Manta slaapmasker (Manta sleep mask) review

Slaapmaskers het is wat of het is een en al ellende. Ik heb ze in alle soorten en maten. Slaapmaskers die veel te warm zijn. Die te los zitten. En ook sleep masks die gewoon niet donker zijn. En toen kwam ik op het spoor van het Manta Sleep Mask. Dit masker is toch echt wel een topper en ik vertel je in deze Manta Slaapmasker Review graag waarom.

Maar laten we bij het begin beginnen:

Wat is een Manta Slaapmasker?

Een slaapmasker is een masker dat je alleen voor je ogen draagt en wat je opdoet om de boel lekker donker te maken. Zelfs als je midden in de zon zit of in een felverlichte kamer of vliegtuig.

Er zijn heel veel mensen die niet kunnen slapen als het niet goed donker is en het schijnt zo te zijn dat kleine hoeveelheden licht er al voor kunnen zorgen dat de kwaliteit van je slaap echt minder is. Dus er is best iets voor te zeggen om een slaapmasker op te doen en te zorgen dat het aardedonker is. In ieder geval voor jouw eigen ogen.

Waarom draag je een slaapmasker?

Waarom ik het masker heb gekocht is om mijn ogen te ontspannen. Dat is een onderdeel van de Bates-methode om weer te gaan zien zonder bril of lenzen. En ogen ontspannen megagoed in het donker. Ik gebruik mijn Manta-slaapmasker dus niet per se om te slapen (onze slaapkamer is al best donker). Maar ik gebruik het sleep mask om mijn ogen te ontspannen.

En wat zo fijn is aan de Manta Mask is dat er ruimte is in de ‘oogstukken’. Ik maak namelijk tijdens het ontspannen ook gebruik van oogstenen en die passen perfect achter de holtes in de oogstukken.

Laatste: je draagt een oogmasker om het voor je ogen donker te maken, bij welk lichtkanon je ook zit. Dat slaapt een stuk beter (en verbetert je slaapkwaliteit).

Waar is het Manta Sleep Mask van gemaakt?

Het Manta Slaapmasker bestaat uit 2 onderdelen. De cups (die op de ogen komen) en de band waarmee het masker om je hoofd zit.

De cups zijn voor 95% gemaakt van Modal. Heel eerlijk, ik had geen idee wat dat was. Heb ik even opgezocht en dat is dit. Modal is een semi-synthetisch materiaal en wordt vervaardigd van cellulose uit beukenhout. Modal stoffen:

  • Hebben een groot draagcomfort;
  • Zijn bestand tegen veelvuldig wassen;
  • Zijn zacht, soepel, sterk en vormvast.

Precies wat je wilt dus van die cups die je op je ogen draagt. De andere 5% van de cups is spandex (een super-elastische synthetische textielvezel) .

En dan de band. Aan de binnenkant is die 100% polyester. De buitenkant is 60% katoen en 40% polyester. Polyester zorgt dat het fijn draagt, het spulletje is duurzaam en het maakt de band ook makkelijk om te onderhouden.

Stuk voor stuk goede keuzes dus om met deze materialen te werken.

Waar wil je op letten bij het kopen van een Manta Slaapmasker?

Bij het kopen van een Manta Slaapmasker wil je goed opletten op waarvoor je het masker gaat gebruiken. En let ook op wat voor slaper je bent/welke houding je voorkeur heeft om lekker te liggen.

Speciaal Manta-masker voor zij-slapers

Er zijn bijvoorbeeld slaapmaskers speciaal voor zij-slapers. Daarvan zijn de cups die je op je ogen plaatst C-vormig. En dat is precies waar ik tegenaanloop met mijn Manta. Ik heb de ronde cups en als ik op mijn zij ga liggen dan verschuift de hele boel meteen en is het van alles maar niet meer donker. Als ik op mijn rug blijf liggen, dan gaat het perfect.

Ben jij dus een zij-slaper, koop dan een masker met C-vormige cups.

Manta Sleepmask voor verkoeling

Wil jij je ogen/gezicht koelen? Ook daar is een speciaal masker voor. En je kunt nog extra opties bijkopen voor nog meer comfort.

Deze heb ik zelf niet geprobeerd.

Slaapmasker voor verwarming

Zoals er een masker voor verkoeling is, zo is er ook een masker voor verwarming van je ogen/gezicht.

Ook deze heb ik zelf niet geprobeerd.

Verzwaarde slaapmaskers van Manta

Een verzwaard slaapmasker oefent druk op je voorhoofd, langs de oren en je ogen. Door deze druk ontspant je lichaam. Verder bevordert het je REM-slaap en wordt de aanmaak van serotonine en melatonine gestimuleerd. Dit zou dus kunnen helpen als je moeilijk in slaap kunt komen.

Ik heb dit zelf niet geprobeerd overigens.

Manta Slaapmasker met Bluetooth en white noise

White noise kan geweldig zijn. Ik heb het bijvoorbeeld zelf in een meditatie-app. Het is niet fijn om overdag naar te luisteren, maar als je ’s avonds in bed ligt is het heel rustgevend en vooral ontspannend. Val je in een mum van tijd in slaap.

White noise blokkeert andere omgevingsgeluiden en door het geluid van witte ruis worden andere geluiden gedempt. Dit kan ervoor zorgen dat je kleine minder snel wakker wordt van vreemde geluiden en beter doorslaapt.

Zoals ik al zei: ik heb dit in mijn meditatieapp en ik heb het dus niet geprobeerd in mijn Manta Slaapmasker.

Wat kost een Manta Slaapmasker?

Dat hangt ervan af welke je neemt. Je kunt al voor 40 euro een slaapmasker hebben en de duurste die wij gezien hebben is 125 euro. Maar goed, daarvoor zouden we altijd even de website van Slaapwijzer.net checken, want je weet maar nooit wat er met de prijzen gebeurd is.

Wat wij ook wel interessant vonden -> er staan ook refurbished producten op. Waarschijnlijk zijn dat teruggestuurde producten. Ik zou er geen enkel probleem mee hebben om die te bestellen. In het ergste geval een keertje wassen en gaan met die banaan.

Hoe onderhoud je een Manta?

Hier kan ik kort en krachtig over zijn. Gewoon wassen. Op 30 graden. Je mag het masker niet bleken, niet strijken en je kunt het masker het beste gewoon liggend laten drogen.

Dus wassen, neerleggen en wachten. En ’s nachts weer een fris en fruitig masker op.

Manta Slaapmasker review, wat vind ik van mijn Sleepmask?

Nou, ik heb ‘m dus en ik vind het heerlijk. Mede omdat ik oogstenen heb. Oogstenen zijn bedoeld om je ogen te ontspannen. Meestal zijn ze ook van een bepaald soort stenen/edelstenen gemaakt en zeker edelstenen hebben bepaalde toepassingen.

Zo heb ik oogstenen die je ogen helpen om te ontspannen na veel schermpjes en computergebruik. Dat is precies wat ik de hele dag doe en het voelt dan ook heel fijn om ’s avonds mijn oogstenen op mijn ogen te leggen.

Maar, probleempje. Met een heleboel oogmaskers is het helemaal niet fijn als de oogstenen nog tussen het masker en je ogen zitten. Bij het Manta Sleepmask is het geen enkel probeem. Alsof dat masker ervoor gemaakt is. Het is even fröbelen om het masker over je ogen te trekken zonder dat de stenen verschuiven. Maar als je die handigheid eenmaal te pakken hebt is het perfect.

Wat ik ook heel fijn vind aan dit slaapmasker is dat het klittenband van de hoofdband overal plakt. Je moet al een heel klein of juist een heel groot hoofd hebben wil het klittenband niet meer pakken. 

Verder zijn de cups heerlijk zacht en de band ook.

Ik heb oogmaskers van een ander merk met een hoofdband die veel te dun is en gaat draaien. Dat voel je echt als je daarop ligt. En ik heb andere slaapmaskers die juist heel breed zijn en daardoor te warm. Zweet ik mijn kussen af. Deze hoofdband is voor mij perfect. Ik voel ‘m bijna niet, hij zit stevig en ik kan het echt helemaal donker maken (ook als het buiten het masker licht is).

Wat ik ook fijn vind is dat de cups met klittenband aan de hoofdband vastzitten. Je kunt de cups dus ook makkelijk vervangen door andere cups. Of ze even wassen, terwijl je de rest van de band met rust laat.

Is het oogmasker mooi?

Is het oogmasker esthetisch verantwoord? Kortom: loop je er niet mee voor lul? Nou, dat kan ik niet zeggen. Ik vind het nog steeds stom eruitzien. Maar daar gaat het niet om toch? Laat mensen kijken en er iets van vinden. Ik (en jij misschien ook) maak het lekker donker. Daardoor rust ik goed uit en geef ik mijn ogen de rust die ze verdienen. En dat andere mensen het er raar uit vinden zien mogen ze op een plek steken waar de zon nooit schijnt. Bijvoorbeeld achter de cups van het Manta slaapmasker.

Enthousiast geworden? Klik op de afbeelding hieronder en bekijk het Manta Slaapmasker.

Manta slaapmasker Manta Sleep Mask

Veelgestelde vragen over het Manta Sleepmask

#1 Zijn er ook nadelen aan het Manta Slaapmasker?

Daar heb ik goed en lang over nagedacht. Zitten er ook nadelen aan het Manta Slaapmasker? Ik kan er 2 bedenken:

  1. Ik heb een slaapmasker met ronde cups en alhoewel ik heel goed op mijn rug kan liggen, wil ik ook wel eens op mijn zij. En dat is dus echt niet fijn met die ronde cups. Dan verschuift alles. Oplossing: de C-cups kopen.
  2. De prijs. Ik vind de maskers niet goedkoop. Maar aan de andere kant: als je het perfecte masker gevonden hebt dan kun je er jaren en jaren mee doen. Sterker nog, ik geloof oprecht dat ik zelf nooit meer een andere band hoef te kopen. Ik doe altijd lang met spullen. Dit is voor het leven en wat maakt het dan uit dat het slaapmasker een paar tientjes kost. Prima toch!
#2 Is het Manta Slaapmasker volledig duurzaam?

Op verschillende websites vind ik de opmerking dat de Manta duurzaam is. Maar een flink deel van het masker is gemaakt van polyester. Dat is gewoon niet duurzaam. Dus volgens mij is het eerlijke antwoord nee.

Aan de andere kant -> als je lang met het masker doet (msischien wel de rest van je leven) is het dan zo erg dat er materialen gebruikt zijn die niet duurzaam zijn?

#3 Past een Manta Sleepmask bij iedereen?

Iedereen is wel heel veel en dat durf ik niet te beweren. Maar wat ik absoluut wel zie is dat het klittenband echt heel klein en heel groot gezet kan worden. Het zou mij verbazen als ik iemand tegenkom die zo’n klein hoofd heeft dat het niet gaat. Of zo’n groot hoofd dat het klittenband niet meer raakt.

Wat belangrijker is is of de cups echt op je ogen liggen. Daar kun je nog iets mee smokkelen, want de cups zitten vast met klittenband. Dus daar zou je nog iets kunnen verplaatsen als ze toch net niet helemaal lekker op je ogen vallen.

#4 Is het Manta Sleepmask geschikt voor mensen die bang zijn in het donker?

Als je iemand hebt die bang is in het donker zou ik geen Manta Sleepmask cadeau doen. Ja, misschien om aan de muur te hangen. Maar niet op je ogen. Want die persoon schrikt zich te pletter als ie ’s nachts wakker wordt. Dan is het dus echt aarde- en aardedonker.

#5 Is er een niet-goed-geld-terug-garantie op het slaapmasker?

Yep, zeker weten. Je mag het masker 30 dagen proberen en vind je het niks dan krijg je je geld terug. Twijfel je? Bestel maar en hoe dan ook komt het goed. Of je bent net zo blij met het slaapmasker als ik. Of je stuurt het terug en je krijgt je geld terug.

Een korte voetnoot bij mijn artikel over mijn Manta slaapmasker review

De tips die ik deel op liesbethdekorte.nl werken voor mij en ik heb natuurlijk ook gecheckt of er meer mensen enthousiast zijn over de producten en diensten waar ik over schrijf. Maar ik kan natuurlijk geen goede resultaten garanderen, dat hangt ook van jouw eigen inspanningen en motivatie af. Ik zou zeggen ‘go for it!’

PS: Ben je teleurgesteld omdat je hoopte dat je hier informatie zou vinden over online geld verdienen? Bekijk dan mijn uitgebreide blog over online geld verdienen.

Manta slaapmasker Manta Sleep Mask

Plaats een reactie