AppSumo Review: beste deals + waarom dit interessant voor jou is

AppSumo is dé grote vriend die je als ondernemer moet hebben. En niet alleen als ondernemer trouwens. Het is voor iedereen interessant en deze website verbaast me iedere keer weer met de mooiste aanbiedingen en toepassingen.

Wat is AppSumo?

AppSumo werd in maart 2010 opgericht door online ondernemer Noah Kagan en het is gewoon ontzettend leuk en handig.

AppSumo is namelijk platform waarop dagelijkse aanbiedingen voor online tools, apps en systemen worden gedeeld. Bezoekers van dit platform kunnen deze deals vaak als lifetime deal aanschaffen. Dus 1x betalen en je mag de gekochte tool voor altijd voor deze vaste aanschafprijs blijven gebruiken. Hoe uitgebreid en duur deze tool in de toekomst ook wordt.

Let op: het is vooral handig voor de zakelijke markt omdat het meestal digital diensten en producten zijn. Zo heb ik een tool gekocht waarmee ik heel makkelijk berichten voor sociale media op de verschillende platformen in kan plannen. Ik heb verder een tool om een mooie e-mailhandtekening te maken, compleet met statistieken voor hoe vaak op bepaalde linkjes in de handtekening zijn geklikt.

Ik heb een lifetime deal gekocht voor Wishlist. Die kost nu trouwens minimaal 150 dollar per jaar en ik heb ‘m volgens mij voor 49 dollar lifetime gekocht op AppSumo. En nog maar een paar weekjes geleden heb ik Castmagic gekocht. Deze tool ontleedt podcasts en maakt van 1 podcast een bulk aan content waar je niet overheen kunt kijken. Castmagic gaat in de toekomst 40 dollar per maand kosten ik heb nu in AppSumo de lifetime deal voor 39 dollar. Ketsjing!

Need I say more? AppSumo is echt een aanrader om eens van dichtbij de bekijken. Bekijk AppSumo hier!

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Goed zo! Daarom ga ik je alles vertellen in deze AppSumo review.

Wat doet AppSumo?

AppSumo is een soort uitzendbureau tussen een software-onwikkelaar en de gebruikers van deze tools. En soms weten die gebruikers helemaal niet dat ze deze tool zouden willen en dat ze ‘m nodig hebben.

Daarom maken de medewerkers van AppSumo keileuke video’s en content om uit te leggen waarom een bepaalde tool zo handig is.

Check it out en kijk rustig of een bepaalde tool iets voor je is. Ik zeg zelf ook regelmatig nee, want ik ga natuurlijk niet alles kopen.

AppSumo maakt mooie prijsafspraken met de leveranciers van de software en vaak is het zo dat de ontwikkelaars een startkapitaal bij elkaar proberen te krijgen door in eerste instantie de tool goedkoop aan te bieden. Loopt dat goed dan is er blijkbaar vraag naar de tool. Het is dus ook een beetje een test.

Maar goed, in het begin krijg je dus bijna altijd een lifetime deal voor een ontzettend lage prijs. Meestal wordt er ook meteen bij vermeld wat de prijs van de tool gaat worden als het eenmaal aanslaat. Heb jij gekocht, dan ben je de lucky one. Zoals ik bijvoorbeeld met Wishlist. In plaats van minimaal 150 dollar per jaar heb ik slechts een paar tientjes voor lifetime betaald.

Hoe de deals van AppSumo gebruik maken?

 • Meld je aan voor de nieuwsbrief van AppSumo en je krijgt iedere maand een mail met de nieuwste deals. Zo mis je nooit iets.
 • Ga gewoon zelf regelmatig naar AppSumo en kijk de aanbiedingen weer even door (dat doe ik zelf).
 • Wacht op mensen als ik die af en toe delen dat er weer iets moois in de markt gekomen is. Zoals ik bijvoorbeeld nu helemaal lyrisch ben van Castmagic. Als jij podcasts maakt of een podcast van iemand anders uploadt in deze tool dan krijg je binnen een paar minuten een berg met content waar je niet overheen kunt kijken. Dat bespaart je zoveel geld en tijd als je even een podcast door de tool kunt halen en gaan met die banaan.

En ja, AppSumo weet wat marketing is en hoe je FOMO (Fear Of Missing Out) oproept. En je weet nooit wanneer het een marketing-truc is en wanneer het echt is. Want het gebeurt ook echt dat je te laat bent voor een deal. Dat ie uitverkocht is of dat de deal simpelweg afgelopen is. Soms is het echt nodig dat je er snel bij bent.

En heel soms denk je ‘daar had ik dus echt niet zo’n haast mee hoeven te maken’ en dan heb je misschien het gevoel dat je ergens ingetrapt bent. Helaas kan ik het onderscheid niet voor je maken. Wat ik wel kan zeggen is dat ik nog niet 1x spijt heb gehad van een aankoop in AppSumo.

Ben je wel ontevreden? AppSumo heeft een niet-goed-geld-terug-garantie.

Hoe werkt AppSumo?

Wat gebeurt er als je een aankoop doet via AppSumo? Als je een bepaalde deal scoort via AppSumo dan krijg je een mail over je aankoop. In die mail staat een link naar het platform van de ontwikkelaar/de feitelijke leverancier van het product.

Verder krijg je ook een code die je binnen een bepaalde periode moet gebruiken.

Als je de instructies volgt kom je in de omgeving van de leverancier en daar ‘koop’ je het product door de code van AppSumo in te vullen. Wat ik dan al een paar keer gezien heb is dat ik voor een bedrag van 0 koop. Dat klopt ook, want ik heb al betaald aan AppSumo.

Vervolgens gebruik ik de url en de inloggegevens die ik van de leverancier heb en ga ik op dat platform aan het werk.

Het is dus belangrijk dat je de instructies van AppSumo volgt, op de linkjes klikt die zij zeggen dat je moet gebruiken en dat je binnen de aangegeven periode ook daadwerkelijk je aankoopcode gebruikt.

Het is dus niet handig als je een tool koopt en een jaar later denkt ‘o ja, die had ik ook. Ik ga me nu even aanmelden’. Want dat gaat dan waarschijnlijk niet meer. Wat ik altijd doe is meteen doorpakken. Redeem code, code invullen en dan de inloggegevens opslaan. Als ik vervolgens pas een jaar later pas voor de eerstvolgende keer in de tool ga is dat helemaal niet erg. Zolang je maar gezorgd hebt dat je volledige aankoop geregeld hebt binnen de redeem-periode.

AppSumo in welke categorieën heb je aanbiedingen?

AppSumo heeft aanbiedingen in de volgende categorieën:

 • Software, dat zijn tools die je helpen om makkelijker te werken binnen je bedrijf. Denk aan programmeren of bijvoorbeeld marketing en sales. Of op het gebied van financiën en nog veel meer.
 • Cursussen ook weer op het gebied van makkelijker werken binnen je bedrijf, marketing, productiviteit en ook voor je gezondheid.
 • Templates, bijvoorbeeld voor social mediaposts, e-mails, documenten en zelfs om je website te bouwen.
 • Creatieve bronnen als foto’s, icoontjes (bijvoorbeeld superleuke tekeningen die je mag gebruiken), video’s en audio.

Duik er gewoon eens in en kijk wat je allemaal vindt. Er zitten echt pareltjes tussen.

Wat zijn de aanbiedingen op dit moment bij AppSumo?

Toen ik zelf informatie zocht over AppSumo heb ik verschillende websites bekeken en ik zie steeds dat de schrijvers van de website deals van AppSumo delen.

Ik waag me daar niet aan. Het zijn op dit moment meer dan 600 verschillende producten. En dat verandert maandelijks en soms gewoon dagelijks.

Ik kan een hele lijst met tools maken maar de kans is groot dat op het moment dat jij dit verhaal leest, dat de deals er al helemaal niet meer zijn. Mijn tip is dus: ga gewoon naar de website van AppSumo en shop daar lekker in het rond.

Waarom wil je gebruik maken van AppSumo

Tijd is geld en tijd is in dat opzicht waardevoller dan geld. Als ik met een klein bedrag uitgeven een hoop tijd kan krijgen dan zal ik dat altijd doen. En wat dat betreft leven we nu in de gouden eeuw van tijd terugkopen.

Er zijn zoveel tools die ons leven een stuk makkelijker kunnen maken.  Ik had het al over Castmagic. Stel je voor: ik maak een podcast van een half uur en ik wil daar ook een blog van maken, delen op social media. Quotes eruit halen en nog meer van die dingen. Eigenlijk die podcast tot op het bot uitmelken.

Als ik alleen al de podcast uit wil typen dan ben ik al razendsnel als ik een podcast van een half uur in een uur uit heb getypt. Daarna mag ik nog creatief worden. Quotes eruit halen. Een intro verzinnen waarmee ik de podcast deel op mijn website. Posts maken voor LinkedIn, Facebook en wellicht ook Twitter. Een reel verzinnen voor Insta. Je bent zo een hele ochtend verder. En Castmagic doet dat gewoon in 5 minuutjes voor je.

Weet je wel hoeveel geld je hiermee bespaart? Als je iedere week een podcast maakt dan is dat misschien wel 200 uur op een jaar. En ja, dan is 39 voor een lifetime deal dus een schijntje.

Dit is zomaar een voorbeeld, maar zo zijn er nog veel meer tools op AppSumo die je leven zoveel makkelijker maken. En AppSumo zoekt de mooiste pareltjes voor je uit.

Voor een laag bedrag kun je totaal nieuwe software uitproberen, testen en inzetten voor je bedrijf of je persoonlijke project.

En nogmaals, bevalt het niet of werkt het niet voor jou dan heeft AppSumo een niet-goed-geld-terug-garantie..

AppSumo, de voordelen en de nadelen

Heeft AppSumo ook nadelen? Jazeker. En voordelen ook. Ik zet ze graag voor je op een rijtje:

Voordelen:

 • Iedere maand worden nieuwe deals toegevoegd en soms van tools die voorheen echt nog niet bestonden (die ik in ieder geval nog nooit gezien heb).
 • De meeste deals zijn voor ruim onder de 100 dollar.
 • AppSumo heeft een refund policy. Ze zeggen zelf:

‘The Refund policy for any refundable product sale is a full refund of the purchase price within 60-days from the date of purchase for any reason.

Please note that some listings, such as digital downloads, cannot be returned or refunded. You can check the Deal Terms section of each listing to confirm if the tool is eligible for our money-back guarantee.’

In het Nederlands:

‘Het restitutiebeleid voor een product dat in aanmerking komt voor restitutie is een volledige terugbetaling van de aankoopprijs binnen 60 dagen na de aankoopdatum, om welke reden dan ook.

Houd er rekening mee dat sommige aanbiedingen, zoals digitale downloads, niet kunnen worden geretourneerd of vergoed. Je kunt de sectie “Dealvoorwaarden” van elke aanbieding raadplegen om te controleren of het product in aanmerking komt voor onze geld-terug-garantie.’

 • Het zijn vaak lifetime deals, dus 1x betalen en voor altijd gebruik kunnen maken van de tool.
 • Ben jij zelf een ontwikelaar? Je kunt je programma/product/dienst aanbieden via AppSumo. Op een laagdrempelige manier kun je op deze manier veel klanten binnenhalen.
 • Je kan deals ‘stacken’. Dit is een voordeel en een nadeel tegelijk. Want soms moet je meerdere tokens kopen (lees: je kunt niet voor de goedkoopste optie kiezen) om meer functies en/of mogelijkheden te krijgen binnen je deal.

Nadelen:

 • Aanbieders op AppSumo zitten vaak nog in de opstartfase van een bepaalde tool of app. Het is dus ook een beetje een test. En de test kan negatief uitvallen. Dan zou de ontwikkelaar zomaar de stekker eruit kunnen trekken en dan heb je dus een tool gekocht die verdwijnt. Of die in de kinderschoenen blijft staan omdat er niet meer doorontwikkeld wordt. Ik heb dit nog nooit gehad maar als het zou gebeuren zou ik niet treuren. Voor die paar tientjes die ik erin gestopt heb, dat vind ik niet zo erg. Kijk dus even hoe het voor jou voelt.
 • Je moet goed opletten op AppSumo want soms heeft een deal maar beperkte functies en is de goedkoopste prijs feitelijk een lokkertje. Je kan dan wel upgraden naar een duurder en maandelijks betaald abonnement. Maar je wilt juist lifetime deals scoren.
 • De beste aanbiedingen kunnen heel snel uitverkocht zijn.

Is AppSumo betrouwbaar?

Of AppSumo betrouwbaar is? Lijkt me wel, het platform bestaat al sinds 2010 en het loopt nog steeds als een dolle.

Feitelijk is het ook niet de vraag of AppSumo betrouwbaar is, want AppSumo is alleen maar de tussenpersoon. De uiteindelijk aankoop doe je bij de ontwikkelaar/leverancier zelf. En zoals ik al bij de nadelen benoemde: dat weet je dus niet of jouw leverancier echt door gaat zetten. Maar goed, voor die paar tientjes durf ik wel een gok te nemen.

Mijn aangeschafte AppSumo producten

Zoals ik al eerder schreef, wat heb ik op AppSumo gevonden (en waar ik al geen link meer van kan delen, want de deal is weg).

 • Een tool om op meerdere social mediaplatforms content te delen
 • Software om een professionele e-mailhandtekening te maken
 • Wishlist, een plugin om een online leeromgeving op je website in te richten
 • Mijn laatste parel is Castmagic een tool om geluidsbestanden helemaal uit te melken.

Bijzondere Appsumo deals

Waar ik als Virtueel Assistent nog wel eens tegenaanloop met mijn klanten is dat ze overal en nergens afbeeldingen vandaan toveren en heel makkelijk roepen ‘die kunnen we wel gebruiken’. Hetzelfde met geluidsbestanden als bijvoorbeeld muziek of achtergrondgeluiden.

Daar kun je je lelijk mee in de vingers snijden als je per ongeluk een afbeelding of een geluidsbestand pakt waar rechten op zitten. Daar kun je hele hoge boetes voor krijgen en zeg niet ‘ik ben nog zo klein, ze gaan mij toch niet vinden’.

Think again, want de ‘detectives’ die op zoek gaan naar overtreders zijn heel slim geworden. Ze hebben geavanceerde tools waarmee ze voor een bepaalde afbeelding of een bepaald geluidsbestand op zoek gaan naar hoe vaak ze het terugvinden op internet (blijkbaar kunnen ze dat vinden door een bepaalde verborgen code die in de bestanden zit). En sta jij in de lijst, dan kun je een mail of een brief verwachten. Met alle gevolgen van dien.

Wat wil je? Een eigen database met geluidsbestanden en afbeeldingen. Die je altijd mag gebruiken en waarvan je altijd kunt zeggen ‘nee hoor, dit mag ik gewoon gebruiken. Kijk maar (en dan laat je je tool zien)’. Ook hier biedt AppSumo mogelijkheden voor. Je kunt namelijk ook regelmatig ‘bibliotheken’ kopen met geluidsbestanden of afbeeldingen. Die heb ook al gezien voor een paar tientjes (in ieder geval onder de 100 dollar).

Check dit dus ook even op AppSumo. Nogmaals: dat kun je doen door je te abonneren op de nieuwsbrief of ga gewoon lekker op een tijd dat het jou uitkomt naar de website van AppSumo. Dat je maar veel mooie deals mag scoren!

Bedankt voor het lezen van de review van AppSumo

De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

Veel gestelde vragen over AppSumo

Ken je AppSumo nog niet (goed), dan kunnen we ons voorstellen dat je vragen hebt. We hebben een lijst gemaakt van de vragen die we het vaakst krijgen, wie weet zit het antwoord op jouw vraag er tussen.

#1 Zijn de deals van AppSumo altijd life-time?

Het korte antwoord is ja, het eerlijke antwoord is soms. Want ja, je krijgt heel vaak een lifetime deal. Maar als de leverancier van het product ermee stopt dan houdt het voor jou ook op. Of als een bepaalde tool niet meer doorontwikkeld wordt, dan heb je er in feite ook niks meer aan.

Wat ik ook al een keer mee heb gemaakt is dat nieuwe ontwikkelingen ineens toch niet onder de deal van AppSumo vallen. Lang verhaal waarom het klopt en dan valt het er toch niet onder.

Ik kijk dus altijd zelf of ik nu al blij word van wat er aangeboden wordt en of ik met dat stuk genoeg waarde krijg om mee te doen. Is het antwoord ja dan doe ik mee. Is het antwoord nee, dan kijk ik nog even goed.  En je hebt natuurlijk altijd de niet-goed-geld-terug-garantie nog hè.

#2 Koop je de tools echt bij AppSumo?

Als je bij AppSumo koopt, dan heb je 2 stappen:

 1. Je koopt bij AppSumo en je krijgt vanuit AppSumo de instructies wat je moet doen (per mail). Je krijgt van AppSumo ook een redeem-code, een code waarmee je je aankoop kunt claimen bij de leverancier.
 2. Je gaat via de link in de mail van AppSumo naar de leverancier en vult daar de redeem-code in. Daarmee lijkt het alsof je nog een keer moet kopen, maar de prijs is in dit geval 0 euro/dollar. Je hebt namelijk al betaald aan AppSumo.

Als je de redeem gedaan hebt heb je als het goed is een account bij de leverancier en kun je bij je gekochte product. Dus ja, je koopt bij AppSumo maar het is slechts een tussenpersoon tussen jou en de leverancier.

#3 Krijg je echt altijd je geld terug van AppSumo?

Goed opletten, want je krijgt NIET altijd je geld terug. AppSumo zegt zelf:

Please note that some listings, such as digital downloads, cannot be returned or refunded. You can check the Deal Terms section of each listing to confirm if the tool is eligible for our money-back guarantee.

Dus altijd even zelf checken wat de voorwaarden zijn!

#4 Is AppSumo onafhankelijk in wat ze zelf aanbieden?

Nope, AppSumo is zeker niet onafhankelijk in de producten die ze aanbieden. Ze willen verkopen en ze maken dus de meest enthousiaste video's over de tools om jou zo enthousiast mogelijk te maken. En ze gebruiken FOMO, Fear Of Missing Out.

Dus ja, ze hebben de meest fantastische tools die je enorm kunnen helpen. En kijk een beetje uit en koop niet zomaar alles wat los en vast zit.

PS: Meer weten over manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je via één van deze links iets bij AppSumo aanschaft, ontvang ik een commissie over jouw aankoop. Het maakt voor jou helemaal niets uit en het kost je niets extra en je helpt mij hier mee. Zo kan ik namelijk dit soort content (gratis) voor je blijven maken.

Plaats een reactie