Kun jij me helpen?

Daar sta ik dan. Zondagmorgen, op de kop af 7 uur. Mijn blog voor deze week staat al helemaal klaar, compleet met bijpassende tekening. Maar tijdens mijn ochtendwandeling met onze hond Pip voelde ik dat ik deze week iets heel anders te vertellen heb. Die andere blog kan wachten, dit niet.

Wat is er aan de hand? Afgelopen week heb ik meegedaan met de Coach Jezelf Challenge van Dolly Heuveling. De kern van deze challenge was voor mij dat je mag dromen en dat je mag kijken naar wat je nu écht wilt. En Dolly nodigt je uit om dan ook de benodigde stappen te zetten om te krijgen wat je wilt.

Coach Jezelf Challenge

Nu was er een grappig onderdeel in de challenge, namelijk dat je in de les ‘wat houdt je tegen’ een kaart mocht trekken. Heeft Dolly heel leuk gedaan, ze had namelijk een supersnel afspelende video gemaakt waarbij in een razend tempo een carddeck voorbijschoot. Op het moment dat je op stop drukt staat er een kaart en dat is ‘m.

Nu had ik al een beetje met die video zitten spelen om te kijken hoe het werkt. Ik drukte op stop en op de kaart stond ‘wie kan je om hulp vragen’. De volgende dag deed ik de les echt, ik luisterde naar de meditatie en op een bepaald moment zei Dolly ‘trek nu je kaart maar’. Ik deed het en tot mijn grote verbazing kreeg ik exact dezelfde vraag ‘wie kan je om hulp vragen’. Hoe duidelijk wil je het hebben? Uit dat enorme carddeck 2x dezelfde kaart!

Kun je me helpen?

Dus hier ben ik. Kun jij me helpen? Ik heb namelijk al jaren een droom die steeds terugkomt. Wat ik zou willen is een safe house. Niet voor mensen die ziek zijn of die in een situatie zitten waarin ze gevaar lopen. Nee, er is een groep die in stilte ‘lijdt’. Die het op het eerste gezicht best goed heeft. Een groep die feitelijk weinig te klagen heeft en toch iets mist in het leven. Het zijn de ondernemers.

Ondernemers die he-le-maal gek worden. Zeker nu, nu er veel thuisgewerkt wordt en dat partner en kinderen ook nog eens in huis rondrennen. Natuurlijk, je houdt zielsveel van ze, maar je krijgt echt geen moer gedaan. Constant aan iedereen aandacht geven, er is geen ruimte genoeg voor wat je zelf neer wilt zetten.

Wat ik zou willen is een groot huis aan zee, voorzien van alle luxe die je maar kunt bedenken. Met lekkere plekjes om te werken of gewoon even te zijn. Waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse ratrace, waar je weer even tot jezelf kunt komen en waar je dat grote plan dat je neer wilt zetten kunt gaan uitvoeren.

Mijn idee is dat er juist géén programma is, dan moet je weer zo veel. Dus het wordt geen Yoga-retraite waar je van de ene naar de andere les gaat. Of geen stilteretraite waar je je rete-schuldig voelt als je met iemand een gesprek aanknoopt. Nee, je moet juist niks. Je mag wel heel veel.

Wij zorgen voor het eten en alle gedoetjes eromheen zodat jij een heerlijk rustige week hebt. En als superbonus ben ik er. Als je plannen hebt om nu eindelijk die online training te maken of dat webinar te schrijven of voor een half jaar content te maken om er dan ook niet meer over na te hoeven denken, dan ben ik er. Als (ex) Virtueel Assistent kan ik je helpen. En ga je aan het eind van de week uitgerust, opgeladen en vooral ook met een mooi resultaat naar huis.

Hoe dan?

Nu komt mijn vraag: hoe gaan we dit aanvliegen? We zitten nog midden in de verbouwing van ons toekomstige eigen huis en dan ga ik het nu al hebben over zo’n mega-project. Waar vinden we het huis dat precies in dit plaatje past? Aan zee, groot genoeg om 6 (?) mensen op een zeer comfortabele manier te ontvangen. Kopen of huren? Hoe krijgen we de sessies vol? Wat is daarvoor nodig? Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.

Nee dit keer wil ik echt om hulp vragen:

  • Wie kent iemand die dit al doet/iets dergelijks al doet en met wie ik eens mag sparren?
  • Zou jij interesse hebben en wat zou je dan graag willen? Ik heb nu mijn droom opgeschreven maar misschien mis ik wel dingen die we toe kunnen voegen of veranderen aan mijn plan?
  • Waar denk jij meteen aan, dat je zegt ‘volgens mij vergeet je dit’?

Nou, ik heb mijn huiswerk weer gedaan, want Dolly zei nog ‘stel het niet uit en begin’. Bij deze.

Ik hoor graag je reactie, want de droom is er maar ik weet even niet hoe het verder moet. En ik ben op zoek naar mensen die mee willen denken, die hun wensen neer willen leggen en die hun dromen weer met mij/ons willen delen. Ik nodig je dus van harte uit om te reageren op dit bericht.

Alvast bedankt voor het meedenken en geniet van je zondag (ga ik nu ook doen, het is inmiddels 7.21 uur. Deze blog gutst dus recht uit mijn hart het papier op).

Liesbeth

PS: Je kunt hier lezen waar ik goed in ben en waar ik je mee kan helpen, mocht je ooit naar ons safe house komen ?.

 

Plaats een reactie