te adverteren. De adverteerder kan in zijn Google Ads instellen aan welke doelgroepen hij zijn advertenties wil laten zien. De adverteerder kan zelfs een lijst uploaden van de websites waarop hij wil dat de advertenties getoond worden. Dat is van latere zorg, maar weet dat dit een mogelijkheid is.

Jij krijgt als blogger betaald voor het aanbieden van advertentieruimte op jouw blog. Wat de vergoeding is hangt af van het aantal keer dat er wordt geklikt op de advertenties die op jouw website worden getoond. Hoe meer klikken, hoe meer je verdient. De adverteerder betaalt hiervoor en een deel van dit bedrag gaat naar Google en een deel gaat naar jou. Hoef je verder niks voor te doen.

Starten met Google AdSense

Kind kan de was doen. Als jij een website hebt dan kun je je aanmelden voor Google AdSense. Google zal jouw website checken en goedkeuren of afkeuren. Zodra je website is goedgekeurd kun je aan de slag.

Wat moet je doen om geld verdienen met Google AdSense?

Nu wordt het een klein beetje technisch, maar je moet stukjes code plakken op de plekken waar je advertenties wilt laten zien op je website. Na het plaatsen van de code hoef je dus eigenlijk niets meer te doen, behalve zorgen dat jouw website lekker veel bezoekers trekt. Hoe doe je dat? Met goede content.

Heb je invloed op welke advertenties op je website worden getoond?

Bij het aanmaken van een Google AdSense account geef je aan in welke categorie jouw website thuishoort. Op basis van deze informatie bepaalt het algoritme van Google welke advertenties het beste bij jouw website passen. Daarvoor kijkt Google dus ook naar de content die op jouw website staat. Google wil zoveel mogelijk verdienen en wil natuurlijk dat de advertenties die weergegeven worden op jouw website ook passen bij de interesses van jouw websitebezoekers. Zie je nu advertenties die als een tang op Dirk slaan, dan kun je deze ads in de Google AdSense omgeving uitsluiten. En hop, die advertenties worden vervolgens niet meer op je website getoond.

Belangrijke tips voor werken met Google AdSense

Natuurlijk is Google AdSense pas echt winstgevend als je veel websitebezoekers hebt. Maar iedereen is ooit op 0 begonnen en jij nu misschien ook.

Mijn belangrijkste tips:

 • Heb jij een blog die sky-high is gegaan in bezoekersaantallen? Plaats op die blog advertenties. Het heeft weinig zin om ads te plaatsen op blogs waar je weinig bezoekers hebt (maar goed, wat niet is kan nog komen natuurlijk!).
 • Zorg dat advertenties bovenaan je pagina getoond worden (dat noemen ze boven de vouw). Dat geeft je de grootste kans dat je bezoekers de ads überhaupt zien.
 • Blijf testen en hou je statistieken in de gaten. Kijk wat werkt en wat niet werkt en pas je daarop aan.

Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen?

Geld verdienen met bloggen (mijn 3 beste tips) onder

De belangrijkste vraag die steeds weer gesteld wordt: hoeveel geld kan ik verdienen met bloggen? Ik zeg ‘zoveel je maar wilt’. Het is aan jou. Wat moet je daarvoor doen?

 1. Een interessant onderwerp kiezen om over te bloggen. Iets wat jouw interesse heeft en waar je dus veel over kunt vertellen. Maar vooral ook een onderwerp waar vraag naar is. Waar veel op wordt gezocht en waar mensen op zoek zijn naar een oplossing voor een dringend probleem.
 2. Ga aan de slag en blijf bouwen. Blijf antwoorden geven op vragen. Zorg dat je je bezoekers motiveert en inspireert. Blijf interessante artikelen schrijven over jouw onderwerp. Zo zorg je er voor dat Google jouw website gaat zien als een waardevolle website over dit onderwerp. Je gaat ranken en komt hoger en hoger in de zoekresultaten.
 3. Zorg dat je relevante ads op je website toont. Zorg dat de producten en diensten die je aanbiedt passen bij wat jouw bezoeker nodig heeft. En is de stap nog te groot om direct te kopen, denk dan aan een gratis weggever die alvast helpt om een stukje het probleem van jouw bezoeker op te lossen.
 4. Blijf bouwen, blijf ontwikkelen en zorg dat jij de Go To Guy of Girl wordt in jouw branche.
 5. Copy paste. Er is niemand die zegt dat het bij 1 blog moet blijven. Zie jij andere kansen/onderwerpen waar jij een autoriteit op kunt worden. Doe het!

Waar wacht je nog op? Aan de slag. Laat je het me weten als het gelukt is!

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

affiliate marketing revolutie

Mijn favoriete manier om geld te verdienen met bloggen

Affiliate marketing. En daar ben ik niet zomaar aan begonnen. Daar heb ik hulp voor gezocht bij een expert. Voor slechts € 47,- (incl. btw). Klik op onderstaande knop en lees meer.

Plaats een reactie