Gaan we vanavond uit de bol?

Nou daar zijn we dan. 2022 ligt achter ons en 2023 schittert als een onbeschreven blad voor ons. Wat gaan we er mee doen? Wat mij betreft wordt mijn woord voor 2023 ‘plezier’ of zelfs het jeukwoord ‘genieten’.

Want dat lijkt toch wel de emotie te zijn waar we met z’n allen naar snakken. De laatste jaren voelden zo zwaar en er mag weer lichtheid komen. Nou, ik heb de eerste sprankels gevonden hoor. Heb je het gezien in de laatste week van 2022? De Olliebollen Expert in Den Haag, ze hebben zelfs een website met geinige teksten. En ze hebben de krant gehaald met hun Espresso-martini-oliebol.

Uit de bol gaan

Ik snap het he-le-maal dat deze oliebol zo’n hit is. Want zeg eens eerlijk, ben je het met me eens? Een gewone oliebol is toch een beetje mêh. Zo van nou-vooruit-dan-maar-want-ze-moeten-op-zeker. En er dan toch weer eentje nemen terwijl je wéét dat je achteraf spijt hebt van die kleffe hap.

Maar een Espresso-martini-oliebol dat is a whole other cookie. Dat pipetje met likeur erin, die wil je toch gewoon proeven. En dit is geen oliebol, dit is een traktatie. Alleen al ernaar kijken is jummie. Dit kan toch niet anders dan dat deze oliebol smaakt alsof er een engeltje op je tong piest!

Geef er geen bal om wat het kost

Ik ben dan natuurlijk meteen benieuwd en ik heb het op de website opgezocht. Deze oliebol kost tadaaaaaaa drie euro vijftig. Yep, voor eentje! Toen zag ik trouwens dat er ook een karamel-zeezout-oliebol is. Die pak ik dan direct even mee, want ik ben een sucker voor karamel-zeezout.

Dit is wat mij betreft een deel van het geheim van de smid van deze oliebollenexperts. Ze hebben gemaakt wat ze zelf lekker vinden. Want er is een grote kans dat wat jij zelf superlekker vindt, dat een ander daar ook warm voor loopt.

Mijn punt is: dit is geen oliebol meer. Dit is gebak. Dit is feest. Dit is orgastisch genieten en dat mag geld kosten. Dan hoef je niet meer te kijken naar wat anderen vragen voor oliebollen. Jij bepaalt de prijs. Want mensen rijden van heinden en ver om om die speciale oliebol van jou te kopen.

Ook wel grappig, op de website bieden ze direct package-deals aan. Gemak dient de mens. Er is er zelfs 1 met een fles champagne erbij. Hoef jij niet meer al die winkels af, gewoon 1x een box kopen en je zit geramd op je feesie. Of je hebt meteen een superleuk cadeautje, dan zou ik kiezen voor de box met een kraslot erin. Helemaal leuk en gemak dient de mens.

Verhaal uit de oude doos

Ik vind het werkelijk briljant en het doet met terugdenken aan de tijd dat Magnum hun ijs lanceerde. Ja, zo oud ben ik al dat ik dat nog heul bewust meegemaakt heb. Experts zeiden dat de markt voor ijs vol was, maar Magnum sprong er toch in. En de markt bleek helemaal niet vol, want ze kwamen met iets totaal nieuws. Namelijk heel erg lekker ijs. IJs met kwalitatief goede chocolade. Waar vooral volwassenen van begonnen te kwijlen.

De prijs was ook om van te kwijlen. In negatieve zin, want een Magnum was echt duur ten opzichte van andere voorverpakte ijsjes. Maakte geen bal uit, de Magnums vlogen de winkel uit omdat ze van zoveel betere kwaliteit waren dan al die andere meuk.

Zo ook met deze Espresso-martini-oliebol en zijn exotische broertjes en zusjes. Ik wil ze allemaal proberen en ik heb serieus overwogen om naar Den Haag te rijden om ze te kopen. Want helaas bezorgen ze niet in Tholen (puntje van aandacht voor de heren oliebollenexperts).

Dat ene gouden idee

Maar goed, dat is dus mijn droom, wens en ook doel voor 2023. Dat ik zo’n kneiter van een idee mag krijgen. Beetje gejat (want de oliebol is zeker niet nieuw), in een dusdanig nieuw jasje dat je met 1 Instagrampost gewoon een complete hype veroorzaakt. En dat iedereen die je aanbod ziet zegt ‘natuurlijk, ik doe mee’. Dat ik zeg ‘uhhh, wil je niet weten wat het kost?’ En dat die ander zegt ‘het gaat er niet om wat het kost, het gaat erom wat het oplevert’.

Dat dus. Mocht jij al zo’n aanbod hebben dan hoor ik graag van je. Wie weet ben ik dan wel degene die zegt ‘natuurlijk, ik doe mee’. Ondertussen wens ik je een fantastisch 2023 toe, dat het maar je mooiste jaar ooit mag worden.

Liesbeth

Plaats een reactie