Hoe je jouw content tot op het bot uit kunt (laten!) melken

Afgelopen week kreeg ik een fantastische tip die mijn leven zoveel makkelijker maakt. Ik deel die tip graag me je. Heb je al eens gehoord van Appsumo?

AppSumo is een platform waarop nieuwe apps en tools zichzelf presenteren en een startkapitaal bij elkaar proberen te sprokkelen. Dat doen ze door de app (vaak) voor een eenmalig life-time bedrag aan te bieden. Met het geld dat ze daarmee ophalen kunnen ze de app verder ontwikkelen en ‘volwassen maken’.

Dat is een win-win-situatie voor de ontwikkelaar van de apps en voor jou als gebruiker. Want als de app gaat groeien en groeien, gaan ook de prijzen omhoog. En wordt de prijs die jij eenmalig hebt betaald soms vanaf een bepaald moment de fee per maand. En dat iedere maand weer. Terwijl jij voor altijd mee mag blijven doen voor het bedrag dat jij helemaal in het begin hebt betaald. Zo heb ik bijvoorbeeld Wishlist gekocht voor een eenmalig bedrag van 49 dollar. Terwijl je deze plugin nu alleen nog kunt kopen voor minimaal 150 dollar per jaar.

Gaat dit altijd goed? Nee helaas. Het kan zijn dat de ontwikkelaars vinden dat de nieuwe tool niet kansrijk genoeg is en dat ze er mee stoppen. Dan kan het zover komen dat je wel hebt betaald en dat er helemaal geen tool meer is. Of dat je nog wel in de tool kunt, maar dat er niks meer aan ontwikkeld wordt. Dan is de toegang die je hebt gekocht redelijk waardeloos geworden.

Ik neem de gok regelmatig om wel te kopen via AppSumo. De nieuwste tools kosten namelijk vaak maar een paar tientjes (in dollars), dus zo’n buil kan ik me er niet aan vallen.

Mijn laatste aankoop wil ik graag met je delen, dat is Castmagic. Castmagic is een tool die geluidsbestanden tot op het bod uitkleedt. Het enige wat je hoeft te doen is een geluidsbestand (bijvoorbeeld een podcast) uploaden in Castmagic. Paar minuutjes wachten en dan krijg je:

  • Een transcriptie van de tekst
  • Tijdsaanduidingen van ‘de hoofdstukken’ die Castmagic hoort
  • Een lijst met key-topics
  • Quotes uit je tekst
  • 10 voorstellen voor titels
  • Voorstel voor de tekst voor een nieuwsbrief over je podcast
  • Een voorstel voor hoe je je podcast aankondigt als je ‘m deelt
  • Voorstellen voor een reel voor Insta
  • Twitterposts
  • Een tekst voor LinkedIn

Kortom: een hele lijst aan content en ja, gewoon in het Nederlands. Grote delen van wat Castmagic je aandraagt kun je direct gebruiken.

Tip van Liesbeth: gebruik de output van Castmagic niet letterlijk, maar gooi er nog even je eigen saus overheen. Het is een perfecte basis om mee te starten en jij mag de puntjes op de i zetten.

En de content waar je niet zo direct iets mee kunt is inspiratie. Ik heb al een paar keer gehad dat ik een lijst met 10 mogelijke titels kreeg en dat ik bij bepaalde titels dacht ‘nou, dat is helemaal niks voor deze podcast’. Maar dat ik wel meteen zag dat ik over deze titel hele andere content kon maken. Dank je wel Castmagic voor deze inspiratie.

Ik heb altijd gezegd dat ik heel goed ben in ondernemers helpen om ‘het lege pagina-syndroom’ te overwinnen. Artificial Intelligence heeft deze bedrijfstak voor mij om zeep geholpen. Want je hoeft als ondernemer geen lege pagina meer te hebben. ChatGPT kan je helpen en Castmagic ook. En je krijgt dus meteen een hele berg aan voorstellen voor content waar je direct mee verder kunt.

Gaat ondernemers uren en uren aan tijd besparen. Kortom: Castmagic kun je nu nog life-time kopen voor minimaal 39 dollar. Je kunt ook meer tokens kopen, zeker als je denkt dat de kleinste optie voor jou niet genoeg is. Dat is trouwens het bedrag wat de ontwikkelaar binnenkort PER MAAND wil gaan vragen. Dus als je mee wilt doen dan is dit het moment om in te stappen.

Weet dat je Castmagic niet alleen voor je eigen content hoeft te gebruiken. Ik heb al regelmatig geluidsbestanden van anderen geüpload omdat ik met de content aan de slag wilde. Uiteraard mag je die content niet 1-op-1 voor jezelf online gebruiken. Maar als inspiratie mag het altijd.

Of denk ook eens aan dat je een college gevolgd hebt of een online training of webinar. En dat je graag een leesbaar bestand als naslagwerk wilt. Dan is dit perfect. Upload je geluidsbestand en laat Castmagic het uittypen. En hop, je hebt wat je nodig hebt.

Check hier Castmagic en welke mogelijkheden er zijn en/of kijk eens lekker rond bij Appsumo. Want het gaat niet alleen over tools, maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een paar tientjes een muziekbibliotheek kopen of duizenden stock photo’s die je dan vervolgens mag gebruiken in je online zichtbaarheid. Wie weet zit er iets tussen dat jou heel erg blij gaat maken.

Geniet van je weekend.

Liesbeth

PS: Ik heb een uitgebreide review over AppSumo geschreven, inclusief hoe het werkt als je een tool koopt via AppSumo. Heb je interesse dan zou ik dit artikel even lezen, dan weet je wat je kunt verwachten.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via één van deze links iets bij AppSumo aanschaft, ontvang ik een commissie over jouw aankoop. Het maakt voor jou helemaal niets uit en het kost je niets extra en je helpt mij hier mee. Zo kan ik namelijk dit soort content (gratis) voor je blijven maken.

Plaats een reactie