Mijn grootste inzicht in 2016, doe er je voordeel mee in 2017

mijn grootste inzicht

Mijn grootste inzicht in 2016

Tjonge jonge, wat kunnen mensen het elkaar moeilijk maken zeg. Dat was een van de belangrijkste inzichten die ik heb meegenomen uit onze stedentrip naar Berlijn. Bouw bruggen en geen muren, die muren helpen toch niet. In een informatiecentrum in Oost Berlijn werd verteld dat al 1/6e van de bevolking was overgelopen naar het westen en er waren nog veel meer mensen die plannen hadden om de oversteek te wagen. Dat was een van de redenen om de muur te bouwen. Maar als je mensen op die manier bij je moet houden, wat is hun trouw dan waard? Nul, nada, niks, noppes en dat bleek ook wel.

Toen de muur eenmaal viel, rolden mensen over elkaar heen om zo snel mogelijk naar het westen te gaan. Alhoewel, niet iedereen. Er was ook een verhaal over een hele slimme ondernemer. Hij was garagehouder in West-Duitsland en hij zag de ene na de andere gammele Trabant de grens oversteken. Die garagehouder heeft de stoute schoenen aangetrokken en is als een van de weinigen juist naar Oost-Duitsland gegaan. Hij heeft daar de eerste garage gebouwd die westerse auto’s verkocht. Ze gingen als zoete broodjes over de toonbank. Slimme actie of niet!

Dat brengt me op mijn grootste inzicht voor 2016: kies voor de wet van de aantrekkingskracht. Doe waar je goed in bent en pak je kansen. Straal uit wie je bent, wat je wilt en waar je voor staat. Laat zien wat je wél wilt en laat los wat je niet wilt. De kosmos zal je belonen en die mensen en opdrachten op je pad brengen die jij nodig hebt en die bij je passen. Zo word je aantrekkelijk voor de juiste klanten. Je gaat deze mensen aantrekken in plaats van dat je aan mensen moet trekken.

mijn grootste inzicht

Mijn voornemens voor 2017

Er zijn altijd kansen. Je moet ze alleen zien en pakken. Daarom heb ik de volgende doelen voor mezelf opgesteld voor 2017:

  • Ik ga mijn werkweken plannen en me daar ook aan houden, vooral ook aan de tijden waarop ik niet werk
  • Ik ga mijn diensten in een aanbod verpakken waar ik helemaal blij van word en waar ik mijn opdrachtgevers uitstekend mee kan helpen. Zo’n aanbod waar ik zelf van denk ‘dat ik daar voor betaald word zeg’
  • Ik wil mijn omzet minstens verdubbelen ten opzichte van 2016. Dat betekent dat ik iets anders moet bedenken dan uurtje-factuurtje. En ik wil leren hoe ik mijn geld voor mij kan laten werken
  • Ik ga alleen werken voor ideale klanten. De voor mij niet-ideale klanten gun ik aan een andere VA. Dat is voor iedereen beter
  • Ik ga tijd investeren in buddy’s/een mastermind groep. Zo kunnen we elkaar helpen groeien en kunnen we elkaar scherp houden, zodat we onze doelen halen en ons mooiste leven kunnen leiden

Jouw voornemens voor 2017

Ik ben natuurlijk erg benieuwd wat jouw goede voornemens zijn voor 2017. Ik lees ze graag in de reacties hieronder. En om mijn buddy-systeem meteen maar op te starten: als jij jouw doelen tegen mij vertelt dan zal ik je daarop bevragen. Ik beloof je dat ik aan het eind van dit jaar ga vragen wat er van jouw voornemens terecht is gekomen en dat mag je natuurlijk ook bij mij doen. Graag zelfs. Niet als die belerende stok achter de deur, maar als aanmoediging. Zo bouwen we een brug in een tijd waarin het begrip ‘muren bouwen’ te vaak valt.

Ik hoor graag van je.

Groetjes,

Liesbeth

 

 

 

 

Plaats een reactie