Ik vertrek!

Ik vertrek

Schrok je? Dacht je gelijk: wat gaat ze doen en waar gaat ze naar toe? Wordt dit zo’n avontuur van het tv-programma “Ik vertrek”, waarbij mensen niet gehinderd door enige kennis van de cultuur, de wetgeving en de taal de uitdaging in een ander land aangaan? Ik kijk graag naar het programma en al zijn de situaties waar mensen in terecht komen soms tenenkrommend, toch loopt het uiteindelijk vaak goed af.

Wees gerust, ik vertrek niet, maar het zou wel kunnen. De huidige tijd biedt zoveel mogelijkheden en met mijn onderneming kan ik daar zeker gebruik van maken. Met een knappe laptop en een goede internet verbinding maakt het voor mij niet meer uit waar ik ben. Ik kan overal werken en naast dat dit ook een stoorzender kan zijn, is het natuurlijk ook heel fijn.

Droom jij er als ondernemer van om de wijde wereld in te trekken en te genieten van je vrijheid, terwijl je bedrijfsactiviteiten ondertussen gewoon doorgaan? Dat vergt natuurlijk de nodige aanpassingen en creativiteit, maar vaak genoeg kan het gewoon. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Online coaching in plaats van gesprekken op een vaste locatie
  • Online verkopen van producten, in plaats van een fysieke winkel
  • Online leeromgevingen, zodat het ook voor je leerlingen niet meer uitmaakt waar ze wonen (daar vergroot je meteen je doelgroep enorm mee!)
  • Online diensten leveren, zoals bijvoorbeeld op afstand de boekhouding voor iemand verzorgen

Door gebruik te maken van online tools en opslag in de Cloud, neem je je kantoor gewoon mee. Maak gebruik van de mogelijkheid om processen te automatiseren en misschien is het dan ook voor jou mogelijk om een 4-urige werkweek te realiseren. Of kies voor een virtueel assistent en laat deze persoon je zaken behartigen, terwijl jij de teugels wat laat vieren.

Werken wanneer je wilt, waar je wilt en hoe je maar wilt. Ik zie het wel zitten. Wij zijn fan van Italië, de mensen, het leven en vooral het klimaat. We zijn inmiddels ook al vier keer op taalreis geweest en hebben in totaal negen weken Italiaanse taalles in onze bagage. Ondertussen houden we onze ogen en oren open en zijn we op zoek naar die fijne plek waar we een huisje zouden kunnen kopen of huren. Ik hoorde pas een mooie uitspraak: je bent geen boom. Waarom zou je het niet proberen om (een tijdje) in een ander land te wonen? Wij kunnen vrij risicoloos de stap wagen, want ik kan gewoon mijn werkzaamheden uit blijven voeren en ik hoef dus ook niet op zoek naar werk in mijn nieuwe land.

Dus nee, ik vertrek niet, nog niet. Wil jij wel vertrekken of gewoon meer vrijheid? Ik denk graag met je mee over hoe jij je bedrijf in zou kunnen richten, zodat ook jij meer aan je bedrijf kunt werken dan in je bedrijf. Laat een reactie achter onder de blog of vul het contactformulier in en we spreken elkaar snel!

Warme groet van,

Liesbeth

Plaats een reactie