Geld verdienen met boeken lezen (Update 2024)

Geld verdienen met boeken lezen, dat is echt mijn droombaan. Als ik dat toch eens zou mogen doen, dan zou ik helemaal happy zijn. Want ik heb wat boeken gelezen in mijn leven. En nog steeds. Ik denk serieus dat ik met gemak 100 boeken per jaar lees, ik denk zelfs nog wel meer.

Als je op internet gaat zoeken dan vind je een paar manieren om geld te verdienen met boeken lezen. Maar heel eerlijk, ik vind het geen kansrijke opties. Ik ga ze noemen, maar kijk vooral naar tips 6, 7 en 8 want dat zijn voor mij wél echte kanshebbers.

1. Boeken reviewen voor geld

Bij deze optie wordt meteen al gezegd dat hier niet heel veel werk in te vinden is, maar het zou kunnen. Dat je boeken gaat lezen en beoordeelt en daar geld voor krijgt. Ik word nu al moe van de gedachte. Want ik heb het gedaan. Boeken lezen van schrijvers die het willen gaan maken en sommige boeken zijn tenenkrommend slecht. Je krijgt er dan wel voor betaald, maar toch. Ik noem de optie, maar voor mij valt ie meteen af.

2. Ga in een bibliotheek werken

Dit is nog wel een mooie optie om geld te verdienen met boeken lezen, want als je in een bibliotheek werkt dan zit je tot over je oren in de boeken. Om ze weer terug te zetten op de juiste plek én je wordt ook gevraagd om veel te lezen. Als je dat doet kun je de bezoekers namelijk ook weer beter tippen over welk(e) boek(en) ze zouden moeten lezen.

Maar goed, het gaat niet lekker met de bibliotheken en ik zou mijn lot dus niet aan een bibliotheek verbinden. Hoe graag ik ook lees. En… de opbrengsten van geld verdienen met boeken lezen kunnen beter dan met een baan in loondienst van een bibliotheek.

3. Schrijf een boek

Kijk, dat is alweer een betere optie. Als je een bestseller schrijft dan verdien je daar waarschijnlijk leuk aan. Maar weet dat je als je boek uitgeeft via een uitgever, dat je al blij mag zijn als je € 1,50 per verkocht boek verdient. Is geen vetpot. Nu zijn er slimme trucjes om jouw verdiensten per verkocht boek flink op te schroeven, lees hier verder.

Maar goed, een boek schrijven is heel veel werk. En een bestseller heet niet voor niets een bestseller. Je moet de concurrentie verslaan en heb jij een onderwerp waarover je kunt schrijven waarmee je dat gaat doen? Zo ja, go for it. Nee, denk dan nog twee keer na voordat je voor deze optie gaat.

4. Verkoop je boeken

Geld verdienen met het verkopen van boeken zou een goed idee kunnen zijn. Maar uit eigen ervaring weet ik dat je bijvoorbeeld bij bol.com idioot weinig overhoudt aan de verkoop van een boek. Een boek dat ik vaak zelf voor de volle prijs heb gekocht.

Wat natuurlijk wel werkt is voor een heel laag bedrag boeken inkopen en die dan voor een goede prijs verkopen. Als je dat soort partijen kunt vinden, ga ervoor. Anders ben ik bang dat je alleen maar verlies maakt. Dan is je enige winst dat je de boeken die je verkoopt eerst zelf hebt kunnen lezen.

5. Geld verdienen met boeken lezen, op je eigen website

Tip 5 lijkt een beetje op tip 1, met een groot verschil. Bij tip 1 doe je het in loondienst/voor een vaste vergoeding. Bij tip 5 doe je het helemaal voor jezelf. Wat moet je daarvoor doen?

 • Bouw een website en dit is een zogenaamde affiliate website.
 • Lees boeken en schrijf reviews van deze boeken (zie tip 7).
 • Deel jouw website en maak reclame om mensen naar jouw website te krijgen.
 • Op jouw website deel je voor de boeken een affiliate-link, bijvoorbeeld van bol.com. Als iemand via die link koopt dan ontvang jij een commissie.
 • Hoe waardevoller jouw website is/wordt, hoe meer bezoekers je krijgt en hoe meer mensen op de linkjes gaan klikken, hoe meer je vervolgens verdient.

Het enige zwakke aan deze methode is dat de vergoedingen per verkocht boek laag zijn. Kortom: je moet nogal wat boeken via jouw website ‘verkopen’ voordat je ervan kunt leven.

Geld verdienen met boeken lezen midden

6. Boeken uit het publieke domein zelf opnieuw uitbrengen

Niet veel mensen weten dit, maar: het auteursrecht geldt vanaf het schrijven van een boek tot en met 70 jaar na de sterfdag van de schrijver. Vanaf 1 januari van het jaar dat volgt op het sterfjaar verloopt deze termijn van 70 jaar.

Als een boek tot het publieke domein is vervallen dan mag iedereen het werk vrij hergebruiken. En ja, dat mag ook voor commerciële doeleinden. Weet dat er juweeltjes tussen zitten en als jij die opnieuw uitbrengt of eventueel vertaalt dan mag dat gewoon. Google maar eens op ‘public domain books’.

Of kies voor ‘private label rights’ en koop de rechten op een e-book. Je mag er van alles mee doen, bijvoorbeeld je eigen naam eronder zetten, de inhoud aanpassen en vertalen. In het Nederlands zijn er nog niet zo heel veel van deze producten, maar in het Engels wel. Je kunt deze private labels vaak al voor een paar tientjes aanschaffen. Door dit te doen zou je zomaar ineens een goeroe kunnen worden op een bepaald gebied.

Ik ben hier zelf eens diep ingedoken en het is ongelofelijk wat je allemaal vindt. Soms compleet met video’s die je over een bepaald onderwerp kunt delen, salespages en thank you pages (zodat je het meteen op een website kunt gebruiken). Kijk wel even goed wat je mag en wat je niet mag. Want dat kan bij ieder product anders zijn.

Als je marketing goed is, dan kun je heel veel boeken verkopen die je in de basis dus niet zelf geschreven hebt.

7. Mijn ultieme tip om geld te verdienen met boeken lezen

De beste manier om geld te verdienen met boeken lezen is door die boeken te lezen die je de kennis geven om goed geld te gaan verdienen. Denk hierbij aan boeken over affiliate marketing (een geweldig verdienmodel). Of boeken over beleggen. Of boeken over hoe je een kansrijk bedrijf opzet. Nu schreef ik helemaal aan het begin van deze blog al dat ik heel veel boeken lees. Daarom heb ik her hieronder voor gekozen om alleen boeken te vermelden die ik meerdere keren gelezen heb. Yes, zo goed moeten ze zijn om op mijn lijst te komen ?.

7.1. Winst.nl van Eelco de Boer

Winst.nl is een boek van Eelco de Boer, één van mijn businesscoach helden. Eelco is een echte eindbaas die overal kansen en mogelijkheden ziet en ze ook durft te pakken.

Hij heeft een stevige pil geschreven over hoe hij zijn bedrijf tot een miljoenenbedrijf uit heeft gebouwd. Wat hij gedaan heeft en vaak ook hoe hij dit gedaan heeft. In de afgelopen jaren heeft hij meerdere internetbedrijven opgezet, 100+ websites laten bouwen en duizenden ondernemers geholpen bij het opbouwen en/of uitbreiden van een eigen internetonderneming. Zijn belangrijke lessen heeft hij gebundeld in dit boek, waarin hij (onder andere) vertelt over:

 • Hoe je veel bezoekers naar je website kunt krijgen.
 • Op welke manieren je betere resultaten kunt behalen met je website. Sidenote: Eelco heeft heel veel websites, maar hij heeft nog nooit zelf een website gebouwd. Nooit. Hij zegt zelf ‘daar ben ik niet goed in en ik huur liever iemand in die er veel beter en sneller in is dan ik’.
 • Hoe je je internetonderneming overal ter wereld kunt runnen.
 • Strategie om je concurrenten te ”verslaan” ongeacht hoe groot ze zijn.
 • Hoe je vandaag nog geld kunt verdienen via het internet.
 • Wat je moet doen om meer vrije tijd te krijgen dan ooit tevoren.

Met heel veel slimme trucjes en tjokvol mogelijkheden die ik zelf nooit heb gezien is dit een boek dat ik niet graag had willen missen.

Winst.nl
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 21 mei 2024 - 01:01

7.2. ASK  van Ryan Levesque

Ryan Levesque is een meester in ontdekken van waar vraag naar is. Want het is heel simpel: als jij levert waar mensen behoefte aan hebben, dan ga je geheid verkopen. En Ryan is hierbij vooral goed in kennisproducten.

In Ask legt Ryan uit wat je moet doen om te ontdekken waar mensen behoefte aan hebben. Dat doe je door te vragen (ask dus). Maar niet zomaar vragen. Ryan legt zijn complete strategie uit hoe je dat precies aanpakt. En hoe hij hierdoor dik heeft verdiend bijvoorbeeld met een e-book over het verzorgen van orchideeën. Dit verzin je toch niet!

Ask
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 21 mei 2024 - 01:00

7.3. CHOOSE van Ryan Levesque

Nog een boek van Ryan Levesque. Want na het vragen (Ask) komt het kiezen (Choose). En dat is nog niet zo simpel. Want als je in Ask alle data hebt gekregen, hoe kies je dan? Wat is belangrijk en wat niet? En hoe ga je verder als je gekozen hebt? De belangrijkste keuze is volgens Ryan ‘wie wil je helpen’. En hij geeft je vervolgens een methode die je helpt kiezen zodat je de kans maximaliseert dat wat je kiest ook daadwerkelijk een succes gaat worden.

Echt een goed boek waarmee je voorkomt dat je een hoop werk gaat verzetten voor de kat z’n viool. Gewoon omdat als je Choose had toegepast, dan had je geweten dat dit een kansloze weg was. En had je meteen voor de kansrijke weg kunnen kiezen.

Choose
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 21 mei 2024 - 01:00

7.4. De laptop Lifestyle van Jacko Meijaard

Jacko Meijaard (dé expert op het gebied van affiliate marketing in Nederland, volgens mijn bescheiden mening dan) heeft een boek geschreven: De Laptop Lifestyle. Dit was al maanden eerder aangekondigd en ik kon eigenlijk niet wachten. Want als jij droomt van op een makkelijke manier geld verdienen, dan zou De Laptop Lifestyle wel eens het antwoord kunnen zijn dat je zoekt. En je kunt dit boek al voor een paar euro in jouw bezit krijgen.

Jacko begint met een inspirerend verhaal over zichzelf. Hoe hij zichzelf bij zijn nekvel heeft gepakt en ervoor heeft gezorgd dat hij van een redelijk kansloze jongvolwassene nu een succesvol ondernemer is. Jacko weet inmiddels echt ongelofelijk veel en hij deelt al zijn kennis in dit boek.

Bijvoorbeeld over:

 • Wat affiliate-marketing nu eigenlijk is.
 • Hoe je een goede niche kiest en hij geeft ook veel voorbeelden over wat een niche zou kunnen zijn (en daar zaten er echt een paar tussen waar ik van dacht ‘huh, kan dat ook?’).
 • Wat je moet doen om überhaupt kans te maken om succesvol te worden, denk hierbij ook zeker aan je eigen mindset.
 • Hoe je een website opzet en hoe je SEO voor je kunt laten werken.
 • Waarom Jacko fan is van gratis verkeer naar je website en hoe je dat krijgt.
 • Hoe je veel meer uit je website haalt dan alleen commissies (affiliate vergoedingen) en hoe je daarmee steeds meer winst kunt gaan maken én hoe je jezelf daarmee minder afhankelijk maakt van andere platformen.
 • Hoe je met je winst nog veel meer winst kunt gaan maken.
 • en nog veel meer.

Overweeg je om te starten met affiliate marketing? Dan is dit een boek dat je wilt lezen.


7.5. Think And Grow Rich van Michael Pilarzcyk

De titel suggereert dat dit boek in het Engels is, maar dat is niet waar. Michael Pilarzcyk heeft Think And Grow Rich vertaald naar het Nederlands. Wel zo fijn om alle finesses van de theorie (en praktijk) goed te begrijpen. Want ik heb het boek ook in het Engels gelezen en toen vond ik het toch erg moeilijk om alles wat er geschreven was te begrijpen.

Om succesvol te worden is het nodig om de juiste mindset te hebben en dit boek geeft je alle tools in handen om die juiste mindset te krijgen. Want je wordt wat je gelooft. Niet wat je hoopt, wenst of wilt. Je wordt waar je diep vanbinnen van overtuigd bent. Het originele boek is uit 1937, maar de wetten en regels van het universum gelden nog steeds.

Dat vind ik het enige jammere aan dit boek. Michael heeft het boek alleen maar vertaald en alle voorbeelden uit 1937 gebruikt. Terwijl hij ook veel recentere voorbeelden had kunnen gebruiken. Dat had mij persoonlijk meer aangesproken, maar met de ‘oude’ voorbeelden lukt het ook prima om de verhalen te begrijpen hoor.

Doe er dus je voordeel mee en laat de wetten vóór je werken in plaats van tégen je. Ik ben blij dat ik de geheimen uit dit boek mocht leren.

Invictus Library –  Think and Grow Rich
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 21 mei 2024 - 01:00

7.6. De Marketing Tornado van IMU

Met de Marketing Tornado zeggen Tonny en Martijn zelf dat ze een belachelijk compleet en no-nonsense stappenplan hebben geschreven voor meer bezoekers, leads, klanten, fans en ambassadeurs via het internet. En dat allemaal gebaseerd op hun eigen praktijkervaring.

Het internet biedt kansen in overvloed, maar hoe voorkom je dat je als ondernemer verzuipt in alle mogelijkheden? Die vraag raakte mij meteen, want dit is precies de valkuil waar je als ondernemer al snel instapt. Weer een nieuwe tool, weer een nieuw platform, weer een nieuwe methode. Doe je niet mee dan krijg je meteen FOMO (Fear Of Missing Out), maar is dat nodig? Nee dus.

Want hoe verzeker je jezelf van de meest effectieve online strategie en een onverstoorbare focus? Hoe tover je jouw website om tot een ware bezoekersmagneet en een volautomatische marketingmachine voor je business? Maak keuzes voor jezelf en hou je daaraan. In ieder geval lang genoeg om gefundeerd te kunnen concluderen of dit werkt voor je of niet.

Waar je uit kunt kiezen wordt uitgebreid uitgelegd in dit boek. Het is echt een belachelijk compleet boek, zeker voor de prijs die je ervoor betaalt. Er staan zoveel voorbeelden en best practices in. Doe er je voordeel mee.

Zou ik niet bij bol.com kopen ?

Bekijk ‘De Online Marketing Tornado hier


7.7. Blondjes Beleggen Beter van Janneke Willemse

Blondjes Beleggen Beter is een boek van Janneke Willemse en zij leeft en doet wat ze in haar boek beschrijft. Ze legt goed uit hoe bepaalde vormen van beleggen werken. Waarom ze bepaalde producten wel of juist niet gebruikt en ze geeft aan het eind zelfs een paar namen van ‘als ik met dit doel zou gaan beleggen dan zou ik deze aandelen/producten kopen’.

Ik vind het een super leesbaar boek met hele nuttige tips. Want de simpelste manier om geld te verdienen is geld maken met geld. En dat doe je door te gaan beleggen.

Blondjes Beleggen Beter
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 21 mei 2024 - 01:00

7.8. Je Bent Rijk Geboren van Bob Proctor

Je Bent Rijk Geboren van Bob Proctor hoort echt in mijn top-10 thuis. Want heel belangrijk: rijk worden gaat niet alleen over geld. Het kan natuurlijk wel (dat is aan jou wat voor jou rijk inhoudt), maar rijk is ook rijk in de zin van relaties, de leukste dingen doen en de mooiste dingen beleven.

Wat mij vooral aanspreekt in dit boek is dat er verschillende wetten beschrevem worden waarmee Bob uitlegt waarom sommige mensen altijd arm zullen blijven en wat je moet doen om de rijkdom die er is naar je toe te trekken. Want er is geen tekort. Niet nu en ook nooit geweest. Dat is waar Bob constant op hamert. Alles wat je nodig hebt is er al. Je moet alleen even weten hoe je het naar je toe kunt trekken.

Een groot inzicht voor mij was de vacuümwet. Dat je eerst op moet ruimen/dingen weg moet doen om ruimte te maken voor iets nieuws. En…heel belangrijk. Dat je het weg moet GEVEN. Als je iets weg doet dan krijg je er onherroepelijk iets voor terug. Maar als je iets verkoopt, dan krijg je er alleen maar geld voor terug. Als dat is wat je wilt, prima. Maar wil je eigenlijk iets anders dan geld, dan moet je dingen weggeven. En je zult zien dat je dan exact ontvangt wat jij wilt.

Dit en nog veel meer wijsheden staan in het boek van Bob Proctor en je kunt je eigen leven er zoveel mooier en beter mee maken.

Je bent rijk geboren
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 21 mei 2024 - 01:00

7.9. In 10 stappen succesvol beleggen van Harm van Wijk

Nog een boek over beleggen, omdat het mijn doel echt is om mijn geld vóór me te gaan laten werken.

In 10 Stappen Succesvol Beleggen helpt je om jouw geld voor je te laten werken. Harm beschrijft in dit boek een wetenschappelijk bewezen methode om de beurs te verslaan. Wil jij een maandelijks inkomen uit aandelen en opties, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je al van alles geprobeerd en daarmee geld verloren?

En van vermogensbeheerders moet je het ook niet hebben. Een beleggingsfonds of een vermogensbeheerder levert je door de hoge kosten namelijk maar enkele procenten op.

Na het uitvoeren van alle stappen uit het boek weet je niet alleen precies wat en wanneer te kopen, maar ook wanneer weer te verkopen (dit laatste is heel belangrijk!). Je hebt ook een duidelijk beeld van je beleggingsdoel, je maakt een plan en je weet hoe je jouw risico verlaagt.

Dit boek is zeer praktisch. Elke stap is voorzien van een duidelijke uitleg en vind je bij iedere stap opdrachten waardoor je ook daadwerkelijk aan de slag gaat! Voor je het weet, heb je een (passief) maandelijks inkomen uit aandelen en opties.


7.10. Online invloed van Joris Groen en Bas Wouters

Online invloed is een geweldig boek, dat ik inmiddels al een keer of 4 gelezen heb. Er stonden zoveel goede tips in dat ik met 1x lezen niet klaar was. Ik wilde alles nog beter begrijpen en nog beter integreren in mijn eigen website en marketing.

Bas en Joris geven antwoord op de vragen: hoe maak je van kijkers kopers? En van afhakers aanhakers? Door het slim toepassen van gedragspsychologie haal je veel meer resultaat uit je website, app of online campagne. Joris en Bas leggen haarfijn uit wat werkt, wat niet werkt, en waarom.

In dit boek vind je concrete en makkelijk toepasbare richtlijnen, gebaseerd op 40 jaar praktijkervaring en de inzichten van de belangrijkste gedragswetenschappers van dit moment, zoals Fogg, Cialdini en Kahneman.

Met ruim 40 succescases uit de praktijk en meer dan 150 do’s-and-don’ts is dit een compleet en praktisch handboek voor het ontwerpen en verbeteren van de online klantreis die jouw potentiële klanten binnen jouw bedrijf maken.

Dit wil je weten, zeker als je online je geld wilt gaan verdienen.

Online invloed
> Bekijk bij bol.com
Laatst bijgewerkt op:: 21 mei 2024 - 01:00

8. Testen van de leesbaarheid van bijsluiters

‘Boeken lezen’ maar dan anders en daarom noem ik deze optie als laatste. Want het is wel een beetje een rare, maar wie weet heb je hier wel oren naar. Ik voel helemaal mee met deze taak, want ook ik moet wel eens noodgedwongen in een bijsluiter van een geneesmiddel duiken en daar word je niet vrolijk van.

Heb jij dat ook, dan is dit je kans om er wat aan te doen en er nog geld mee te verdienen ook. Wat je er precies mee verdient weet ik niet zeker, maar ik heb begrepen dat het € 20,- per bijsluiter is.

Bijsluiters van geneesmiddelen moeten namelijk duidelijk en begrijpelijk zijn. De Europese Gemeenschap heeft onderzoek hieromtrent bevolen. Dat is wat MPCA wil nagaan in opdracht van farmaceutische bedrijven.

Om te kunnen deelnemen aan een leesbaarheidstest moet je Nederlands kunnen lezen en begrijpen en ten minste 18 jaar oud zijn. Geslacht, opleiding of werk is niet belangrijk. Let wel dat je slechts éénmaal kan meedoen in een periode van 6 maanden en onthoud dat het de bijsluiter is die wordt getest, niet jijzelf!

Je moet trouwens wel naar een locatie komen en daar mag je de bijsluiter lezen. Daarna krijg je een interview met 15 vragen en je mag tijdens dat interview de bijsluiter er ook weer bijpakken als je het antwoord niet meer uit je hoofd weet. Het lezen van de bijsluiter en het afnemen van het interview zou ongeveer 45 minuten in beslag moeten nemen.

Kortom: best veel werk voor 20 euro (nogmaals: ik weet niet zeker of dit het bedrag is, maar dit bedrag heb ik op een website gezien).

Veelgestelde vragen over geld verdienen met boeken lezen

Ik krijg veel vragen over hoe en of je geld kunt verdienen met boeken lezen en daarom geef ik hieronder antwoord op de meestgestelde vragen.

#1 Kun je geld verdienen met boeken lezen?

Yes, dat kan! Zie mijn suggesties hierboven. Het is echt mogelijk. Maar verschillende van de door mij genoemde opties gaan je niet meteen rijk maken. En de opties die je wel rijk kunnen maken, dat gaat tijd en aandacht van je vragen.

Wat mij betreft valt deze vraag dus in 2 stukken. Kun je geld verdienen met boeken lezen? Ja! Maar kun je SNEL geld verdienen met boeken lezen? Die vraag is complexer. Het kan wel, maar het gaat niet vanzelf.

#2 Waarom zou je het willen? Geld verdienen met boeken lezen.

Als je een lezer bent, net als ik, dan is dit toch je droombaan? De mijne in ieder geval wel. Ik kan uren en uren (per dag) in een boek lezen en me geen moment vervelen. Ik verdien dus graag geld met boeken lezen en trainingen doen en daar vervolgens een review over schrijven.

Er wordt altijd gezegd 'als je doet waar je goed in bent, waar je passie voor voelt en je kunt mensen helpen met wat je doet, dan heb je altijd werk'. Nou, als ik voorgaande zin lees dan is dit het voor mij: geld verdienen met boeken lezen.

#3 Hoeveel geld kun je verdienen met boeken lezen?

Goeie vraag. Hoeveel geld kun je verdienen met boeken lezen? Ik denk dat als je affiliate marketing goed inzet dat je er zomaar heel veel geld mee zou kunnen verdienen. En er zijn natuurlijk ook banen in loondienst te vinden, dan heb je zekerheid. Maar een vetpot zal dat laatste niet zijn.

Wat je ook niet moet vergeten: boeken zijn boeken. En het kost nu eenmaal tijd om een boek te lezen en het ook echt te begrijpen en er ook echt iets over te kunnen zeggen. Maar goed, lezen zal je hobby maar zijn (ik ben schuldig). En heel eerlijk, dan kan het mij weinig schelen hoeveel tijd het kost. Als ik maar 'betaald' mag lezen. Dan heb ik mijn droombaan gevonden hoor.

#4 Wat kun je allemaal doen om geld te verdienen met het lezen van boeken?

Check even de bovenkant van deze pagina. Ik heb 8 mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

 1. Boeken reviewen voor geld.
 2. Ga in een bibliotheek werken.
 3. Schrijf een boek.
 4. Verkoop je boeken.
 5. Geld verdienen met boeken lezen, op je eigen website.
 6. Boeken uit het publieke domein zelf uitbrengen.
 7. 10 boeken die ik zonder meer aanbeveel om zelf te lezen. Als je de kennis uit die boeken toepast kun je flink geld gaan verdienen.
 8. Bijsluiters lezen voor geld.
#5 Hoeveel boeken moet je gelezen hebben om geld te kunnen verdienen met boeken lezen?

Fantastische vraag, want het antwoord kan '1' zijn. Als je 1 boek gelezen hebt en je schrijft een enorme review over het boek. Of je gaat het boek promoten door middel van affiliate-marketing, dan kan het hard gaan.

Zo heb ik ooit een verhaal gelezen over een man die affiliate-marketing deed voor een gratis e-book van een Amerikaanse coach. Hij kreeg 5 dollar voor ieder gedownload e-book via zijn affiliate-link. Heeft ie meer dan 50.000 dollar mee verdiend omdat hij de enige was die het e-book in Nederland promootte.

Klinkt gek? Nee hoor. Die Amerikaanse coach had ook kunnen promoten door middel van Google Ads of Facebook Ads en dan had het hem ook een hoop geld gekost. Nu betaalt hij deze Nederlandse jongen en ja dat doet hij voor een gratis e-book. Maar iedereen die op zijn e-maillijst komt kan hij mailen met upsells (grotere en duurdere trajecten en producten) en daar verdient die Amerikaanse coach zijn geld mee. Win-win voor allebei dus.

Zo, dit was mijn lijst met mogelijkheden om geld te verdienen met boeken lezen. Het is een heel verhaal geworden. Doe er je voordeel mee en haal de golden nuggets voor jezelf eruit. Succes!

Hold your horses, dit is nog even belangrijk om te lezen: de tips die ik deel op deze website werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

PS: Meer weten over andere manieren van online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Plaats een reactie