Geld moet rollen, waarom de slobberbak steeds voller wordt als er meer varkentjes komen eten

Deze metafoor is niet van mij, hij is van Laura Babeliowsky. Laura zal vast verbaasd zijn als ze leest dat dit een van de belangrijkste dingen is die ik meegenomen heb van haar High Level Leverage-event van 2017 ?.

Wat is dat, het High Level Leverage-event?

Een zuurpruim zou zeggen dat ze veel geld heeft betaald om twee dagen te luisteren naar iemand die haar eigen programma’s probeert te verkopen.

Ik zeg dat ik naar een bijzonder inspirerende tweedaagse ben geweest waarbij ik een paar belangrijke principes heb geleerd om met high-end klanten aan het werk te gaan. En ik vond het zo waardevol om topverkoopsters aan het werk te zien. Terwijl zij hun eigen programma’s verkochten heb ik veel geleerd over hoe je de spanning opbouwt. Hoe je je aanbod slim positioneert in het gesprek en hoe je je publiek daarna blijft masseren om alsnog tot koop over te gaan.

Heb ik daarbij zoveel nieuws gehoord en gezien? Nee, eigenlijk niet. Is dat erg? Nee, ook niet. Vaak moet je informatie en tips een keer opnieuw horen, voordat je beseft wat je er mee kunt. Soms moet je eerst zelf nog groeien voordat je de impact van bepaalde informatie gaat begrijpen. Herhaling kan wat dat betreft heel krachtig zijn.

Wat Laura ons met dit event ook heeft geboden is een kans. Een kans om samen te komen met gelijkgestemden. Gelijkgestemden die elkaar op kunnen tillen, kunnen helpen en kunnen adviseren. Want je familie, vrienden en bekenden kunnen je allang niet meer volgen. Die snappen niet wat je doet, waar je naar toe wilt en welke weg je daarom te belopen hebt. Daarom is het zo fijn om samen te zijn met gelijkgestemden. En zo hoefde Laura soms zelf helemaal niets te doen om een deelnemer toch een life-changing moment te bezorgen.

Wat is mij het meest bijgebleven?

Laura gebruikte de metafoor van de varkentjes en de slobberbak in het onderdeel ‘De 7 principes van overvloed’. Waar het op neer komt is dat veel mensen denken in termen van schaarste. ‘Als ik meer verdien, verdient iemand anders automatisch minder’. En dat is niet zo, er is genoeg voor iedereen, als we elkaar maar verder helpen.

Feitelijk was dat waar het High Leverage-event (voor mij) over ging. Hoe kan je iemand helpen om een transformatie te maken. Je verkoopt niet de stappen/het proces van jouw product, maar je verkoopt het resultaat. En dan kan het dus gebeuren dat 1 tip op Facebook zomaar ineens 10.000 euro waard is. En zeg nu zelf: als jij met 1 tip 10.000 euro verdient, dan is die tip jou toch best 5.000 euro waard? Jij blij, tipgever ook blij.

Ik heb de quote van Zig Ziglar aan het werk gezien. “You will get all you want in life, if you help enough other people get what they want.”

geld moet rollen

Wat heeft het opgeleverd?

Mijn transformatie kwam tijdens de lunch op de laatste dag. Ik zat aan tafel met twee fantastische vrouwen en we hebben elkaar geweldige adviezen gegeven. We hebben er nog hartelijk om gelachen, want eigenlijk hadden we elkaar best 10.000 euro in rekening kunnen brengen voor onze briljante tips. Dat hebben we niet gedaan. We waren gewoon al zo blij en dankbaar dat we elkaar hebben kunnen helpen.

Mijn transformatie zat erin dat ik ineens duidelijk zag hoe ik op een logische manier verder kan. Ik heb mijn tafelgenoten uitgelegd dat ik Profit First Professional wil worden. Ze hadden nog nooit van Profit First gehoord en dat was voor mij de kans om uit te leggen wat het is. Wat het voor mijn bedrijf heeft betekend en wat het voor andere ondernemers kan betekenen. Ik kreeg lichtjes in mijn ogen, dit is mijn passie. Ze waren ook meteen overtuigd. Ik kreeg werkelijk goede adviezen over hoe ik mijn Profit First producten kan opzetten. Zoals bijvoorbeeld ‘Jij moet workshops gaan geven en wij komen, want wat kan je hier zo goed over vertellen’.

Zo bouwen we aan onze eigen kenniseconomie. Als ik jou verder help, dan betaal jij mij voor jouw transformatie. Daardoor heb ik weer geld om te investeren in iemand die mij kan helpen om een transformatie te maken. Die persoon heeft ook weer geld om te investeren. Als we dat allemaal consequent doen, dan groeien we allemaal én krijgen we steeds meer geld. Geld moet rollen en dan maken alle varkentjes de slobberbak niet leger, maar voller. Hoe fijn is dat?

Dus, waar ga jij binnenkort in investeren, in wie en waarom? Ik hoor het graag van je.

Liesbeth

PS: Wat tijdens het event ook tegen me gezegd werd, was dat mensen juist met mij zouden willen werken omdat ik bij het High Level Leverage-event was. ‘Jij snapt wat de bedoeling is, je hebt het verhaal van Laura ook gehoord’. Heb jij daar behoefte aan? Neem contact met me op, dan spreken we elkaar snel.

1 gedachte over “Geld moet rollen, waarom de slobberbak steeds voller wordt als er meer varkentjes komen eten”

Plaats een reactie