3x raden wat ik nooit zou worden. Nooit!

Begin 2012 was het zo ver. Ik werd boventallig verklaard voor mijn functie als salaris- en pensioenadministrateur. Toentertijd kreeg ik nog een leuke ontslagvergoeding mee en ik kreeg een outplacementtraject aangeboden.

Weet je niet wat dat is: bij een outplacementtraject word je begeleid naar een nieuwe baan en ik werd uitgenodigd om de wereld als een snoepwinkel te zien. Wat zou ik nu echt willen? Er was budget, dus de kans was groot dat ik mijn wens ook daadwerkelijk waar zou kunnen maken.

Alles mocht en de aangeboden mogelijkheden waren enorm. Vanaf het allereerste moment heb ik 1 optie meteen naar de prullenmand verwezen. Dat ging ik echt never nooit niet doen. En dat was ondernemer worden.

Wat ik nooit zou worden werd ik toch

Als je me al een tijdje volgt dan weet je dat ik toch ondernemer ben geworden. Hoe kan dat? Heel simpel. Ik wilde parttime werken en ‘iets administratiefs’ en daar waren er meer van. Sterker nog, als ik sollicitaties na belde bleek de HR-manager met de handen in het haar te zitten. Meer dan 500 brieven op een parttime vacature. Hoe moesten ze hier in hemelsnaam een keuze uit maken én wat een werk zou het worden om alle sollicitanten een reactie te sturen.

Ik had al snel door dat dit ‘m niet zou worden en dat ik een list moest verzinnen. Dat heb ik gedaan door ondernemer te worden. Dit gaf mij de mogelijkheid om op eigen voorwaarden te werken. Om mezelf voor een paar uur per week ‘te verhuren’ aan andere ondernemers die specialistische hulp konden gebruiken. Mijn ondernemerschap begon dus niet uit passie, maar was uit nood geboren.

Ging vanzelf toch?

Ging dat zonder slag of stoot? Nope. Toen ik begon met ondernemen wist ik helemaal niks. Ik vind het persoonlijk nog steeds een wonder dat ik het gered heb en wat dat betreft ben ik Petra Fehring met haar training Virtueel Succes nog steeds dankbaar. Zonder deze steun in de rug had ik het toen nooit gered.

Het begon direct al met een akkefietje met de belastingdienst. Een akkefietje dat me zeker een half jaar met grote regelmaat slecht heeft laten slapen (iets met te eerlijk zijn en daardoor niet de benodigde verklaring ontvangen). Verder was mijn omzet het eerste jaar om te huilen en kon ik mezelf geen salaris uitbetalen.

Toen ik eenmaal klanten had, was de volgende vraag hoe het makkelijker kon. En zo viel de ene na de andere uitdaging op mijn pad. Maar ik leer snel en inmiddels ben ik tot mijn grote verbazing een ondernemer waar andere mensen best vaak hun bewondering over uitspreken. Dat aan mij gevraagd wordt hoe ik het gedaan heb en of ik nog tips heb. Ik, de niet-ondernemer-van-de-eeuw.

Things change

Moraal van dit verhaal? Onderschat nooit je eigen kunnen. Als je het echt wilt kan je zo veel, zelfs de dingen waar je jezelf helemaal niet toe in staat ziet. Het mooie is dat in deze groeisprongen een verhaal zit. Een verhaal dat je mag delen. Want, zoals mijn coach Femke Hertog zegt, jouw ideale klant is 90% van wat jij zelf bent.

Jouw ideale klant wil jouw verhalen, worstelingen en vooral ook overwinningen dus graag horen. En daar ga ik me in 2020 op richten: op ondernemers helpen om hun verhaal aan hun ideale klanten te vertellen. Zodat deze ondernemers altijd voldoende content hebben voor mensen die hen nog maar pas leren kennen (KNOW-fase). Specifieke content voor mensen die al wat verder in het proces zitten (LIKE-fase) en content voor klanten die klaar zijn om te kopen (TRUST-fase). En die content kan je constant blijven gebruiken en herhalen!

Ben jij zo’n ondernemer die dit wel zou willen? Ben jij al succesvol, maar voel je dat het anders kan? Dat het anders moet om door je omzetplafond te breken. En voel je dat jouw verhaal vertellen je gaat helpen om nog meer mensen te inspireren? Dan ben ik op zoek naar jou.

Ik heb nog 1 plek om samen met jou te onderzoeken waarover je kunt vertellen. Want ik zie het zo vaak, zelf ben je daar blind voor geworden. Als een detective ga ik zoeken naar jouw interessante verhalen en invalshoeken en daarna ga ik de (evergreen) teksten ook voor je schrijven. Meer weten? Mail naar liesbeth@vabenesupport.nl en dan spreek ik je snel (gratis en geheel vrijblijvend natuurlijk).

Op naar een geweldig en inspirerend 2020!

Liesbeth

2 gedachten over “3x raden wat ik nooit zou worden. Nooit!”

  1. Goed beschreven Liesbeth. Toevallig ook net in mijn nieuwsbrief van deze week geschreven: iedereen die doet alsof ondernemerschap vanzelf gaat, vertelt onzin. Het is hard werken, maar dan bereik je ook iets waar je met recht trots op kunt zijn. En ja, als je echt wilt kun je het ook.

    Dank voor het vermelden van mijn opleiding. Oefenen en doen in de praktijk is naar mijn mening de beste leerschool.

    Beantwoorden

Plaats een reactie