Hé, je bent een tovenaar. Ja jij!

Hij zei tovenaar tegen me

Een paar dagen geleden stond dit bericht op Facebook en het gaat over virtueel assistenten. Eelco de Boer vertelt dat hij heeft ontdekt dat virtueel assistenten dingen kunnen die heel waardevol zijn voor andere ondernemers en dat virtueel assistenten vaak hele bijzondere dingen kunnen. Hij nam zelfs het woord tovenaars in de mond.

Maar zijn we niet allemaal tovenaars? Als we iets heel goed kunnen dan denken we al snel dat het normaal is. Dat iedereen kan wat wij kunnen en dat is gewoon niet zo. Ik ben er van overtuigd dat iedereen iets bijzonders kan, wat een ander niet kan. En jouw talent, dat is iets waar een bepaalde groep mensen op zit te wachten. Soms is de groep maar klein, maar de groep is er.

Andere tovenaars

Als ik bijvoorbeeld alleen al kijk naar de ondernemers waar ik mee werk, stuk voor stuk tovenaars:

  • Ann Van Riet: helpt slimme sensitieve zelfstandige ondernemers (en ondernemers in spe) om van hun missie een goed lopend bedrijf te maken
  • Carla Ketelaar: helpt hoogopgeleide, zelfredzame vrouwen die er genoeg van hebben om alleen door het leven te gaan om hun man te vinden
  • Frank Boon: helpt mensen om hun passie te vinden zodat je weet wat jou voldoening geeft en waarmee je 2x meer resultaat haalt met de helft minder inspanning
  • Eric Fennis: leert je blokfluit spelen met gevoel, zodat je muziek maakt met meer gevoel, meer focus en muziekmaken een ultieme beleving wordt
  • Danielle Leuvering: Virtueel Business Management voor ambitieuze coaches & trainers. Ze helpt je met een scherpe strategie én uitvoering en zo besparen ondernemers kosten en verhogen ze hun omzet
  • Jan Leendertse en Jaco Zuijdwegt: zijn deskundig op het gebied van 3D-scannen en 3D-tekenwerk

En dat is zomaar een greep uit de ondernemers die ik heb leren kennen. Ze kunnen allemaal iets bijzonders, wat veel andere mensen niet kunnen en waar ze wel behoefte aan hebben.

Niet te groot denken!

Denk niet dat jouw werk niet belangrijk genoeg is om een tovenaar te zijn. Je hoeft echt geen Einstein of een ander genie te zijn. Juist niet. Kijk naar onderstaande video en laat je inspireren.


Een ander voorbeeld: ik heb een tijd als vrijwilliger in een verzorgingstehuis gewerkt. Daar was een dementerende mevrouw die niet aangekleed wilde worden. Ze liep al tijden in haar nachtjapon en iedere verzorgster die probeerde om haar aan te kleden kon een grauw en een snauw krijgen. Totdat een collega vroeg of zij het mocht proberen. Binnen 5 minuten was ze terug. Mevrouw was aangekleed en ze kreeg zelfs een kus van haar. Wat was de truc? Ze had de kleding van mevrouw op de kachel gelegd en haar laten voelen. “Voel eens hoe lekker, zullen we die kleding lekker aandoen?” En mevrouw zei ja. Ook dan ben je voor mij een tovenaar.

Waarin ben jij een tovenaar?

Vlak jezelf zeker niet uit. Waar ben jij goed in, wat kan jij wat een heleboel andere mensen niet kunnen? En nee, dat is niet arrogant. Dat is gewoon realistisch! Ga staan voor wat jij kunt, waar jij goed in bent en profileer je daarmee. Daarmee ga je de mensen aantrekken die jou nodig hebben en die jou waarderen voor wat je kunt bieden.

Ik nodig je uit om te stralen. Laat me weten waar jij goed in bent en wie je daarmee kan helpen. Slinger het de wereld in en kijk wat er gebeurt. Ik ga je in ieder geval in de gaten houden. Want mocht ik ooit behoefte hebben aan jouw talent, dan weet ik je te vinden. Dus laat een bericht achter onder deze blog. Ik hoor graag van je.

Stralende groet,

Liesbeth

PS Wil je weten waar ik goed in ben? Ik help ondernemers met online marketing en administratieve werkzaamheden. Op het gebied van online marketing kan ik niet alleen technisch ondersteunen, maar bied ik als extra service aan dat ik ook content kan schrijven. Zo help ik om de social proof van mijn opdrachtgevers te vergroten.

Plaats een reactie