Ik weet niet op wie ik gestemd heb ツ

Het is heel erg en het is ook echt waar. Ik weet het niet zeker op wie ik gestemd heb. Was een domme actie van mijn kant, want ik had van tevoren na moeten denken. Heb ik niet gedaan.

Wat was er aan de hand? Zoals je (misschien) wel weet ben ik bezig om weer te gaan zien zonder bril of lenzen en dat gaat goed. Heul erg goed. Sterker nog, sinds een grote week heb ik helemaal geen bril meer op. Ook niet als ik achter de computer aan het werk ben. En ook niet als ik voor klanten werk.

Ik kan het namelijk goed genoeg lezen. Nog niet kristalhelder, maar ik zie echt dagelijks vooruitgang. Er is echter 1 voorwaarde. Daar MOET op dit moment nog aan voldaan worden, anders lukt het niet. Die voorwaarde is -> ik heb goed licht nodig.

En laat het daar nu juist aan ontbreken in ons stemlokaal. Ik kreeg die enorme lijst en ik besefte het meteen. Dit ging niet lukken. Heel veel informatie, superkleine lettertjes en slecht licht. Een fatale combinatie.

Normaal ben ik iemand die makkelijk vraagt en ik wilde meteen naar mijn lief Rinie lopen om te vragen ‘waar staat de Partij voor de Dieren?’ Maar dat mag natuurlijk niet. En ik mocht het ook niet vragen aan de mensen die het stemmen in goede banen leiden.

Ik dacht dat ik Partij voor de Dieren zag staan bij lijst 9 en ik heb daar gewoon de bovenste aangekruist. Eenmaal thuis wilde ik toch even checken en ik heb opgezocht wat lijst 9 was. Dat was de ChristenUnie.

Dus óf ik heb wel degelijk Partij voor de Dieren zien staan en het nummer van de lijst verkeerd gezien. Óf ik heb het nummer van de lijst juist wel goed gezien en dan is het de ChristenUnie geworden.

Zucht, reminder to self: volgende keer de kieslijst goed bestuderen. Want we hebben ‘m natuurlijk ook thuisgestuurd gekregen. Voorbereid op pad. Of mijn bril mee, dat kan natuurlijk ook. Maar het is ongelofelijk hoe snel het went om géén bril op te hebben. Terwijl ik toch 40 jaar lang een bril heb gedragen. Altijd. En nu helemaal niet meer.

Ondertussen heb ik de volgende stap gezet om nog meer helder te krijgen. Namelijk waar ik me in 2024 (en misschien wel veel verder) op wil focussen. Want officieel heb ik nog 15 jaar te gaan in mijn werkbare leven. Wat ga ik met die jaren doen? Hoe kan ik het meest bijdragen en wat kan ik doen waar ik zelf ook heel erg blij van word?

Dat vind ik trouwens mijn hele leven al moeilijke vragen, dus ik heb hulp ingeschakeld in de vorm van Ann Van Riet. Zij was vroeger klant bij mij en nu ben ik klant bij haar. Ze was (en is nog steeds) een geweldige businesscoach en nu biedt ze voor een hele betaalbare prijs loopbaancoaching aan. Ik ben al begonnen en ik ben erg benieuwd waar het toe gaat leiden.

Hou me in de gaten, want 2024 wordt mijn jaar. Ik ga ervoor. En als jij al ideeën voor me hebt voor werkvelden die je voor me ziet, laat het me weten. En ja, ik sta ook open voor een baan in loondienst. Ik sluit echt helemaal niets uit.

Ben benieuwd naar je suggesties!

Groetjes,
Liesbeth

Plaats een reactie