Drie boterhammen, een tompoes en een flink stuk chocolade

Afgelopen weekend was het zo ver. Voor het eerst in meer dan een jaar had ik weer eens een live ontmoeting met mijn vriendin Els. We spreken elkaar elke week, maar elkaar zien dat is een grotere uitdaging.

Terwijl we genoten van onze koffie en thee zagen we een kat en Els zei ‘deze kat zit erbij alsof hij net een flinke muis heeft gegeten en nu lekker uit aan het buiken is. Maak een foto en ik daag je uit om er een blog over te schrijven.’ Een uitdaging! Die kan ik moeilijk weerstaan. Dan gaat mijn brein aan de slag ?. En even voor de duidelijkheid, die zwarte vlek op bovenstaande foto is een kat die er bijzonder onelegant bij zit. Helaas moest ik vanaf een flinke afstand fotograferen, maar als je goed kijkt zie je het. En ik heb natuurlijk een blog geschreven, dit is ‘m.

Drie boterhammen, een tompoes en een flink stuk chocolade

Afgelopen week heb ik een lezing gevolgd van Richard de Leth, de man achter OERsterk. Hij vertelde over hoe je gezonder kan worden, lichamelijk en geestelijk. Door hem ben ik al overgestapt op koud douchen, maar in deze lezing vond ik een nieuwe uitdaging.

Richard vertelde namelijk dat het niet goed is om regelmatig te eten (en drinken trouwens ook niet). Het is juist goed om maar een paar keer per dag te eten (en te drinken) en dan meteen veel te eten en te drinken. Waarom? Omdat je spijsvertering dan ook maar een paar keer per dag ‘aan’ gaat. De rest van de dag kan je energie dan ergens anders naar toe.

Nu had ik juist wel een gewoonte om iedere keer wat te eten. Toen ik nog in loondienst werkte zeiden mijn collega’s ‘Liesbeth is aan het eten, ze heeft net iets gegeten of ze gaat heel binnenkort iets eten’. En nu zei Richard dus dat dit helemaal niet goed is. Dat voelde ik ook zelf al, want als het nodig is om vaak te eten dan ben je er ook heel erg mee bezig. En als het om een bepaalde reden even niet lukte om ergens eten te scoren dan werd ik me toch een partijtje chagrijnig.

Eetmomentjes

Wat Richard ook nog zei: ‘de gemiddelde westerling heeft wel 8 eetmomenten per dag. Want als je tussen het ontbijt en de lunch nog een keer een koekje eet en een uur later nog een keer een snoepje, dan heb je er 2 eetmomenten bij en zit je met ontbijt en lunch erbij al op 4.’ De uitdaging is dus om naar 3 eetmomenten te gaan en liefst naar 2 op een hele dag!

Ook deze uitdaging heb ik aangenomen en ik zit nu op 3 eetmomenten per dag. Tijdens die eetmomenten mag ik alles eten wat ik wil. Buiten die eetmomenten eet ik niks. En zo gebeurde het dus dat ik tijdens de lunch 3 boterhammen at, dat er nog een tompoes voor me in de koelkast stond en dat ik ook zin had in chocolade. En ja, dat heb ik allemaal achter elkaar opgegeten. Hoe het beviel? Prima!

Wat ik zo mooi vind is dat het na een paar dagen als vanzelf gaat. Ik taal nu al niet meer naar tussendoortjes en ik zorg er gewoon voor dat ik per maaltijd voldoende eet om de volgende maaltijd te halen. De eerste dagen vloog ik daar totaal bij uit de bocht. Zoals die dag met de 3 boterhammen, de tompoes en de chocolade. Nu eet ik alweer hele normale porties en het werkt gewoon. Wat ook werkt? Bij mijn lengte is een gewicht tussen de 55 en de 60 kilo optimaal. Voor mij was het altijd een uitdaging om onder die magische grens van 60 te blijven. Je raadt het al, ik haal het nu makkelijk.

Ik zeg win-win-win situatie. En hoe ik me voel? Als die kat op de foto, die heerlijk zit te genieten van de muis die hij net gegeten heeft. Hè hè, rust in het koppie en niet constant bezig zijn met wat ik straks weer ga eten. Niet meer chagrijnig zijn omdat het even niet lukt om wat te snaaien. Dus Richard, alweer bedankt!

Nieuwe gewoontes, nieuwe kansen

Zo kunnen nieuwe gewoontes nieuwe kansen in je leven geven. Ik vind het super om daarin andere ondernemers te inspireren en die inspiratie bied ik tegenwoordig op het gebied van het geven van webinars. Ik kom te veel ondernemers tegen die dat niet durven. Of niet weten waar ze dan een webinar over moeten geven. Of die het al eens geprobeerd hebben en de resultaten tegen vonden vallen.

Maar heb je dan wel gedaan wat echt nodig is? Heb je een webinar over het juiste onderwerp gegeven en is je titel catchy genoeg? Nog belangrijker: heb je het webinar op de juiste manier opgebouwd? Zodat kijkers aan het eind van het webinar níét zeggen ‘dank je wel en hier kan ik mee verder’, maar die zeggen ‘natuurlijk wil ik verder met je werken, vertel maar wat de investering is’.

Wil jij ontdekken hoe je zo’n webinar maakt? Dat treft, ik heb daar een kort maar krachtige online training voor gemaakt waarin je in 5 stappen leert hoe je een verkoopwebinar schrijft dat je dikke omzetten oplevert. En voor de prijs hoef je het echt niet te laten. Meer weten, lees hier verder.

Hartelijke groet,
Liesbeth

Plaats een reactie