Druk druk druk

Ken je haar nog, Truus de Mier van de Fabeltjeskrant? Die had het altijd druk druk druk. En ik zeg eerlijk, ik gebruik deze woorden ook best vaak. Als iemand aan me vraagt hoe het met me is, dan heb ik meteen de neiging om ‘druk druk druk’ te zeggen.

Is het waar?

En heb ik het ook druk druk druk? Nee, eigenlijk niet. Daar heb ik trouwens hard voor gewerkt om op dit punt te komen ?. Maar nee, druk druk druk heb ik het niet meer. Ik heb een mooi klantenbestand opgebouwd met ondernemers die mij op waarde schatten. Ik verdien goed, terwijl ik eigenlijk helemaal niet zoveel werk.

Je druk maken is iets anders dan het druk hebben

Er is een klein nuanceverschil: ik MAAK me druk, maar ik HEB het niet druk. Er is namelijk iets wat ik heel moeilijk vind. Dat is mijn verantwoordelijkheden eens een tijdje neerleggen en iets anders gaan doen.

Feitelijk zou ik alleen ’s morgens hoeven te werken en dan maak ik de uren die ik voor mijn klanten gereserveerd heb én heb ik meer dan genoeg tijd om AAN mijn eigen bedrijf te werken. Het valt me echter moeilijk om vanachter mijn computer te komen en ongemerkt blijf ik dan toch de hele dag zitten terwijl dat niet per se nodig is. Je kent het wel: Facebook, LinkedIn, die online training bekijken enzovoort en zo verder.

Voornemen voor 2019

Dat mag anders in 2019. Hoppetee, als het niet hoeft, dan wil ik ook echt bij mijn computer weg gaan. En toen sprak ik mijn buddy Ingrid Groen. Zij gaat volgend jaar starten met een pilot voor haar 3 maanden programma ‘Van stress naar rust’. Dat gaat precies in op mijn zwakke punt. Een goede planning maken, je daaraan houden en zo effectief en efficiënt mogelijk werken. Om daarna de ontspanning op te zoeken.

Ingrid had een fantastisch aanbod dus ik riep meteen dat ze mij kon noteren. Ik doe mee. En dan gaat Ingrid gelijk in de coachstand en ze vroeg aan mij ‘Wat zou je ’s middags kunnen doen waardoor je weg gaat bij je computer?’ Ik wist wel een paar dingen te verzinnen.

De kracht van accountability

In Ingrids coachtraject gaat zij de stok achter mijn deur zijn. Om de week mag ik tegen haar vertellen of ik mijn doelen gehaald heb of niet. En dat helpt enorm, want ik wil natuurlijk niet tegen Ingrid zeggen dat het niet gelukt is. Lang leve de accountability, verantwoording afleggen aan iemand anders om te zorgen dat je je doelen haalt.

Het maakte dat ik meteen met mijn goede voornemens aan de slag ging. Weet je wat ik afgelopen week gedaan heb? Ik ben na de lunch naar mijn sportschool gegaan en heb een middag in hun sauna doorgebracht. De sauna is klein, maar fijn en ik was er helemaal alleen. Wat een luxe. Zomaar. Midden in de week. Terwijl de rest van Nederland aan het werk was. Ik heb genoten. Toen ik twee uur later thuiskwam keek ik op mijn computer en er was niets urgents binnen gekomen. Heerlijk!

Jouw goede voornemen voor 2019

Heb jij ook goede voornemens voor 2019, misschien wel dezelfde als ik? Dat je ook beter wilt plannen, meer gefocust wilt werken en meer wilt genieten? Ik beveel je het (pilot) programma van Ingrid nu al aan. Lees hier verder, want ze kan nog veel meer voor je betekenen dan ze nu al voor mij heeft gedaan.

Geniet van de feestdagen en ik wens je nu alvast een geweldig 2019 toe.

Hartelijke groet,
Liesbeth

PS: Ik heb nog een goed voornemen voor 2019, ik wil nog meer mensen met elkaar verbinden. Ik wil meer tips geven over boeken die je gelezen moet hebben, trainingen die je echt verder helpen en ook over coaches die klaar staan om anderen te helpen. Weet jij iets of iemand die in het zonnetje gezet mag worden (net zoals ik nu met Ingrid heb gedaan)? Vertel het me dan. Als ik achter het product of de dienst kan staan, dan ga ik er mee aan de slag.

Plaats een reactie