Ik beken, ik deed dit ook

Ik deed dit ook

Ik ben al drie jaar VA en al die tijd help ik al ondernemers om meer zichtbaar te worden. En met succes, want mijn vaste klanten doen het stuk voor stuk hartstikke goed. Maar als ik heel eerlijk naar mijn eigen bedrijf kijk, dan moet ik toegeven dat ik mijn online zichtbaarheid heb laten versloffen.

Een van mijn klanten heeft al een paar keer aan me gevraagd waarom ik mijn tweewekelijkse blogs ook niet in een mail naar mijn mailinglijst verstuur. En nee, dat heb ik tot voor kort nog nooit gedaan. Sterker nog, ik heb eigenlijk maar bedroevend weinig aandacht aan mijn mailinglijst besteed. Ja, ik heb een weggever. Maar eigenlijk promoot ik die weggever nooit.

En ineens dacht ik: ‘Kom op Lies. Als je klanten wilt vinden voor Profit First, dan zal je in actie moeten komen. Dan zullen mensen moeten weten dat je er bent. Nu is het klaar, je gaat vanaf nu je blogs ook mailen.’

En dat heb ik gedaan

Twee weken geleden was de eerste keer. Met klotsende oksels heb ik mijn blog in een mail gegoten. Goede titel bedacht en de mail ingepland. Ik. Was. Bang. Want als je je mailinglijst zo lang verwaarloost dan vraag je om afmeldingen. Mensen die denken ‘Heb ik me hier ooit voor ingeschreven? Ik kan het me niet herinneren!’ En ik kan het ze niet kwalijk nemen, want het is mijn eigen schuld.

De volgende hobbel was mijn statistieken bekijken. Ik was bang dat minstens de helft van mijn lijst de handdoek in de ring had gegooid. Niets was minder waar, maar iets minder dan 10% heeft zich afgemeld.  Zie hieronder de rest van de statistieken:

ik deed dit ook

Wauw, dat is echt niet slecht! Sommige mensen zijn al heel blij als 20 à 30% van hun mails geopend worden en ik heb 49%. En dan de kliks, ik had meteen nieuwe inschrijvingen voor mijn nieuwste e-book. Kortom: de mensen die op mijn e-maillijst stonden hadden al eens een gratis e-book van me gedownload en dat smaakte blijkbaar naar meer.

En nu door

Ik heb door de zure appel heen gebeten en het viel mee (ik voel nu dus ook meteen hoe mijn klanten zich voelen als ik hen over de hobbel heen duw en zorg dat zij online zichtbaar worden). Ik ga mijn smoes loslaten dat ik ‘geen tijd heb’ om ook nog een mail van mijn blogs te maken. Dat ik al zoveel achter de computer zit en al zoveel werk verzet voor anderen, dat ik het niet zie zitten om het ook voor mezelf te doen. Klaar met de kop in het zand steken, tijd voor actie. Tijd om zelf ook in het licht te gaan staan.

Dus wie zich aanmeldt voor mijn weggever hoeft geen blog meer te missen, ik stuur hem je toe. Iedere twee weken weer ontvang je een mail van me. Hoe gaaf is dat. Doe er je voordeel mee.

Op naar de volgende uitdaging

Ik vind dit heel spannend, maar ik ga het toch vertellen: ik ben een boek aan het schrijven. Een boek waarin ik als Virtueel Assistent mijn beste tips and tricks voor ondernemers ga delen. En natuurlijk krijgt Profit First ook een plek in dit boek. Ik ben nog maar net begonnen met schrijven, dus alles is nog mogelijk. Daarom mijn vraag aan jou: welk onderwerp moet er voor jou in mijn boek aan de orde komen? Waar zou je meer over willen weten? Laat het me weten en mail me op liesbeth@vabenesupport.nl.

Hartelijke groet,

Liesbeth

PS: Baal jij ook zo van de zomer. Dat heel ondernemersland met piepende remmen tot stilstand lijkt te komen, terwijl het in september ineens weer een gekkenhuis is. Wil jij je zomer goed gebruiken en nu eindelijk eens een grote klus afwerken die al veel te lang is blijven liggen. Ik help je er graag bij en heb daarvoor een speciale zomerdeal gemaakt. Interesse? Lees snel verder.

 

Plaats een reactie