Wil je groeien als ondernemer? Dan heb je de juiste business coaching tips nodig!

Business coach

Als ondernemer kom je continu voor nieuwe kansen én uitdagingen te staan. Het is daarom niet gek dat je graag ondernemen tips gebruikt om hier zo goed mogelijk mee om te gaan. Nu hoef je niet per se een business coach in de arm te nemen om jezelf als ondernemer te ontwikkelen en te blijven groeien. Ook andere vormen van business coaching, zoals zelf onderzoek doen of praten met de juiste mensen, kan je veel opleveren. Ben je benieuwd naar die andere vormen van business coaching? Lees dan mee!


Help, mijn groei stagneert?!

Vroeg of laat kom je op een punt in het ondernemen, waarbij je denkt: ‘hoe nu verder?’ Vooral dan is het belangrijk om de juiste business coaching tips tot je te nemen. Dit kan namelijk een kantelpunt worden in je carrière. Wil je blijven groeien als ondernemer, dan is het noodzakelijk dat je naar kansen en mogelijkheden kijkt. Een positieve aanpak brengt je nog altijd het verst. Vind je het lastig om jezelf een peptalk te geven en wil je graag begeleiding? Dan kan een business coach online veel verschil maken. Zoek wel een business coach die bij jou past en bij wie je een goed gevoel hebt. Anders neem je niet snel aan wat hij of zij zegt en is business coaching eerder zonde van je tijd (en vooral ook je geld) dan dat je er iets mee opschiet.

En privé gaat het ook niet zo goed…

Niet alleen op zakelijk gebied, ook in het privéleven kan het weleens minder goed gaan. Het is helemaal vervelend wanneer je groei op beide vlakken lijkt te stagneren. Vooral dan is het belangrijk om je te omringen met positiviteit. En je moet goed begrijpen dat je het nooit alleen hóéft te doen. Solo ondernemen gaat misschien een tijd lang goed, maar je kunt het nooit helemaal alleen. Business coaching kan zowel zakelijk als privé veel voordelen opleveren en jou weer uit dat dal trekken. Durf daarom om hulp te vragen, vooral aan mensen die al verder zijn dan jij bent.

Je hoeft daarmee niet per se naar de grootste (en vaak ook duurste) coach in jouw branche te gaan. Sterker nog, soms is dat helemaal niet handig. Want als jouw coach te ver op je voor is, dan kun jij dat gewoon niet bijbenen. Je zoekt iemand die je bij jouw next step kan helpen. En een aantal kleine stapjes vormen op den duur die grote stap. Terwijl je die grote stap in 1x misschien niet kunt maken, kom je er dan met wat kleinere stappen wel.

Doe de ondernemerstest!

Natuurlijk is er een verschil tussen eigenaar zijn van een eenmanszaak of een internationaal bedrijf runnen. Er is dus niet één type ondernemer en ook niet één perfecte manier van ondernemen. Maar door deze ondernemerstest te doen (klik op de groengele knop, nadat de pagina is geladen) kom je er snel genoeg achter of je al goed op weg bent en waar de verbeterpunten in jouw onderneming zitten. Zo kun jij groeien als ondernemer en ook jezelf als persoon blijven verbeteren! 

Business coaching: hoe werkt dat precies?

Nu je weet dat je er niet alleen voor staat, wordt het tijd om te ontdekken welke business coaching tips je het best zullen helpen.

Business coaching tip 1: maak het overzichtelijk

Wat is precies het probleem waar je tegenaan loopt? Met welke mensen ervaar je problemen? Waardoor ontstaan zulke problemen en zie je wellicht een manier om ze op te lossen? Als je je situatie overzichtelijk maakt, worden de volgende stappen al snel duidelijk.

Business coaching tip 2: vraag om hulp wanneer dat kan en nodig is

Lukt het overzichtelijk maken van de situatie niet helemaal? Vraag dan iemand met een frisse blik om ernaar te kijken. Kan je hulp vragen aan iemand, doe dat dan. Het gevoel dat er iemand is om mee te sparren, is al verlichtend. Ook een business coach kan je op zulke momenten goed helpen.

Business coaching tip 3: besef dat ondernemen nu eenmaal pittig is

Ondernemen is zwaar. Niet altijd natuurlijk, maar vaak wel. Als ondernemer weet je dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is. Accepteer dat ook. Jezelf hier tegen verzetten kost alleen maar energie.

Moet ik een business coach in de arm nemen?

Of je een business coach in de arm zou moeten nemen, bepaal je zelf. Als jij je daar prettig bij voelt, zou ik het je zeker aanraden. Een business coach is er niet om je de les te lezen. Wel om je te helpen, te sturen en om samen naar oplossingen te zoeken. Je zal er hoe dan ook van profiteren, zelfs van een business coach online. Elke grote ondernemer heeft haast een business coach of doet op een andere manier zijn/haar voordeel met business coaching tips en manieren.

Zelf aan de slag: persoonlijke ontwikkeling boeken

Liever eerst zelf aan de slag en kijken of je het zelf kunt oplossen? Dan kan ik aanraden om persoonlijke ontwikkeling boeken of mindset boeken te lezen. De juiste boeken in dit genre, leren jou een positieve mindset aan. Dan kun je je eigen business coach worden! Persoonlijke ontwikkeling boeken van Michael Pilarczyk en Jan Geurtz zijn voor mij een openbaring geweest. Ik kan die boeken dan ook aanraden als je die vorm van business coaching fijn vindt.

persoonlijke ontwikkeling boeken

Of volg een persoonlijke ontwikkeling training!

Lees je niet graag boeken, maar wil je wel aan de slag met een manier van business coaching? Het is ook mogelijk om een persoonlijke ontwikkeling training te volgen. Dit kan offline of online, net waar jij je prettig bij voelt. Het is in elk geval een goede manier om business coaching te krijgen en aan jezelf als persoon te werken. Hoe meer inzichten je vergaart tijdens zo’n persoonlijke ontwikkeling training, des te meer van die kennis je kunt toepassen op je leven. Zo heb ik zelf ook al heel wat trainingen gevolgd die als business coaching dienden en die mij goed geholpen hebben. Eén van die trainingen wil ik graag met je bespreken.

Relaxed vlammen op slippers? Dat kan met deze training!

In een periode dat ik veel stress had, zocht ik naar een manier om het ondernemerschap wat gemakkelijker en luchtiger te maken. Dat was het moment waarop ik de persoonlijke ontwikkeling training ‘Relaxed Vlammen op Slippers’ ontdekte.

Met Relaxed Vlammen op Slippers leerde ik toen (en jij straks ook als je dat wilt) op een relaxte manier ondernemen. Natuurlijk betekende dat niet weinig werken en in een hangmat chillen in de zon, maar het hielp wel om weer balans aan te brengen. Ondanks dat ik op een rustigere en fijnere manier ging werken, bleef ik wel enorme vooruitgang boeken! En dat is wat je wilt. De korte onlinetraining van Lifestyle of Business helpt je meer te doen in minder tijd. Zelfs als je al een hele tijd bezig bent met je bedrijf. Zo kunnen je je resultaten zomaar eens verdubbelen, terwijl je ondertussen mínder werkuren maakt. 

Wat houdt de training in?

Met de Lifestyle of Business training open je vele (zakelijke) deuren voor jezelf. Na het volgen ervan, zeg je een gebrek aan resultaat en te veel onrust gedag, laat je je bedrijf doorgaan wanneer jij even niet beschikbaar bent en neem je gerust eens écht vrij. Ook krijg je er meer helderheid door over jouw leiderschap. Het is – als je het mij vraagt – een super waardevolle training voor elke startende én ervaren ondernemer. Er moet soms gewoon iets veranderen om het proces (weer) soepeler te laten verlopen. Deze Lifestyle of Business training helpt je daarbij. 

Aan de slag met deze business coaching training?

Voor slechts een hele kleine investering van €39 kun je de Lifestyle of Business training ‘Relaxed vlammen op Slippers’ volgen. Qua tijd hoef je ook niet veel te investeren: de training duurt slechts 1,5 uur. Daarna weet jij precies hoe je ook als ondernemer relaxed door het leven kunt gaan, hoe je meer misbaar kunt worden in je bedrijf en hoe je toch alle ballen hooghoudt, zowel op werkgebied als privé. 

business coaching

Meest gestelde vragen over Lifestyle of Business

Heb je nog vragen na het lezen van dit artikel? Hieronder vind je de meest gestelde vragen. Doe er je voordeel mee!

1. Is de ondernemerstest betrouwbaar?

De ondernemerstest in dit artikel is betrouwbaar. Het geeft je inzicht in waar je momenteel staat en het laat zien waar nog verbeterpunten zitten. Ondanks dat het aangeven van een antwoord wat lastiger is aangezien er met percentages gewerkt wordt, denk ik dat deze ondernemerstest een goede weergave biedt van de situatie van een ondernemer en zijn/haar bedrijf. Je weet zo direct waar je allemaal over na moet denken en op moet letten. 

2. Wat als de Lifestyle of Business training mij niet bevalt?

Geen zorgen, want er geldt een ‘niet goed = geld terug garantie’. Je kunt de training daardoor 30 dagen lang uitproberen zonder risico. Je zal gauw genoeg ontdekken dat de training die kleine investering waard is. En ben je van mening dat dat niet zo is, dan kun je je geld terugvragen. Bij Lifestyle of Business staan John en Jeanet voor kwaliteit en het leveren van inhoud. Zo ook middels deze training!

Een korte voetnoot bij mijn artikel over het laten groeien van je bedrijf

De tips die ik deel op onlinebusinessbouwer.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

Meer manieren ontdekken van online geld verdienen? Lees dan mijn uitgebreid artikel over online geld verdienen.

 

Plaats een reactie