Wat er mis kan gaan als je gaat netwerken

Afgelopen vrijdag organiseerden een aantal netwerkclubs uit de buurt een gezamenlijk netwerkontbijt. Aangezien ik al een half jaar niet meer naar een netwerkbijeenkomst was geweest, vond ik het weer eens tijd om te gaan.

Wat ging er mis

Om half 8 zat ik in de auto en ik luisterde naar de fileberichten. Niks aan de hand, op een melding van een file tussen Vlissingen en Hoogerheide na. Dat is in de buurt waar ik woon, maar ik maakte me geen zorgen. Onterecht, want er was wel degelijk een groot probleem, de A4 was helemaal afgesloten. Precies op het stuk waar ik over moest.

Al snel stond ik helemaal vast en zag ik de meest exotische moves van automobilisten die probeerden te draaien, afsnijden en oversteken. Er was geen doorkomen aan, dus maar teruggedraaid en weer naar huis. Deze netwerkbijeenkomst was dan waarschijnlijk niet voor mij bedoeld.

Eenmaal thuis zat het me niet lekker, ik voelde dat ik moest gaan. Er zat iemand op mij te wachten, die ik echt moest spreken. Om half 9 ben ik dus weer in de auto gestapt. De situatie was iets beter, maar zeker nog niet opgelost. Veel later dan gepland liep ik de zaal binnen en ik had nog een uurtje om te netwerken, dan zou de bijeenkomst alweer voorbij zijn.

wat kan er mis gaan als je gaat netwerken

Er was 1 plek over, precies naast een man die ik al heel lang ken. Gezellig natuurlijk, maar je gaat juist netwerken om nieuwe mensen te ontmoeten toch? De vrouw tegenover me kende ik nog niet en met haar heb ik uitgebreid gesproken. Toen werden we gevraagd om van plek te wisselen. Met het dringende advies: ga naar mensen toe die je nog niet kent.

Bij wie kwam ik aan tafel?

Daar kwam ze, doelgericht liep ze op me af. Cristl, die ik ook al ken. Ik zei nog tegen haar ‘jou ken ik al, dus ik loop even door’. Dat was niet haar bedoeling en dat was maar goed ook. Wat ze me vertelde? ‘Ik hoop al een tijdje dat ik je op een netwerkbijeenkomst zie, want jij wordt Profit First Professional toch?’ Ja, dat word ik. En zij ook!

Wat was ik blij dat ze naar me toe gekomen is. We hebben honderduit zitten praten over Profit First. Wat het voor onszelf oplevert en voor onze huidige klanten. Hoe we toekomstige klanten kunnen helpen. Wat onze plannen zijn en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen. Want Profit First is zoveel meer dan een paar bankrekeningen openen. Het is een nieuwe manier van denken, van winstgevend denken.

En waar ik dan weer heel blij van word is dat ik iemand uit de buurt heb met wie ik op kan trekken. Voor mij zijn bijna alle opleidingen ver weg en ik maak vaak lange reizen in mijn eentje. Nu kunnen we samen en daarmee ook de reis benutten om plannen te maken en dingen door te spreken. Ik was al enthousiast en ik word zo alleen maar enthousiaster over mijn opleiding tot Profit First Professional.

Volg je gevoel

Wat ben ik blij dat ik mijn gevoel gevolgd heb. Want eigenlijk was het waanzin dat ik me in het fileleed stortte om naar een netwerkbijeenkomst te gaan. Maar ik voelde dat ik moest gaan, er zat iemand op mij te wachten en dat was zelfs letterlijk zo.

Wat een productieve ochtend was dit en zo onverwacht. Eenmaal thuis heb ik eerst een flinke pot thee gezet en wat gegeten. Want na al het fileleed en de opwinding tijdens het gesprek, was ik helemaal vergeten om wat te eten en te drinken. Tot zover het netwerkONTBIJT.

Heb jij dat ook wel eens dat je het gevoel hebt dat je ergens moet zijn of iets moet doen? Kreeg je tegenslag en heeft je dat tegengehouden, of heb je er alles aan gedaan om er te zijn? En wat heeft het je opgeleverd? Ik hoor het graag van je.

Hartelijke groet,
Liesbeth

Plaats een reactie