Geld verdienen in 1 uur

geld verdienen in 1 uur boven-min

Geld verdienen in 1 uur, willen we dat niet allemaal. En dan nog veel geld ook. Fuck de 4-urige werkweek. Geld verdienen in een uur en dan liefst voor een heel jaar genoeg. Dromen we daar niet allemaal van?

Ondertussen is de vraag wel opgeworpen: wat kun je doen om geld te verdienen in 1 uur? Je zou bijvoorbeeld iets groots kunnen kopen (denk aan een flinke watermeloen of een grootverpakking pakjes zakdoekjes) en de boel opdelen. Kun je een flinke winst mee maken. Koop je een watermeloen van 2 kilo en die deel je op in 8 stukken van 250 gram. Meteen handzaam om op te eten en je steekt zo een hoop geld in je zak door de losse stukken voor flink meer geld te verkopen dan de prijs waarvoor je de hele meloen hebt gekocht.

Wat kun je nog meer doen? Enquêtes invullen, schijn je ook leuk mee te kunnen verdienen. Thuiswerk gaan doen. Of geld verdienen met ‘spaarprogramma’s’. Dat adverteerders je betalen omdat je op hun advertenties klikt of hun mails opent. Het kan allemaal, maar wil je deze weg gaan? En ja, je verdient zeker geld binnen een uur. Maar ik ben bang dat het niet de hoeveelheid is die je zou willen.

Mijn #1 tip om geld te verdienen in 1 uur: geef een (verkoop)webinar

Mijn absolute topfavoriet voor geld verdienen binnen 1 uur is het geven van een webinar. En ik geef het meteen toe, alles rondom het webinar maken doe je dus niet in 1 uur. Maar als je webinar eenmaal staat dan kan het echt. Dan zou je bijvoorbeeld 1x per maand een webinar kunnen geven (een uur van je tijd) en daar makkelijk de rest van de maand van kunnen leven. Dat ene webinar kan je duizenden euro’s omzet opleveren en sommige mensen lukt het zelfs om tonnen te verdienen met 1 webinar.

Dus, 1x bouwen en alles opzetten en dan gaan met die banaan. Wat moet je daarvoor doen/zijn?

Stap 1: Zorg dat je ergens expert in bent en dat jij toekomstige kijkers van je webinar helpt om een dringend probleem op te lossen

Kijk eens goed naar jezelf. Ben jij ergens goed in? Weet je ergens superveel van? Zijn er vragen die jouw vrienden, familie en buren je steeds stellen en waar jij deze mensen fantastisch mee kunt helpen? Nee? Is er dan misschien iets waar je expert in zou willen worden? Waar jij van denkt dat je mensen echt mee kunt helpen als je dit uit gaat leggen?

Denk niet te snel dat jouw expertise nooit geld op gaat leveren. Er zijn zelfs ondernemers die tonnen per jaar verdienen met online trainingen op het gebied van kindertekeningen lezen. Of een online training maken met spelletjes voor je hond. Of een training hoe je zelf digitale tekeningen kunt maken op je tablet.

Heb je jouw expertise gevonden? Dan kun je door naar stap 2.

Stap 2: Maak een online training van wat jij jouw potentiële klanten wilt leren

Als je weet welk probleem jij helpt oplossen dan ga je die oplossing opdelen in stappen. Hou het tussen de 3 en 7 stappen. Minder dan 3 stappen oogt gewoon te simpel. Meer dan 7 zorgt ervoor dat je potentiële klanten overweldigd raken en denken dat dit te veel is en het daarom niet meer willen doen.

Maak die training. Compleet met video’s (als dat passend is natuurlijk), werkboeken en stappenplannen. De training hoeft niet per se klaar te zijn, maar weet wel WAT je zou willen doen. Er is namelijk ook echt iets voor te zeggen om eerst te kijken of je de training verkocht krijgt. Ja, dan ga je als een raket de training maken. Koopt er niemand, dan is het misschien toch niet zo’n goed idee en ben je blij dat je er nog niet heel veel tijd in hebt gestoken en verzin je weer iets anders.

Stap 3: Kleed je online programma uit en versier je verhaal

geld verdienen in 1 uur midden-min

Cryptische omschrijving, maar dit is wel een hele belangrijke stap. Als je online programma staat is je volgende stap om het programma te verkopen. Daarvoor ga je balanceren op een dun lijntje. Je wilt webinar gaan geven, maar je wilt wel dat jouw kijkers tijdens het webinar van je kopen. En niet dat ze zeggen ‘dank je wel, je hebt me zoveel informatie gegeven dat ik het nu zelf wel kan’. Wat je ook niet wilt is dat mensen zeggen ‘je hebt echt helemaal niks waardevols gezegd, dus het is zo zonde van mijn tijd dat ik hier naar heb zitten kijken’. Je wilt hierin de gulden middenweg vinden.

Hoe doe je dat? Tijdens je webinar geef je de WAT en de WAAROM weg, maar niet de HOE. De HOE zit in je betaalde programma. De WAT jouw kijkers moeten doen om hun probleem op te lossen en WAAROM ze het moeten doen, daarover vertel je tijdens je webinar. En wel op een inspirerende en motiverende manier. Daar heb ik een toptip voor: dat doe je door verhalen te vertellen. Verhalen van mensen die je al geholpen hebt met dit probleem. Wat was hun situatie voordat ze bij jou kwamen? Wat hebben jullie gedaan/wat heb jij gedaan? En hoe is het nu met die persoon?

Voorbeeld:
Ik pak even het voorbeeld van de kindertekeningen. Stel jij helpt ouders om de kindertekeningen van hun kroost te lezen. En je hebt Marie ooit geholpen. Marie moest op gesprek komen op de kleuterschool omdat haar koter de meest bloederige tekeningen maakte. En dat vonden de kleuterjuffen niet tof. Marie belde jou en vroeg ‘moet ik me zorgen maken om deze gewelddadige kindertekeningen en wat kan ik doen?’

Jij hebt samen met Marie naar de kindertekeningen gekeken en jullie ontdekten dat dat kleine monstertje naar veel te enge tekenfilms mocht kijken en daardoor zelf dit soort rare fratsen uit ging halen. En dat kotertje had daar nog eens nachtmerries van ook. Toen heb jij als advies gegeven om X en hebben jullie tegelijkertijd Y gedaan. En het gaat nu prima met de kleine. Nooit meer problemen gehad met de kleuterjuffen en dit engeltje slaapt weer als een roosje.

Dit doe je voor alle stappen uit je online programma en zo vertel je voor alle stappen uit je online programma zo’n verhaal. Dus heb jij je online programma opgedeeld in 5 stappen, dan heb je ook 5 verhalen nodig. Voor iedere stap 1 verhaal van iemand die juist in die stap een groot probleem had. En natuurlijk geef je in iedere stap ook een tip (of een paar tips). Maar nogmaals, niet de hele HOE uit de doeken doen. Dat leren jouw kijkers als ze je betaalde programma kopen.

Stap 4: Doe je aanbod

Aan het eind van het webinar doe je je aanbod en vertel je over je betaalde programma. Je herhaalt daarom nog een keer heel kort de verhalen van de klanten die je geholpen hebt in de verschillende stappen en hoe het nu met deze mensen is. Je vertelt vervolgens dat jouw kijkers deze resultaten ook kunnen halen. Wat moeten ze daarvoor doen? Zich even inschrijven voor jouw betaalde programma.

Je benoemt wat je krijgt en vooral wat het programma je op gaat leveren. Je noemt de prijs en daarna neem je een korte pauze. Na die pauze geef je je kijkers de mogelijkheid om vragen aan je te stellen. En ook daar ga je NIET in op inhoudelijke vragen. Ook daar blijf je zeggen dat je niet voor niets een online training hebt gemaakt. Je kunt de problemen van je kijkers niet ‘even’ oplossen, daar heb jij een totaaloplossing voor. ‘Wil je die oplossing, schrijf je dan even in.’

Vergeet ook het promoten van je webinar niet

Inschrijvers voor je webinar krijgen gaat niet vanzelf. Je wilt natuurlijk een leuke groep kijkers, want hoe meer inschrijvingen je hebt hoe meer je kunt verkopen. Kijk daarom goed waar jouw doelgroep zich bevindt. Is dat op Facebook? Zet dan in op Facebookadvertenties. Is dat Instagram, dan heb je net zo goed Facebookadvertenties nodig. Maar dan voor Insta. Is het misschien LinkedIn, dan wil je adverteren op LinkedIn.

Weet dat meedoen met een webinar nog best een hoge drempel is voor geïnteresseerden. Zelfs al is je webinar gratis. Overweeg daarom ook eens om een laagdrempelige weggever vóór je webinar te zetten. Haal daarvoor die ene splinter uit je totaaloplossing. Dat noemen we een teaser en dat is dat ene stukje waar jij steeds vragen over krijgt. Geef antwoord op die ene vraag en doe dat in een gratis e-book of een korte video. Om dat gratis e-book te krijgen moeten mensen natuurlijk wel hun naam en e-mailadres achterlaten en dan kun jij deze mensen vervolgens mailen. Waar mail je dan over? Over dat je een webinar geeft natuurlijk en dat je daarin nog meer uit legt.

Geld verdienen in 1 uur met webinars, wat heb je nodig?

Als je geld wilt gaan verdienen met webinars heb je wel het een en ander nodig. Denk bijvoorbeeld aan:

geld verdienen in 1 uur onder-min
  • Een online training of in ieder geval iets dat je kunt verkopen door het geven van een webinar. Een online training zou je op je eigen website kunnen maken door pagina’s achter een beveiliging te zetten. Dan kun je die pagina’s alleen zien als je een wachtwoord of toegangscode hebt. Er zijn ook platforms die het maken van een online training super makkelijk voor je maken. Denk bijvoorbeeld aan Huddle.
  • Een Shopping Cart. Je wilt dat mensen direct af kunnen rekenen en daarvoor heb je een ‘winkelwagentje’ nodig, net als bijvoorbeeld zoals je bij bol.com koopt. Daarvoor heb ik Autorespond, een fantastische tool die een Autoresponder (e-mailmarketing), een Shopping Cart en Affiliate Marketing (dat andere mensen jouw producten kunnen promoten) met elkaar combineert.
  • Als je webinars wilt geven heb je een webinarprogramma nodig. Daarvoor is mijn absolute favoriet Webinargeek. Op dit platform kun je niet alleen je live-webinar geven. Je kunt ook e-mailadressen verzamelen (je laat mensen inschrijven voor je webinar) en mails versturen. Zo kun je ook mails ná het webinar sturen, dé manier om nog meer verkopen te krijgen!

Voor gevorderden, geld verdienen in 1 uur met BETAALDE webinars

In het voorgaande stuk heb ik het gehad over een online training maken en om die online training te verkopen geeft je een webinar. Maar hoe zou het voor je zijn als je webinar meteen de online training is. Kortom: dat je een webinar geeft, dat je daarin WEL jouw oplossing geeft (de WAT, de WAAROM en de HOE) en dat je daarom geld vraagt om aan het webinar mee te mogen doen.

Ik vind het een geweldig idee! Zeker voor mensen die weinig tijd hebben. Niks eerst een verkoopwebinar, maar gewoon in 1x een webinar waarin het complete verhaal uit de doeken wordt gedaan. Direct aan de slag en vaak voor weinig geld.

Zo heb ik kortgeleden meegedaan met een webinar om je LinkedIn profiel te verbeteren zodat je meer zou gaan verkopen via LinkedIn. Dat was een webinar van 3 uur waarin je direct aan de slag ging met je profiel. Het webinar kostte € 47,-. Een lage prijs voor de waarde die je krijgt en je gaat die middag direct aan de slag. Jij als webinar-gever hoeft niet ook nog een product te maken, want het webinar IS je product en je presenteert je verhaal gewoon live.

Als je echt binnen een uur geld wilt verdienen is dit de makkelijkste manier. Nou ja, niet helemaal want het webinar duurde 3 uur. Maar je begrijpt wat ik bedoel ?. Het enige wat je dan dus nodig hebt is een webinartool en mijn favoriet is en blijft Webinargeek. Weet je wat zo leuk is aan Webinargeek? Je mag het gratis proberen.

webinargeek review en ervaring CTA

Wil jij (gratis) ontdekken of Webinargeek wat voor je is?

Dat kan. Klik op onderstaande knop en lees meer.

Plaats een reactie