Logo laten maken? Doe het lekker zelf met logogenie

Herken je dit: hét punt waar veel creatieve ondernemers op vastlopen als ze iets nieuws bedacht hebben. Dan moet er natuurlijk eerst een nieuwe website komen en vooral ook een logo.

Uren zelf knutselen in allerlei tekenprogramma’s, is het toch niet helemaal zoals je wilt. Zucht, steun, je neigt naar opgeven. Of iemand veel geld betalen. Honderden euro’s voor een logo, er zijn mensen die dat soort prijzen rekenen.

Of juist heel goedkoop. Dat heb ik gedaan met het eerste logo dat ik ooit heb laten maken. Dat heb ik op Fiverr laten maken. Het leek er even op dat het 5 dollar zou kosten, maar dat werd uiteindelijk 15 dollar omdat bleek dat ik bepaalde bestandsformaten nodig had, anders werd het logo op bepaalde documenten niet mooi getoond.

Helaas is het logo nooit mooi afgebeeld en dat zag je het duidelijkst op mijn facturen. Inmiddels heb ik een nieuw logo, cadeautje van mijn nieuwe websitebouwer. Maar als ik dat cadeautje niet had gekregen dan zou ik zelf een nieuw logo hebben gemaakt bij logogenie.

Heb je geen tijd om mijn jubelverhaal over logogenie te lezen en wil je gewoon direct zien wat de mogelijkheden zijn? Klik hier en ga naar logogenie en laat je verbazen.

Zelf logo’s maken moeilijk?

Is zelf logo’s maken moeilijk? Dat kan het zijn. Als je in tekenprogramma’s gaat prutsen terwijl je daar helemaal niet goed in bent dan is dat vragen om moeilijkheden en frustraties. Ik kan het weten, been there done that. Met Canva, met Adobe en Photoshop. Werd gewoon niet mooi.

Daarom is het zo fijn dat logogenie een hoop voorstellen doet. Het is heel simpel.

  1. Typ je bedrijfsnaam in;
  2. Kies je branche, geef een paar woorden die jouw bedrijf of product kenmerken;
  3. Typ je tagline en druk vervolgens op oké. Heb je geen tagline, sla je dat lekker over, dat mag ook.

Daarna kun je nog stoeien met pictogrammen, kleuren, lettertypes en dat soort dingen. Totdat je helemaal blij en tevreden bent. Helemaal happy dan ga je door met het proces en krijg je meteen een preview van jouw logo.

Even een account aanmaken en dan bestellen. Let bij het bestellen goed op, want het lijkt alsof je een groot bedrag moet betalen (door de 60 euro), maar dat hoeft niet per se. Kijk wat je echt nodig hebt en laat die vinkjes aanstaan. Zet de rest lekker uit en je ziet het aankoopbedrag in sneltreinvaart naar beneden schieten.

Wat ik zo leuk vind, je krijgt ook meteen inspiratie te zien van wat je nog meer met je logo zou kunnen doen. T-shirt laten drukken, op je briefpapier zetten of laat meteen visitekaartjes drukken. Het is jouw feestje.

Logo’s laten maken, wat zijn de kosten?

De kosten om een logo te laten maken zijn moeilijk te voorspellen. Zoals ik al eerder schreef, bij Fiverr zou je voor 5 dollar klaar moeten kunnen zijn, maar dat is mij dus niet gelukt. En ik ken ook mensen die echt honderden euro’s uit hebben gegeven aan alleen een logo maken. Je kunt het zo gek maken als je zelf maar wilt.

En is zo’n duur logo dan beter dan een goedkope? Soms wel. En vaak ook niet. Want heel eerlijk: zo spannend vind ik het uiteindelijke logo niet. Wat ik wel spannend vind is dat je hele huisstijl bij elkaar past. Dat je overal dezelfde kleuren gebruikt en dat het een geheel is. Past jouw logo naadloos in je huisstijl en geeft je logo ook een goed beeld van wat je doet, dan ben ik al snel fan van dit logo.

Bij logogenie.nl kun je al een logo kopen voor net geen 25 euro. Wil je extra mogelijkheden als bijvoorbeeld je logo onbeperkt kunnen veranderen, vectorbestanden en andere opties? Dan kun je per optie kiezen of je die wel wilt of niet. En ja, daar betaal je dan voor. Laat je alle opties aan staan, dan ben je voor een logo ruim 60 euro kwijt. Nee, dat is geen 5 dollar, maar je blijft ook ver weg van bedragen van honderden euro’s.

Logo laten maken door studenten?

Yes, lekker goedkoop! Studenten rekenen vaak geen hoge bedragen als ze iets voor je doen. Maar weet je wat ik zou doen als ik student was? Dan zou ik ja zeggen als jij aan me vraagt om een logo te maken. En dan maak ik dat logo gewoon bij logogenie.

Grote kans dat je het voorgestelde logo mooi vindt en dat je meteen zegt ‘doen’. Bestelt die student het logo bij logogenie, geeft het door aan jou. Student blij, jij blij, logogenie blij. Maar het had dus ook makkelijker gekund als je het even zelf had gedaan.

Een logo maken gratis, kan dat ook?

Natuurlijk kun je gratis een logo maken. Er zijn meer dan genoeg programma’s die dat kunnen. En misschien heb je er al een ooit gekocht waar het ook mee kan. Dat je Photoshop hebt voor andere toepassingen, maar dat het nu handig is om een logo mee te maken.

Ik heb dat geprobeerd en ik ben zwaar gefrustreerd afgehaakt. Het werd gewoon niet mooi en evenwichtig. Als jij het wel kunt dan zou ik het zeker doen. Maar de meeste mensen kunnen het niet en daarom ben ik zo blij met logogenie, dat zij de meest leuke voorbeelden geven. Ze hebben ook heel veel mogelijkheden, dus het zou me verbazen als je niks van je gading kunt vinden.

Dus kan het, gratis een logo maken? Ja hoor, maar wil je de tijd, moeite en vooral de frustratie erin steken. En weet, tijd is ook geld. Misschien nog wel het belangrijkste wat er is, want geld kun je terugverdienen maar tijd die verkwist is is voor altijd weg.

Mijn uurtarief is meestal rond de € 60 dus mijn rekensom is eenvoudig. Kan ik iets makkelijk binnen een uur doen en wordt het nog goed ook, doe ik het zelf. Ben ik bang dat ik uren aan het klungelen ben en dat het resultaat tegen gaat vallen, dan geef ik liever € 60 aan een partij die het beter kan dan ik. En ga ik iets leuks doen, of doe ik werk waar ik zelf goed in ben zodat ik een factuur kan sturen voor dat uur.

Logo maken van een foto

Je zou natuurlijk een logo kunnen maken met je foto erop, maar ik zou daar zelf nooit voor kiezen. In mijn ogen zijn het twee verschillende dingen. Je hebt je logo en je hebt bijvoorbeeld visitekaartjes. Ik zou op mijn visitekaartje wel een foto willen.

Als je een logo hebt gemaakt in logogenie.nl dan kun je ook voor visitekaartjes kiezen en op die kaartjes kun je wel een foto toevoegen. Dat is veel logischer dan wanneer je je logo een foto van jezelf laat zijn.

Mijn advies: logo maken van een foto? Niet doen.

Die kleine ergernisjes

Logo doorzichtig maken lukt niet

Soms heb je een doorzichtige versie van je logo nodig, omdat je logo ergens overheen moet. Is het niet mooi als de achtergrond van je logo bijvoorbeeld wit is en dat je zo’n hard vierkant over de onderste afbeelding ziet staan. Oplossing? Het logo doorzichtig maken.

Heb ik wel eens geprobeerd in Photoshop. Dan moet je je logo zo netjes mogelijk selecteren en dan zeggen dat het geselecteerde gedeelte mag blijven staan en de rest moet weg. Dat is een klus joh om dat netjes te doen. En het eindresultaat was alsnog niet mooi. Goede nieuws, als je je logo bij logogenie maakt kun je gewoon zorgen dat je meteen een doorzichtige versie ontvangt. Klaar!

Logo kleiner maken (of groter) lukt niet

Ook zoiets. Moet je logo groter of kleiner en lukt het niet. Wat ik dan nog wel eens doe is een screenshot maken van het logo en dan het logo in Canva plakken in een grootte die wel passend is. Het kan, maar ook dit kost weer tijd en moeite en als je pech hebt zit je achteraf alsnog met een logo dat vervormd is ten opzichte van het origineel.

Bij logogenie krijg je verschillende formaten als je een logo koopt en als het goed is zit het formaat dat jij zoekt daarbij.

Logo maken met letters of hoeft dat niet?

Ja, ik zou altijd letters op je logo zetten, want je wilt namelijk uitleggen wie je bent en waar je voor staat. Dat doe je met tekst. A picture is more than a thousand words, maar dat is in het geval van een logo niet altijd waar.

Daarom biedt logogenie de mogelijkheid om een tagline toe te voegen aan je logo. Waar sta je voor? Wat doe je? En hoe leg je dat in een paar woorden uit? Dat is trouwens wel een kunst om die woorden strategisch te kiezen. Maar als je ze gevonden hebt dan zet je ze heel makkelijk op een logo van logogenie en is het meteen duidelijk voor de mensen die een document met jouw huisstijl in handen krijgen.

Dankjewel voor het lezen van mijn blog over de logogenie.nl!

En nog even belangrijk: de tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’.

PS: Meer weten over manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie