Premium Partnerships (review), hoe je als affiliate een stabiel inkomen opbouwt (grote kans!)

Laat ik met de deur in huis vallen met een persoonlijk verhaal. Ik ben sinds 2020 bezig met affiliate marketing en ik heb al heel wat meegemaakt. Leuke dingen en minder leuke dingen. Een van de minder leuke dingen is dat je heel veel moeite en tijd in een review en dus blog steekt en dat het geen drol op gaat leveren.

Hoe ik weet dat het geen drol op gaat leveren? Het is me al een keer of 4 à 5 gebeurd dat ik benaderd werd door iemand die wilde dat ik affiliate zou worden, dat ik het product reviewde, en een blog schreef. Om vervolgens een paar maanden later te ontdekken dat deze grappenmakers gestopt waren met affiliate marketing. Kortom: mijn affiliate links werkten niet meer en ik kon dus ook geen geld meer verdienen.

Jammer voor mij en vooral ook voor de leveranciers die stopten met affiliate marketing. Want zij zien dus blijkbaar niet de waarde van het werk van affiliates en hoe het hun bedrijf naar een hoger niveau kan tillen.

Om dit te voorkomen is het belangrijk dat we allebei ‘skin in the game’ krijgen. Kortom: dat degene die wil dat ik affiliate voor hem/haar word een verplichting richting mij aangaat. Een verplichting die recht doet aan de moeite en tijd die ik erin steek en die ook maakt of hij/zij goed nadenkt over of we wel of niet samen in zee gaan.

Maar hoe dan? Daar kon ik nog niet echt de vinger op leggen. Totdat ik een mail kreeg van Jari Dohmen van Affiliate Held. Hij verkocht premium partnerships en hij was ervoor gaan zitten om hier een uitgebreide training van te maken. Een training die voor een belachelijk lage prijs te koop was.

Waarom zeg ik belachelijk laag? Omdat Jari zelf (op moment van schrijven 2023) ruim 2000 euro aan stabiel inkomen met deze strategie verdient, en daar komen de affiliate commissies nog eens een keer bovenop. Daar wilde ik meer van weten, ik heb de training gekocht en gevolgd en het is BRILJANT.

Wat zijn Premium Partnerships?

Premium Partnerships zijn samenwerkingen met mensen die je BETALEN voor een bepaalde positie in je blog. Jari schrijft op zijn website baardtips.nl over alles omtrent baarden en scheren. Hij heeft dus reviews over tondeuses, baardkammen, baardolie en nog veel meer.  Als jij leverancier bent van baardproducten dan kun je bij Jari een nummer 1 (of 2 of 3) positie KOPEN.

Uiteraard alleen als Jari ook daadwerkelijk vertrouwen heeft in jouw product. Hij test het product en checkt of hij er blij van wordt. Is dat zo, dan mag dat product een bepaalde positie van hem krijgen in zijn blogs. Is het product bagger dan gaat het helaas niet door en krijgt de leverancier de gewenste positie niet.

Wat zo mooi is, als je premium partnerships aangaat dan:

 • Verkoop je een abonnement voor een bepaalde positie in een blog en daarmee haal je dus maandelijks een vast bedrag binnen.
 • Ga je echt een premium PARTNERSHIP aan, dus je kunt ook in overleg met de leverancier om jouw informatie zo goed mogelijk te verwoorden en te laten zien (met bijvoorbeeld visuals).
 • Krijg je al een bedrag betaald, zodat je ook hulp in kunt schakelen om de beste mensen (bijvoorbeeld tekstschrijvers) aan te trekken die jouw artikel zo goed mogelijk gaan plaatsen.
 • Is het echt een partnership, verbreekt de leverancier het partnership, dan gaat de nummer 1 positie naar iemand anders. Iemand die jouw werk wel op waarde schat en ervoor wil betalen.
 • Kun je het geld dat je ontvangt herinvesteren. Fijn voor de leverancier van het product en voor jezelf. Want je kunt het geld investeren in kwalitatieve backlinks, waardoor jouw website waardevoller en waardevoller wordt. Waardoor de ‘reclame’ voor het product van de leverancier ook weer beter gaat lopen.

Wie is Jari Dohmen?

Jari is nog relatief jong, maar hij is al een oude rot in het vak. Als tiener begon hij namelijk al met de verkoop van zogenoemde “shout-outs” op Instagram en hij is inmiddels alweer een stap verder en hij heeft 2 affiliate websites.

Jari-Dohmen-Premium-Partnerships

Schrijven en linkbuilding doet hij voor een groot deel al niet meer zelf, dat besteedt hij lekker uit. Waar hij goed in is is de strategie van zijn affiliate websites uitzetten en zo goed mogelijk uitvoeren. Want daarmee kan hij zijn eigen omzetten (en van de producten die hij promoot, dus van zijn partners) maximaliseren.

En nu heeft hij een extra stap gezet (Premium Partnerships) waarmee hij een flinke stroom aan stabiele maandelijkse inkomsten op poten heeft gezet. Want die extra inkomsten komen nog eens bovenop de affiliate commissies die hij sowieso al verdient.

Toen hij een post op LinkedIn zette om te vertellen over wat hij deed, kreeg hij zoveel enthousiaste reacties dat hij er een paar weken voor is gaan zitten en zijn Premium Parterships Training in de steigers heeft gezet.

Preferred partnership?

Wat Jari feitelijk doet is een preferred partnership opzetten. Hij benadert namelijk zelf leveranciers (of zij benaderen hem, dat onderhandelt nog lekkerder). Hij zet alleen nog producten op 1, 2 of 3 als de leveranciers van deze producten hem betalen. Boter bij de vis, als hij reclame voor een leverancier maakt dan mag hij daar wat voor terug verwachten.

Maar eerlijk duurt het langst. Een plek die verkocht is, is verkocht. Het is dus een preferred partnership en wie het eerst komt wie het eerst maalt. De leveranciers die die plekken hebben, houden de plekken zo lang ze blijven betalen en andere leveranciers kunnen hoog en laag springen. Je hebt een preferred partnership en daar hou je je aan.

Waar passen Premium Partnerships binnen een affiliate marketing stappenplan?

Als je net begint met affiliate marketing is het waarschijnlijk nog te vroeg om te starten met Premium Partnerships. Een website die een Autoriteitsscore van 1 heeft is niet interessant voor een leverancier. Als je nog geen blogs hebt, of alleen maar blogs hebt die nog niet goed ranken, zelfde verhaal. Dat gaat niet lukken.

Je moet dus echt al een grotere speler zijn om premium partnerships binnen te kunnen halen.

Maar: je hoeft ook niet meteen dé grootste speler te zijn. Dat legt Jari allemaal uit in zijn training.

premium partnerships button

Waar op letten bij het verkopen van Premium Partnerships?

Om premium partnerships af te kunnen sluiten moet je een paar dingen weten:

 1. Hoe vind je premium partners?
 2. Wat zijn de voordelen van premium partnerships? Voor jezelf en vooral voor je eventuele partner. Want dat wil je vertellen om iemand zover te krijgen dan hij/zij met je in zee wil gaan.
 3. Hoe je een faire prijs bepaalt.
 4. Hoe je zo’n partnership technisch inricht, want je wilt er natuurlijk zo min mogelijk administratieve rompslomp van hebben.
 5. Welke rapportages belangrijk zijn en hoe je deze communiceert met je partners.
 6. Hoe je opschaalt. Want als het goed gaat (lees: dat jij dikke knaken verdient voor je partner) dan wil jij daar ook weer voor beloond worden.

Laten dit nu de onderwerpen zijn die Jari behandelt in zijn Premium Partnerships training.

Waarom is de Premium Partnerships training goed voor je?

Ik zeg eerlijk dat ik nog niet direct klaar ben om zelf premium partnerships aan te gaan. Daar zijn mijn resultaten denk ik nog niet goed genoeg voor. Maar ik ben hard onderweg om wel de stap te kunnen gaan zetten.

Wat voor mij ook zo fijn was was dat ik tijdens het volgen van deze training meer en meer besefte dat je als affiliate marketeer een affiliate marketing BEDRIJF hebt. Dat betekent dat je mag investeren en steeds ingenieuzere strategieën toe mag gaan passen. Dat je virtueel vastgoed bouwt en dat dat net zo waardevol kan worden als die stapel stenen die we ook wel een huis noemen.

Als jouw website staat als een huis, dan kan die website zomaar tonnen opleveren. Maar dan moet je wel blijven bouwen en investeren. En Jari legt heel goed uit hoe je dat doet.

Nadelen van de Premium Partnerships training

Zitten er ook nadelen aan de Premium Partnerships training? In mijn ogen zitten er geen echt grote nadelen aan, maar er zijn wel een paar dingetjes waar ik moeite mee heb:

 1. Als je een plek ‘vergeven hebt’ is die plek ook echt vergeven. Je kunt het natuurlijk niet maken dat als je iemand op 1 zet in een bepaalde blog, en die persoon betaalt daarvoor, dat je dan ineens iemand anders die plek geeft. Maar wat als die nieuwe aanbieder beter is? Dat wringt een beetje voor mij, want het voelt alsof mijn onpartijdigheid verdwijnt. Aan de andere kant: daar kun je wat aan doen. Legt Jari allemaal uit, want je mag opnieuw onderhandelen met je partners.
 2. Sommige mensen houden niet van online trainingen, die willen liever 1-op-1. Ik heb er persoonlijk geen moeite mee, ik leer graag online. Kun je 24/7 overal waar je maar wilt aan de slag en je kunt keer op keer de content terugkijken of bepaalde teksten terugzoeken om te gebruiken. Geef mij maar online. Ook hier heeft Jari wat op bedacht trouwens, want er is een versie die ‘compleet‘ heet en daar krijg je persoonlijke begeleiding van Jari.
 3. Deze training is in eerste instantie NIET voor beginnende affiliate marketeers. Als je nog maar net start dan heb je gewoonweg nog niet genoeg te brengen om een leverancier te overtuigen van jouw waarde. Dan is deze training nog niet voor jou, tenzij je het als een stip op de horizon ziet. ‘Dit is waar ik naar toe wil werken’ en dat je ook meteen bij alle stappen die je maakt dit doel voor ogen houdt. Dan is het een goede investering in de toekomst.
 4. Ik vind Jari soms wat negatief in hoe hij praat over wat hij affiliates ziet doen. Dat heb ik ook tegen hem gezegd en ik ben benieuwd of positievere bewoordingen in de training gaan horen. Hij heeft trouwens wel gelijk hoor in wat hij zegt. En dan de spelfouten waar ik het in de volgende alinea over heb. Maar daar ging hij ook wat aan doen.

Kwaliteit van de training

Daar kan ik kort over zijn: deze training gaat over een mini-onderwerp op het gebied van affiliate marketing. Maar over dit mini-onderwerp heeft Jari een zeer complete training gemaakt. Compleet met templates, berekeningen en heel veel uitleg over hoe je bepaalde zaken aanpakt.

Jari staat voor kwaliteit en vooral ook voor kwaliteit van zijn trainingen. Hij wil de beste zijn op zijn vakgebied en daar is ie altijd druk mee. Dus ik kan alleen maar zeggen ‘chapeau Jari!’.

Ik heb hem nog wel even gezegd dat er het een en ander aan spelfouten in zijn teksten zit, dus ik ga er van uit dat die er binnenkort uit zijn. Maar zelfs als ze blijven staan, is dit een zeer waardevolle training die je op een hele andere manier naar jouw affiliate website(s) laat kijken.

Waar bestaat de training uit?

Ik heb alleen de online training gekocht en dat is wat het is. Een online training die je helemaal op je eigen tijd en eigen plek kunt volgen. Als er maar internet is, want je moet wel even op de website in kunnen loggen.

Je krijgt 8 modules:

 1. Introductie en uitleg. In deze module vertelt Jari wat Premium Partnerships zijn. Wat je wilt doen en hoe je dat aanpakt. Hier heb ik in deze blog al het een en ander over verteld, maar Jari legt het in deze module nog verder uit.
 2. Voordelen van premium partnerships. Je kunt pas iets verkopen als je de ander uit kunt leggen waarom dit gunstig voor hem/haar is. En natuurlijk wil je ook zelf weten waarom je deze partnerships aan zou willen gaan. Jari legt in deze module uit wat zijn strategie voor jou doet en wat het je partners oplevert.
 3. Hoe vind je premium partners. De hamvraag. Want wie doet dat, maandelijks betalen om op jouw website een plekje te krijgen. Je krijgt toch al commissies van die partner, dus waarom zou hij/zij je extra betalen? Als je genoeg credits hebt dan kan dit heel goed en dat legt Jari in deze module uit.
 4. Hoe bepaal je de prijs van een premium partnership. Heel belangrijk, want als je voor iemand 50 euro per maand omzet genereert dan gaat ie waarschijnlijk geen 100 euro betalen voor een abonnement. Kortom: wat is redelijk en met welke prijs kan een leverancier eigenlijk geen nee meer tegen je zeggen.
 5. Je partnerships technisch inrichten. Zoals ik al schreef, het is niet je bedoeling om een hoop tijd kwijt te zijn met de administratie te beheren. Je wilt abonnementen die zichzelf helemaal afwikkelen. Dat kun je inrichten en Jari legt uit hoe je dat doet. 1x werk en dan staat het.
 6. De waarde van maandelijkse rapportages. Super belangrijk. Want je wil je partners natuurlijk wel laten zien dat wat jij doet geld voor hen oplevert. Welke statistieken wil je dan laten zien en wat doe je er mee? Daarover vertelt Jari in deze module.
 7. Partnerships opschalen. Als je nog geen premium partnerships hebt dan is het zaak om eerst te beginnen. Maar als het eenmaal loopt dan kun je nog meer uit je lopende partnerships halen. Dit is dus voor gevorderden, maar het is goed om deze stip alvast op de horizon te hebben.
 8. Wat vond je ervan? Hier geeft Jari nog een korte samenvatting en geeft hij ook zijn visie op de toekomst van affiliate marketing. Wat hij ziet dat goed gaat maar ook wat fout gaat. Korte module, maar hier hoorde ik echt dingen waar ik ook tegenaan loop en waar ik moeite mee heb. Fijn om hier gelijkgestemden in te vinden en voor mij was het dus een waardevolle afsluiting van de training.

En ik heb lifetime toegang gekregen, dus op het moment dat het echt voor mij gaat spelen kan ik zo de voorbeeldmails, de prijsbepalingen en de video’s nog een keer checken en meteen op de juiste manier starten.

premium partnerships button

Wat kost de Premium Partnerships training?

Voor mij was het goede nieuws dat ik een early adapter was en ik ben op de absolute bodem van de prijs ingestapt. Ik heb ruim minder dan 100 euro betaald. Maar ik weet al van Jari dat de prijs beetje bij beetje opgehoogd gaat worden.

Waarom? Omdat het programma super waardevol is en omdat Jari nu al bezig is met nieuwe inzichten toevoegen. Ik kan je dus alleen maar adviseren om er snel bij te zijn. Want zoals gezegd, ik heb lifetime toegang tot Premium Partnerships gekregen en dan betaal ik liever de laagst mogelijke prijs en laat de extra content dan maar komen!

Persoonlijk resultaat (al binnen 1 week)

Dit wil ik echt nog even met je delen, want ik ben zo blij. Jari heeft mij met de Premium Partnerships training geleerd om zakelijker te denken. En dat heb ik gedaan. De eerste de beste die een plekje op mijn website wilde heb ik een mail gestuurd met een aanbod.

Mijn aanbod was 50 euro (een eenmalig bedrag en hoger durfde ik echt niet te gaan) en dat is geaccepteerd! Dat smaakt naar meer en ik heb alle tools en strategieën nu voor me klaar staan om door te pakken. Je begrijpt dus wel dat ik Jari erg dankbaar ben.

Nog vragen over Premium Partnerships?

We snappen dat je nog vragen hebt over de training om Premium Partnerships binnen te harken en hieronder geven we graag antwoord op deze vragen:

#1 Wat is een premium partner?

Een premium partner is iemand die bij jou (als affiliate) een streepje voor heeft. Die jij op 1 zet. Omdat die partner een goed product heeft. Dat is absoluut de eerste voorwaarde. En de tweede voorwaarde is dat die persoon jou betaalt voor een goede plek op jouw affiliate website. Je gaat een samenwerking aan waar jullie beiden zo veel mogelijk van profiteren.

#2 Voorbeeld van een premium partnership

Dan neem ik het voorbeeld van mijn eigen website. Ik heb daar bijvoorbeeld een blog over diamond paintings. Ik heb het nu nog niet, maar wat ik zou kunnen doen is een leverancier van diamond paintings benaderen en hem laten zien wat mijn statistieken op deze blog zijn. Deze leverancier laten zien hoe vaak er een painting wordt verkocht via mijn affiliate link en wat dit hem/haar oplevert. Ik ben bereid om een bepaalde diamond painting op 1 te zetten als deze leverancier daarvoor een maandelijkse fee aan mij betaalt.

#3 Wat voor training is Premium Partnerships

Je kunt 2 kanten op met de Premium Partnerships. Ik heb zelf alleen de online versie gekocht. Dus ik heb alle waardevolle content van Jari gekregen en ik kan daar lifetime 24/7 mee aan de slag. Op mijn tijd en op de plek die ik wil, zo lang er maar internet is. Je kunt ook voor ‘compleet’ kiezen en dan krijg je er coaching van Jari bij.

#4 Andere vraag?

Jari geef op de website van Affiliate Held antwoord op de meest gestelde vragen over de training. Bijvoorbeeld of er een niet goed geld terug garantie is (ja, die is er). Wat je moet kunnen en kennen en bijvoorbeeld ook of je moet kunnen programmeren. Check deze pagina over Premium Partnerships en bepaal zelf of het iets voor je is.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over Premium Partnerships

De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

PS: Meer weten over manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via één van deze links de Premium Partnerships training aanschaft, ontvang ik een commissie over jouw aankoop. Het maakt voor jou helemaal niets uit en het kost je niets extra en je helpt mij hier mee. Zo kan ik namelijk dit soort content (gratis) voor je blijven maken.

Plaats een reactie