Hoe maak je je leven makkelijker? Door automatisering!

Als ondernemer krijg je veel op je bordje, iedere dag weer. De dagelijks beslommeringen slokken je aandacht op en aan het eind van de week denk je alweer dat je eigenlijk je klanten had moeten mailen om top of mind te blijven. Hoe zou het voor je zijn als je dat kunt automatiseren? Je plant je mails één keer in en de computer doet de rest.

Heb je al eens gehoord van een autoresponder? Misschien herken je de volgende namen wel: AWeber, Mailchimp en Autorespond. Het zijn alledrie programma’s die je leven een stuk makkelijker kunnen maken. Wat kunnen ze voor je doen?

  • Je kunt een formulier maken om op je website te plaatsen. Voor een interessante gratis weggever (bijvoorbeeld een e-book of een lijst met tips) geven geïnteresseerden graag hun naam en email adres op en zo bouw je een lijst aan potentiële klanten op.
  • Na aanmelding zorgt de autoresponder ervoor dat jouw gratis weggever daadwerkelijk naar de geïnteresseerden gestuurd wordt, al dan niet na een opt-in. Je wilt je potentiële klanten natuurlijk niet spammen!
  • In je autoresponder kan je vervolgens follow-up mails klaarzetten. Jij bepaalt na hoeveel dagen de volgende mail verstuurd wordt en je autoresponder regelt het vervolgens automatisch. Daar heb jij geen omkijken meer naar.
  • Je kunt ook losse mails sturen. Heb je een nieuw product of een kakelverse aanbieding? Maak een mail of nieuwsbrief, kies naar welke lijsten je deze wilt sturen, kies de datum en klaar. De autoresponder doet de rest.
  • Als je potentiële klant de interesse verliest dan kan hij zich te allen tijde weer afmelden. Onder iedere mail staat een link en daar hoef je dus ook helemaal niets aan te doen. Als iemand op de link klikt dan verdwijnt de naam en het e-mail adres uit jouw lijst en stuur je dus ook geen mails meer naar mensen die ze niet willen hebben.

Handig toch! Je moet natuurlijk nog wel iets zelf doen, namelijk het systeem één keer goed inrichten, de mails maken en daarin blijven ontwikkelen. Als jij top of mind blijft, dan gaan mensen jou benaderen als ze een probleem hebben waar jij een oplossing voor hebt. En daar doen we het allemaal voor. Hoe meer mensen we kunnen helpen hoe liever!

Dit is slechts één vorm van automatisering. Wat zou jij verder nog graag geautomatiseerd willen hebben? Laat het me weten en schrijf een reactie.

Plaats een reactie